iwop Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 jej... ale o jakiej porażce mowa?! :angryy: Ze sprawca nie został złapany? Pewnie, że powinien zapłacić za to co zrobił ale co albiemu ma w tym celu zrobic oprocz tego co zostało zrobione..? proponuje aby na watku skupic sie na ratowaniu Maro a nie na dyskusjach, które mozna prowadzić gdy pies bedzie bezpieczny :shake: Quote
kaja555 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 A w czasie tych wszystkich dyskusji - Maro co dzień głoduje, czuje zapach kości, ślinka mu leci a nie może nic zjeść... Na prawdę, najważniejsze jest, aby zapewnić mu odpowiednie warunki jak najszybciej! Peter Beny - CZEKAMY NA WIEŚCI OD CIEBIE!:happy1: Quote
Klaudus__ Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Ja też z zapartym tchem czekam na wieści... Mocno trzymam kciuki. Musi się udać! Maro na to zasługuje... Quote
LAZY Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 No to ja czekam na Petera! Znamy się z nim z owczarka.pl, więc jak dom będzie od niego to można spać spokojnie! Quote
albiemu Posted November 7, 2007 Author Posted November 7, 2007 Kolejne wstawiennictwo dla Petera, ja o swojej propozycji będę mogła napisać coś więcej wieczorem i zobaczymy co z tego wyjdzie. Mam nadzieję będę miała ofertę uważam też bardzo solidną. Quote
Klaudus__ Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Oby znalazł ciepły kąt w domu w którym będzie miał tyle miłości na ile zasługuje... Dalej trzymam mocno mocno kciuki. Quote
kaja555 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Przy okazji zgłosiłam temat do TVP1 Celownika. Oto treść mojego maila: Niedawno było głośno o pewnym schronisku dla zwierząt, gdzie mordowano psy siekerą i wytapiano tłuszcz. Teraz do schroniska w Orzechowicach trafił pies z wydłubanymi oczami i wybitymi zębami. Jak w Polsce wyglądają prawa zwierząt?? Wiemy, że ten czyn uszedł komuś bezkarnie.... więcej: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=97116 Wątek na dogomanii: "wydłubali mi oczy, wybili zęby.." Quote
monita Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Ale wątek poszedł do przodu :crazyeye: Już nie wiem co mam pisać ... Jestem dobrej myśli, jeśli chodzi o domek :kciuki: Quote
albiemu Posted November 7, 2007 Author Posted November 7, 2007 kaja555 prosiłam o brak rozgłosu w mediach !!!!!!!!!!! Nie mam juz siły!!!!!! czytajcie ludzie co pisze, chcesz uratować Maro a ja już nigdy żadnego psa z tego schroniska nie dostane w odwecie za ten rozgłos! Poddaje się - albo się uspokoicie i zaczniecie liczyć z tym o co proszę i piszę albo szlag mnie trafi! Przez brak liczenia się z tym co wiem, reszta psów tam zgnije bez szans na dom! Quote
Becia66 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Przypominam wszystkim raz jeszcze : TO NIE JEST NASZE MIEJSCOWE SCHRONISKO !!! Jeżdzimy do Orzechowców od ponad roku, to 80 km od Rzeszowa a my jesteśmy rzeszowianki. To schronisko utopione głęboko w polach, w pobliżu żadnych zabudowań, pracownicy gł.alkoholowi, nawet po wyrokach - zmieniają się jak w kalejdoskopie. Ciężko dojść - od kiedy jaki pies przebywa w schronisku i jaka jest jego historia. Beznadziejna ewidencja, którą próbuje składać do kupy obecny zarząd ,który też robi przetasowania w swoich szeregach ze względu na wielkie nadużycia finansowe . Mimo takiej nędzy w schronisku, te zwierzęta były bezwzględnie okradane. Cała kasza którą im przywoziłyśmy szła na świniobicie we wsi, sucha karma, lepsze garnki, koce - wszystko było rozkradzione bez żadnych konsekwencji. Z nikim i nijak dogadać się nie można. Wszelkie informacje na temat psów musimy przyjmować od pracowników, no bo jak inaczej ? przy czym są one często tak sprzeczne, że aż nielogiczne. Nic nie jest tam pewne, a powtórzyć możemy tylko to, co dowiemy się od ludzi którzy sami mało co wiedzą albo i nie chcą wiedzieć. Wszystko mogą nam wcisnąć.!!! OKTAWIA, a porażką nas wszystkich jest to, że takie schronisko w ogóle istnieje !!! Quote
kaja555 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Ups, przepraszam, pogubiłam się wątku i nie widziałam tego postu. Może by dopisać w temacie "Proszę o brak rozgłosu"? To co wysłałąm mogę odkręcić. A swoją drogą to schronisko powinno tym bardziej dawać Tobie psy do adopcji, przecież schronisko go uratowało z rąk kata... Nie rozumiem czemu mieliby się tak zachować... Quote
t_kasiek Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 czekamy na wisci co z domkiem czy juz cos wiadomo ??? Quote
albiemu Posted November 7, 2007 Author Posted November 7, 2007 kaja555 napisz, ze prosisz o wstrzymanie się od podejmowania kroków przez TVP, proszę pozostałe osoby, które pisały gdziekolwiek o to samo ... Quote
iwop Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 kaja w schronach jest wiele sytuacji, które trudno zrozumić... jeżeli dziewczyny tak pisza to znaczy, że tak trzeba dla dobra psow i tego aby wolontariusze mieli tam wstęp :( Chociaz jednego nie rozumiem - przeciez to nie wina schronu, że pies jest w takim stanie - chociaz domyślam się, że przy okazji rozgłosu o tym okrucieństwie rózne sprawy mogłyby wyjśc... Może jednak lepiej nie pisać o tym bo wiadomo, że na dogo są TROLE:angryy: Quote
Kala&Majka Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 monita napisał(a):Ale wątek poszedł do przodu :crazyeye: Już nie wiem co mam pisać ... Jestem dobrej myśli, jeśli chodzi o domek :kciuki: Zgadzam się. Trzymam kciuki za psiaka :thumbs:. Quote
kaja555 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 [quote name='albiemu']kaja555 napisz, ze prosisz o wstrzymanie się od podejmowania kroków przez TVP, proszę pozostałe osoby, które pisały gdziekolwiek o to samo ... Już załatwione:happy1: Spokojnie, media nie są aż tak szybkie, Zwierzęta i ich prawa to nie jest tak chwytliwy temat poza dogo. Ja rozumiem, że jesteś w stanie pomóc wielu psiakom z tego schroniska i podziwiam Ciebie za to. Z opisu beci66 wynika że kontakty sa bardzo trudne i dlatego teraz rozumiem że rozgłos może Tobie zaszkodzić. Mimo to po uratowaniu Maro, coś z takim schroniskiem i tak trzebaby zrobić, wiem że jesteś w stanie pomóc wielu psom, ale jak ich tam jest 200 a schronisko jest okradane przez jego pracowników... Normalnie prowadzone schronisko byłoby wdzięczne za nagłosnienie i pomoć w tak beznadziejnym przypadku... Quote
Poker Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 albiemu,rozumiem Ciebie w obecnej sytuacji... Ale tu chodzi o coś większego.Udaje się Wam uratować ,jak na taką sytuację sporo psów,ale to nie likwiduje procederu. Nadal sytuacja w schronie jest jaka jest i trzeba się zastanowic co zrobić,aby to zmienić.Przymykanie oka na to ,by ratować to co się da,jest cichym przyzwoleniem na taką sytuację. Jestem jak najbardziej z Wami i podziwiam za determinację z jaką ratujecie psy .Pewnie nie wiecie jak zlikwidować to piekło. Może po zabraniu tego psa rozpocząć akcję w mediach po pewnym czasie,tak aby nie wiązali faktów. Czekam z nadzieją na domek dla psiny. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Bardzo cieszy mnie zaoferowana przez wszytki pomoc finansowa dla psiaka i wielkie zainteresowanie.Mam nadzieję że i ja będe mogła cos dorzucic gdy bedzie taka potem potrzeba. Niestety nie podoba mi sie ten cały rozgardiasz. To jest watek Albiemu, która strasznie cenie i która wyrwała z tego okropnego miejsca psy bez szans na nowe domu. Tu na wątku każdy dział sam sobie -coś mu wpadnie do głowy i to robi albo pisze ....nie mówiąc o tym ,że za chwile zacznie sie zapewne jeszce kłótnia jak to ostatnio bywa ...:shake: A jedyną osoba , która tak naprawdę moze cos zrobic jest Albiemu, bo nie wierze ,ze ktos kto pisze z drugiego końca Polski o tym jak trzeba złapac tego skurwysyna pojedzie tam i sie tym zajmie- nie to potem spadnie na barki tych dziewczyn. Schron w Orzechowcach jak widac potrzebuje zmian- może i potrzebna by była tam wizyta tel ...moze by się cos tam zmieniło, może by się ktos tym zainteresował...ale taka decyjze moga podjąc tylko dziewczyny, które tam sa i widza co sie dzieje. Dlatego prosze o uwazne czytanie postów. Trzymam kciuki aby wszytko sie udało. Quote
albiemu Posted November 7, 2007 Author Posted November 7, 2007 to nie jest tak, że dajemy przyzwolenie, swoje robimy ale poza dogo narazie. mamy swoje metody, któe zaczynają przynosić efekty. Drobne kroki ale naprawdę ważne. Uwierzcie skoro pomimo tego co tam jest nadal tam jeździmy to naprawdę nam musi bardzo zależeć. Coś się już dzieje wierzę będzie lepiej. Ale to nie czas aby o Orzechowcach rozmawiać to temat na zupełnie inny wątek nie teraz. Quote
kaja555 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Więc najlepiej teraz trzymać na wodzy wszytkie swoje dobre chęci (bo to dlatego działamy, bynajmniej nikt tutaj nie chce świadomie sprawie zaszkodzić) i po prostu czekać na wieści o domku...;) CZEKAMY... Quote
GrubbaRybba Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 albiemu napisał(a):to nie jest tak, że dajemy przyzwolenie, swoje robimy ale poza dogo narazie. mamy swoje metody, któe zaczynają przynosić efekty. Drobne kroki ale naprawdę ważne. Uwierzcie skoro pomimo tego co tam jest nadal tam jeździmy to naprawdę nam musi bardzo zależeć. Coś się już dzieje wierzę będzie lepiej. Albiemu, w takim razie jeszcze mocniej zaciskamy kciuki! Maro, musi ci sie udać. Quote
Folen Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Pisał do mnie Israel w sprawie plakatu Maro.. czy mam zrobić jakiś plakat czy już jest nie potrzebny? Peter 3mam kciuki! Quote
Anjja Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Nie no ręce mi opadły :placz: Dokładam na psiaka 40 zł, tylko w ten sposób mogę pomóc. Quote
kako80 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 to, ze ten schronnie dziala jak powinien to zadna nowosc! w katowicach tez tak jest, ze mimio przekretow trzeba ich glaskac bo inaczej zamkna nam drzwi przed nosem i tyle z pomocy zwierzakom.. w tym kraju trzeba radykalnych zmian, ale w to powinien sie wlaczyc nawet kosciol! oczywiscie sa to pobozne zyczenia, bo ludzie zwyczajnie maja to w d....! nie wiedza, nie wiedza nie icg problem.. pies umrze urodzi sie nowy..co za problem? jestesmy zacofanym narodem, niestety. peter beny: 3mam kciucki jezeli psiak trafi w okolice katowic, tez zglaszam pomoc. Quote
Recommended Posts