Figunia Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 Dołączam do kciuków za zdrowie Kaja. Musi być dobrze!
elik Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 Jeszcze jedna informacja Kaj trafił do weta z powodu braku apetytu przez jeden dzień, wieczorem był już w lecznicy. Pozornie był w dobrym stanie, jedynie trochę smutniejszy no i nie zainteresowany jedzeniem a nie "umierający"! Niestety po otwarciu okazało się,że usunięcie nici jest bardzo skomplikowane a co za tym idzie niebezpieczne. Psiak dzięki dobrej opiece trafił szybko do lekarza i teraz musi wydobrzeć. Miejmy nadzieję ,że nie nastąpią komplikacje. Basiu, dzięki za informacje. Biedaczysko, gdyby nie czujność Anety, z psiakiem byłoby bardzo źle. Nie wiadomo czy przeżyłby to.
Topi Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 "... Aneta strasznie to wszystko przeżywa, martwię się też o nią." Możesz ją (swoim zwyczajem) przywieźć do mnie na tymczas. Zaopiekuję się nią troskliwie, zgodnie z jej standardami. Mam wolną piwnicę. 3
mar.gajko Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 Jeszcze jedna informacja Kaj trafił do weta z powodu braku apetytu przez jeden dzień, wieczorem był już w lecznicy. Pozornie był w dobrym stanie, jedynie trochę smutniejszy no i nie zainteresowany jedzeniem a nie "umierający"! Niestety po otwarciu okazało się,że usunięcie nici jest bardzo skomplikowane a co za tym idzie niebezpieczne. Psiak dzięki dobrej opiece trafił szybko do lekarza i teraz musi wydobrzeć. Miejmy nadzieję ,że nie nastąpią komplikacje. Czyli otwierałyście psa w dobrym stanie???? Z powodu braku apetytu? Ty sobie żarty stroisz. Pies otwarty bo "trochę smutniejszy". Sądzisz, że sami idioci Cię czytają??? Całe goowno, zamiecione pod kocyk "z nitką". Jak zwykle. Mam nadzieję, że ten biedny pies dojdzie do siebie, nie było dużej perforacji jelit, bo tego się nie dowiemy, co i jak było naprawdę. Żal tego psa tylko. Jego niepotrzebnego cierpienia. Przez niedbalstwo, bezmyślność. EOT. 1
ewu Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 Kaj wieczorem był u weta na kroplówce, teraz też jadą na poranną kroplówkę. Kaj czuje się dobrze i mamy nadzieję,że tak zostanie. 1
ewu Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 Kaj wrócił po kroplówce, czuje się dobrze. Najważniejsze , że zrobił tę koopkę :):) :)
Mysza2 Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 Dobre wieści Basiu:):):), na takie czekałam:):) Tak trzymajcie i zdrowiejcie
ewu Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 Czyli otwierałyście psa w dobrym stanie???? Z powodu braku apetytu? Ty sobie żarty stroisz. Pies otwarty bo "trochę smutniejszy". Sądzisz, że sami idioci Cię czytają??? Całe goowno, zamiecione pod kocyk "z nitką". Jak zwykle. Mam nadzieję, że ten biedny pies dojdzie do siebie, nie było dużej perforacji jelit, bo tego się nie dowiemy, co i jak było naprawdę. Żal tego psa tylko. Jego niepotrzebnego cierpienia. Przez niedbalstwo, bezmyślność. EOT. Zazwyczaj nie daję się sprowokować i nie odpowiadam na aroganckie posty ale tym razem postanowiłam odpisać autorce. Szanowna Pani mar.gajko jak Pani trafnie stwierdziła na dogomanii są w większości mądrzy ludzie a nie "idioci" w związku z tym mam głębokie przekonanie ,że dla ludzi rozsądnych jest jasne ,że decyzję o operacji podjęli lekarze weterynarii i to oni "otwierali"psa .... Z pewnością wszyscy doczytali ,że Kaj był w pozornie dobrym stanie co nie znaczy ,że połknięte nici nie stanowiły zagrożenia dla jego zdrowia i życia. Podczas pierwszej wizyty dostał parafinę i leki ponieważ jednak nici nie wyszły w ciągu nocy rano Kaj ponownie trafił do lecznicy. Jest takie urządzenie jak aparat rentgenowski , które wykazało ,że sytuacja w jelitach pogorszyła się i nie ma co zwlekać tylko natychmiast należy Kaja operować. Kaj został operowany bo badania diagnostyczne wykazały taką konieczność . Cieszę się ,że tak się Pani "troszczy" o psiaka i mam nadzieję, że tylko troska o niego jest przyczyną Pani zbytecznych frustracji. Proszę o nie odnoszenie się w przyszłości do moich postów bo od tego momentu Pani wypowiedzi będą przeze mnie ignorowane. 7
sybil Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 Basiu nie denerwuj się, a zwłaszcza nie przejmuj się. Nastąpiła zmiana warty w najazdach na hotel Makili. Poprzednia głównodowodząca zamilkła, inna osoba przejęła pałeczkę. Grupa kilku osób postawiła sobie zadanie niszczenia tego hotelu i każda informacja o problemach psiaków będzie pretekstem do ataku. Osobiste animozje to paskudna sprawa. Pozdrawiam :) Zdrowiej Kaju i nie zjadaj kocyków, bo jeszcze pójdzie fama, że to z głodu ;) 3
Gabi79 Posted September 18, 2015 Author Posted September 18, 2015 Bardzo się cieszę, że Kaj lepiej się czuje i że zrobił koopę!!! Zdrowiej chłopaku!!!
Figunia Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 Zdrowiej Malutki i już nie rozrabiaj... Ukłony i serdeczności dla czujnych i Wspaniałych Opiekunek!
Anula Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 Właśnie przelałam pieniążki po Selmusi,która znalazła domek, w kwocie 1016,65zł zgodnie z dyspozycją ewu na leczenie Kaja do Gabi79. Bardzo proszę o potwierdzenie na wątku Selmy. http://www.dogomania.com/forum/topic/146304-selma-ze-zdrutowan%C4%85-ko%C5%9Bci%C4%85-udow%C4%85-ju%C5%BC-w-swoim-domku/
Nadziejka Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 Serduszko Kajusiu sciskam caly czas za wszystko dobre dla ciebie :) :)
elik Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 Jak to czasem kooopka bywa wyznacznikiem dobra :P
Gabi79 Posted September 19, 2015 Author Posted September 19, 2015 Właśnie przelałam pieniążki po Selmusi,która znalazła domek, w kwocie 1016,65zł zgodnie z dyspozycją ewu na leczenie Kaja do Gabi79. Bardzo proszę o potwierdzenie na wątku Selmy. http://www.dogomania.com/forum/topic/146304-selma-ze-zdrutowan%C4%85-ko%C5%9Bci%C4%85-udow%C4%85-ju%C5%BC-w-swoim-domku/ Bogusiu, dziękujemy serdecznie, jak tylko pieniążki dojdą zaraz potwierdzę. Buziaki ogromne!!!
Gabi79 Posted September 19, 2015 Author Posted September 19, 2015 Wczoraj wpłynęła wpłata od Pani Beaty Laskowskiej z Gdyni w kwocie 20,- Bardzo serdecznie dziękujemy!!! Czy to ktoś z Dogo?
ewu Posted September 19, 2015 Posted September 19, 2015 Właśnie przelałam pieniążki po Selmusi,która znalazła domek, w kwocie 1016,65zł zgodnie z dyspozycją ewu na leczenie Kaja do Gabi79. Bardzo proszę o potwierdzenie na wątku Selmy. http://www.dogomania.com/forum/topic/146304-selma-ze-zdrutowan%C4%85-ko%C5%9Bci%C4%85-udow%C4%85-ju%C5%BC-w-swoim-domku/ Bardzo dziękuję:):):)
ewu Posted September 19, 2015 Posted September 19, 2015 Wczoraj wpłynęła wpłata od Pani Beaty Laskowskiej z Gdyni w kwocie 20,- Bardzo serdecznie dziękujemy!!! Czy to ktoś z Dogo? Dziękujemy:)
ewu Posted September 19, 2015 Posted September 19, 2015 Kaj w porządku. Dwa razy dziennie ma kroplówkę, właśnie jest u weta. Dostał rano dwie strzykawki tej papki do pyszczka, niezbyt mu smakowała. No i druga koopka, mała ale za to piękna:):):) 1
Gabi79 Posted September 19, 2015 Author Posted September 19, 2015 Wczoraj wpłynęła wpłata od Pani Beaty Laskowskiej z Gdyni w kwocie 20,- Bardzo serdecznie dziękujemy!!! Czy to ktoś z Dogo? Już wiem, to Elypsa, bardzo serdecznie dziękujemy!!!
Panna Marple Posted September 19, 2015 Posted September 19, 2015 Super, że z Kajem lepiej :). Co do wypowiedzi niektórych, pozwolę sobie przytoczyć myśl Lema: "gdyby nie internet, nie wiedziałbym, że na świecie jest tylu idiotów"...;) 8
Nadziejka Posted September 19, 2015 Posted September 19, 2015 Radujemy ogromnie radujemy niechaj bedzie coraz lepiej Kajuniu serducko :) :)
Recommended Posts