Agata69 Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 kochani, myślę że skoro są jakieś pieniądze zaoferowane, to może logicznie by było umieścić psa w hotelu, w pobliżu wolontariuszek, tak żeby można było go żźywić i leczyć. jeśli zostanie w schronie umrze wcześniej czy później, raczej wcześniej Quote
marola Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Serce się kraja :-( Czy oglądał go wet? Może choć narazie załatwić mu dobre badanie? Mogę wystawić coś na Allegro dla niego, zawsze parę groszy. Quote
Mysia222 Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Eh prawie sie poplakalam... Jestem bezsilna.. nie zarabiam pieniedzy moje oszczednosci sa na tyle wyliczone na wszystkie moje zwierzeta i wydatki :( Ale jakbym chodz miala 20 zl to wysle na podane konto :(:( Quote
GrubbaRybba Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Myślałam, że nic mnie już nie zaskoczy, ale to ... :placz::placz::placz:. Mój Boże, taka tragedia... W tym miesiącu jestem spłukana, ale na początku grudnia będę mogła pomóc finansowo. Na razie jednak trzeba szukać biedakowi domku... lub chociaż hoteliku. Ja miałam niewidomego boksera, odszedł za TM w maju. Świetnie radził sobie w domu i na podwórku, nawet na spacerach biegał po łąkach bez smyczy, kąpał sie w rzecze, itd... Wiele osób mijających mnie nie wiedziało, że Tofi jest ślepy. Jemu zresztą chyba też nie bardzo to przeszkadzało. Trzeba było tylko pamiętać, żeby w domu nie przestawiać mebli. Na spacerach za to nauczył się reagować na komendy typu "uważaj", "zwolnij", "stój". Wtedy zwalniał lub zatrzymywał sie, wąchał i omijał przeszkodę, a potem biegł dalej. Quote
Czarodziejka Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Boże...........:( Oby i ten człowiek trafił na swojego kata. Quote
luka1 Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Takim ludziom nie trzeba żle życzyć bo życzenia potrafią sie nie spełniać - takich ludzi trzeba eliminować Quote
Czarodziejka Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Czy ktoś wie coś o szczegółach tej interwencji? Co ten pies zrobił człowiekowi, że ten bez skrupułów wydłubał mu oczy i wybił zęby? Takiego okrucieństwa nie można się chyba dopuścić na trzeźwo.... Quote
Kala&Majka Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Zgadzam się z Czarodziejką. Biedny pies :placz:. Jak można było mu coś takieg zrobić :angryy::mad:? Wilczurku, trzymaj się, i hopsiaj do góry ! Quote
polciuaa Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Matko.! Popłakałam sie.!Najbardziej do mnie dotarł ten wiersz na poczatku watku.Nie wiem jak mozna cos takiego zrobic psu.!;( Czy bestia,która mu to zrobiła została jakos ukarana albo co.?Jakbym zobaczyła takiego palanta,który robi cos takiego psu to sama bym do niego podeszła i bym mu zrobiła to samo.!Cyz byłby odemnie wiekszy,silniejszy...wszystko jedno...nie przeszła bym kolo tego obojetnie.! Quote
weszka Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Cioteczki czy macie hotelik blisko was żeby już można tam było Maro umieścić? Sądząc z reakcji to pieniążki będą a każdy dzień zwłoki to cierpienie dla biedaka :( Quote
iwop Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 No właśnie - zanim znajdzie się jakiś dom to konieczny hotel inaczej juz po nim....:oops: Quote
SZPiLKA23 Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 http://www.pieseczkowo.prv.pl/ to nowo powstały i wsumie jedyny psi hotel... taki znalazłam Quote
SZPiLKA23 Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Jak wyczytałam cena pobytu psa to 20 zł + jedzenie + 3 zł jezeli jedzenie trzeba gotowac Nie wiemy jak wygląda książeczka zdrowia naszego nieszczęśnika i czy w ogóle ja ma:( Duzy plus tego hotelu to odległosc od Rzeszowa- 10 km, a wiec ciocie schroniskowe mogły by miec nad nim lepsza opieke...:) Quote
Reno2001 Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 [quote name='SZPiLKA23']http://www.pieseczkowo.prv.pl/ to nowo powstały i wsumie jedyny psi hotel... taki znalazłam Z tego co sie orientuję (dziewczyny z Mielca zasięgały tam info) to na psy schroniskowe patrzą krzywo. Ale można zawsze zapytać jeszcze raz. Quote
magda222 Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( Mam teraz na tymczasie 12-letniego psiaka z tyskiego schroniska.Też nie widzi ale pomimo to radzi sobie świetnie.Na bezpiecznym terenie,z reguły w lesie odpinam mu smycz i on bez problemu sobie drepta. Mam nadzieję,że znajdzie się Ktoś kto pokocha tego psiaka całym sercem.Należy mu się najwspanialszy dom i najlepszy Pan/Pani do końca jego dni.Nie będę pisać czego życzę temu kto go tak okaleczył...:angryy: Bo brak słów... Trzymam mocno kciuki i oferuję pomoc finansową. Quote
iwop Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Jak nie ma książeczki to trzeba mu zrobic - szczepienia itd. Quote
SZPiLKA23 Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Reno2001 napisał(a):Z tego co sie orientuję (dziewczyny z Mielca zasięgały tam info) to na psy schroniskowe patrzą krzywo. Ale można zawsze zapytać jeszcze raz. To niedobrze bo to jedyny profesjonalny hotel w okolicy:( Quote
GrubbaRybba Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Ja znalazłam jeszcze kilka hoteli w okolicy… 1. Hotel Dla Zwierząt tel. 0 16 678 71 68 ul. Zamoyskiego 15 Przemyśl 2. Hotel Terier Joanna Jarocińska oferuje: całoroczną opiekę nad zwierzętami domowymi: psami, kotami, żółwiami, gryzoniami i innymi zwierzęta po indywidualnym uzgodnieniu. Gwarantuje: osobne kwatery z wybiegami, wyżywienie, codzienne spacery i zabawy, w razie potrzeby pomoc lekarzy weterynarii. tel. kom. 0 606 612 957 tel. 0 17 773 03 86 Brzyście 5 39-307 Gawłuszowice k/ Mielca 3. Viva Zabajka FCI Elżbieta Piotrowska tel. kom. 0 667 676 411 Widełka 871 35-146 Rzeszów Quote
diana79 Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Gosiapk napisał(a):Boże, ja tego nie wytrzymam ja też nie :placz: odechciewa mi się czegokolwiek :shake: załamka :placz: nie ma sił nawet pisać :placz: Quote
SZPiLKA23 Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 :thinkerg: o teraz i ja znalazłam pozostałe.... Quote
monita Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Słuchajcie - mogę tam przedzwonić i się wszystkiego dowiedzieć, tylko napiszcie jeszcze raz, gdzie ten pies przebywa i kto by go nadzorował :oops: Quote
SZPiLKA23 Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Pies jest w schronisku w Orzechowcach koło Przemysla... Na pierwszej stronie jest konto trzeba tylko dodac dopisek "Maro OWP" Quote
Recommended Posts