Jump to content
Dogomania

Nela-od szczeniaka w schronisku-POGRYZIONA-nareszcie ma dom..!

Recommended Posts

Posted

[quote name='koss']

bambino :buzi:-wystąpiła zpropozycją D.T.-oddałabym jej na przechowanie nawet swoje...ale ona ma własne 3 piesy: 2 suczki i pana,ja tylko 2, ..a jak u Was-..no własnie,to nie fair- bazować na czyimś dobrym sercu ...dlaczego zadna znas...????
moze to będzie wyjscie ostateczne-ale musiałybysmy pokrywac koszty leczeni,wizyt u wet.,mam racje ???:crazyeye:

No właśnie..ale koss...gdyby był tymczas to mamy już trochę zadeklarowanej kasy więc na leczenie i wizyty u weta poki co by było...ja nie zrozumiałam...nie chcemy dać bambino suni dlatego, że ma za dużo swoich bidulek na utrzymaniu- tak???Nie chcę się wtrącać za bardzo bo ja trochę "niekumata" jestem w tych sprawach...No ale może jednak warto to przemyśleć...a przepraszam..bambino..gdzie ten domek???

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

oJ...ALE TERAZ doczytałam o propozycji Rybc!a...domku w Elblągu...tez chyba uwazam, że pomysł jest super, bo 300zł, to nie to samo co 450zl, więc nawet juz mamy w razie "w" z samych deklaracji na weta:lol:A sunia byłaby wewnątrz i na pewno byłaby pod dobrą opieką, zwłaszscza, ze i foteczki i odwiedziny cioteczek...ja tam zreszta wszystko uważam za super, poza schroniskiem dla Nelci...Decyzję każdą uszanuję i z każdej będę się cieszyła, bo wiem, że Nelcia już nie będzie musiała się bać....:multi::multi::multi:SZkoda tylko, że dopiero teraz i dopiero po takim wydarzeniu...no, ale i tak lepiej poźno, niż wcale:lol:czyli jak zwykle tu na dogo- "SZCZĘŚCIE- W NIESZCZĘŚCIU" :roll::roll::roll:

Posted

basia0607 napisał(a):
W Elblągu Moria prowadzi hotel dla psów. Zanamy ja wszyscy i mamy zaufanie. Jezzeli zadecydujecie, że Neli bedzie lepiej w hotelu mozna ją tam umieścić. Na pewno prędzej wyjdzie z traumy. Nie wiem czy ma wolne miejsce bo ma u siebie schroniskowego boksia i ja dawalam dzisiaj namiary na nią pewnej pani.

Pisalam Wam o tym hotelu ,wczoraj ale przeszło to mimo uszu.
Wioletta zna schroniskowe problemy, zna elbląskie wątki i wcale nie misialam jej namawiać na przyjęcie Neli. Ten adres należy zapamietać.

Posted

basia0607 napisał(a):
Pisalam Wam o tym hotelu ,wczoraj ale przeszło to mimo uszu.
Wioletta zna schroniskowe problemy, zna elbląskie wątki i wcale nie misialam jej namawiać na przyjęcie Neli. Ten adres należy zapamietać.

Nie nie..Basieńko nie przeszło "mimo uszu", bo zdaje mi się, że Koss prosiła Rybcie, aby napisała do Ciebie pytanie w związku z tym:lol: Ale wiesz...my tu zwłaszcza wczoraj ruszyłyśmy "pełną gębą" pod wpływem ogromnych emocji, więc troszkę bałaganu było i niektóre posty mogły sie "zawieruszyć":oops: No ale wyglada na to, że na szczęscie miałaś nosa- i mam nadzieję, że Neluś pójdzie do tego hoteliku:lol:...pieniązki "są"..potrzebne teraz decyzje no i oczywiście potem działanie..ale to na miejscu- więc nie będzie raczej wielkiego kłopotu:lol::lol:Teraz mam nadzieję, pójdzie już tylko z górki...:roll:

Posted

[quote name='gonia66']Deklaracje:
ecci - 20zł miesięcznie
Bambino - 30zł miesięcznie
gops - 20zł miesięcznie
Nergi 2008 - 50zł jednorazowa i 30zł miesiecznie (od następnego miesiąca)
Koss - 100zł miesiecznie
gonia 66 - 10 zł (pewne, może więcej, jak się uda)miesiecznie
Gonia13 - 10zł miesiecznie
Agata - 50zł miesięcznie
Mysza1- 50zł miesięcznie
Ninti- 10zł miesięcznie (na razie;-))
Przyjaciółka Koss- 100zł miesięcznie:multi::multi:

DZIĘKUJEMY BAAAARDZOOO!!!!!!!:multi::multi::multi::multi:
NA TEN CZAS MAMY 450 ZL+34 ALLEGRO!!!!!
Rybc!a wklej te deklaracje w pierwszy post.
Red Dingo- smycz na Allegro- 34zł
PROSIMY WSZYSTKICH DOGOMANIAKOW, KTÓRZYJESZCZE MOGĄ POMÓC O DEKLARACJE:lol:

WSZYSTKIM KTÓRZY DEKLARUJĄ WPŁATY NA PM PODAM SWÓJ NR KONTA :lol:
Prosimy o dalsze deklaracje

Posted

CZekam więc na numer konta i zaraz wysyłam nawet 20 zł, bo Allegro wyrożnione "oddałam" innemu piesiowi( ALFIKOWI) , wedle wskazówek Koss (ma świętą rację- za wcześnie)...:lol:

Posted

ecci - 20zł miesięcznie
gops - 20zł miesięcznie
Koss - 100zł miesiecznie
Agata - 50zł miesięcznie
Mysza1- 50zł miesięcznie

GONIU -BŁĄD -moja przyjacióka ..wzruszyła się mną .:roll:..głównie- i dała jednorazowo 100zł

Posted

brazowa1 napisał(a):
sluchajcie...czy za 3 miesiace oplacania hotelu nie daloby rady postawic nowego boksu w schronie?mala by korzystala,a po jej adopcji-inne psy.
Adopcja moze byc trudna i pies moze wracac-wszak wychowala sie w schronie.
W gdyni postawili blyskawicznie nowe boksy,z gotowych elementow.moze ta droga pomoc suni? I innym,ktore beda po niej.

brĄzowa proszĘ ciĘ....tylko nie zaczynaj....

Posted

sluchajcie...czy za 3 miesiace oplacania hotelu nie daloby rady postawic nowego boksu w schronie?mala by korzystala,a po jej adopcji-inne psy.
Adopcja moze byc trudna i pies moze wracac-wszak wychowala sie w schronie.
W Gdyni postawili blyskawicznie nowe boksy,z gotowych elementow.Moze ta droga pomoc suni? i innym,ktore beda po niej.

Posted

ecci - 20zł miesięcznie
gops - 20zł miesięcznie
Koss - 100zł miesiecznie
Agata - 50zł miesięcznie
Mysza1- 50zł miesięcznie

wszystkich na tej liście obdarowałam nr konta

Posted

ale czego mam nie zaczynac Goniu?

Czy wiesz o ktore wybiegi w Gdyni mi chodzi?Porozmawiajcie moze z prezes Gebert.
Oczywiście to tylko moj pomysł-Wasze pieniadze i Wasze decyzje :)
Problem w tym,ze w hotelowanie bardzo łatwo sie zapętlić.A mozna pomoc i Neli i innym.

Posted

brazowa1 napisał(a):
jako,ze to forum,to jednak pozwole sobie :) dopoty mnie nie wyrzucicie :lol:

ale w hotelu tez beda psy....tez bedzie ich obecność i bedzie boks.Tak jak w schronie.

dokładnie święte słowa... to samo co mówiłam że bez sensu tylko mnie olano... i że jak już chcecie do hotelu to tylko do pati lub do hotelu w jej stylu ... tam nie ma kojcow i sa domowe warunki... a tak czy hotel czy azyl czy schron podobne kopyto:shake:

brązowa nie dam Cię wyrzucić:cool3: będę bronić :cool3:

Posted

eee to i tak podobne kopyto...

jak juz to domowy hotelik ceny podobne a warunki o wiele lepsze... a tak to podobnie wychodzi.... ale Wasz cyrk i Wasze małpy...

Posted

a wiesz co gonia
abstrahując od tego czy masz rację
bo nie czytuję takich długich postów

to Ty chyba marnujesz czas na takie dyskusje
Ty sobie energię zoszczędź na inne działania

kto zreferuje szybciutko sprawę sunieczki
zbieramy na hotel tak?
jakąś historię trzeba by było fajną napisać
koss coś może w stylu jak "zbliża się wigilia pokażmy serca" czy coś takiego
pamiętasz?

czy ta była kierowniczka to ta sama zła osobistość co rybkę śledziła wirtulanie?

Posted

:razz:CZEŚĆ BRAZOWA :p- no wiesz,kto by śmiał Ciebie ...wyrzucać:evil_lol:..
W tym,co piszesz,jest sporo racji- w sferze racjonalnej i logicznej - zgadzam się ...ale wsferze emocjonalnej ...nie:oops:. Nela- spedzila tam swoje smutne całe zycie...ona nie wie,ze teraz P. Gebert -powoli zmieni je w piesowe, porządne schronisko.Ona kojarzy to miejsce z bólem,kłami i strachem -ten lęk prawdopodobnie juz w niej pozostanie...i wydaje mi się okrucieństwem w tak kojarzone miejsce ponownie ją wprowadzić...
TEN elbląski hotelik,który poleciła Basia-( a ona go zna) działa terapeutycznie -kameralny,z bliską obecnościa człowieka...nie 2-3 x w tyg. po 10-15 mni,codzienny kontakt,moze ( o ile sie dogada z inna sunia ) wolna przestrzeń ogrodu...nie Violu:oops: z całym szacunkiem ..tam poznamy jaka jest..a i mam nadzieje uda sie ja wysterylizowac...

Posted

Kochana cioteczko..oczywiście, że Cie nie wyrzucimy, bo dlaczegóżby????Jednak chciałam tylko zauważyć, że my już decyzję podjęłyśmy zdecydowaną większością głosów...wysyłamy pieniążki tylko na hotelik dla Neli...bo takiej pomocy dla niej oczekujemy- nie innej...owszem- pewnie w hoteliku będą inne psy- ale chyba nie chcesz porównywać takiego miejsca do schronu??? Poza tym opiekunka hotekliku jest poinformowana o dokladnej sytuacji Neli i myślę, że odpowiednio będzie się Nią zajmowała- w schronisku na taki komfort chyba raczej liczyć nie może...kolejna zmiana- boks ma być wewnętrzny..to chyba też różnica...zwłaszcza o tej porze roku..no i kolejny- właścicielka również szuka domku stałego dla swoich podopiecznych i pomaga intensywnie w poszukiwaniach...To na razie tyle różnic...no i jeszcze jest stres związany z miejscem...nikt nam tu nie powie, że Nela będzie miała taki sam stres idąc do hoteliku...być może nie pozbędzie się stresu całkowicie(bo to ogólnie zestresowana sunia)..ale nawet jeśli ograniczymy ten stres choćby w minimalnym stopniu- uważam, że gra warta świeczki...i dlatego nawet nie chce dyskutować o tym, gdzie Nela ma zamieszkać po wyjściu z izolatki...wiem jedno- schron nie wchodzi w gre a my deklarujemy i zbieramy pieniązki na hotelik i ewentualne leczenie Neli...nie na budowanie dodatkowego boksu..na ten cel..oczywiscie nie mówię, że zbędny..jak najbardziej szlachetny- trzebaby otworzyć inny wątek i ogłosić zupełnie inna zbiórkę...to chyba tyle...mam nadzieję, że na tym dyskusja w tym temacie mogłaby się zakończyć:lol:..no chyba, że moje argumenty są mało istotne wg Ciebie:roll:

Posted

Brązowa,ten hotel nie jest jak schron, uwierz mi. Psów nie ma tam aż tak dużo, p. Wioletta wraz z córką dokonuje wszelkich starań, by psiakom było dobrze. Miały już w swoich rękach kilka lub kilkanaście psiaków,które były zaprezentowane na Dogo- m.in. wyżły od Basi, czy moja Józia,która została na stałe . :cool3:

Rany są opatrzone, wyczyszczone przez bardzo dobrego weta. :lol:

Jutro będę rozmawiała o ew.terminie zabrania Neli.Wtedy zawiozę ją do hotelu. :lol:

p.Wioletta mówiła,że wpłaty można kierować od razu do niej-ale jeśli Negri użyczyła nam swojego konta, jest świetnie :loveu: , bo nie będziemy obarczać p. Wioletty dodatkowym kłopotem z rozliczeniem wpłat.

basia0607 napisał(a):

Wioletta zna schroniskowe problemy, zna elbląskie wątki i wcale nie misialam jej namawiać na przyjęcie Neli.

Basiu, ale ty chyba nie mówiłaś, że chodzi o Nele.Dopiero dzisiaj rozmawialam z p. Wiolettą i mówiłam, co to za psiak, pokazywałam wątek.

Byłam dziś u Neli - jest naprawdę dobrze ! :loveu:

Posted

Rybc!a napisał(a):
Brązowa,ten hotel nie jest jak schron, uwierz mi. Psów nie ma tam aż tak dużo, p. Wioletta wraz z córką dokonuje wszelkich starań, by psiakom było dobrze. Miały już w swoich rękach kilka lub kilkanaście psiaków,które były zaprezentowane na Dogo- m.in. wyżły od Basi, czy moja Józia,która została na stałe . :cool3:

Rany są opatrzone, wyczyszczone przez bardzo dobrego weta. :lol:

Jutro będę rozmawiała o ew.terminie zabrania Neli.Wtedy zawiozę ją do hotelu. :lol:
Byłam dziś u Neli - jest naprawdę dobrze ! :loveu:

JUPI JUPI JUPI:multi::multi::multi::multi::multi:Same dobre wiadomości...:multi::multi::multi:DZiękujemy Rybc!u:multi::multi::loveu:Będą te foteczki???Nieśmiało pytam i czekam (chyba nie tylko ja:oops:)..
Lilith napisała, że zrobi Allegro cegiełkowe- dziekujemy Lilith również:loveu:

Posted

LILITH -:loveu:..opiszę historię NELUNI ..BARDZO SIE POSTARAM ...ale musimy jeszcze poczekać-jaka jest,oswoić z człowiekiem. (MUŚLAŁAM,ZE CHOZI O ALLEGRO SUNI:oops:..)bardzo Ci dziękuje za ofertę cegiełkowĄ...:p..Kurcze -chodzi o allegro cegiełkowe??? jetem tylko"słodkom blondynom" -oczywiście z pod serca napiszę -na kiedy ????
co z tymi postami..