Jump to content
Dogomania

Poznań. POMOCY! Coca-cola PILNIE szuka domu.... JUŻ NIE! MA DOM!!!!

Recommended Posts

Posted

Ja też nie. O uspieniu mowy nie ma.Nawet nikomu to do głowy by nie przyszło. Ale nie mam domu dla Coli - więc jeśli nie znajdziemy wyjścia - to cóż. Nie pozostanie nam nic innego. Jestem w dole.

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja może trochę wytłumaczę skąd to ultimatum.
Sytuacja rodzinna się nam pokomplikowała - moja od lat chorująca siostra w ostatnim czasie przeżywa nasilenie choroby. Moja mama ma na głowie więc moją siostrę, małą Zuzię i 4 psy.
Do tego Cola notorycznie wymyka się na zakazaną część ogrodu i niszczy cenne roślinki mojego taty - co powoduje liczne konflikty.

Gosiu - mnie mama wcześniej nie mówiła, że ultimatum.
Dowiedziałam się tego już po jej rozmowie z Tobą.

Ja Coli do siebie zabrać nie mogę - z Figą tworzą niszczycielski tandem nie do opanowania. :shake:

Chciałam jeszcze dodać, że Cola jest pod naszą opieką od listopada - 7 miesięcy.
To cholernie długo.

Posted

Wszystko wiem, tylko Fundacja działa jak może. Ja sama wszystkiego nie zrobię. Nie tylko ja w niej jestem i nie tylko Cola potrzebuje domu. Wiem, że ona bardzo. Ale robiłam i robię co mogę. Wydaje mi się, mimo wszystko, że nie jestem wyłączna winowajczynią sytuacji. A tak się poczułam. A mam też swoje problemy - jak dzwoniła Mama Pauliny byłam w szpitalu z własną matką.
Dlatego myślę, że pomysły na dom dla Coli powinny zająć nie tylko mnie.
Dzięki wszystkim, którzy pomagają nam szukac jej domu.
Jestem wdzięczna. Bo niestety watek sie tak rozrósł, nie zawsze w temacie Colinowym, że nie daje rady czytac na bieżąco. Brak mi na to czasu totalnie.

Posted

supergoga napisał(a):
Wydaje mi się, mimo wszystko, że nie jestem wyłączna winowajczynią sytuacji. A tak się poczułam.

nie sądzę, żeby moja mama miała coś takiego na myśli
moja mama jest po prostu zmęczona tą sytuacją
sytuacją, w którą została wrobiona przede wszystkim przeze mnie

Posted

Camara napisał(a):
Dziś Colinka prezentuje swoje wdzięki w Gazecie Wyborczej.
:kciuki:

ślicznie dziękować :Rose:

Kciuki zaciśnięte

A Cola wczoraj nauczyła się pływać :p

Posted

Nie rozumiem DLACZEGO piesek urodziwy, o przemiłym charakterze, nauczony życia w rodzinie, wychowywany z małym dzieckiem, odważny, wesoły, nieagresywny, usłuchany (w granicach rozsądku), zdrowy, młody - od 7 miesięcy bezskutecznie szuka domu????

Posted

Może Ty jesteś tą osobą, którą Cola pokocha całą sobą!
Może Ty spragniony jesteś psiej miłości,
pełnej entuzjazmu i szczerej radości!
Może właśnie Ty potrzebujesz przyjaciela,
który nie krytykuje i nie onieśmiela...
Może marzysz o słodkiej przytulance
wspólnych wieczorach na miękkiej leżance
I może jeszcze szukasz towarzysza spacerów
na łąki, nad rzekę albo miejskich skwerów...
Cola jest sunią ułożoną i dla wielu wymarzoną!
Może Ty jesteś tą osobą, którą Cola pokocha całą sobą!

urodzinowo ci, Coluniu, życzę znalezienia cudownego domku! (a życzenia urodzinowe się spełniają!) :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Włos mi się jeży i siwieję. Koniec czerwca się zbliża a Coli nikt nie chce. Taki kanał. Też nie rozumiem. W domu wstawię inne ogłoszenie i tekst Halbiny - dzięki pięknie - zmienię układ.

Już ostatnio tyle pracy, że wystarcza czasu na 4 godz. spania, nie więcej. Czasem niestety nie ogarniam.

Posted

Śliczny!
Pozwoliłam sobie go wykorzystać przed chwilkę i wkleiłam do jednego maila... tak bardzo bym chciała, żeby te piękne słowa pomogły Coli znaleźć cudny dom.

Posted

PaulinaT napisał(a):
oooo!
wszystkiego najnajnaj!!!

ps. Coli (i Figi ;-) ) umowna data urodzin to 1 sierpnia.

:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

halbina - najlepszego! :new-bday::popcorn::chlup:

Posted

Witam.
Nie czytałam całego wątku. Jakiś czas temu zgłoisił się do mnie dom z Poznania o suczke, bo długo szukali i nic nie było, ja nietstety też ni cmałego nie mialkam.
Ale Państwo chcieli po kastracji, czy Cola jest po? bo bym przesłała jej fotke i popis donich, może nadl są zainteresowani pieskiem.
Byłoby na miejscu