Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Ano... więc z tej rozpaczy się zadeklaruje miesięcznie 30 zł...
I będę pisała jedynie rzewne teksty.

No i tutaj też wybąkała... :)

Wyrzewniła się, wybąkała, wywierszowała i wypaliła twórczo :evil_lol:

Posted

Ra_dunia napisał(a):

Drogie Panie i Panowie - toż to się nie mieści w głowie!
Dziś wam pięknie przedstawiamy Tolka co go w hoteliku mamy.
Wielki, cudny, wyjątkowy do adopcji jest gotowy.
Grzecznie prosi, cudnie czeka, byle swego mieć człowieka.
Ma zdolności wiele psina, choć zrzedła i nam raz mina,
Kiedy Tolek w swej mądrości przegryzł smyczkę - chciał wolności :)
Szczęściem sposób na to mamy - podwójnie go zapinamy.
Jednym słowem - to cud psina tylko domku ciągle nie ma,
więc prosimy, dzwoń, nie zwlekaj - Tolek w hoteliku czeka!

przecudowne :D:D:D

Posted

matko....Ra_duniu padlam z wrazenia:calus::calus: ten drugi tez bardziej mi się podoba i rymowanka tez jest boska:evil_lol::evil_lol:

i ogromnie dziekujemy za deklaracje:loveu::loveu:

ja dzis tylko wpadla na chwile bede wieczorkiem:ylsuper:

Posted

tylko ja bym jeszcze o ile moge sie wciac w tworcze dzielo Twoje Raduniu dopisala pare zdan jak on byl w schronie, ze byl 2 razy adoptowany....zeby bylo jeszcze bardzo rzewnie:cool3:

Posted

Doleciało :) Choć ja oczywiście Tolkowe konto mam.

Co do tej podwójnej adopcji, to obawiam się, że nikt do końca nie wie co było powodem.
Ja nie chcę domków zniechęcać. Napiszę, że głupota ludzka a potencjalny dom dopowie sobie - agresja.

Posted

Drogie Panie i Panowie - toż to się nie mieści w głowie!
Dziś wam pięknie przedstawiamy Tolka co go w hoteliku mamy.
Wielki, cudny, wyjątkowy do adopcji jest gotowy.
Grzecznie prosi, cudnie czeka, byle swego mieć człowieka.
Ma zdolności wiele psina, choć zrzedła i nam raz mina,
Kiedy Tolek w swej mądrości przegryzł smyczkę - chciał wolności
Szczęściem sposób na to mamy - podwójnie go zapinamy.
Jednym słowem - to cud psina tylko domku ciągle nie ma,
więc prosimy, dzwoń, nie zwlekaj - Tolek w hoteliku czeka!

Widze, ze Radunia na konto Tolka stala sie poetka wierszo- kletka :):)
Powodzenia :):)

Posted

Jakby co Lu to cośtam dopisałam w drugim tekście :)

Szrotko - wierszokletyzm to moje hobby od dziecka. W 3 klasie podstawówki nawet wydrukowali mój wiersz w gazecie ;) ale wiesz... to za komuny było, a wiersz o Breżniewie (żartuję ;) )
Ogólnie wierszyk był co lubię:
Lubię chodzić do szkoły
Kiedy nie ma klasówek
Lubię ćwiczyć na WFie
Lecz bez tenisówek
itd...
a na końcu było:

Lubię robić to
Na co mam ochotę
A lenistwo uważam za cnotę!

I te ostatnie linijki stały się mym mottem życiowym :evil_lol::diabloti::evil_lol:

Posted

[quote name='Ra_dunia']i drugi tekst alternatywny:

" Z zza krat schroniska wypatrywał człowieka. Czekał 6 lat, aż ktoś oprócz potężnego ciała budzącego respekt i strach zauważy serce spragnione miłości.
Czekał spokojnie, dumnie, po cichu…

--
Dwa razy na horyzoncie zamajaczył dom. Jednak za każdym razem nie był to dom właściwy, wymarzony. "Właściciele" nie mogli zrozumieć, że pies to nie bezwolne narzędzie a myśląca i czująca istota...I Tolek ponownie lądował za kratami swego boksu. Coraz bardziej cichy, zrezygnowany.
--

Aż wreszcie nadszedł dzień cudów, gdy brama schroniska zamknęła się za nim, a Tolek wyruszył w kolejny etap swej wędrówki.
Teraz otoczony czułą opieką w hotelu dla zwierząt może wreszcie pokazać swój cudowny i radosny charakter. Spragniony pieszczot podbiega do odwiedzających i nosem zachęca do czułości. Wielka, kochana przylepa.
Inne psy mogą nie istnieć, bo dla Tolka liczy się tylko człowiek. Tak, jakby można było nadrobić te wszystkie stracone w schronisku lata.
Niczym Houdini wykazał Tolek również dodatkową zdolność – ekspresowe wyzwalanie się ze smyczy. Na szczęście podwójne zapięcie, bądź też smycz łańcuszkowa stanowi skuteczne zabezpieczenie przeciw jego zapędom.
Tolek został już w pełni przygotowany do następnego etapu podróży. Jest wykastrowany i zaszczepiony. Brakuje nam jedynie ostatniego składnika – kochającego i odpowiedzialnego domu.
Jeśli więc możesz, prosimy pomóż nam dopisać ostatni fragment „dziennika z podróży Tolka” i zostań jego upragnionym celem wędrówki. Zostań jego DOMEM.
"

[quote name='Wunia']No to masz sprawozdawczo (ja tylko tak umiem :oops: ):

Tolek - 7 psiak, który 6 lat swojego życie spędził w schroniskowej klatce. Dzięki ciężkiemu wysiłkowi grupy osób ten wspaniały pies zaznaje życia bez krat. Dostojny, spokojny i łaknący pieszczot pies z uwagi na swoją zdolność przegryzania smyczy, dwukrotnie wracał do schroniska, potrzebuje człowieka o silnym charakterze, który będzie dla niego alfą.
Obecnie pies przebywa w hotelu dla zwierząt, gdzie pod okiem profesjonalistów przechodzi podstawową socjalizację z bardzo pozytywnymi wynikami.
Pies jest zdrowy, wykastrowany, odrobaczony, zaczipowany i zaszczepiony i gotowy do poszukiwań swojego domu.
Pomóżmy znaleźć Tolkowi odpowiedzialny i kochający dom, w którym będzie pod odpowiednią opieką swojego wymarzonego przyjaciela-człowieka.

Wuniu ja teraz na spokojnie przejrzałam watek i dojrzałam, ze tez napisałaś tekścik Tolkowi:loveu::loveu: - SUPER - zaraz postaram sie zrobić mix z tych dwóch

to się naodbieralam dziś telefonów:grab: jeden byl ale nic konkretnego, gościu generalnie chyba chciał sobie pogadać:shake:

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
Wuniu ja teraz na spokojnie przejrzałam watek i dojrzałam, ze tez napisałaś tekścik Tolkowi:loveu::loveu: - SUPER - zaraz postaram sie zrobić mix z tych dwóch

to się naodbieralam dziś telefonów:grab: jeden byl ale nic konkretnego, gościu generalnie chyba chciał sobie pogadać:shake:

ja to tylko takie teksty na sucho umiem ... zrób z tego cosik bardziej uczuciowego ;)
Jeden telefon to już coś ;)

Posted

Wunia napisał(a):
ja to tylko takie teksty na sucho umiem ... zrób z tego cosik bardziej uczuciowego ;)
Jeden telefon to już coś ;)

Twój teksik + Raduniu i bedzie idealnie...ale chyba juz nie dam rady dzis/....przepraszam rano to zrobie...dlugi byl dzis dzien

Wuniu jak z tymi zaległymi deklaracjami masz jakies odpowiedzi?? bo ze stałych to narazie chyba tylko nie ma jednej wpłaty tak??

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
Twój teksik + Raduniu i bedzie idealnie...ale chyba juz nie dam rady dzis/....przepraszam rano to zrobie...dlugi byl dzis dzien
Wuniu jak z tymi zaległymi deklaracjami masz jakies odpowiedzi?? bo ze stałych to narazie chyba tylko nie ma jednej wpłaty tak??

jeszcze nie wysłałam :shake: bo się zawahałam, te deklaracje wszak świeże są bardzo, nie bardzo wiem, czy już kwalifikują do niezapominajek ...

Posted

uciekam juz dzis bo nie widze na oczy...

i przypomne, ze Tolkowi brakuje już tylko 50zł a co drugi miesiąc 60zł stałych deklaracji:modla::modla:

do jutra Tolkowe towarzystwo:sleeping::bye::bye:

Posted

Dzień doberek :)
Ja dziś wieczorem wpłaty dokonam - więc nie musisz mi Wuniu niezapominajki wysyłać :D Zwłaszcza, że dopiero wczoraj się deklarnęłam ;)
Ale w sumie to niezapominajki to ładne kwiatki.
A teraz zagadka. Ja nie mam pojęcia co to za kwiatek, ale może ktoś wie. Nagroda główna to możliwość zasponsorowania dnia pobytu Tolka w hoteliku ;)

Posted

Cajus JB napisał(a):
Wujkowie mówią dzień dobry.

witamy pierszego wujka na watku Tolka:multi::multi:
Szarotka napisał(a):
Dzien dobry wujkom. Gosiu jak moi uzbieraja te nieszczesne 30 zl. to moge Ci pomoc molestowac :):)

Szarotko bede Ci wdzieczna za pomolestowanie:mad::mad: ja juz tyle pw wyslalam, ze juz mi brakuje pomyslow...koncowke najtrudniej uzbierac a jak pies juz w hotelu to 3 razy ciezej

Raduniu piekne te kwiatuszki ale pojecia nie mam co to:evil_lol::evil_lol:
za to zrobilo sie bardzo wiosennie:loveu::loveu: