Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ursa trafiła do wspaniałego domu. Ludzie cudowni po prostu. Martwiłam się jak ona się dogada z obcymi osobami ale wszystko jest ok. Wczoraj wieczorem jak pani Krystyna i jej córka Zuza wyszły z nią na dłuższy spacer do lasu (oczywiście na lince) w drodze powrotnej włączył się jej GPS i sama ciągnęła pod furtkę ;) Wszystko gra a ja jestem zadowolona z jej właścicieli. Niczego jej tam nie będzie brakować. Z ulicy na salony :loveu:

• Replies 982
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mamy sześcioro nowych podopiecznych... to szóstka szczeniaków, dzieci zakochanych psów bezdomnych. panowie niestety nie byli w stanie zaopiekować się psiakami, a one lada dzień zaczęłyby wychodzić z zagródki i rozeszłyby się po krzakach... więc wzięliśmy kluski - niestety łącznie mamy już na stanie 11 szczeniaków i nie jesteśmy w stanie przyjmować kolejnych. dlatego serdeczna prośba - pomóżcie w ogłoszeniach, a może i w tymczasach...? :oops: KAŻDA POMOC NA WAGE ZLOTA! zresztą zobaczcie jakie slodkie kluchy...

wątek maluchow:

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10448057

Posted

Czy ktoś może mi wyjaśni co tu się dzieje ? Może być na PW.

Mnie przypomina to polskie piekiełko: tu awantura, w BwP - zmiana zarządu, jakoś cienko w tym wszystkim widzę pomoc dla zwierzaków. W moim odczuciu może zabraknąć czasu na zajmowanie się zwierzętami, zostanie czas tylko na awantury. Jakież to polskie, typowo polskie.

Posted

Jutro o 7 rano panowie przywożą ogrodzenie.
Piach do montażu jeszcze nie zwieziony, więc musimy wstać chyba o 5 rano żeby im bliżej podwieźć:placz: Jutro ciężki dzień nas czeka...

Posted

Dzisiaj w ogóle sądny dzień.Katya z Natą siedzą jeszcze w lecznicy z Pusią i małym kociakiem,czekają już od ponad godziny i coś brzydko mamroczą pod nosem:evil_lol:, ja zdążyłam wrócić z dozorów z Bałut, weszłam do domu i zadzwoniła Pani z prośbą o natychmiastową interwencję właśnie na Bałutach, i to na tej ulicy z której wróciłam, co miałam zrobić, pojechałam znowu, moje psy i koty rozniosły dom, bo nudziło im się samotnie siedziec przez tyle godzin, ja teraz też usiadłam i zastanawiam się,kto zlituje się nade mną i wyjdzie z psami(pada deszcz).Niech ten dzień się wreszcie skończy!

Posted

Ojej... Jolu.... Trzymaj się jakoś :loveu: Ja od 2 tygodni wracam do domu po 20-stej. Codziennie coś. A to łysy kot, a to szczeniaki, a to sunia której właścicielka nie karmi a oddać nie chce, Kot co wypadł z 3 piętra.... Dzisiaj był wróbel zmymlany przez psa (jutro jedziemy do Buni). I tak w koło Macieju.... Więc Cię rozumiem....

Posted

2 kolejne sprawy

1. Suki z Pomorskiej. 4 suki regularnie się szczenią. 3 uwiązane na sznurkach, jedna biega luzem. Dwie podobne do labka, jedna ma kryjówkę pod schodami, druga mieszka zamknięta w rozwalającej się szopie. Czwarta sunia na sznurku przyczepionym do wozu, tylko tam może się ukryć. 3 ok. półroczne szczenięta biegają luzem, zdarza się, że wbiegają na ulicę, posesja jest nieogrodzona. Sprawą już od dłuższego czasu zajmuje się TOZ, dowiózł karmę, którą sunie dostają. Była też kotka, ale zabił ją samochód, zostały 2 ok 5-tygodniowe kocięta. Jedną koteczkę udało nam się wczoraj złapać, zaopiekowała się nią niezawodna Iza i jej fundacja Kocica Mama, dziękujemy. Sunię z pod wozu zawiozłyśmy wczoraj z Magdą801 do lecznicy na sterylkę. W domu mieszka dziadek, przyjeżdża do niego codziennie siostrzeniec, chcą współpracować, pozwalają robić zdjęcia, więc to wielki plus tej sprawy. Podobno wczoraj przed nami była tam pani z TOZu, więc dałam wizytówkę by facet jej przekazał, teraz czekam na kontakt. Mam fotki, ale aparat na pożyczkach, więc wstawię wkrótce.

2. Psy z Pryncypalnej.
Dwa psy przybłąkały się do jakiejś opuszczonej szopy. Karmi je starsza pani, chora na osteoporozę, po dwóch operacjach i w ogóle. Mąż nie wychodzi z domu, bo go pobili i ma złamaną chyba kość biodrową, jest po operacji.
Pani prosi o pomoc, codziennie pieszo chodzi z domu o tej szopy z garnkiem jedzenia, a to niebezpieczna okolica.
Wczoraj zawiozłyśmy z Natalką 15 kg karmy, postaramy się wkrótce zrobić zdjęcia, tylko co dalej...

Posted

Trzeba wszystkie obcykać i powystawiać, no sterylki podstawa...

Strasznie dużo ostatnio zgłoszeń wpływa:shake:

A teraz z innej beczki...
Płot już zamontowany, dzisiaj Panowie przywieźli jeszcze 1 boks i 3 budy do wszystkich 3 boksów.

Troszkę zdjęć.

A takie ślicznuśne budy nam Panowie zrobili:)

Roboty cała masa. W weekend musimy jeszcze uprzątnąć te powycinane krzaczory (czyt.spalić-kto się pisze na ognisko?:cool3:) i zamontować furtkę.

Padam na twarz...

Posted

Jak ostatnio napisałam że mogę przyjechać i nie mogłam bo byłam w pracy to mnie Kasia opierniczyła... :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Ale od soboty do końca miesiąca mam urlop więc jak by co dawać znać :diabloti:

Posted

Kaja - budy i płot - miodzio :)
Tuśka - Ursa ma chyba raj na Ziemii, bosko :)

Dziś zawiozłyśmy z Magdą karmę do lecznicy, 5 dużych puszek i 3kg suchego. Mamy tam obecnie 3 suki, więc pyszczków trochę jest do wykarmienia.
Ronja zrobiła kupę, posprzątałam i dałam puchę, Kaja będziesz miała fajnie od soboty, bo jej kupki straaaaaaasznie śmierdzą.
Muszka (cudna, starsza sunia z Pomorskiej) i Pusia (mama szczeniąt) będą prawdopodobnie ciachane jutro, dzisiaj sobie pobiegały. Pani praktykantka je wyczesała :)

Posted

Tuśka, sama bym chciała choć raz w tygodniu taki dom znajdować;),ale cieszę się, po rozmowie z Panią wiedziałam,że to jest to:multi:.
I ciotki drogie,boksy z budami wyglądają tak...profesjonalnie,wreszcie nasze psy będą miały wszystko, co najlepsze!

Posted

widzę że płot stanął w miejscu, gdzie dotąd płonęło nasze ognicho ;) a tak na serio to jest wypas!! dzisiaj z jolą widziałyśmy coś co by Ci się Kaja przydało - myjkę ciśnieniową Karcher :razz:

Posted

Ja chcę podziękować Fundacji za jedzonko dla Rexa, bardzo jesteśmy obydwoje ucieszeni, bo przynajmniej przez jakiś czas nie muszę stać przy garach, tylko sypnę szczerze z wora. Niestety nie za długo potrwa ta idylla, bo Rex jak każdy facet lubi sobie podjeść na ciepło ;)

Posted

[quote name='katya']To teraz troszkę o naszych podopiecznych:

Kocia rodzinka
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=114466

Prawdopodobnie wyrzucona na wsi, bezdomna kocica przybłąkała się do pewnego Pana i okociła się. Musimy pomóc w szukaniu domków dla kociąt oraz wysterylizować mamuśkę. Kocięta mają do dyspozycji garaż i mogą tam zostać do czasu znalezienie nowych, dobrych domków. Jedno kocię - Łapek (jest ich 4) przebywa u mnie - ma problem z łapką, nie staje na niej, dziś dostał leki, jutro się okaże czy pomogły, jeśli nie to robimy rtg.

2 kociaki są już w nowych domkach - 1 pręgusek i 1 czarnulek.
Po tego małego szatana wczoraj przyjechała Pani z Warszawy :razz:

Do adopcji jeszcze 2 maluchy.

Mamuśka jest piękna, czarna jak smoła, myślę, że w tym tygodniu zrobimy sterylkę.