Jump to content
Dogomania

Nela-od szczeniaka w schronisku-POGRYZIONA-nareszcie ma dom..!

Recommended Posts

Posted

Negri_2008 napisał(a):

tak na szybko: jakie są potrzeby? :-(

Domek tymczasowy.... :placz:
Albo kasa na hotelik ale w tej sprawie pewnie napisze cioteczka Koss. Jakie koszty i czy jest miejsce.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

RYBA -prosze tylko nie to ...nie pisz,ze musi wrócic do tego samego boksu-z powodu przepełnienia-to nie jest prawda,wiem nie znam rzeczywistości azylowej i czesto moje uwagi są smieszne, masz 100% racji,kiedy piszesz,ze bym tego widoku nie zniosła-ale przyjaznie sie z osobami mocno i długie lata zangazowanymi w wolontariat i wiem,ze mozna dkonac roszady w boksach i postarac sie dobrac w takie pary ,grypy ,które nie rozszarpuja sie wzajemnie. Wiesz przecież,ze nie piszę tego złosliwie..tylko prosze nie podgrzewaj tem.- takimi obrazami: pokaleczona Nel powraca do kłów swej dręczycielki ....mozesz miec mnie na sumieniu -padnę na zawał.Przysiegam....a wtedy nic nie pomogę:oops::oops:
JAK hoteliki sie odezwą dam znać -a na razie SZUKAMY TEZ TYMCZASU ...cholera ale to takie trudne...daj fotki napisze cos z duszy i serca-moze allegro??? -oczywiscie ,jak dojdzie do siebie..DO tego boksu nie moze wrócić..

Posted

Miśka84 napisał(a):
Domek tymczasowy.... :placz:
Albo kasa na hotelik ale w tej sprawie pewnie napisze cioteczka Koss. Jakie koszty i czy jest miejsce.

a leczenie?? na co i jakie?

Posted

Lilith:loveu:-mocno...potrzeba kasy - czekam na odpowiedz z hotelików,...potrzeba domu tymczasowego nawet płatnego... cegiełki to dobry pomysł -jeżeli zbierzemy pieniądze -łatwiej bedzie nam szukać -musimy wiedziec czym dysponujemy:..

Prosze o :oops:deklaracje -ile i w jakiej formie: jednorazowa, czy tez przez czas dłuższy..
- deklaruję 100zł -co m-c( chyba że zostanę ..bezdomna:p..moze ,któras przymnie mnie ..do azylu)
-i mocno dziękuję za pojawienie sie -fajne jestescie:roll:

Posted

[quote name='tifet']a leczenie?? na co i jakie?
O ile dobrze zrozumialam Rybę to leczenie zapewnia azyl -chodzi co dalej ????: czeka ją ten sam boks

Posted

Rozmawiałam z panią Anią . Sunia będzie na izolatce do czasu, aż jej się poprawi i nikt nie ma prawa jej stamtąd wyrzucić . Prosiłam, by tego dopilnowano.
Niestety, będzie musiała wrócić do normalnych boksów, jak już dojdzie do siebie. Na pewno bardzo ją boli, a rany muszą się wygoić, ale podejrzewam, że niedługo jej miejsce będzie musiała zająć inna bida.. :roll:

Udało mi się załatwić, by Nela trafiła do jednego z 4 nowych boksów. Wtedy dobiorę jej ' koleżanki ' podobne do niej, te wystraszone, uległe .
Obiecuję, że w miarę moich możliwości dopilnuję tego.

Mam zdjęcia z dzisiaj, ogarnę wszystko i dodam, zgoda?
Mówię Wam, ja w schronisku zawsze mam aparat pod ręką, ale teraz czasu nawet nie mam, żeby pstrykać. A to tu zrobić trzeba, a to sprzątnąć, a to psa opisać, znaleźć - do kartoteki, a to karmy dosypać, a to Przecinka pilnować..

( Przecinek to to maleństwo z biura -3 kilogramy. Zrobię mu wątek, kochany staruszek ) .

Posted

[quote name='koss']koszt 13 zł doba
ale wolne miejsce bedzie dopiero od marca niestety:-(wszystko mam zajete....moze jak dobrze pójdzie w połowie lutego ale nie daje gwarancji
wiosna chyba wolne miejsca ma....daj znac co ustaliliscie i czy wpisywac w kolejke jakby co ...

Taka jest odpowiedz z kujawsko -pomorskiego hoteliku od Ani ;
za 31 dni -403 zł.
RYBCIA :crazyeye:???????

Koss, to za długo by czekać . :-(
Najmniej, to miesiąc, a to nawet niepewne. A co przez ten miesiąc? :-(

Posted

koszt 13 zł doba
ale wolne miejsce bedzie dopiero od marca niestety:-(wszystko mam zajete....moze jak dobrze pójdzie w połowie lutego ale nie daje gwarancji
wiosna chyba wolne miejsca ma....daj znac co ustaliliscie i czy wpisywac w kolejke jakby co ...

Taka jest odpowiedz z kujawsko -pomorskiego hoteliku od Ani ;
za 31 dni -403 zł.

Czekam na odpowiedź od wiosny...masz rację to za długo czekać do marca-dziewczyny szukajcie po hotelikach-rybcia ty jestes tu mądrzejsza niz ja ...a co z allegro ???
RYBCIA :crazyeye:???????

Posted

Moje zdanie jest takie. Sunia dochodzi do zdrowia w izolatce. Są zakupione nowe boksy, czyli jest szansa , że tam trafi. Boksy są porzadne, budy ocieplone, wolontariusze by dbali o nią, wyprowadzali na spacery. Martwilabym się o jedno , o leczenie jej przez obecnego weta !!!

Posted

[quote name='koss']Lilith:loveu:

Prosze o :oops:deklaracje -ile i w jakiej formie: jednorazowa, czy tez przez czas dłuższy..
- deklaruję 100zł -co m-c( chyba że zostanę ..bezdomna:p..moze ,któras przymnie mnie ..do azylu)
-i mocno dziękuję za pojawienie sie -fajne jestescie:roll:

No ja 10zł minimum miesięcznie:oops: tyle tylko ale się przyda:oops:

Posted

Ja też mogę zadeklarować 10zł miesięcznie...jeśli będę miała czasem coś więcej na zbyciu...to oczywiście, ale deklarację mogę złożyć tylko na tą sumkę..
Lilith pisała o Allegro cegiełkowym- to byłaby super akcja- jak zrobi- ja roześlę linka do aukcji po NK..to daje dośc dobre rezultaty..Teraz czekam na fotki Neli ..i jeszcze jedno..blagam...zrobmy wszystko, tylko nie dawajmy już Neli do schronu...nawet do nowego boksu...ona już tyle się tam nasiedziala...już nie...:placz:..tam nie znajdzie domku, bo nawet z budy bedzie się bała wychodzić...ile mamy dni na znalezienie czegos???

Posted

A ja się nie zgadzam!!!Uważam, że Nela może być w hoteliku- stamtąd łatwiej o domek- to po peirwsze a po drugie- jak tam będzie to nie będzie trzeba wydawać pieniędzy na leczenie...ona będzie miała teraz traumę..takazawsze psy wyczuwaja...będą ją już gryzły...proszę nie......nie do schronu...:placz::placz::placz: Nie możemy jej tego zrobić....

Posted

basia0607 napisał(a):
Moje zdanie jest takie. Sunia dochodzi do zdrowia w izolatce. Są zakupione nowe boksy, czyli jest szansa , że tam trafi. Boksy są porzadne, budy ocieplone, wolontariusze by dbali o nią, wyprowadzali na spacery. Martwilabym się o jedno , o leczenie jej przez obecnego weta !!!

skoro są tam takie warunki to masz rację...

ponawiam pytanie o napisanie co dokładnie jest leczone u suni i czym?

Posted

basia0607 napisał(a):

I tu ja też się zgadzam zdroworozsądkowo. 400 zł m-c a same widziecie ile czasu psiucha szuka domu - miesiącami bez skutku. Lepiej te 400 wydać na leczenie (pomijając tą pseudo wetkę) niż na hotel.

Posted

basia0607 napisał(a):

Basiu ,czy dobrze zrozumialam ona jest leczona przez ..tę ( tu b. mocne przekleństwo)panią kierownik -weterynarz,VITKA ,RYBA -przeciez Basia ma racje -trzeba ja zaprowadzic ,juz na cito do innego- i to jest chyba priorytetem....ale D.T. CZY HOTEL to JEDNAK BYŁOBY ZDECYDOWANIE LEPIEJ .BASIU -ONA MA POTWORNE SKOJARZENIA Z TYM MIEJSCEM...mój Antek nie da sie zaciagnąć wołami do miejsca,podobnego do schronu( próbowalismy nieswiadomie przejść) a jego azyl to był to Hilton w porównaniu ...w pamęci mam też zachowanie moich dzikusek ..:shake:
Z tym,że :shake:z kwotą 120 zł nic nie znajdziemy...

Posted

Kosss..ale to dopiero początek "akcji"...myślę, że da się uzbierać...pamiętaj o deklaracji cegiełkowej...to zawsze duże wsparcie..choć faktycznie jednorazowe(ale może niekoniecznie jednorazowe)...Pytalam ile ma dni Nela tam w izolatce..tzn ile mamy dni na szukanie???

Posted

lilith27 napisał(a):
Koss mam link
gonia podrzuciła na wątek argosowy
cegiełkę mogę zrobić
jesli byłaby takowa akcja
nie wiem na czym w sumie stanęło

O...to właśnie zaproponowała lilth...trzeba chyba iśc za ciosem...

Posted

basia0607 napisał(a):
Iwoniu, to juz nie to schronisko. Nie zmartwiaj sie !

Basiu...schronisko- to zawsze schronisko....moj pies wystarczy ze przechodzi obok jakiegokolwiek weta...kuli się..wyczuwa..takie miejsca mają jeden klimat- a psy doskonala intuicje...tego nie da sie przeskoczyc zwlaszcza w przypadku Neli....tak bardzo skrzywdzonej...:placz::placz::placz: