Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie wiem za bardzo o co chodzi z wiezieniem go gdzieś ....

Zanim się dowiemy proszę - musimy zrobić listę, którą umieszczę w drugim poście na pierwszej stronie co kto ile deklarował z pomocą finansową. Kogo już mam wkleję, proszę w razie gdy kogoś pominę, lub pomylę oferowane wpłaty o zwrócenie mi uwagi i podpowiedzi na pm, aby wątek nie stracił sowjej czytelności.

Ktoś pytał o miesięczniki - nie był zgłaszany.

Posted

dokonałam wpłaty 50 zl, jeśli będzie taka potrzeba deklaruje stalą pomoc - 20-40 zl miesięcznie w zależności od stanu finansów.
to mój pierwszy list - zaglądam regularnie od śmierci mojej suczki ON. Los Maro wstrząsnął mną - podobnie jak Wami wszystkimi

Posted

Rodzicie Maciusia,w strone Olsztyna z Warszawy to ja oferuje transport,bo moze ktos bedzie chcial psiaka do Gdanska czy tam Szczecina :) ja niestety nie moge miec drugiego psa,za male mieszkanie mam w Olsztynie.

Posted

W sprawie transportu to znam Pana, ktory ma auto kombi na gaz i jezdzi zawodowo (zawsze wozi mnie na wystawy itp.).
Pomagal ratowac potraconego (pozostawionego na środku pasa ruchu przez jakiegos sk.....) rudego kundelka pod Słupskiem w tą sobotę. Ryzykował życie włażąc praktycznie pod jadące auta a jedynym jego zabezpieczeniem byla machająca rekoma wariatka ubrana na szczeście na czerwono ;-) czyli ja.
Jednym słowem ma podejscie do psiaków i sam ma psa tez.
Jeżdzi owszem za kase ale biorąc pod uwagę, iż auto ma na gaz a i w miarę dostępny jest jeśli chodzi o terminy czasem nawet z dnia na dzień to mogę go szczerze polecić. Sama nie mam auta więc jak muszę gdzieś jechać to zawsze proszę go o pomoc.

Posted

Jestem po prostu w szoku.
Temu zwyrodnialcowi nie powinno to przejść płazem za nic w świecie.
Ile jeszcze potrzeba ofiar, żeby rządzący dojrzeli do tego, że w kwestii ochrony zwierząt mamy zbyt łagodne prawo?

Za znęcanie się nad zwierzętami powinni wsadzać do pierdla na długie lata.Póki to się nie zmieni tak będzie.

Posted

Albiemu - pieniążki dla kochanego Maro już są w drodze. Jak mogę jeszcze pomóc ? Cały czas myślę jak dorwać sprawcę/sprawczynię tego psiego dramatu-
nie daje mi to spokoju - ten czyn musi doczekać się swojej kary.:mad::mad:

Posted

szajbus napisał(a):
...
Ile jeszcze potrzeba ofiar, żeby rządzący dojrzeli do tego, że w kwestii ochrony zwierząt mamy zbyt łagodne prawo?
...

W kwestii ochrony zwierząt praktycznie nie mamy prawa, bo nawet, jeśli coś gdzieś jest zapisane, to "władze" i tak najczęściej o tym nie wiedzą i nic nie robią, zasłaniając się głupimi wymówkami :(

Posted

szajbus napisał(a):
Jestem po prostu w szoku.
Temu zwyrodnialcowi nie powinno to przejść płazem za nic w świecie.

Za znęcanie się nad zwierzętami powinni wsadzać do pierdla na długie lata.Póki to się nie zmieni tak będzie.

Z tego co pamiętam, to ta ustawa jest z sześćdziesiątego któregoś roku z jakimis późniejszymi nowelizacjami. Czy nie czas by ją zmienić??? Moze wspólnymi siłami jesteśmy w stanie wpłynąć na to????

Posted

Psa musi jak najszybciej zobaczyć lekarz m.inn. okulista i to dobry. CZY BRALIŚCIE POD UWAGĘ UMIESZCZENIE GO NA SGGW W WARSZAWIE? Byłby to czas podleczenia go , zdiagnozowania i czas szukania dla niego miejsca. pies przebywałby pod opieka lekarzy, dostawał leki ( kroplówki na dozywienie i wzmocnienie organizmu) i byłby w cieple, nie narażony na agresje innych psów Rozważcie te propozycję!?
EMIR

Posted

Tez uważam, że Emir ma racje.... przeciez skąd wiadomo czy on nie ma uszkodzonych narzadów wewnętrznych...? A jak w oczodoły i pokaleczone dziąśła wda się infekcja...? :shake:

Posłuchajcie Emir. :oops:

Posted

mam wrażenie, że piszecie o czymś o czy pojęcia nie mam - transport jakiś sie organizuje ? Przepraszam, ale musze wyjść do drugiej pracy i mam nadzieję jak wrócę dowiem się o co chodzi.

Zrobiłam zestawienie ofiarodawców na pierwszej stronie, powtarzam, jak ktoś majakies uwagi proszę o pm, mogłam się pomylić i przepraszam w razie pomyłki lub ominięcia kogokolwiek. Bardzo dziękuję - naprawdę jestem pod wrażeniem tego jak bardzo chcecie pomóc. DZIĘKUJĘ

Posted

co do weta, skoro to była interwencja zapewne musiał go widzieć i podobno widział, sprawdze to jeszcze ...

jeszcze jedno i pilne - co do DT będę wiedziała jutro wieczorem więc szybciej niz napisałam. Wierzę że coś z tego będzie, jak sie uda więcej o tym napiszę.

Posted

[quote name='albiemu'] Ktoś pytał o miesięczniki - nie był zgłaszany.
Albiemu, proponuje poprosic Wrózke o artykul. Oni sa bardzo prozwierzęcy, a ten miesięcznik czyta wielu wrażliwych ludzi. Artykul o Oskarku też tam był.

CZY BRALIŚCIE POD UWAGĘ UMIESZCZENIE GO NA SGGW W WARSZAWIE?
To dobry pomysl. A jaki jest dzienny koszt utrzymania psa w klinicie SGGW? Trzeba by wystawic aukcje allegro, moze cegielkowa, zeby zebrac wiecej pieniedzy. Jesli ktos umie wystawic cegielkowa, byloby dobrze.