Nutusia Posted November 25, 2015 Posted November 25, 2015 O, to do Poker trzeba biegusiem pisać podanie o wizytację ;) :D Quote
szafirka Posted November 25, 2015 Posted November 25, 2015 Już to zrobiłam, Poker przeprowadzi wizytę jutro, albo w piątek :) Quote
Poker Posted November 25, 2015 Posted November 25, 2015 Na podanie odpowiedziałam pozytywnie. :) Szafirko, napisz mi proszę jak on chodzi na smyczy, jak do innych psów.Jakie ma lęki jeżeli ma. Czy ma skłonności do ucieczki, jak z czesaniem. Quote
szafirka Posted November 25, 2015 Posted November 25, 2015 Dziękuję za pozytywne i niezwłoczne rozpatrzenie mojej prośby :) Silver ładnie chodzi na smyczy, nie ma lęków, zachowuje się prawidłowo. Ze spacerami nie będzie problemów. Toleruje inne psy i koty. Nie lubi jak pies natrętnie zaprasza do zabawy, wtedy warczy i atakuje zębami, ale nie robi krzywdy tylko daje znać "odczep się". Czesaniu poddaje się, ale przy mocniejszym pociągnięciu denerwuje się i chce zakończyć ten proceder ucieczką od szczotki. Silver nie kombinuje z ucieczkami, tzn. nie próbował nigdy wyjść z szelek, nie wyrywał się, nie próbował uciec między nogami przy otwartych drzwiach. Quote
Nutusia Posted November 25, 2015 Posted November 25, 2015 Takich "urzędników" to ja rozumiem - mie każą czekać 2 tygodnie na rozpatrzenie podania :D Trzymam kciuki za CAŁOKSZTAŁT ;) Quote
Anula Posted November 25, 2015 Author Posted November 25, 2015 Przed chwilą zadzwoniła do mnie Pani w/s Silverka. Pańtwo mieszkają w bloku we Wrocławiu, nie mają dzieci. Wzięli jakis czas temu sunię z interwencji OTOZu i chcieliby drugiego psiaka. Sunia jest wycofana i mają nadzieję, że towarzystwo pomoże jej przezwyciężyć lęk. Pani znalazła Silvera na dogo, jest też zwierzolubem. Zgadza się na wizytę pa. Państwo chcieliby zobaczyć Silverka w weekend i jeżeli potwierdzi się chęć adopcji, to od razu go zabrać. Może zatem udałoby się przeprowadzić wizytę pa do weekendu? Haniu,umieściłam Silvera na tym wątku,czy to nie ten domek? http://www.dogomania.com/forum/topic/333967-wroc%C5%82aw-spokojny-sprawdzony-piesek-sunia/#entry16653042 Quote
Poker Posted November 25, 2015 Posted November 25, 2015 Wygląda na to ,że tak. Jeżeli starają się walczyć o sunię, to dobrze o nich świadczy. Miejmy nadzieję ,że Silverek nie nauczy się od suni złych manier, bo psi duet w bloku to wielkie wezwanie. Quote
szafirka Posted November 25, 2015 Posted November 25, 2015 Chyba to ten. Też mam nadzieję, że Silver się nie zmieni, on jest spokojnym statecznym panem, nie wygląda na takiego, co mógłby polubić wycie. Quote
Anula Posted November 25, 2015 Author Posted November 25, 2015 Na podanie odpowiedziałam pozytywnie. :) Szafirko, napisz mi proszę jak on chodzi na smyczy, jak do innych psów.Jakie ma lęki jeżeli ma. Czy ma skłonności do ucieczki, jak z czesaniem. Poker,dziękuję za pomoc w przeprowadzeniu wizyty.Czy masz dane Państwa? Kiedy byś mogła przeprowadzić wizytę? Jeszcze raz dziękuję za pomoc. Nie doczytałam wcześniejszego postu.To wizyta jutro albo w piątek,a więc trzymajmy kciuki za domek dla Silvera może tym razem uda się. Quote
Poker Posted November 25, 2015 Posted November 25, 2015 Na razie pani nie odebrała.Może jest w pracy.Nagrałam się ,ale i tak zadzwonię wieczorem. Quote
Tola Posted November 25, 2015 Posted November 25, 2015 Trochę mi się choruje, nie zaglądałam 2 dni, a tu takie rzeczy się dzieją! Trzymam kciuki! Tez bym chciała, żeby mi domek dla psiaka sprawdzała Poker ;) Quote
marmosia Posted November 25, 2015 Posted November 25, 2015 Szczęśliwy Wrocław ;) I ręka Poker- miód malina :) Mocno trzymam kciuki :) Quote
Bogusik Posted November 25, 2015 Posted November 25, 2015 Trzymam kciuki!Chyba jeszcze termin wizyty nie uzgodniony,bo by Poker napisała... Quote
Poker Posted November 25, 2015 Posted November 25, 2015 Trzymam kciuki!Chyba jeszcze termin wizyty nie uzgodniony,bo by Poker napisała... Niestety, pani nie oddzwoniła , a ja się zajęłam pakowaniem fantów z mojego bazarku i czas przeleciał mi koło nosa. Rano będę atakować. Quote
Nutusia Posted November 26, 2015 Posted November 26, 2015 Staram się wierzyć, że to tylko taki zbieg okoliczności przeciwnościami losu zwany - baaaaaaardzo się staram! Quote
Anula Posted November 26, 2015 Author Posted November 26, 2015 Atakuję od g.8.30. Włącza się poczta. Zapewne Pani pracuje i ma wyłączony telefon.Być może też zrezygnowała z adopcji ale wystarczy zawiadomić.Każdy ma prawo zrezygnować z adopcji.Bejasty ma zapchaną skrzynkę,próbowałam skontaktować się przez pw. Quote
Poker Posted November 26, 2015 Posted November 26, 2015 Właśnie o to chodzi ,żeby dać znać. Biorąc pod uwagę wizytę układam tak plan pracy i życia ,żeby być dyspozycyjną . Ludzi często myślą ,że tylko oni pracują i mają różne sprawy. Quote
Gabi79 Posted November 26, 2015 Posted November 26, 2015 Właśnie o to chodzi ,żeby dać znać. Biorąc pod uwagę wizytę układam tak plan pracy i życia ,żeby być dyspozycyjną . Ludzi często myślą ,że tylko oni pracują i mają różne sprawy. To mnie najbardziej denerwuje, nie odbieranie telefonu, unikanie, jakby nie można było zadzwonić i powiedzieć "Przepraszam, adopcja już nieaktualna". Brak kultury i tyle. Piszę ogólnie, nie o tej konkretnej osobie. Może Pani nie może odebrać i potem oddzwoni. Silverek coś nie ma szczęścia. Quote
Nutusia Posted November 26, 2015 Posted November 26, 2015 Spójrzmy na to z optymistycznej strony - Silverek ma wielkie szczęście, że nie trafił do nieodpowiedzialnego domku, który nie odpowiada na telefony i nie oddzwania ;) Dopiero byłyby nerwy, gdyby pies już był w domu, a z domu kontaktu zero! Quote
Poker Posted November 26, 2015 Posted November 26, 2015 Dodzwoniłam się.Jestem umówiona na dziś na g.18 Quote
Gabi79 Posted November 26, 2015 Posted November 26, 2015 Dodzwoniłam się.Jestem umówiona na dziś na g.18 Czyli, jak na razie wersja optymistyczna, oby tak dalej!!! Quote
Anula Posted November 26, 2015 Author Posted November 26, 2015 To w takim razie trzymamy kciuki za wizytę i za wizytatora.Jeszcze raz podziękuję Tobie Poker.Jesteś Kochana. Quote
Havanka Posted November 26, 2015 Posted November 26, 2015 To w takim razie trzymamy kciuki za wizytę i za wizytatora.Jeszcze raz podziękuję Tobie Poker.Jesteś Kochana. Ja też dołączam do podziękowań i oczekuję wieści, oby dobrych. Trzymam mocno kciuki ! Quote
Recommended Posts