Jump to content
Dogomania

Nela-od szczeniaka w schronisku-POGRYZIONA-nareszcie ma dom..!

Recommended Posts

Posted

Zgodnie z prośbą Rybci, fundusz który pozostał po Neli w kwocie 152 zł przekazałam na wskane konto przez Rybcię.

Kwota ta zostanie wykorzystana na inne psiaki z Elbląga lub na hotel dla pieska, którego uda się Rybci wydobyć ze schronu.

styczeń:

Gonia66 - 20 zł
Gonia13 - 15 zł
Negri_2008 - 50 zł
Ninti - 10 zł
Agata51 - 50 zł
Mysza1 - 50 zł
Koss - 100+100 zł
Bambino - 14 zł
RAZEM DOGO: 409 zł

Cegiełki: 35 zł

RAZEM STYCZEŃ: 444 zł

WYDATKI: 400 zł

POZOSTAŁO: 44 zł

Luty:

Bambino - 36 zł
Bambino - 30 zł
Gonia13 - 10 zł
Koss - 100 zł
Ninti - 10 zł
Gonia66 - 15 zł
Agata51 - 50 zł
Mysza1 - 50 zł
Gonia66 - 15 zł
Negri_2008 - 30 zł

RAZEM DOGO: 346 zł

Cegiełki: 182 zł

RAZEM LUTY: 528 zł
+ 44 zł za styczeń
--------------------------
572 zł

WYDATKI: 325 zł

POZOSTAŁO: 247 zł

Bardzo dzięki cioci Lilith za allegro cegiełkowe :loveu:

Marzec:

Gonia13 - 10 zł
Koss - 100 zł
Bambino - 30 zł
Ninti - 10 zł
Agata51 - 50 zł
Negri_2008 - 30 zł

RAZEM DOGO: 230 zł

czekamy na wpłatę od cioci Mysza1 :oops:
Ciocia Gonia66 przez moją nieuwagę wpłaciła podwójnie w lutym, więc w marcu już nie płaci.
Przepraszam ciocię Gonię 66 :loveu:

Cegiełki: 45 zł

RAZEM MARZEC: 275 zł
+ 247 zł za styczen i luty
-------------------------
522 zł

WYDATKI: 300 zł

POZOSTAŁO: 222 zł - i to jest nasz ostateczny stan kasy
Zdjęcia z hoteliku:

Historia naszej bohaterki jest, jak tysiace pozostałych , spotykanych na dogomaniackim forum- mówi o ludzkim aroganckim okrucieństwe, zdradzie, rozpaczy porzuconego niechcianego psa,o bólu ,samotności,strachu. Ot, zwykła banalna opowiesc ,jakich miliony ..mozna przeczytać.....

NELA-mała -dokolankowa sunia-w swoim bardzo krótkim zyciu( ma około 2 lat) doznała tego wszystkiego: całe prawie zycie spędziła w "psim wiezieniu" o zaostrzonym rygorze-skazana ....bez wyroku. Dominowana przez inne suki-nie wychodzila praktycznie z budy -szukając tam schronienia-tam tez ją znaleziono-roszarpaną przez swoja towarzyszkę z boksu...spędziła tam 2 dni ,skulona, przerażona ...o czym myslała....???

Neli udzielono juz wymaganej pomocy weterynaryjnej,obecnie przebywa w izolatce,ale to chwilowe rozwiaząnie...schronisko zgodnie z polską norma jest przepełnione.

GDZIE MA POWRÓCIĆ SUNIA???-ona nie rozumie,ze w zwiazku ze zmianą wladzy schroniska -pracownicy zrobią wszystko,zeby ta historia sie nie powtórzyła-ona juz zawsze kojarzyć bedzie to miejsce z kaźnią ,która stała sie jej udziałem!!!!!!!!!!!!

ZBIERAMY FUNDUSZE NA HOTELIK-GDZIE SUNIA BEDZIE REHABILITOWANA I FIZYCZNIE, I CO NAJWAZNIEJSZE PSYCHICZNIE: NOWE MIEJSCE,OBECNOŚC CZŁOWIEKA, CIERPLIWOSC,MIŁOSC I....CZAS TO JEST LEKARSTWO DLA TEGO PSIEGO SZCZYLA
TAKI HOTELIK MAMY -POTRZEBNE FUNDUSZE.!!!

Czy w związku z tym,ze jest to banalna historia, tysiące takich juz było...tysiące ...będzie...możemy być na nią obojętni ,a więc KTO pozostanie wierny i lojalny wobec tych wszystkich pokrzywdzonych, opuszczonymch ...nie zamykajmy oczu i naszych serc..jesteśmy IM to winni
Wydatki:
300zł- 1 miesiąc w hoteliku
100zł- weterynarz
25zł- gaziki, Rivanol, maść
19zł- nowe szelki

Deklaracje:
ecci - 20zł miesięcznie
Bambino - 30zł miesięcznie
gops - 20zł miesięcznie
Nergi 2008 - 50zł jednorazowa i 30zł miesiecznie (od następnego miesiąca)
Koss - 100zł miesiecznie
gonia 66 - 10 zł (pewne, może więcej, jak się uda)miesiecznie
Gonia13 - 10zł miesiecznie
Agata - 50zł miesięcznie
Mysza1- 50zł miesięcznie
Ninti- 10zł miesięcznie (na razie;-))
Przyjaciółka Koss- 100zł jednorazowo.

Kiedy pierwszy raz zobaczyłam tą sunię w schronisku byłam załamana. Lał deszcz a ona leżała w kałuży i nie chciała iść do budy w swoim boksie, czekała na tego, który ja tam porzucił. Patrzyła tęsknym wzrokiem, ale on już nie wrócił. Teraz sunia jest weselsza. Lgnie do człowieka, domaga się pieszczot i rozpływa się pod dotykiem dłoni. To młoda psinka. Sunia wymaga tylko troszkę zabiegów pielęgnacyjnych, porządnej kąpieli i wyczesania, a na pewno jej piękne, czarne futerko odzyska dawny blask i miękkość. Niestety nie jest wysterylizowana.Szukamy jej domu tymczasowego, albo odpowiedzialnego domu stałego, który będzie z nią pracował. Sunia w schronisku jest od szczeniaka, toteż nie zna innego życia. Do tej pory jej codzienność ograniczała się do maleńkiego boksu, przepychu, strachu przed dominującymi psami (bowiem Nela jest bardzo uległa) , rzadkiego kontaktu z człowiekiem . Musimy położyć kres takiemu życiu i pokazać jej, czym jest własna miska, własny kąt, własny człowiek .
Istnieje możliwość, że Nela będzie na początku bardzo wystraszona, jednak z czasem na pewno to minie . W schronisku jest bardzo rezolutną , kochaną i domagającą się pieszczot sunią, jednak w tym miejscu, mimo wszystkich niedogodnień, ona czuje się bezpieczna- to cały jej świat . Po wyjściu do domu, może bać się wszystkiego . Jednak zaufa człowiekowi, jeśli w końcu wyciągniemy do niej pomocną dłoń ! Trafiła do schroniska z dwiema siostrami, które znalazły już dom. Ile ma czekać Nela ? To nieduża psina- waży około 15 kilogramów, sięga zaledwie do kolana . Spójrz w jej oczy. Czy to są oczy szczęśliwego podrostka ?

Kontakt
Rybc!a
GG 5722414
email: [email protected]
GSM: 691364660

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

epe napisał(a):
Rybciu!
Jakie Ty śliczne psy zawsze znajdujesz!
Nela jest piekna i szybko powinna znaleźć domek!
Cudniasta z niej suczka!

U nas same takie pięknoty, i gdyby nie to, że na założeniu wątku moja robota się nie kończy, to miałabym trzy, albo i cztery razy tyle psów-ślicznotek. Niestety, ogłoszenia same się nie robią, a pomocnic mam mało, bardzo mało :( Ja, Madzia i Pralinka- Pralinka ma czas w weekendy, Madzia pracuje- a ja? Uczę się i robię ogłoszenia na raz- codziennie... :shake:

Posted

Rybciu!
Szkoda,że nikt z Twoich szkolnych znajomych nie chce się od Ciebie "zarazić" tą miłościa i pasja!
Wiem,że niestety nie masz czasu na akcje uświadamiajace i agitujace!
A przydaliby Ci sie pomocnicy! Chocby do ogłoszeń!

Posted

epe napisał(a):
Rybciu!
Szkoda,że nikt z Twoich szkolnych znajomych nie chce się od Ciebie "zarazić" tą miłościa i pasja!
Wiem,że niestety nie masz czasu na akcje uświadamiajace i agitujace!
A przydaliby Ci sie pomocnicy! Chocby do ogłoszeń!

No trudno, będę radzić sobie sama, jak to było do tej pory :)
100% mojego wolnego czasu (jak już załatwię wszystko, czyli: szkołę, swoje psy, znajomych), zajmują psy ze schroniska...