iwa77 Posted March 16, 2008 Author Posted March 16, 2008 Cioteczki jutro będziemy wiedzieć - rozważamy z Agnieszką (Visenna) jeszcze jedną mozliwość.Jak się nie uda to chyba Ziuteczek musi pójść na DT do Koperek i poczekamy do tego 31 marca aż Kikou będzie mogła jechać. Quote
ecci Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 mam doła strasznego, że ważą sie losy życia- bo dla mnie życie to życie- a ja nie jestem w stanie nic zrobic, możemy jedynie wspomóc karmą i słodyczami późniejsze dt:placz: Quote
Negri Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Kikoku z transporterkami może być problem:( Moge zapewnić Ci np podanie środków uspokajających dla psiaków by droge przespały..... Quote
Reksiu21 Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Ale przeciez robisz duzo, :loveu:wiecej niz wiekszosc naszego spoleczenstwa. Gdyby wiecej ludzi bylo takich jak wy, to by bylo o tyle mniej cierpienia....:placz: Quote
kikou Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 nie mam pojecia jak czesto organizujecie takie transporty, wstyd sie przyznac ale jeszcze miesiac temu w ogole nie wiedzialam, ze istnieje taki portal (dogo), natomiast od lat jezdze duzo po niemieckich drogach i auto na polskich rejestracjach nie jest traktowane ulgowo, wrecz przeciwnie... a zatem transport biedaczkow bez transporterow grozi duzym mandatem wraz z mozliwoscia odebrania zwierzat wlacznie. Poza tym 4 zwierzaki "po przejsciach", ktorych jak rozumiem nie znacie od lat (a czy zwierzeta znaja sie wzajemnie?) i nikt nie wie jak reaguja na jazde autem, niektore lubia ale wiekszosc jest bardzo zestresowana, wiele zwierzakow ma chorobe lokomocyjna (mialam kotke, ktora chetnie jezdzila autem, chociaz wymiotowala juz po 2 kilometrach niezaleznie jakie srodki wczesniej dostala i tak co 10-20 minut az do konca podrozy) A faszerowanie starszych psiakow srodkami nasennymi takze moze skonczyc sie nienajciekawiej...! Hmn.. polegam na Was, na pewno macie duze doswiadczenie. Ja pozostaje do dyspozycji...prawdopodobnie moglabym wyjechac juz w niedziele 30tego na noc (mniejszy ruch na drodze i jak jest ciemno zwierzaki tez sa spokojniejsze)....ale podroz musi byc porzadnie i bezpiecznie dla wszystkich zorganizowana! Quote
Reksiu21 Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 A jaki masz samochod? zwykly osobowy czy kombi z siatka? Quote
Isadora7 Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 No cioteczki macie niezłe zadanie ale wierzę że dobrniecie z tym do dobrego zakończenia. Gdybym była we Wrocku sama też bym wam pomogła choćby tymczasu udzielając na tego 30 czy 31 marca. Ale pozostaje mi trzymacie kciuków. Quote
Poker Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 może jednak ktoś będzie miał czas by pojechać razem z Kikou i zawieźć psy.KLatki nie są konieczne,ważne są szelki samochodowe.Ziutek i ten drugi psiak są małe,a Diana i Saga sporawe.Nie wiem jakim samochodem dysponuje kikou. Myślę,że dobę przed jazdą psy muszą ,szczegółnie te większe mieć głodówkę, żeby w drodze się nie porobiły.Mozna im podac coś uspokajającego,ale niekoniecznie SedalinWyjeżdżam na tydzień,od 27 będę na miejscu i też chętnie pomogę.Mam szelki samochodowe dla psa do 15 kg i mogę pożyczyć. Quote
Reksiu21 Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Wlasnie przeczytalam ze Dianka wczoraj pojechala do domku. Tak wiec...jak tam Agnieszko...... MAja???...... wiem ze cie to bardzo ucieszy:evil_lol:, obiecalam ci ze ja wezme.:lol: A tu Maji watek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=57876 Quote
Poker Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 naprawdę Dianka pojechała do domku? :crazyeye::crazyeye:hura:multi::multi::multi: Quote
Koperek Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Ja mam średnio- duży transporter (zawsze pakuje w niego 3 swoje koty do weta)- zmieści się w nim pies wielkości foksterriera (żeby miał wygodnie). Aga może dać też tą moją klatkę- tam wejdzie też średniej wielkości pies- na czas jazdy kilkugodzinnej będzie mu wygodnie. A z tym DT to ostatecznie:mad:miało być! Jakby jaka krzywda się dziadkowi działa! A nie tak od razu...:evil_lol: Zresztą póki co to najgroźniejszym zjawiskiem dla niego jest w tej chwili DYMEK!:cool1: Ta chodząca zaczepka i awanturnik!:angryy: Quote
Poker Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 to klatki się nie zmieszczą.Wiozłam psy przez Niemcy,na granicy nawet nie spojrzeli na nie.Poza tym dowiadywałam się i wystarczą szelki samochodowe (naprawdę dobrze się sprawdzają) i powinno się mieć kaganiec. Quote
Reksiu21 Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Ale zawsze mozna by do jednej klatki te mlode wlozyc, a przypiac z tylu maje w szelkach, a staruszka na przednim siedzieniu. Male to ja da rade to lepiej do klatki, zeby nieprobowaly przegryzac szelek i zapiecia, a pozatym to bardziej one podatne na siusianie lub zwracanie. A to prawda ze obowiazuja szelki, lub klatka, lub kombi auto z siatka z tylu. Quote
kikou Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 tak, to chyba dobre rozwiazanie z tymi szelkami dla duzych i klateczka dla maluchow.. Czyli wszystkie 4 psiaki sa jeszcze w schronisku i stamtad trzebaby je zabrac? Quote
iwa77 Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 Tak Kikou wszystkie psiaki przebywają w schronie we Wrocławiu. Quote
iwa77 Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 Ziuteczku musisz jeszcze trochę wytrzymać ! Quote
Reksiu21 Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Odpisala mi mrowa..... moglaby jechac ale tez dopiero 29-31 marca. takze na to wyglada ze szybciej nic niezalatwimy..... Quote
iwa77 Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 Ciekawe jaki Mrowa ma samochod może większy ? Quote
Isadora7 Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 iwa77 napisał(a):Ciekawe jaki Mrowa ma samochod może większy ? Mrowa wozi psiaki wiec myślę, że jest jakoś przygotowana. Quote
Negri Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Laseczki kochane. Diana dalej jest w schronie. Ktoś miał błędne info i wyszło zamieszanie... Saga i Dianka muszą jechać tym transportem bo po ostatniej klapie nawet nie są wpisane na stan :eviltong: są jako psy "czekające na transport" a 29-31 to 2 tygodnie także nie tak strasznie długo nie panikujmy :eviltong: Quote
iwa77 Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 Reksiu to jaka decyzja - kto bedzie jechał ? Bo może byłoby dobrze tą zbiórkę kasy zrobić , bo zaraz Święta i całe zamieszanie Świąteczne a z kolei po Świętach to parę dni i ODJAZD! No i nie wiem co jeszcze trzeba zorganizować - szelki ? klateczkę ? Bo dokumenty, paszporty to już chyba kochana Negri o to zadba ;) Quote
alcha Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Reksiu21 napisał(a):Odpisala mi mrowa..... moglaby jechac ale tez dopiero 29-31 marca. takze na to wyglada ze szybciej nic niezalatwimy..... Kochane, Kochani toż to zaraz przecież ten koniec marca :lol: Super się wszystko układa, więc zbierajmy kaskę i spokojnie czekajmy na wyjazd piesków. Przecież nic im się nie stanie złego do tego czasu. Quote
Reksiu21 Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Mi jest naprawde obojetnie kto bedzie jechac... byleby to bylo pewne, no i dla wszystkich jak najmniej pieniedzy kosztowalo. Mrowa niestety musi przyjechac z Poznania, wiec troche wiecej wyjdzie na benzyne niz z Wroclawia, ale wy decydujcie...... ja sie przystosuje:eviltong: Quote
iwa77 Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 Kikou chciałabym Cię prosić abyś była tak dobra i zrobiła taki krótki rachunek ile pieniązków potrzebujesz na ten transport 4 psiaków z Wrocławia do Reksiu w Niemczech. Rozumiem , ze Twoja propozycja jest cały czas aktualna i wyjazd miałby mieć miejsce 30 marca tak ? Gdybyśmy znali dokładnie kwotę to można pomału zbierać kasę. Quote
Recommended Posts