jaguska Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 Zaglądamy do Nelci, śpiewaczki operowej, może by tak kong zapchany ciasteczkami pomógł, prasowane kostki do mamlania, żeby się nie nudziła, Na pewno przestanie śpiewać jak się przyzwyczai i poczuje pewnie, na swoim. Quote
ewu Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 Gabryniu jaka ona piękna, jak się zmieniła. Cudna:) Quote
Gabi79 Posted June 10, 2015 Author Posted June 10, 2015 Gabryniu jaka ona piękna, jak się zmieniła. Cudna:) Jeszcze straszna z niej chudzinka, ale przytyła już kilogram. Miałam dzisiaj nalot pewnej pani, która przyszła z pretensjami, że pies wyje. Powiedziała, że wiele osób skarżyło się ochroniarzowi i cyt. "zrobimy porządek z tym psem". Wyrecytowała swój monolog, a jak zaczęłam się tłumaczyć stwierdziła, abym się nie wysilała, bo to ona ma rację, a mieszkanie w bloku jest dla ludzi, nie dla psów. Dzisiaj wychodziliśmy z Michałem kilka razy na około 10 minut i raz na ok. 20. Za każdym razem było wycie non stop. Nie wiem, czemu w zeszłym tygodniu było ok. a teraz Nelcia znowu wyje.... Quote
Gabi79 Posted June 10, 2015 Author Posted June 10, 2015 A moze zacząć ją ogłaszać i szukać domu z domownikiem będącym często na miejscu? Chciałam z ogłaszaniem poczekać do sterylki i do czasu, aż się nauczy zostawać sama w domu. Jestem zdania, że każdy psiak powinien bez problemu zostawać sam, bo nawet osoby niepracujące muszą gdzieś wyjść (do sklepu, do lekarza itp.). Do obroży jeszcze nie kupiłam baterii, ale martwię się, czy ona zadziała, gdy Nelcia wyje, a nie szczeka. Pan który mi obrożę pożyczył mówił, że na jego psiaka akurat nie zadziałała. Edycja: nie mam czasu biegać po marketach i szukać baterii do obroży. Zamówiłam na allegro nową, zapłacę ze swoich. Quote
joanka40 Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 Zagladam. Trzymam mocno kciuki, zeby Nelcia przestala wyc. Moj pies po wzieciu wyl 6 miesiecy - ok. pol roku. Potem wycie ustalo. Jest juz u nas 10 lat. Ale pamietam jak dzis, jak bardzo sie stresowalam wychodzac z domu... Mam nadzieje, ze ta obrozka zadziala. Quote
Mysza2 Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 Też mam taką nadzieję. Buszkopcik u mojej Zosi też tak płakał. Nawet teraz mu się zdarza, a jest już w DS ponad 2,5 roku. Oby z Nelcią to nie był ten scenariusz. Quote
Guest Elżbieta481 Posted June 11, 2015 Posted June 11, 2015 Właśnie takich wizyt i takich sąsiadów się boję...Dlatego tu się wtrącam..Matko jak mi psiny szkoda... Czy jak wychodzicie to: -czy okna są zasłonięte? -czy psina jest odsyłana na miejsce? -czy w momencie wyjścia nie ma tzw,,rytuału pożegnania,,-bo jeśli jest taki rytuał to bardzo żle.. -czy jest możliwość puszczenia magnetofonu z muzyką?Kasety z nagraniem szumu wody bardzo pomogły swego czasu w n/kłopotach z Guciem..Kto chce niech się śmieje,ale takie kasety swego czasu kupowałam i się sprawdzały.. -obroża antyszczekowa..Tylko ona jest droga... No i środki farmakologiczne,bo sąsiedzi złożą skargę..Nikomu nie przeszkadza załatwiający się na ulicy ten czy ów,wywalane zanieczyszczone pieluchy,ale nadpobudliwy pies to i owszem! --------------------------------------------------------------- jeszcze poszukam w internecie.. Wklejam: Pies musi spać osobno, a w ciągu dnia przebywać w osobnym pomieszczeniu, należy również ograniczyć kontakt wzrokowy z psem, pieszczoty i poświęcany mu czas do minimum. Gdy pies jest nachalny należy go ignorować. Wszystkie wyjścia i powroty do domu opiekunów muszą być całkowicie neutralne (brak przygotowań do wyjścia, pożegnań z psem, powitań oraz jakiegokolwiek karcenia za wyrządzone szkody) E/W/R Quote
Guest Elżbieta481 Posted June 11, 2015 Posted June 11, 2015 I jeszcze coś....W oparciu o moje doświadczenie właśnie z sąsiadami....Czy nie byłoby dobrze,żeby do owej sąsiadki co powiedziała zacytuję,, zrobimy porządek z tym psem,,przeszedł się jakiś facet,,O co mi chodzi...Chodzi mi oto,że byłoby dobrze,żeby,,porządkujący sąsiedzi,,wiedzieli,że za psem i jego opiekunką stoi jakiś facet...Nie twierdzę,że powinno dojść do ew.rękoczynów..Uważam,że sąsiedzi inaczej rozmawiają z kobietą,a inaczej z facetem..Warto jest,żeby wiedzieli,że nie jest sama,że jest ktoś kto się ujmie za nią,za psem...W tamtej sytuacji to się sprawdziło-zapewniam.Może i tu pomoże? No już się nie wtrącam.. Elżbieta Quote
AgusiaP Posted June 11, 2015 Posted June 11, 2015 Gabrysiu mam nadzieję, że ta obroża pomoże.. Do klatki Perełka wejść nie chciała, może jakieś kropelki o których ktoś tu pisał pomogą. Quote
Gabi79 Posted June 11, 2015 Author Posted June 11, 2015 Ciocie Kochane, dziękuję za wszystkie sugestie. Przepraszam, że nie cytuję, ale mam w pracy przeglądarkę do kitu i nie mogę cytować. Na pewno się nie poddamy, będziemy walczyć z tym lękiem Nelusi. Co do wczorajszej wizyty, to ja pierwszy raz widziałam na oczy tę panią i nawet nie wiem, czy bym ją poznała na ulicy. U nas jest ponad 220 mieszkań w bloku. Z innej beczki: Nelcia to już 100% psie kanapowy. Jak kładłam się psać wskoczyła na łóżko i obie z Kajunią spały ze mną do rana. Nie wiem, czy iść do weta po jakieś tabletki na uspokojenie? Quote
jaguska Posted June 11, 2015 Posted June 11, 2015 Gabi, moja łańcuchowa Jeżynka na stresujące sytuacje, dostała w prezencie od wetki Stresnal syrop. Może warto go kupić i dla Nelci http://www.sklep.veterynaria.pl/?145,stresnal-syrop-psy-koty-125-ml Quote
Nadziejka Posted June 11, 2015 Posted June 11, 2015 Sciskam mocno mocno Gabtuniu za cudne iskiereczke ona kocha Was ogromnie kocha nie wuyobraza sobie malizna cudna ze na jakis czas Was nie bedzie w domku przy niej o matulu takie dzieciateczko to jest Quote
Gabi79 Posted June 11, 2015 Author Posted June 11, 2015 Sciskam mocno mocno Gabtuniu za cudne iskiereczke ona kocha Was ogromnie kocha nie wuyobraza sobie malizna cudna ze na jakis czas Was nie bedzie w domku przy niej o matulu takie dzieciateczko to jest To prawda Ewuś, że Nelcia nas pokochała, w domu czuje się, jak u siebie. Nawet częstp pierwsza zaczepia Kajunię do zabawy. Gabi, moja łańcuchowa Jeżynka na stresujące sytuacje, dostała w prezencie od wetki Stresnal syrop. Może warto go kupić i dla Nelci http://www.sklep.veterynaria.pl/?145,stresnal-syrop-psy-koty-125-ml Jagusko, dzięki serdeczne za podpowiedź!!! Widzę na stronie sklepu, że są też tabletki uspokajające, o których pisała Elżbieta481 Zamówię tabletki, bo przemycę je w pasztecie, a z syropem to nie wiadomo, czy by chętnie wypiła. Dzisiaj wychodziliśmy kilka razy i staliśmy pod blokiem. Wyła non stop. Mam wrażenie, że te ćwiczenia zamiast powodować, że Nelcia przekonuje się, że wracamy powodują za każdym razem większy stres. Tak jak pisałam wcześniej WALCZYMY I SIĘ NIE PODDAMY!!! 1 Quote
Gabi79 Posted June 11, 2015 Author Posted June 11, 2015 Dopiero teraz zobaczyłam, że i tak syrop niedostępny. Zamówiłam tabletki. Quote
jaguska Posted June 11, 2015 Posted June 11, 2015 Tabletki miałam wcześniej ale SilenTine, syrop Jeżynka dostała w prezencie więc wpływu na to nie miałam, jak jest potrzeba odmierzam strzykawką do miseczki do tego trochę mleka i sekund pięć miseczka pusta. Trzymam kciuki żeby się udało wyciszyć Nelcię. Quote
Gabi79 Posted June 11, 2015 Author Posted June 11, 2015 Tabletki miałam wcześniej ale SilenTine, syrop Jeżynka dostała w prezencie więc wpływu na to nie miałam, jak jest potrzeba odmierzam strzykawką do miseczki do tego trochę mleka i sekund pięć miseczka pusta. Trzymam kciuki żeby się udało wyciszyć Nelcię. Oh, gdyby dało się jej wytłumaczyć, że wrócimy to ani my byśmy się nie stresowali, ani Nelcia. Jagusko, ruszyło coś w sprawie Misia? Quote
jaguska Posted June 11, 2015 Posted June 11, 2015 Osoba decyzyjna nie ma na razie dostępu do neta, czekam więc na jakiekolwiek info. Mam nadzieję że Nelci pomogą tabletki i nie będziesz narażona na takie nieprzyjemne wizyty. Quote
Gabi79 Posted June 11, 2015 Author Posted June 11, 2015 Osoba decyzyjna nie ma na razie dostępu do neta, czekam więc na jakiekolwiek info. Mam nadzieję że Nelci pomogą tabletki i nie będziesz narażona na takie nieprzyjemne wizyty. Ja też mam taką nadzieję!!! Trzymam kciuki za Misia!!! Quote
Nadziejka Posted June 13, 2015 Posted June 13, 2015 Serdecznie zagladam po przerwie malej fluidy i kciuki za malenka , za siostrzyczke i kotunke sle Gabryniu jak sie macie w te straszne upaly ..... ech ... Quote
elik Posted June 14, 2015 Posted June 14, 2015 Słonie to wspaniałe zwierzaki! Popieram. A te z trąbą do góry przynoszą szczęście :P Quote
Recommended Posts