Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W przyszłym tygodniu zrobie filmy bo pożyczyłam kamerę.

Wraz z przybyciem Łatki doszedł mi bardzo poważny problem...:oops:Musze siedzieć i głaskać dziewczynki na dwie ręcę- obie się rozpychają nosami!:roll: nabawię się nadwyrężenia mięśni albo co... o tym żeby cos robic mowy nie ma!:evil_lol:

Kupal dzisiaj normalny. Na spacerku grzeczna jak aniołek... Mam nadzieję, że moja onka może weźmie z Łatki przykład:razz:

Wiem, że sie powtarzam ale Łatka to IDEAŁ PSA. IDEAŁ. ja przynajmniej tak grzecznego psa nie znałam...

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zdarzało się Łatce pchać czasem rekę nosem, ale bardzo rzadko, a tu widzę niezłe ziółko :evil_lol:
Musisz wytrenować mięśnie głaskacze, bo łatwo nie będzie :)

Posted

Serce rośnie,jak sie to czyta!!!:loveu: Co za babsko...:angryy::angryy::angryy: Dobrze,że Łatka ma już za sobą koszmar schroniska i że czuje się lepiej...Może faktycznie nigdy nie była odrobaczana,może i dlatego była grubawa...A jedzenie???Koli TRZY DNI po przyjeździe do mnie nie jadł,już się martwiłam...A potem zaczął jeść...Myślę,że Łateczka bardzo szybko zacznie wyjadać wszystko,co się jej pod pyszczek dostarczy...:evil_lol:
Łateczko,powodzenia!!!:loveu::loveu::loveu:

Posted

Masza4 napisał(a):
Prawda? :cool3:

Kikou doszedł dzis do mnie przelew za paliwo. Bardzo dziękuję kochana! :loveu:

Masza, ja przeciez za polowé paliwa tez deklarowalam. Dopiero sobie uswiadomilam. Napisz prosze na pw ile to jest ta polowa i dane konta poprosze.

Posted

Łateńka jest prześliczna :loveu:

Chciałaś Iwop to masz :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Teraz śmigaj łapkami, a do robory zagoń kogoś :eviltong:

Posted

Problem z jedzeniem polega na tym, że Łatka nigdy chyba normalnie nie była karmiona... Chetnie csapnie kawałek suchego chleba, kiełbaski ciastko ale juz ryz z kurczakiem czy z mięsem to nie...:shake: macie jakiś pomysł aby zachęcić ją do normalnego jedzenia...?

Mam z powrotem kamere to jutro zrobie filmik na spacerze. Zobaczycie jak ona smiesznie siusia - podnosi troche nózke do góry jak piesek:evil_lol:

Masza czy mogłabys mi objaśnić jak wklejacsz zdjęcia ? ja tez wklejam przez tę stronę co ty i g... mi wychodzi:angryy:

Posted

Rozmawiałam z tymi ludźmi, tak jak obiecałam, ale niestety ten dom odpada. Pan chory i to poważnie. A dla takiej schorowanej suni trzeba domku, który przede wszystkim zajmie się nią, a nie ludzkimi domownikami. Bardzo mi przykro. Liczyłam, że to doskonała okazja do udomowienia jakiejś schorniskowej bidy:shake:. ale będę dalej o niej trąbić. W końcu reklama dźwignią...czegoś tam:cool3:. Zdróweczka dla suni wszyscy życzymy!!!

Posted

[quote name='iwop']Problem z jedzeniem polega na tym, że Łatka nigdy chyba normalnie nie była karmiona... Chetnie csapnie kawałek suchego chleba, kiełbaski ciastko ale juz ryz z kurczakiem czy z mięsem to nie...:shake: macie jakiś pomysł aby zachęcić ją do normalnego jedzenia...?

Mam z powrotem kamere to jutro zrobie filmik na spacerze. Zobaczycie jak ona smiesznie siusia - podnosi troche nózke do góry jak piesek:evil_lol:

Masza czy mogłabys mi objaśnić jak wklejacsz zdjęcia ? ja tez wklejam przez tę stronę co ty i g... mi wychodzi:angryy:

Iwop, może spróbuj przez http://www.fotosik.pl

Posted

To może iwop dawaj jej na początku chleb pokrojony w kostkę skoro go lubi, troszkę kiełbaski też pokrojonej no i do tego mięsko. A potem gdy nauczy się jeść z miski do wprowadzaj po trochu ryż. Psy lubią pieczywo. A może makaron by lubiła???

Posted

No to ja zidiociałam bo zawsze robilam tak ze zdjęciami jak piszesz i było dobrze a teraz nie :roll:

Latka obszczekałam dzisiaj pana ze spóldzielni, ktory przyszedł spisać liczniki od kaloryferów:evil_lol: Głos ma taki trochę ochrypnięty:p

Posted

Iwop a ja bym suńkę jednak troszkę przegłodziła :oops: Samego mięcha nie może wsuwać, nie mówiąc już o ciastkach, czy kiełbasie...U mnie, jak przyszła taka głodna ze schrona-jadła ryż z kurczakiem (i wybierała marchewkę-lubi ją). Sądzę, że trzeba pokazać jej, że nic oprócz ryżu, czy makaronu z mięskiem nie będzie i będzie chodzić głodna jeśli nie zechce tego jeść. Wiem, że trudno tak sobie postanowić, ale na szczęście z psami jest mniejszy problem niż z kotami, które zdechną nawet z głodu, ale tego co nie chcą, do pyska nie wezmą! Dawaj jej iwop dużo mięska, ale wymieszanego z dodatkiem (ryż, makaron) a potem zmniejszaj dawkę mięsa a dawaj więcej dodatku.

Co do zdjęć. Wchodzę na tę stronkę www.imageshack.us

-klikam 'wybierz' -wybieram z folderu - ok - i host it!
-zaznaczam zawartość okienka opisanego jako 'Hotlink for forums (1)' [to poniżej zdjęcia, które wybraliśmy]
-kopiuję tekst zawary w okienku
-i wklejam go do postu na wątku.

Wcześniej jednak zmniejszam zawsze zdjęcia w gimpie. Może nie chcą Ci wchodzić, bo są za duże?

Posted

Dzisiaj przyszło legowisko Łatki ale na razie nie jest nim zainteresowana... :roll: woli podłogę...
mam fajne filmiki ze spaceru ale You toube znów fiksuje i od rana nie udaje mi się ich wstawić.

Posted

Nie, wyniki beda dopiero w piątek.:oops:

na wrzute tez próbowałam i nic... Może ja wyślę ci filmiki na maila ? Tylko nie wiem czy go zapisałam...:oops:

W każdym razie cały czas próbuję wstawić..:mad:

Posted

[quote name='iwop']Nie, wyniki beda dopiero w piątek.:oops:

na wrzute tez próbowałam i nic... Może ja wyślę ci filmiki na maila ? Tylko nie wiem czy go zapisałam...:oops:

W każdym razie cały czas próbuję wstawić..:mad:

Iwop, wysyłaj na [email protected] Wrzucę je na wrzutę.

Posted

Może jutro uda mi się wstawic te filmy...

Łatka spi w swoim łożeczku:p Jutro wkleje zdjęcia (przynajmniej spróbuję). Jestem padnięta bo przeszłam cięzki stres z moim kotem..
Nie wiem czy nie będę musiała założyć Łatce kołnierza bo wylizuje sobie za bardzo ranę po ugryzieniu (Masza wie o co chodzi). Dzisiaj Łatka miała małe starcie z Mela, ale nic specjalnego - parę warknięć na zasadzie "spadaj stad" :razz:

Posted

Iwop ale ta rana jest brzydka/ślimaczy się? Rany po ugryzieniach trzeba leczyć jakimś środkiem do dezynfekcji, czasem niestety trzeba zdzierać powstałe strupy i smarować rankę od nowa.

Teraz, z Melką jest już ok? Dogadają się jakoś panienki? W końcu legowiska mają oddzielne :roll:

Jak czuje się kot?

Posted

Ranka się nie slimaczy - zasypuje ja taka zasypka od weta ale ona ciągle to wygryza... Dziewczynki bardzo dobrze sie zgadają. Nie ma żadnych problemow. Kot na szczęście dobrze - wczoraj zrobiłam mu USG i nie ma nic uszkodzone... Ja myślałam, że zawału przez niego dostanę :(

Baba miała rację Łatka jest okropna - kopie dołki, otwiera drzwi kluczem i namawia moją Melę na piwo i papierosy:angryy:

Powaznie mowiąc ja takiego ideała psiego to jeszcze nie znałam:placz:

Posted

Kikou malwinka ma tylko takie spojrzenie ale ona na psy nie zwraca uwagi... Wychowała sie z nimi i widac doszła do wnisoku, że psami nie warto się zajmować:evil_lol:

Usiłuje wstawić filmy albo przez wrzutę albo you toube i nic... Może to mój internet za wolno chodzi czy co...:roll:

ŁATKA DZISIAJ RANO POSZCZEKIWAŁA Z BALKONU NA PANÓW KOSZĄCYCH TRAWĘ:eviltong: