Jump to content
Dogomania

ZYWE SZKIELETY ok.40!!! na zamku w Kamiencu !.. ODEBRANE ! ! ! ..sa Bialogardzie ...

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sa wiesci od p. Elzbiety .
Cytuje email .

"

" MRUNIO"
Fundacja Ochrony Zwierząt i Ochrony Polskiego Dziedzictwa Przyrodniczego
organizacja pożytku publicznego: KRS nr 0000261716

tel.: 0692 776 068 e-mail: [email protected]

Bank PEKAO S.A w Kłodzku
konto: 85 1240 1965 1111 0010 1171 6801

Witam Państwa,
Wójt gminy Kamieniec, zareagował przychylnie na wniosek fundacji o odbiór zwierząt. Decyzja ma być wydana w przyszły piątek. Nareszcie po 15 latach jakaś nadzieja dla dręczonych zwierząt.
Psów jest prawdopodobnie 30 - bliższej ich liczby nigdy nie udało się ustalić.
Nie mamy miejsc dla wszystkich psów. (Gmina nie ma w ogóle).
Prosimy Państwa bardzo serdecznie o pomoc w znalezieniu około 15 miejsc. Dla psów, które są w ciężkim stanie miejsca już mamy.

Bardzo też prosimy o pomoc mediów w znalezieniu chętnych schronisk/osób do przyjęcia psów.

Wszystkich prosimy serdecznie o jakiekolwiek sugestie lub rady oraz pomoc w jakiejkolwiek formie.

Pozdrawiam.
SMIGlELSKI
Prezes Zarządu Fundacji "Mrunio"

"

No i zmieniam tytul.

POTRZEBA ok. 15 TYMCZASOW DLA PSOW Z KAMIENCA ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Posted

zuziaM napisał(a):
Wójt gminy Kamieniec, zareagował przychylnie na wniosek fundacji o odbiór zwierząt. Decyzja ma być wydana w przyszły piątek. Nareszcie po 15 latach jakaś nadzieja dla dręczonych zwierząt.

JAK DOBRZE :-(:oops::-(:-)

CUDNE Białaski i CZARNE jak węgielki "wilczki" PILNIE proszą o DT !

Szkoda, że mogę tylko podnieść :oops:

Posted

demi napisał(a):
coś się boję, ze to nie wypali. Nikt się nie zgłasza w sprawie piesków. Nie wiem jak to wyjdzie:placz:

Ale p. Elzbieta wciaz ma nowe wiesci.
To email z dzis :
"
Pani Małgosiu,

W końcu jakieś dobre wieści w sprawie Kamieńca. Na wniosek Fundacji Mrunio wójt wszczął postępowanie administracyjne w sprawie odebrania zwierząt. Myślę, że ta informacja ucieszy Dogomanię .........
Ale nie cieszmy się zbyt wcześnie. Procedura odbioru jest długa a problem gdzie trzymać zwierzęta jest niestety poważny.

Bardzo Panią proszę o wysłanie apelu o szukanie miejsc dla psiaków z zamku. Mamy część ale brak nam chyba z 20-tu. Proszę też o nie przerywanie wysyłania listów do władz. Te psiaki zostaną odebrane tymczasowo. Taki jest wymóg polskiego prawa. A potem .......... ?????????? Długie czekanie .........

To na razie tyle.
Pozdrawiam i ściskam
SMIGlELSKI "

Wiec ponawiam apel o DT dla 15-20 psow ! ! ! !
Bez nich te psy nie beda mialy szansy :placz: .... schroniska :-(.... to nie najlepsze rozwiazanie :-(. One i tak juz dosc wycierpialy :-(

Posted

obawiam się, że zadnych DT nie znajdziemy...
NArazie tylko Dogolandia się odezwałą i przesłąła info dalej.

No i Emir kogoś mi polecił, dam namiary Pani Śmigielski.

Posted

Znalazlam tego gminnego "dobroczynce - naukowca" - Sobiecha na google.pl - strona internetowa: zamek - Krzemieniec i przy okazji "Liste gosci", na ktorej zrobilam odpowiedni wpis, zeby moze poinformowal turystow, ktorzy te strone uwazaja za tak wspaniala, jak traktuje zwierzeta, glodzac je juz od wielu lat. To SKANDAL - ten czlowiek powinien trafic do wiezienia, a i w stosunku do wladz gminy, ktore zanie****a obowiazku interwencji powinny zostac wyciagniete odpowiednie konsekwencje. To nie pomyslenia, ze tak dlugo nie mozna bylo niczego zrobic w tej sprawie!
Pozdrowienia!
Ania

Posted

monikusf napisał(a):
a moze zrobic akcje wpisow na strone inetrnetowa tego zamku to troche chociaz uprzykrzy mu zycie

Anna , jesli tu jeszcze zajrzysz ... wklej link, prosze.
Mysle, ze wiecej chetnych osob sie znajdze, ktore beda chcialy sie wpisac do " Ksiegi gosci ".

Posted

Super moi Drodzy! Nie sadze, ze ktos zrobil ta strone, zeby zwrocic uwage na psie dramaty, ktore sie tam rozgrywaja. Mysle raczej, ze to taki folder turystyczny, dotyczacy atrakcyjnego zamku. Mam nadzieje, ze to temu osobnikowi troche zaszkodzi, bo byc moze jezeli ktos sie do zamku wybierze i tego "naukowca" tam spotka, to zapyta o psy. Nie sadze, ze te pytania beda nalezaly do przyjemnych, a o to przeciez chodzi, bo przy okazji to, co stale przez tyle lat probowal ukrywac - stanie sie glosna sprawa. A przy okazji: co to za weterynarze? Jakim cudem moga wykonywac taki zawod? Przeciez oni przede wszystkim powinni sie wykazac humanitarnym podejsciem do zwierzat!
Tutaj, gdzie mieszkam takie cos byloby niemozliwe, przy takich interwencjach na policji, w gminie i w prasie. Ciesze sie, ze spotykam na "Dogo" tylu wspanialych milosnikow zwierzat. Sama je kocham, mam w domu kota i od niedawna suczke Fione, ktora przywiozlam sobie ze schroniska w Sopocie i tym sposobem trafilam na to forum.
Duzo wytrwalosci i powodzenia + pozdrowienia!
:lol:

Posted

martadela napisał(a):
a może założyciel strony próbował w subtelny sposób zwrócić uwagę na problem psów? :roll: Tak tylko gdybam...
Oczywiście wpisałam się już rano :mad:

A ja mysle, ze po proszu rzucila mu sie w oczy ta ogromna ilosc psow biegajacych po calym obiekcie, bo tego z pewnoscia nie da sie nie zauwazyc ( a tymbardziej bystremu fotografowi )...... ale niestety, nie dostrzegl ich nieszczescia :shake:.