Jump to content
Dogomania

ZYWE SZKIELETY ok.40!!! na zamku w Kamiencu !.. ODEBRANE ! ! ! ..sa Bialogardzie ...

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na allegro jakiś facet wystawił znalezionego szczeniaczka i podał nr telefonu wrazie gdyby ktoś znał przypadki znęcania sie nad zwierzętami. Nie wiem kto to, ale zapewnia, że pomoże za darmo (nawet brutalnie - cokolwiek ma na myśli, tu brutalność w odniesieniu do tego dewianta z Kamieńca jest jak najbardziej pożądana) - może jest prawnikiem? dziennikarzem?szefem mafii lubiącym zwierzeta? Może warto zadzwonić?
Ten nr. 505 710 444

http://www.allegro.pl/item283829199__berni_oddam_pieska_w_dobre_rece_.html

Posted

Czy fundacja Emir jest powiadomiona o tym co dzieje się w Kamieńcu? Oni mają prawnika, może on coś podpowie: gdzie pisać, gdzie składać zażalenia, na jakie przepisy się powołać, jak zmusić prokuraturę do działania?

Posted

Jeśli urzędnik lub przedstawiciel organów samorządowych lekceważy łamanie przepisów (a tym jest znęcanie się nad zwierzętami) niedopełnia obowiązków służbowych a to jest przestępstwo.

Posted

[quote name='Edi100']Jakies wieści?

No , jedynie takie, ze pani Ela Smigielski nie daje za wygrana.

To kolejne emaile:

"
Pani Małgosiu,
1. Już się pogubiłam w tym co do kogo wysłałam. Czy dostała Pani dokumenty omówione w poniższym mailu (bo ten chyba do Pani wysłałam)?

2. Panu Jackowi od strony o zamkach podziękowałam i będę go informować na bieżąco co nowego w sprawie.
Tak czy inaczej sprawa utknęła w martwym punkcie. Teraz planuję nową ofensywę. Dam znać ale chcę najpierw się upewnić, że ma Pani te poprzednie informacje.

Pozdrawiam
SMIGlELSKI
"
Ja szykuję list do premiera, ale uzupełniony o inne straszne miejsca gdzie dzieje się krzywda i niesprawiedliwość. Chcę za jednym zamachem pokazać jak nieskutecznie działa wymiar sprawiedliwości w przypadku zwierząt.

Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za pomoc.
SMIGlELSKI
"

Posted

masakra, czyli w kółko to samo!
Do tego dochodzą zgrzyty miedzy organizacjami.

I kto chce dobrze dla zwierząt?

Dobrze, ze jest taka Pani Ela, nikt nie dał by zapewne rady tego dalej pociągnąć.

Posted

źle się dzieje że sprawa stoi w miejscu a psy głodują!
Pieski, życzę Wam by Wasz los sie poprawił, byście zaznały dobra i pełnych brzuszków. A wszystkim życzę spokoju, radości i wytrwałości bo bez tego cięzko.

Posted

Wszystkim, kochajacym zwierzeta Dogomaniakom zycze spokojnych i milych swiat Bozego Narodzenia i wiele pomyslnosci w zblizajacym sie Nowym Roku!
Pozytywnego zakonczenia gehenny psow z zamku i domu dla wszystkich potrzebujacych psow i kotow!
Ania

Posted

Z informacji od pani Eli wynika, że Straż dla Zwierząt z Wrocka szykuje cos wielkiego.
Mam tylko nadzieje, ze się pośpieszą...
Będzie to napewno trudne, tyle miejsc trzeba dla buraczków znaleźć lub się użerać z tymi urzędasami wiecznie co i tak sumując dla psów dobre nie będzie.

• 2 weeks later...
Posted

demi napisał(a):
żyją, przynajmniej większość. tyle czasu tam są, tyle zim przetrwały wiec tą napewno też...

Ale też większość mogą być to młode psy - tam przecież rodziły się ciągle młode - niewidomo jak długo każdy pies tam żył..

Może tymczasowe domki z mapy pomogą :oops: - PODNOSZĘ !

Posted

Jeśli złożono doniesienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa, to organ (prokuratura, policja) ma chyba jakieś konkretne terminy, których musi przestrzegać - na zbadanie sprawy i podjęcie kroków.