Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Minilisek jest boska :loveu: Bardzo przypomina mi Eskimo Dog (chyba nie ma jeszcze polskiej nazwy?) Jestem zakochana w tej rasie, do końca wahaliśmy się pomiędzy sheltie a eskie (podobny kaliber i obie rasy rozkoszneeeeee)

Posted

Dla Abry najlepszy przysmak to piwo.... Prosto z puszki. Wyrywa z ręki jak widzi, że ktoś ma :razz:

[IMG]http://img81.imageshack.us/img81/8782/0427061738080in9.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='dunia77']Minilisek jest boska. Bardzo przypomina mi Eskimo Dog [/quote]
[URL]http://images.google.pl/images?hl=pl&q=eskimo%20dog&lr=&oe=UTF-8&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi[/URL]
Faktycznie. Główka bardzo podobna!

Dziś Minilisek uzupełniała sobie florę bakteryjną końską kupą... podobno kupa wartościowa, jak jogurt naturalny :diabloti:

Posted

My-siano 8)
Tylko i wyłacznie kradzione zajuncowi z klatki:cool3:
Końska Qpa też sehr gut!;) Całkiem smaczna i bardzo pozywna.I tez zawiera siano:cool3:

Posted

Mój pies zaś nie jest oryginalny, lubi słodycze i mięso, najczęściej je surowe.
Miałem problem z karmieniem go karmami suchymi, ale na szczęście moja mama (też zapalona miłośniczka psów) znalazła gdzieś sklep gdzie sprzedają karmę dla psa na wagę, zaczęła kupować po parę deko różnych karm i trafiła w karmę co psu zasmakowała.
Więc od jakiegoś czasu Maka zajada się "czipsami"
Za to ja mam spokój (a pies zadowolony)

Posted

Nadi - kocha kapustę kiszoną i pomidory.
Berta - ogórki i kalarepę, marchewkę, brokuły itp. - oczywiście surowe.
Obie - naleśniki i jajka. To potrafią nawet ukraść.
Nawet dobrze wychowana Nadi wzięła udział w pożeraniu kradzionych naleśników z twarogiem. Kradzione nie tuczy i nie powoduje sensacji.:evil_lol:

Posted

Irish ostatnio gustuje w pieczonych przeze mnie ciasteczkach z wątróbką. Niedługo wypróbujemy te z tuńczykiem. Oprócz tego nadal właściwie wszystko, co umożliwię jej zjeść, szczególnie jabłka:)

Posted

[quote name='Jofka']A mój Misio lubi jabłka i winogrona:lol::lol:[/quote]
[COLOR=royalblue]Oj, tak, tak:p......To są dopiero frykasy dla Vectora!:loveu:[/COLOR]

Posted

A Korusiątko kocha najbardziej... ciastka które kradnie mamie po ich zrobieniu :mad:
Lekko gorące zabiera pod posłanko :lol: i potem smakowicie zajada ;p

Posted

[COLOR=Purple][B]a Zuzka generalnie to wszystko zjada:lol:

ale najbardziej lubi marchewki (wcina całą na raz:p) i ogórki kiszone,
zjada też jabłuszka i gruszki, winogrona też jej smakują:)

a z psich rzeczy: ciasteczka ciasteczka i jeszcze raz ciasteczka:) i żwacze wołowe oraz inne przysmaki (chipsy) suszone np. z żołądków, czy jakichś innych flaczków:)
[/B][/COLOR]

Posted

[QUOTE]Winogrona są trujące dla psów, zresztą tak jak rodzynki. [/QUOTE]
Ja po przeczytaniu artykułu na ten temat przez tydzień nie mogłam dojść do siebie i tylko sprawdzałam czy Hexolinie nic nie jest, bo zjadła całą paczkę rodzynek i jeszcze za jakiś czas opoakowanie prażonej cebuli (też trującej dla psów).

A w temacie, to wczoraj się dowiedzieliśmy, że bardzo Hexi smakuje szarlotka :mad:, bo zjadła wszystko co było na talerzu. I nikt nie wie jak to się mogło stać, bo talerz stał niby poza jej zasięgiem. I do tego ja zostałam posądzona o zjedzenie tak dużej ilości ciasta, bo nikt mojej biedulki wychudzonej nie podejrzewał :evil_lol:.

Posted

[quote name='*Monia*']Ja po przeczytaniu artykułu na ten temat przez tydzień nie mogłam dojść do siebie i tylko sprawdzałam czy Hexolinie nic nie jest, bo zjadła całą paczkę rodzynek i jeszcze za jakiś czas opoakowanie prażonej cebuli (też trującej dla psów).[/quote]
Dokładnie, cebula też jest trująca.

[quote name='*Monia*']A w temacie, to wczoraj się dowiedzieliśmy, że bardzo Hexi smakuje szarlotka :mad:, bo zjadła wszystko co było na talerzu. I nikt nie wie jak to się mogło stać, bo talerz stał niby poza jej zasięgiem. I do tego ja zostałam posądzona o zjedzenie tak dużej ilości ciasta, bo nikt mojej biedulki wychudzonej nie podejrzewał :evil_lol:.[/quote]
Moja psica też uwielbia jabłecznik i zawsze koczuje koło blachy z ciastem, a jak już się ciasto skończy, to muszę jej dać wylizać okruszki, bo nie odejdzie. :evil_lol:

Posted

A ja ostatnio dałam się przekonać i Spykerek zajada masło fistaszkowe (jak 99% amerykańskich domowych piesków :cool3:). Mówię Wam, to jest prawdziwy hit: wkładam do konga psie ciasteczka + masło fistaszkowe i mogę sobie z domu pójść - pisun nawet się nie obejrzy :mad:

Posted

po wczorajszym dniu muszę stwierdzić, że mój pies koooocha placki ziemniaczane;) wczoraj miałam na stole 3, poszłam umyć ręce wróciłam to były tylko 2, a trzeci był już w brzuchu psa :) :evil_lol:
no i za naleśnikami też przepada:)