Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gratulacje ; Jesteście naprawdę wielkie :loveu:Cuda się zdarzają trzeba tylko wierzyć i być razem i działać razem:loveu: a jeśli juz o cudach mowa to Moriaaa może rzucisz faje co :mad::angryy: Jako Naczelna musisz prowadzić zdrowy tryb życia i świecić przykładem ;):eviltong:

• Replies 982
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='nika28']Dziewczyny, macie może jakiegoś chętnego na jamnika ? :oops:
U mnie na osiedlu błąka się czarny mix jamnika, już długo. Nie chce żeby w zimę siedział na dworzu. Tak mi go żal :-(. Jego wątek : http://www.dogomania.pl/forum/f28/bezdomny-czarny-mix-jamnika-lodz-110646/

W tej chwili nikogo chętnego nie mamy, ale wiem z doświadczenia, że o niego powinny się urywać telefony...

Mamy natomiast Fundacyjnego podrzutka...
Falco

• 2 months later...
Posted

U nas błąka się ( prawdopodobnie wyrzucony) młody psiak. Na moje oko mix z czarnym collie. Przynajmniej pysk ma taki wydłużony. Psiak jest bardzo ufny, młodziutki , lgnie do ludzi i innych psów, uwielbia zabawy, jest delikatny. Nie mam go gdzie upchnąć. Jak ktoś byłby chętny to proszę o kontakt na pw

Posted

NIe, w Brzezinach.
Własciwie piersią nie przypomina collie, ale z pysia. jest naprawde kochany psiak i muszę mu intensywnie cos znaleźć zanim nie padnie ofiarą jakiegoś debila, jest taki ufny i radosny, ze serce pęka.

Posted

Nika, on pewnie za zapachem moich suczek przyszedł do mnie na klatke 2 razy wieczorem, oświetlenie jest do bani, więc fotek nie zrobiłam, ale dowiedziałam się, ze w ciagu dnia zaczął przychodzić na śniadanie na podwórko po drugiej stronie ulicy, do pani, która karmi koty, więc może uda mi sie namierzyć w ciagu dnia i go obfocic.Pania od kotów wyposazyłam w sucha karme i puszki. Jak tylko uda się zrobic fotki to na va bank zrobie.

Posted

huhu ha huhu ha nasza zima zła!:evil_lol:

Ostatnio bardzo rzadko bywamy na dogo, ale niestety uniemożliwia nam to masa zajęć związanych z naszymi zwierzami.
Sporo się pozmieniało.

Co u nas w nowym roku?
Działamy! I nie zapeszając wszystko idzie tak jak powinno.
Postawiliśmy przede wszystkim na przemyślaną, dobrze zorganizowaną pomoc na wysokim poziomie. Więc jeśli już zwierz trafia w nasze progi, niczego mu nie zabraknie :)
Udało nam się nawiązać ścisła współpracę z dwoma hotelami, które dysponują ogrzewanymi boksami o wysokim standardzie.
Mamy również 4 niezawodne domy tymczasowe- Marta, Monika, Kalinka, Iwonka, Edytka-DZIĘKUJEMY!!!
Nawiązaliśmy również ścisłą współpracę z zawodowym psim behawiorystą, który zawsze służy pomocą w sytuacjach wyjątkowo skrzywdzonych zwierząt.
No i mamy Dom Tymczasowy Fundacji.
Od wiosny poza boksami zewnętrznymi, którymi dysponujemy już teraz, jeśli wszystko pójdzie po naszej myśli, rozpocznie się budowa boksów wewnętrznych, które będą służyły jako izolatka, dla psów chorych, wymagających wyjątkowej opieki. Teraz w takim przypadkach korzystamy z lecznic oferujących hospitalizację zwierząt.

Przedstawie może naszych nowych podopiecznych, z których większość nie ma wątków na dogo, ich historie są opisane na naszej stronie i foum, jak będzie czas przekleimy na dogo ;)

BOGUSIA

DARA

FISKUS

GINA

LIVKA

IZABELLA

MARS i SNICKERS

LIZA

RASTA

SAMANTA

CD w następnym poście ;)

Posted

W nowych domach!!!:)

Pączuś

Ptyś

Happy

Grom

Rita[']

Falco

Lunka

Bajka

MisiekII

Staś

Paprotka

Panda

Pestka

Bazyl

Pedro

Mróweczka

Żelka

Prada

Miruś

Tora

Zula

Zuzia

Ursa

Pusia

Wanillia

Murzynek

Posted

Gratuluje sukcesów.
Im więcej takich ludzi, takich fundacji tym większe szanse będą miały te niechciane, wyrzucane, katowane i zapomniane zwierzęta.
I pomyśleć, że jak jeden człowiek nawali, zawiedzie zwierzaka to inny musi to "naprawić". Szkoda tylko, że tych co naprawiają jest wciąż za mało do potrzeb w naszym kraju.

• 2 weeks later...
Posted

Patia, ja siedzę 60 km od Łodzi, ale może dziewczyny dadzą radę pomóc.
Chyba, że wizyta może być w piątek, jeśli to nie takie pilne.

NASI KOLEJNI PODOPIECZNI!

POZIOMKA VEL SPRĘŻYNKA

JAMNISIA NIUNIA

MARUDA

Jeszcze mamy w szpitalu dwa nowe kotki, zdjęcia później.

W NOWYCH DOMACH :)

Reszka..znalazła dom aż w Szwajcarii!!!!

GAPCIA znalazła dom w Łodzi

GACEK znalazł dom w Łodzi

PESTKA znalazła dom pod Warszawą

Posted

Czy ktoś z Was może mi pomóc. Chodzi o sprawdzenie domku w Jabłonnej Lackiej. Sprawa bardzo pilna, bo dom chce po nią przyjechać po niedzieli.
Ja nie mam takiego połączenia, żeby potem był powrotny

Posted

Malagosiu, nowości w poście 986 :cool3:
Ale dodatkowo

W NOWYCH DOMACH

MARS

LIZA

Kilka dni temu trafiła do nas kolejna psia bida, już bezpieczny w hotelu, jak obfocimy pokażemy ;)

Wanda...my jesteśmy wszyscy w Łodzi.
Do Jabłonnej Lackiej mamy ponad 270 km.
Niestety nikogo z tamtych okolic nie znam:shake: