Jump to content
Dogomania

Nela-od szczeniaka w schronisku-POGRYZIONA-nareszcie ma dom..!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sprostowanie:
Po rozmowie z kierownictwem schroniska, ich prośbą oraz zdaniem weterynarza, PRZYZNAJĘ, iż mój post dotyczący pogryzienia Neli, był być może zbyt wybujały, drastyczny .
Nela co prawda była pogryziona- w 3 miejscach, o czym pisałam- ale jej życiu nic nie zagrażało ( opinia weterynarza ) .

Mimo wszystko, zabraliśmy ją do hotelu i BARDZO SIĘ Z TEGO CIESZĘ, ponieważ dopiero tam poznamy jej charakter, tam zaufa człowiekowi i nauczy się z nim .. po prostu żyć .

Jej tymczas jest potrzebny na wczoraj !

Posted

Jezu..................:placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz:Nie wytrzymam:placz::placz::placz::placz:Wiedziałam..czułam, że coś jest nie tak...ale w najsmielszych i najbardziej pesymistycznych obrazach nie przypuszczałam...BOże..jak pomyślę, że ona tyle dni tam taka poszarpana...w bólu...w cierpieniu..opuszczeniu...i w lęku...Nie mogę...byleby tylko nie wdalo się tam jakieś zakażenie...byle Neluś szybko odzyskała siły i sprawność..skoro "normalnie" do Ciebie Rybc!a wyskoczyła..jak Ona musi Cie kochac strasznie..przecież to wyjście musiało ją strasznie dużo kosztować bólu...ale ja nie zrozumiałam do końca..ona była caly czas w swojej budzie????Czy była już w jakiejś innej...nie wiem co teraz robić..na Allegro nie wystawie ogłoszenia..ale chyba trezba tak jak Miśka rozsyłac wątki gdzie się da po dogo...musi być dla niej Tymczas...no musi!!!ona absolutnie nie może wrocic do schronu...dziewczyny..prosze..napiszcie, że do schronu juz nie wroci to ukochane biedne stworzenie...ja juz zabieram sie za rozsylanie watku..blagam piszcie co u niej...chyba z żalu i bezsilności mi zaraz serce wysiądzie....:placz::placz::placz:

Posted

rybcia -prosze zwołaj zbiórke pieniedzy na hotelik dla niej-ten ,blisko Was- podawalam link do niego.Obecnie mamy bardzo powazne zawirowanie finansowe, nie wyglada to najlepiej, gdyby nie to ,-zapłaciłabym za m-c-cholera,!!!!!!!!!!mogę zaoferować 100zł-w kazdym mc- wiesz,ze dotrzymam słowa chocbym....zamiesc zdjecia ,prosze kup jej lepsza karmę -podasz cenę zwrócę

Posted

[quote name='koss']rybcia -prosze zwołaj zbiórke pieniedzy na hotelik dla niej-ten ,blisko Was- podawalam link do niego.Obecnie mamy bardzo powazne zawirowanie finansowe, nie wyglada to najlepiej, gdyby nie to ,-zapłaciłabym za m-c-cholera,!!!!!!!!!!mogę zaoferować 100zł-w kazdym mc- wiesz,ze dotrzymam słowa chocbym....zamiesc zdjecia ,prosze kup jej lepsza karmę -podasz cenę zwrócę

Coś dorzucę..... w razie potrzeby a potrzeba jest:placz:

Posted

własciwie schroniska w mi nimalnym stopniu spełniaja swoja misje tyle ze pies nie ginie z głodu i to nie zawsze a reszta wg azjatyckich standardow kiedy to sie zmieni na lepsze ? :cool3:

Posted

Dziewczyny, co do karmy. Lepszej kupować nie trzeba, bo psy u nas są na Arionie, Hillsie. To są bardzo dobre karmy .
Słuchajcie, mnie rozbroiło to, gdy Nela pod gabinetem zaczęła machać ogonkiem i po prostu morda jej się uśmiechnęła ! :loveu:
Ona chyba mimo swojego bólu i cierpienia nie mogła się nie cieszyć, w końcu była wśród ludzi ! :loveu: Wyjście z boksu, jak już napisałam, było makabrą . Nela bardzo się bała, bardzo. Przewróciła się na plecy, skomlała. Widok przerażający, założę się, że nie jedna z cioteczek by tego nie wytrzymała .

Kurczę, ona przez chwilę jest bezpieczna na izolatce, ale CO DALEJ? Będzie musiała wrócić do tego samego boksu.
Mówię Wam, jak mało jest miejsca..

Dwa psy zamieszkały w biurze. Przecinek, który jest starutki i będzie miał usuwane wszystkie zęby :roll: i Żabcia po wypadku, ale ją miała dziś zabierać właścicielka. Nela jest za duża żeby tam zamieszkać. Przecinek waży może z 3 kilogramy. :roll:
Izolatek jest 8. W jednej świeżo przywieziony amstaff, w drugiej Wolf- owczarek długowłosy z chorymi uszami i zagłodzona suka, w trzeciej suka z miotem, w czwartej i piątej szczenięta, w szóstej Koma, w siódmej mix labka, a w ósmej są chore koty.. I gdzie tu psy umieszczać.. Tymczasowo Komę daliśmy do mix labka..
Ale to nie będzie mogło trwać długo, codzień inne psy czekają na osobne miejsce w izolatce..

Dzisiaj wyciągnęłam z dużego boksu maleńkiego dziadunia, bardzo chudego, nie wychodzącego z budy.. Chciałam go dać do ocieplanego boksu, wszędzie pełno.. Psów jest za dużo, jest ogromne przepełnienie..
Daliśmy go do suczek, pogryzły go.. :placz:
No i ostatecznie poszedł do psów, małych. Tam mu będzie lepiej. Gdybyśmy mieli więcej izolatek, więcej boksów.. :roll: