Ra_dunia Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Dzień dobry :) To ja... wróciłam do żywych... po niedzielnym powrocie samochodem ze Szwecji... auć moje plecy... I jeszcze Wuni nie spotkałam :( Głupi wulkan, nie miał kiedy wybuchać ;) Ale za to oczy moje nacieszyć mogę kochanym Tolusiem. Cudny jest... wspaniały po prostu. Jejeku... i te oczka... Quote
Lu_Gosiak Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Ra_dunia napisał(a):Dzień dobry :) To ja... wróciłam do żywych... po niedzielnym powrocie samochodem ze Szwecji... auć moje plecy... ........... Radunia wrócila:multi::multi::multi:...dobrze, dobrze bo chce Cie wykorzystac:eviltong: pw poszlo:evil_lol: Quote
Wunia Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Ra_dunia napisał(a):I jeszcze Wuni nie spotkałam :( Głupi wulkan, nie miał kiedy wybuchać ;) Nadrobimy to sobie ;) Quote
Wunia Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Cioteńki Tolkowe, wyklepać musimy ładny tekst do ogłoszeń :mad: Do roboty twórcze umysły :cool3: Quote
Ra_dunia Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Już mnie taka jedna molestuje... tzn wykorzystywać chce... No ja nie wiem. Człowiek dopiero co wrócił a tu już się zaczyna :D Quote
Lu_Gosiak Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Szarotka napisał(a):No i co Lu gosia zapytalas sie oficjalnie :):) taaa .....oficjalnie mi tez odpowiedzi udzielono:eviltong::eviltong::eviltong: Quote
Wunia Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Ra_dunia napisał(a):Już mnie taka jedna molestuje... tzn wykorzystywać chce... No ja nie wiem. Człowiek dopiero co wrócił a tu już się zaczyna :D Ra_dunia, jeżeli chodzi o ogłoszeniowe sprawy to ja się do Goni dołączam ... Quote
Lu_Gosiak Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 jest z czego wybierac do ogłoszen;) a jutro czyli dzis Tolek będzie w gazecie...wiec wysyłajcie wszystkie dobre mysli:loveu::loveu::happy1::happy1: Quote
furciaczek Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Piekny jest, mam nadzieje ze nie bedzie dlugo czekal na domek:loveu: Quote
Lu_Gosiak Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 lece jeszcze z moim psiakiem :painting::painting::painting: a potem :sleep2::sleep2::sleep2: zeby rano skoro swit wstac i odbierac telefony w sprawie Toleczka mojego:laugh2_2::laugh2_2: Quote
Wunia Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Lu_Gosiak napisał(a):lece jeszcze z moim psiakiem :painting::painting::painting: a potem :sleep2::sleep2::sleep2: zeby rano skoro swit wstac i odbierac telefony w sprawie Toleczka mojego:laugh2_2::laugh2_2: Gonia, przepisz treść tego ogłoszenia w prasie, to już będzie gotowiec ;) A teraz też już lecę spać ... pa pa ... Quote
Lu_Gosiak Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Wunia napisał(a):Gonia, przepisz treść tego ogłoszenia w prasie, to już będzie gotowiec ;) A teraz też już lecę spać ... pa pa ... Wuniu, ale tam nic praktycznie nie ma bo tam moga byc tylko 4 linijki po 33 znaków w tym interpunkcyjne tez sie licza, wiec napisalam tylko, ze przyjacielski, radosny, ok 6 letni, wykastrowany i ze przebywa w domu tymczasowym...cos w tym stylu ale jestem dobrej myśli po dzisiejszym dniu...zawiozłam starszego psa, wyrzuconego w lesie - przy ktorym Tolek to szczeniak prawie :evil_lol: - dzis z naszego schronu do takiego domu, ze szok...przyjechałam z Nim a tam babka w kuchni wycięte zdjęcie Jego miała z gazety i postawione na komodzie...normalnie zjechałam:evil_lol::evil_lol: smierdzial tak okrutnie a ona Go wycałowala i łózko mu pokazala, ze bedzie z Nia niby spal jak poprzedni...szampon do wykapania naszykowany...super, zeby wiecej takich domków bylo.... na podobny czekam dla Tolka:p znaczy dla mnie pies w łózku nie musi spac, ale jakby mogł to czemu nie:evil_lol: Quote
Lu_Gosiak Posted April 20, 2010 Author Posted April 20, 2010 Wunia napisał(a):Witam Tolkowe Cioteczki :D witamy Wuniu!!!!:D:D:D Quote
Ra_dunia Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Ale piękny on jest... zresztą jak zawsze ;) A to co jest w pierwszym poście "tak o Tolku pisze wolontariuszka" to był mój poprzedni tekst do Tolkowych ogłoszeń ;) Ale teraz czas na zmiany :D " Dumny, wspaniały, piękny. Te słowa od razu przychodzą na myśl, gdy pierwszy raz zobaczy się Tolka, a potem… potem już po prostu nie można przestać o nim myśleć. 6 lat ze swojego 7letniego życia Tolek spędził w schronisku. Niestety większość osób po prostu się go bała. Tylko nielicznym udało się dostrzec w oczach Tolka tęsknotę za człowiekiem i prośbę o dom. Właśnie dzięki tym wspaniałym osobom Tolek dostał szansę na lepsze jutro i został umieszczony w hotelu dla zwierząt. Szybko okazało się, że przeczucia były w pełni uzasadnione. Obecnie Tolek to cudowny, radosny pies, który ponad wszystko pragnie pieszczot i dotyku ludzkiej dłoni. Pięknie chodzi na smyczy, choć spuszczony z oka potrafi w ekspresowym wręcz tempie przegryźć krępujący go sznurek. W jego przypadku najlepiej sprawdzi się podwójne zapięcie, bądź też łańcuszek. Jest potężny i inteligentny, dlatego z całą pewnością wymaga odpowiedzialnego i konsekwentnego opiekuna. Tolek został wykastrowany, zaszczepiony i odpchlony, więc teraz do pełnego szczęścia potrzeba ostatniego składnika – wspaniałego, kochającego domu…" Quote
Ra_dunia Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 i drugi tekst alternatywny: " Z zza krat schroniska wypatrywał człowieka. Czekał 6 lat, aż ktoś oprócz potężnego ciała budzącego respekt i strach zauważy serce spragnione miłości. Czekał spokojnie, dumnie, po cichu… -- Dwa razy na horyzoncie zamajaczył dom. Jednak za każdym razem nie był to dom właściwy, wymarzony. "Właściciele" nie mogli zrozumieć, że pies to nie bezwolne narzędzie a myśląca i czująca istota...I Tolek ponownie lądował za kratami swego boksu. Coraz bardziej cichy, zrezygnowany. -- Aż wreszcie nadszedł dzień cudów, gdy brama schroniska zamknęła się za nim, a Tolek wyruszył w kolejny etap swej wędrówki. Teraz otoczony czułą opieką w hotelu dla zwierząt może wreszcie pokazać swój cudowny i radosny charakter. Spragniony pieszczot podbiega do odwiedzających i nosem zachęca do czułości. Wielka, kochana przylepa. Inne psy mogą nie istnieć, bo dla Tolka liczy się tylko człowiek. Tak, jakby można było nadrobić te wszystkie stracone w schronisku lata. Niczym Houdini wykazał Tolek również dodatkową zdolność – ekspresowe wyzwalanie się ze smyczy. Na szczęście podwójne zapięcie, bądź też smycz łańcuszkowa stanowi skuteczne zabezpieczenie przeciw jego zapędom. Tolek został już w pełni przygotowany do następnego etapu podróży. Jest wykastrowany i zaszczepiony. Brakuje nam jedynie ostatniego składnika – kochającego i odpowiedzialnego domu. Jeśli więc możesz, prosimy pomóż nam dopisać ostatni fragment „dziennika z podróży Tolka” i zostań jego upragnionym celem wędrówki. Zostań jego DOMEM. " Quote
Wunia Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Drugi bardziej mi się podoba ;) Radunia, toć Ty umiesz wyciskacze łez pisać ;) Quote
Ra_dunia Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Ba... Mam Ci mówić ;) Zapraszam na mieleckie wątki :D ale nie tylko wyciskacze ;) "Moja" Karmelka ma mini bloga ;) Muszę niestety przyznać, że te wyciskacze lepiej mi wychodzą. Ten pierwszy miał być taki bardziej rzeczowy... i co? nie udało się. Quote
Wunia Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Ra_dunia napisał(a):Ten pierwszy miał być taki bardziej rzeczowy... i co? nie udało się. Nie, nie udało się ... ;) Quote
Ra_dunia Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Ano... więc z tej rozpaczy się zadeklaruje miesięcznie 30 zł... I będę pisała jedynie rzewne teksty. Quote
Wunia Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 No to masz sprawozdawczo (ja tylko tak umiem :oops: ): Tolek - 7 psiak, który 6 lat swojego życie spędził w schroniskowej klatce. Dzięki ciężkiemu wysiłkowi grupy osób ten wspaniały pies zaznaje życia bez krat. Dostojny, spokojny i łaknący pieszczot pies z uwagi na swoją zdolność przegryzania smyczy, dwukrotnie wracał do schroniska, potrzebuje człowieka o silnym charakterze, który będzie dla niego alfą. Obecnie pies przebywa w hotelu dla zwierząt, gdzie pod okiem profesjonalistów przechodzi podstawową socjalizację z bardzo pozytywnymi wynikami. Pies jest zdrowy, wykastrowany, odrobaczony, zaczipowany i zaszczepiony i gotowy do poszukiwań swojego domu. Pomóżmy znaleźć Tolkowi odpowiedzialny i kochający dom, w którym będzie pod odpowiednią opieką swojego wymarzonego przyjaciela-człowieka. Quote
Ra_dunia Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Ha - to teraz jeszcze Lu niech coś napisze, i będzie tekstów do koloru do wyboru ;) Wuniu - ja i tak z drugim tekstem się ograniczyłam :) Tam jeszcze wiesz, można odniesienia do więzienia, dożywocia, skowytu współbraci i takie inne wstawić... Ale wiosna idzie :D więc trza bardziej pozytywnie :eviltong: A jak już się tak rozpisałyśmy to alternatywnie: Drogie Panie i Panowie - toż to się nie mieści w głowie! Dziś wam pięknie przedstawiamy Tolka co go w hoteliku mamy. Wielki, cudny, wyjątkowy do adopcji jest gotowy. Grzecznie prosi, cudnie czeka, byle swego mieć człowieka. Ma zdolności wiele psina, choć zrzedła i nam raz mina, Kiedy Tolek w swej mądrości przegryzł smyczkę - chciał wolności :) Szczęściem sposób na to mamy - podwójnie go zapinamy. Jednym słowem - to cud psina tylko domku ciągle nie ma, więc prosimy, dzwoń, nie zwlekaj - Tolek w hoteliku czeka! Quote
Wunia Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 To napisz u Gapcia coś o takiego pod serce o samotnej bezdomności, spaniu na śniegu, głodówce, bo tekst ma tylko taki w moim stylu ;) Quote
Recommended Posts