emilia2280 Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 iwop napisał(a):wet-siostra najgorzej to mnie stresuje podawanie peselu no bo tam data urodzenia jest!:-x haaa, ale iwop, to chyba na tym wátku sama sié zdradzilas ze masz 44 lata, czy pamiéc moze mnie zawodzi? :razz: a wet siostra ma racjé- ja mam 28 lat a czujé sié duzo powazniej, conajmniej na 50 lat :evil_lol: Quote
Kasia Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Jest ktoś kto mógłby pomóc temu astowemu, brutalnie skopanemu szczeniakowi: http://dogomania.pl/forum/showthread...6#post10102066 Prosimy o bazarki, wpłaty, o cokolwiek... Quote
Margo05 Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Łateczko, jeszcze tylko jedna noc w tym schronie :multi: Quote
iwop Posted May 8, 2008 Author Posted May 8, 2008 Super! Czekamy na realacje o Łaci! Mnie natomiast dzień zaczął sie niepięknie... Moja Mela wytarzała się w g...nie:angryy: Okrrrropieństwo:mad: Siedzi teraz wykąpana ze zbolałą miną bo kąpiel to przecież straszne trortury... Nie wiem czy dokładnie jej nie wymyłam bo nadal coś śmierdzi:roll: Quote
Wet-siostra Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Łateczko,przyjemnej i szczęśliwej podróży!!!:loveu: A swoją drogą-niezłe"typki"na tym wątku... agentka Masza,babcia iwop,pseudo-wet wetsiostra...:evil_lol: Łateczko,bąź ostrożna...:eviltong::eviltong: Quote
Wet-siostra Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 No cooo???:eviltong:SAMA napisałaś,że jestem dla Ciebie,Cioteczko"młodziutka"...:evil_lol:Więc cóż,choć mam brata prawie w Cioteczki wieku...(8 lat starszy)...:cool1: To jednak,skoro jestem młodziutka-to Cioteczka jest babcia...:eviltong::eviltong::eviltong:...i już!!!:loveu::loveu::loveu: Ale to dobrze,łatka potrzebuje starszej,nobliwej pańci..:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Masza4 Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Jesteśmy juz w domu!!! Miałam jednak chwilę zwątpienia, gdy weszłam do biura... Mówię, ze ja po tą suczkę ble ble ble, a facet, że wczoraj przenieśli ją do budy, bo została pogryziona....:mdleje: Faktycznie Łatka została ugryziona w udo, przy okazji psy nieźle ją umorusały w g***ach :angryy: Poza ugryzieniem w tym jednym miejscu, na razie nic więcej nie rzuciło mi się w oczy. Posmarowałyśmy ze schroniskowym wetem Rivalem do dezynfekcji. Rana nie jest duża-to właściwie tylko jeden wbity ząb. W domu Łatka dosłownie rzuciła się na jedzenie! Najpierw chciałam zobaczyć czy w ogóle będzie jadła i dałam jej kawałek mięska z ręki. Tak jadła, że aż mnie dziabnęła...Bidula :-( Pić też starszliwie jej się chciało. Teraz leży na podłodze, przy swojej misce. Chyba nie nauczona jest wchodzić na kanapy, fotele itp. bo gdy ją tam wsadziłam, od razu zeskoczyła przestraszona. Najważniejsze-koty...Ma do nich delikatnie mówiąc olewackie podejście :evil_lol: :multi: Moje dwa (trzeci uciekł na szafę) wąchają Łatkę ostrożnie i z zaciekawieniem, a ta odwraca tylko głowę... Zamkęłam sunię na chwilę w pokoju, żeby sprawdzić jej zachowanie gdy zostanie sama. Nie ma żadnej reakcji, kładzie się przy drzwiach i grzecznie czeka. Pozdróż zniosła dobrze-biegała od szyby do szyby, a nawet na tylną półkę :evil_lol: Była stasznie ciekawa wszystkiego na około. Myślałam, że tak samo będzie zwiedzać mieszkanie, ale tu się pomyliłam. Łata położyła się po prostu i usnęła jak aniołek. Quote
Wet-siostra Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Cieszę się,że Łatka jest już bezpiecznie internowana u agentki Maszy...:loveu: Nie martw się,Cioteczko-psinka odpocznie i wtedy pozwiedza Twoje mieszkanko!Najważniejsze,że jest już POZA schronem...:evil_lol: Quote
Masza4 Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 i ranka z bliska Sunia została przy mnie zaczipowana i zaszczepiona na wściekliznę. Dostałyśmy też lek na robale (mam nadzieję iwop, że jeszcze nie zdążyłaś kupić) Quote
Masza4 Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Właśnie zabiłam kleszcza. Łaził do Łatce i szukał sobie miejsca dopiero do wbicia. Quote
emilia2280 Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Masza- dziéki ogromne :loveu:. Kamien z serca... Biedna babulinka juz bédzie miala tylko dobrze odtád. Na pewno szybko sié przyzwyczai do luksusów :evil_lol: Quote
iwop Posted May 8, 2008 Author Posted May 8, 2008 ojej... dobrze, że ja w końcu zabrałaś...:oops: Dzisiaj miałam iść po lekarstwo na robale ale i tak musze kupic dla meli. W przyszłym tygodniu pójdziemy do naszego weta na reszte szczepień i ogólny przegląd techniczny... Ciesze się, że ma taka reakcje na koty:p Quote
Masza4 Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Nie masz za co dziekować Emilio, bo wiesz jak mi również zależało na tym, żeby Łatkę wyciągnąć. Już jest dobrze :) Łata mnie śmieszy-jak tylko idę po coś do kuchni, ona idzie za mną, siada na dywaniku przy progu i gapi się kiedy jej się coś dostanie do jedzenia. I to jedno ucho oklapnięte, a drugie stojące-czad!!! :loveu: Idziemy na dłuuugi spacerek ;) Quote
kikou Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 jeeju ale sie ciesze!! slicznota nareszcie bezpieczna:iloveyou::iloveyou::iloveyou: Quote
Masza4 Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Walka z wędzonym uchem :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Na spacerze Łatka była bardzo grzeczna. Poszłyśmy sobie do wąwozu i tam mogłam spuścić ją ze smyczy. Gdy pierwszy raz szłyśmy drogą, suńka szła przy nodze, równiutko :crazyeye: A gdy byłyśmy z drodze powrotnej, Łacia wyprzedziła mnie i co jakiś czas przystawała patrząc czy idę. Nawet zaczęła wchodzić pod górę, z której zeszłyśmy po wyjściu z domu. Pewnie chciała już wracać, ale ja poszłam drogą prosto, w drugą część wąwozu. Łata przybiegła w 2 sekundy i znowu szła przy nodze, bo przecież tej drogi jeszcze nie znała :lol: Każdy kto pozna Łatkę natychmiast się w niej zakocha...A mi na pewno będzie trudno się z nią rozstać :-( Quote
Masza4 Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Zapomniałam napisać, że nasza sunia waży 14 kg. Nie wiem skąd mi się wzięło to 20, o których pisałam wcześniej :stupid: Quote
emilia2280 Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Cudowna jest sunieczka- i to oklapniéte uszko :turn-l: I jakie ladne zábeczki widac biale. Quote
Wet-siostra Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Maszo,Maszo...:loveu:Skoro będzie Ci ciężko rozstać się z Łatką...to sobie ją zostaw!!!:evil_lol: Będzie miała u Ciebie DS,dobre warunki i miłość...:loveu: Coraz mniej wierzę w to,że suńka ma 13lat...:shake: Łateczko-powodzenia!!!:loveu: Quote
iwop Posted May 8, 2008 Author Posted May 8, 2008 znowu mój komentarz wyskoczył przed Maszą:crazyeye: Quote
Masza4 Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Niestety Wet-siostro, nie dam rady. Mam pod opieką dwa psy, w tym jednego chorego i 3 koty. Leczenie mojego psa pożera mi bardzo dużo kasy i czasu...Koty na szczęście są wspólne, więc nie jest to dla mnie jakieś obciążenie, ale mam trochę mało miejsca jak na tyle zwierząt-mieszkanie 60 m kw. Quote
Recommended Posts