Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Słuchajcie widzieć, a poddać psiaka dokładnym badaniom lekarskimi wykluczyć inne obrażenia to różnicą. Emir dobrze radzi .
Tez jestem za tym, zęby psa umieścić najpierw w klinice.

• Replies 6.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='emir']Psa musi jak najszybciej zobaczyć lekarz m.inn. okulista i to dobry. CZY BRALIŚCIE POD UWAGĘ UMIESZCZENIE GO NA SGGW W WARSZAWIE? Byłby to czas podleczenia go , zdiagnozowania i czas szukania dla niego miejsca. pies przebywałby pod opieka lekarzy, dostawał leki ( kroplówki na dozywienie i wzmocnienie organizmu) i byłby w cieple, nie narażony na agresje innych psów Rozważcie te propozycję!?
EMIR

jestes wspaniała ....sama masz kloopoty finasowe ze swoja juz sfora psiaków ....:placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz:

Posted

[quote name='albiemu']co do weta, skoro to była interwencja zapewne musiał go widzieć i podobno widział, sprawdze to jeszcze ...

jeszcze jedno i pilne - co do DT będę wiedziała jutro wieczorem więc szybciej niz napisałam. Wierzę że coś z tego będzie, jak sie uda więcej o tym napiszę.

a moze trzeba d o sgggw do EMIR na kontrole a za 2 -3 dni do tego DT ?

Posted

Ktoś już wspominał o nagłośnieniu sprawy. Ja też uważam, że to dobry pomysł, dlatego napisałem list do programu "Uwaga" oraz "Interwencja" o następującej treści:

======================================

Witam

Nie mogę powiedzieć, że jestem stałym widzem Waszego programu, więc nie wiem nawet, czy zajmujecie się sprawami związanymi nie tylko z ludźmi, ale także ze zwierzętami potrzebującymi pomocy. Mimo to proszę o zapoznanie się z wątkiem na forum Dogomania.pl, traktującym o okrutnie okaleczonym przez człowieka/ludzi psiaku, który tylko dzięki inicjatywie pewnej wspaniałej osoby oraz szybkiej pomocy wielu użytkowników wspomnianego forum ma szanse na dalsze życie. Oto link:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=97116
Można by powiedzieć, że wszystko skończy się happy endem i nie ma o czym mówić, jednak leczenie skutków jest dobre tylko tymczasowo - żeby działania odniosły skutek i nie poszły na marne, należy dotrzeć do źródła problemu, którym w tym wypadku jest/są oprawca/oprawcy. Nie można pozostawić tego bez echa, przejść obojętnie i nic nie robić. Jeśli ten jeden pies to za mało na materiał do programu, to z pewnością znajdzie się dużo więcej innych, które pokazują dobitnie, jak bardzo rozprzestrzenia się znieczulica. Jestem przekonany, że było by o czym mówić co tydzień przez wiele lat, ja proszę chociaż o jeden odcinek. Trzeba pokazać społeczeństwu, co się wokół dzieje. Nie można o tym nie mówić i udawać, że nie ma problemu. Problem jest i chyba jedną nadzieją na poprawę jest uświadomienie ludzi i jego istnieniu, żeby to do wszystkich dotarło w nadziei, że reakcją na to będzie większa troska o życie, czy to ludzkie, czy zwierzęce.

Mam nadzieję, że moja prośba spotka się z Państwa pozytywnym odzewem.

Pozdrawiam,
Zbyszek

==========================================

Nie oglądam telewizji (brak czasu), więc nie wiem, gdzie (do jakich programów) można jeszcze wysłać taki list. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł, to można tekst śmiało kopiować (tylko zmieńcie podpis).

Oby to przyniosło zamierzone efekty.

Posted

właśnie przebrnęłam przez cały wątek... jestem wstrząśnięta. dlaczego jest tak, że codziennie spotykamy się z okrucieństwem wobec zwierząt? :placz:

wstawiam bannerek do podpisu bo niestety tyle tylko mogę na razie...

czy my, jako obywatele i wyborcy (w większości, bo mi jeszcze troszkę do bycia wyborcą brakuje) nie możemy zrobić nic, aby zaostrzyć kary za znęcanie się nad zwierzętami?

Posted

Sadze,ze powinno sie napisac do PO wlasnei o zaostrzenie kar dla oprawców zwierzat.!
Tyle obiecywali to teraz maja sie wykazac.!
Mysle,ze mozna jeszce napisac do programu "Na Celowniku",tyle ze ja nei moge tego zrobic bo jestem niepelnoletnia wiec jakby ktos mógł to niech skopiujej list Kazoo i wysle do tego programu.

Posted

Własnie opowiedziałam mamie o tej historii i dowiedziałam sie,ze w Dabrowie Górniczej gdzies tak ze 20 lat temu była taka historia:
Idzie sobie kobieta-emerytka.Nagle podbiega do niej jakis facet,wyrywa jej torebke i ucieka.Kobieta nie wiedzac co robic zaczeła płakac.Podszedł do niej jakis pan
Pan:Co sie stało.?Czemu pani placze.?
Kobieta:Bo ukradli mi torebke,a tam mialam cała emeryture i wszytskie dokumenty.
P:A poznała by pani tego co to zrobił.?
K:Tak.
Na to 'pan' wyciagnał zyletke i przejechał jej jednym ruchem po oczach...

No jak tak mozna.?!To jest normalnie bestialstwo jak nie wiem.!Ludzie sa tak chorzy.!
Wstydze sie,ze jestem człowiekiem...:shake:

Posted

Wysłałam do redakcji tvp1 i do tvp3 i do tvn 24. Może ujmie kogoś los biednego psiulka.
Nie mam słów na ten czyn. Wszystkie przekleństwa świata nie są nawet obelgą dla tego czegoś co skrzywdziło tak bardzo tego pieska.:angryy::angryy::mad:

Posted

Właśnie... "dlaczego" ? "za co"? Oczywiście również się dołożę do finansowej pomocy dla Maro ... Szkoda, że nadal jest w schronisku... :(I z całych sił trzymam kciuki za pomyślne wieści o tymczasie...

Posted

Klaudus__ napisał(a):
Hmm... Ja też powysyłam! Może tego nie zlekceważą!

Miejmy nadzieje :(

Prześlijcie mi nr konta uskrobie też parę groszy.

Żeby ten hu.............. co to zrobił spalił się żywcem !!!!!!

Posted

Numer konta jest na pierwszej stronie. Każdy grosz się przyda... To walka o Jego życie. Jak już pisałam w którymś ze wcześniejszych postów tego skur****a jak bym dopadła to... ( nie... lepiej nie pisze bo wieczny ban by mnie czekał :( )

Posted

jestescie wspaniali z ta akcja ...do tv

ale do PO
trzeba by tez napisac
......co wy na to kolejna akcja ......:angryy::angryy:?ja jestem za te kary nalezy zmienic bezwzglednie .....czy my mozemy na to liczyc ..:angryy::angryy::angryy:...

ten swait wariował :placz::placz::placz::angryy::angryy::angryy::angryy:

Posted

Emocje emocjami, ale ja najbardziej czekam teraz na informacje od albiemu i oktawii, coś tam obie mają w zanadrzu i to chyba będą najważniejsze wieści jak na razie. Kasa oczywiście też ważna, ja na razie nie dam rady, spłukałam się na pieski już kompletnie w ostatnich dniach, ale może za miesiąc...