Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

andzia69 napisał(a):
(...)ci, którzy je przechowywali, leczyli, zywili mogą domagać się zwrotu kosztów - a to już moze się mu nie opłacac:diabloti: (...)

Jasne, że trzeba zbierać rachunki. Jest to pomysł. Do tego jednak dojdzie kalkulacja tego pana, co się bardziej opłaci. Nie mam natomiast wiedzy prawnej odnośnie tego, czy zwrotu takich kosztów można się w ogóle domagać. Jednakże...jeśli masz rację, sprawa się rozmyje, a taka hodowla to żyła złota. W miejsce obecnych pojawią się kolejne, inne psy, tym odpuści...tylko...cóż z tego na dłuższą metę...

• Replies 627
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:hmmmm: ale tu coś padło , że rok w zawiasach i 1500 zł grzywny ...
znaczy chyba taka jest "ustawowa" kara za taki wyczyn ? tak ?

Trzeba czekać zatem na sąd , no chyba , że w toku postępowania z braku dowodów , śledztwo zostanie umorzone :)
Pamiętajmy gdzie mieszkamy ;)

Posted

Ja raczej watpie zeby taki burak wchodzil na dogomanie, czytal to i obmyslal plan swojej obrony, bez przesady nie popadajmy(bez obrazy) w paranoje ;) Ja mam nadzieje , ze wszystko sie dobrze skonczy,a nawet jak odzyska psy to trzeba zalatwic zeby ciagle ktos na niego kablowal bo w to zeby poprawil warunki psom na dluzsza mete jest nierealne predzej czy pozniej bedzie prowadzil ten sam proceder.A zna ktos jego dane?adres dokladny itp?Chetnie bym sie przejechala tam kiedys i zobaczyla faceta na zywo oraz warunki w jakich psy zyja ;)

Posted

Biorąc np sprawę Krzyczek i "aniołów" zarządców ... to ciężko może tu być.
Liczmy , że w końcu się to zmieni i ustawa o prawach zwierzów , zostanie w końcu egzekwowana jak należy.

Teraz najważniejsze aby te psiaki znalazły , dobry domek i zaznały trochę ciepła ...
Bo nic więcej chyba nie możemy ............. :(

Posted

[quote name='Vectra']:hmmmm: ale tu coś padło , że rok w zawiasach i 1500 zł grzywny ...
znaczy chyba taka jest "ustawowa" kara za taki wyczyn ? tak ?

Trzeba czekać zatem na sąd , no chyba , że w toku postępowania z braku dowodów , śledztwo zostanie umorzone :)
Pamiętajmy gdzie mieszkamy ;)
rok to powinien być za jednego psa i pomnożony przez te psy...

Polskie prawo :shake:

Posted

Pastylka napisał(a):
(...)A zna ktos jego dane?adres dokladny itp?Chetnie bym sie przejechala tam kiedys i zobaczyla faceta na zywo oraz warunki w jakich psy zyja ;)

Oczywiście, że zna, Pan Grzegorz, którego tel. jest podany na wątku.

Posted

Vectra napisał(a):
Biorąc np sprawę Krzyczek i "aniołów" zarządców ... to ciężko może tu być.
Liczmy , że w końcu się to zmieni i ustawa o prawach zwierzów , zostanie w końcu egzekwowana jak należy.(...)

To między wierszami miałam na myśli.:-(
Napiszę tylko o sobie samej i tak to odbierzcie.
Moja głowa nie ogarnia tego, że mogłabym nieba przychylić skrzywdzonej istocie, pokochać i...zmuszona prawem oddać ją w wiadome warunki.:-(

Posted

No wlasnie ja piszac o tych petycjach myslalam rowniez o petycji nad zaostrzeniem kar za znecanie sie nad zwierzetami a ten przypadek mozna podac jako przyklad i krzyczki tez jakby tak wszyscy z dogo sie skrzykneli:cool3:

Posted

dobra to jeszcze mi się nasunęło , aby byc po prawie

- odebrane zwierzęta , muszą byc zewidencjonowane , zdjęcia , szczegółowy opis
- dokładna diagnostyka lekarska , każdego psa
- w razie padnięcia - sekcja , która wskażę przyczynę ....

bo to poniekąd , będą ew dowody w tej sprawie .....

Posted

Pastylka napisał(a):
No wlasnie ja piszac o tych petycjach myslalam rowniez o petycji nad zaostrzeniem kar za znecanie sie nad zwierzetami a ten przypadek mozna podac jako przyklad i krzyczki tez jakby tak wszyscy z dogo sie skrzykneli:cool3:

Pastylka , to już było przerabiane na dogo :shake: jak Ozzy został zabity ...

i wielkie NIC wyszło , niestety

Posted

Vectra napisał(a):
Pastylka , to już było przerabiane na dogo :shake: jak Ozzy został zabity ...

i wielkie NIC wyszło , niestety

Trzeba ich bombardowac tymi petycjami, spamowac na maila :cool3: Co do psow to najlepsze bylyby "przeglady" wraz z opiniami lekarzy weterynarii takie dokladne opisy ze psy byly glodzone itd. poparte opiniami ekspertow.

Posted

Weronia deklarowała założenie osobnego wątku psów. Mija się to dla mnie z celem. Według obecnej wiedzy psy nie są do adopcji póki wyrok nie zapadł. 2 wątki to chaos i skakanie po samych wątkach, do tego dzielenie skóry na "niedźwiedziu", do którego nikt nie ma prawa poza właścicielem.

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
ale było info ze szczeniaki zostały juz wyadoptowane od greven...to jak w koncu z tymi adopcjami?

To oczywiste - jeśli info są prawdziwe. Brak legalności takich adopcji i już.

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
ale było info ze szczeniaki zostały juz wyadoptowane od greven...to jak w koncu z tymi adopcjami?

Do a nie od :)
Były i są nadal, mimo ze na część czekają domy.
Raz ze są chore, a Greven chce wydawać zdrowe maluchy, a dwa że ona te nie wie jaka jest sytuacja prawna szczeniąt, wiec na dziś dzień jest ich domkiem zastępczym.

Posted

majqa napisał(a):
Weronia deklarowała założenie osobnego wątku psów. Mija się to dla mnie z celem. Według obecnej wiedzy psy nie są do adopcji póki wyrok nie zapadł. 2 wątki to chaos i skakanie po samych wątkach, do tego dzielenie skóry na "niedźwiedziu", do którego nikt nie ma prawa poza właścicielem.

Nie zgadzam się, dlaczego te biedaki mają tkwic w schroniskach do zapadnięcia wyroku? Psy mogą byc umieszczone w domach tymczasowych. Nawet jeśli wyrok będzie korzystny dla właściciela, choc nie sądze bo złamał cały art.9- brak wody, dostępu do światła dziennego, rażące warunki utrzymania, uwięź uniemożliwająca niezbędny ruch a do tego te biedaki, które mieszkały na dworze, to i tak DT mogą domagac się zwrotu kosztów.I zawsze można zrobic odwołanie, a Grzegorz ma na swym koncie wiele wygranych spraw odn. znęcania się nad zwierzętami.

Posted

[quote name='bonsai_88']A czy można by psy umieścić w stałych domach tymczasowych? tzn. domach, w których mogłyby zostać już na zawsze, ale nadal oficjalnie nazywanych tymczasowymi?
Jasne że tak!!!