Jump to content
Dogomania

Silver,kudłatek w Hoteliku u szafirki.10.12.15 pojechał do swojego domku.

Recommended Posts

Posted

Na podanie odpowiedziałam pozytywnie. :)

Szafirko, napisz mi proszę jak on chodzi na smyczy, jak do innych psów.Jakie ma lęki jeżeli ma. Czy ma skłonności do ucieczki, jak z czesaniem.

Posted

Dziękuję za pozytywne i niezwłoczne rozpatrzenie mojej prośby :) Silver ładnie chodzi na smyczy, nie ma lęków, zachowuje się prawidłowo. Ze spacerami nie będzie problemów. Toleruje inne psy i koty. Nie lubi jak pies natrętnie zaprasza do zabawy, wtedy warczy i atakuje zębami, ale nie robi krzywdy tylko daje znać "odczep się". Czesaniu poddaje się, ale przy mocniejszym pociągnięciu denerwuje się i chce zakończyć ten proceder ucieczką od szczotki. Silver nie kombinuje z ucieczkami, tzn. nie próbował nigdy wyjść z szelek, nie wyrywał się, nie próbował uciec między nogami przy otwartych drzwiach.

Posted

Przed chwilą zadzwoniła do mnie Pani w/s Silverka. Pańtwo mieszkają w bloku we Wrocławiu, nie mają dzieci. Wzięli jakis czas temu sunię z interwencji OTOZu i chcieliby drugiego psiaka. Sunia jest wycofana i mają nadzieję, że towarzystwo pomoże jej przezwyciężyć lęk. Pani znalazła Silvera na dogo, jest też zwierzolubem. Zgadza się na wizytę pa. Państwo chcieliby zobaczyć Silverka w weekend i jeżeli potwierdzi się chęć adopcji, to od razu go zabrać. Może zatem udałoby się przeprowadzić wizytę pa do weekendu?

Haniu,umieściłam Silvera na tym wątku,czy to nie ten domek?

http://www.dogomania.com/forum/topic/333967-wroc%C5%82aw-spokojny-sprawdzony-piesek-sunia/#entry16653042

Posted

Wygląda na to ,że tak.

Jeżeli starają się walczyć o sunię, to dobrze o nich świadczy. Miejmy nadzieję ,że Silverek nie nauczy się od suni złych manier, bo psi duet w bloku to wielkie wezwanie.

Posted

Na podanie odpowiedziałam pozytywnie. :)

Szafirko, napisz mi proszę jak on chodzi na smyczy, jak do innych psów.Jakie ma lęki jeżeli ma. Czy ma skłonności do ucieczki, jak z czesaniem.

Poker,dziękuję za pomoc w przeprowadzeniu wizyty.Czy masz dane Państwa? Kiedy byś mogła przeprowadzić wizytę? Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

Nie doczytałam wcześniejszego postu.To wizyta jutro albo w piątek,a więc trzymajmy kciuki za domek dla Silvera może tym razem uda się.

Posted

Trochę mi się choruje, nie zaglądałam 2 dni, a tu takie rzeczy się dzieją!

Trzymam kciuki!

Tez bym chciała, żeby mi domek dla psiaka sprawdzała Poker ;)

Posted

Trzymam kciuki!Chyba jeszcze termin wizyty nie uzgodniony,bo by Poker napisała...

Niestety, pani nie oddzwoniła , a ja się zajęłam pakowaniem fantów z mojego bazarku i czas przeleciał mi koło nosa. Rano będę atakować.

Posted

Atakuję od g.8.30. Włącza się poczta.

Zapewne Pani pracuje i ma wyłączony telefon.Być może też zrezygnowała z adopcji ale wystarczy zawiadomić.Każdy ma prawo zrezygnować z adopcji.Bejasty ma zapchaną skrzynkę,próbowałam skontaktować się przez pw.

Posted

Właśnie o to chodzi ,żeby dać znać. Biorąc pod uwagę wizytę układam tak plan pracy i życia ,żeby być dyspozycyjną . Ludzi często myślą ,że tylko oni pracują i mają różne sprawy.

Posted

Właśnie o to chodzi ,żeby dać znać. Biorąc pod uwagę wizytę układam tak plan pracy i życia ,żeby być dyspozycyjną . Ludzi często myślą ,że tylko oni pracują i mają różne sprawy.

To mnie najbardziej denerwuje, nie odbieranie telefonu, unikanie, jakby nie można było zadzwonić i powiedzieć "Przepraszam, adopcja już nieaktualna".

Brak kultury i tyle.

Piszę ogólnie, nie o tej konkretnej osobie. Może Pani nie może odebrać i potem oddzwoni.

Silverek coś nie ma szczęścia.

Posted

Spójrzmy na to z optymistycznej strony - Silverek ma wielkie szczęście, że nie trafił do nieodpowiedzialnego domku, który nie odpowiada na telefony i nie oddzwania ;) Dopiero byłyby nerwy, gdyby pies już był w domu, a z domu kontaktu zero!

Posted

To w takim razie trzymamy kciuki za wizytę i za wizytatora.Jeszcze raz podziękuję Tobie Poker.Jesteś Kochana.

Ja też dołączam do podziękowań i oczekuję wieści, oby dobrych. Trzymam mocno kciuki !