Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

co do poczty, to podobno są jakies strajki i czasem są opoznienia spore...
co do portretow? to jakie portrety? ja tez chce:)
co do wyboru...to nie zycze tego nikomu:( nie wiem na jakiej zasadzie, na podstawie jakich kryteriow mam wybrac...patrzac na dobro psa jesli chodzi o warunki to lepo9ej zebym wziela ze soba ABI a TIM zostalby z rodzina...wyprowadzilismy sie poza miasto, mamy ogrodek, podworko...on jest co raz starszy (leci mu 9ty rok) wiec teoretycznie lepiej byloby mu w takich warunkach niz w ciasnym mieszkaniu w centrum miasta, poza tym jest juz doskonale ukstzaltowany, wychowany, bezproblemowy...
ABI to podlotek potrzebujacy masy uwagi i nauki z czym moja rodzina kompletnie sobie nie radzi...wiem ze zostawiajac ją tam nie zapewnia jej tego czego potrzebuje w sensie mentalnym...
ale z drugiej strony TIM tak naprawde jest wychowany tylko i wylacznie przeze mnie...mnie slucha, ze mna wychodzi na spacery i generalnie jego zycie kreci sie wokol mnie...reszta go nie obchodzi chyba ze mnie nie ma w domu no to wtedy czas mija mu na czekaniu na mnie...wiem ze kocha reszte rodzinki ale to we mnie wpatrzony jest jak obrazek...taka sama sytuacja jest z reszta z ABI...no i jeszcze kwestia tego ze jak zabiore ABI to nawet siebie juz nie beda mialy...mam rozdarte serce i nikt kto nie ma psa tego nie zrozumie:(:(:(
przepraszam ze sie tak rozpisalam ale chyba musialam sie komus wyzalic:(

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
a ja wlasnei szukam mieszkania do przeprowadzki (konkretnie do wyprowadzenia sie z domu)...ceny sa takie ze zaczne grac w totka:( a najgorsze ze nie bede mogla prawdopodobnie zabrac ze soba psow, a napewno nie dwa....i musze wybierac:(:(:(

piranha - ja od 5 lat "tulam sie" w wynajmowanych mieszkaniach we wrocku (taki urok studiow poza domem). I jak szukam mieszkania to zawsze pytam czy mozna z pieskiem, jest bardzo grzeczny czysty i nieduzy (hehe:P). i wprowadzam sie z jednym psem, a po jakims tygodniu przywoze drugiego (ten drugi musi zaczekac tydzien u rodzicow), i nikt o niczym nie wie:) i nigdy nikt mnie nie wyrzucil:) (jeszcze:P). Ale szczerze mowiac marze juz o wlasnym mieszkanku lub domku gdzie legalnie, spokojnie mogla bym trzymac swoje psy:) Ale w wynajmowanym, z dwoma psami tez da sie przezyc:)))
I rozumiem Cie ze nie chcesz rozstawac sie z psami, one na pewno tez tego nie chca. wiem o co chodzi. pomimo ze moi rodzice kochaja psy to nie poswiecaja im tyle czasu i uwagi!

Posted

tak dzis na pewno beda fotki obiecuje
a co do wyborów to fakt sa bardzo trudne ja mialam rozdarte serce jak jechalam do gdyni zalatwiac sprawy mieszkania i wiedzialam przeciez ze zaraz wracam za dzien moze dwa i jade po nasza lepsza przyszlosc ale i tak było mi ciezko obiecalam sobie ze to był pierwszy i ostatni taki wyjazd bez psow nie potrafie bez nich funkcjonowac myslalam caly czas co robia, jak sie czuja.....polały sie łzy.....
cedra ma swietny pomysl secret PIRANHA moze sprobuj tak jak proponowala cedra wez jednego do wynajetego mieszkania a po jakims krotkim czasie wez drugiego nie sadze ze bylby jakis problem, na pewno nikt by sie nie dowiedzial ze sa dwa psiaki
trzymam za was kciuki aniolku

Posted

dzieki za wsparcie...niestety u mnie to nie przejdzie z innych wzgledow...w najblizszym czasie nie dam rady zajmowac sie dwoma psami...zaczynam sie zastanwiac czy nie lepiej dla nich by bylo gdybym je zostawila razem u rodziny...przynajmniej mialyby siebie:(:(:(

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
dzieki za wsparcie...niestety u mnie to nie przejdzie z innych wzgledow...w najblizszym czasie nie dam rady zajmowac sie dwoma psami...zaczynam sie zastanwiac czy nie lepiej dla nich by bylo gdybym je zostawila razem u rodziny...przynajmniej mialyby siebie:(:(:(

No to moze rzeczywiscie lepiej je zostawic jak nie bedziesz miala dla nich czasu... a jak sytuacja sie ustabilizuje to wtedy je przywiez:)

Posted

piekne wilczki :grins: moja kolezanka miala sunia wlasnie tez takiego wilczka niestety nie mial sie kto nia zajmowac (chodzi mi o wystarczajaco duzo wybiegu) i sie zapasla kobietka okrutnie ....

Posted

oj moja shilla też miała taki okres w swoim życiu że była dość krągła, jak ją wziełam z ulicy to chciałam dać jej wszystko co najlepsze i nawet nie widziałam jak nagle z psa zrobił mi się baleronik ale teraz jest świetnie nie mam zarzutow co do wagi mojego aniołka, a seth wygląda świetnie ma zwały mięśni codziennie pływa, biega a do tego na lince ciągnie za sobą 50kg czyli mnie

Posted

oj DuDziaczku masz wzrost jakiego ja pragnełam zawsze....moje wymarzone 175cm ojojojojoj szczęściaro
a tak apropo dostałam w końcu klucze do mieszkania i co.....? nie spodziewałam sie że tam jest tyle do remontu nie mam juz kasy a potrzeba mi około 30tys.zł chyba kogoś okradnę!!!! jestem załamana tak jak tam jest nie mozna mieszkać ale mam sliczny ogród za to no cóż nie ogrodzony i jak na razie seth chciałby wszystkich zjeść ale z czasem i to sie zrobi

Posted

Trzymam kciuki za przeprowadzkę, wszystko pomalutku ;)

Psiska jak zwykle piękne, a co do portrecików, to jest jakiś bazarek? Bo bym była chętna, aż mi dech zaparło jak zobaczyłam :D

Posted

Martens napisał(a):
Trzymam kciuki za przeprowadzkę, wszystko pomalutku ;)

Psiska jak zwykle piękne, a co do portrecików, to jest jakiś bazarek? Bo bym była chętna, aż mi dech zaparło jak zobaczyłam :D

Byl byl bazarek ;)
A teraz arrakis robi portreciki taki jak daruni to kolo 3 tyg zajmuje zrobienie :evil_lol: arrakis sie wykańcza :lol: