Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mortes, zadbaj o siebie, swoje sprawy zawodowe! Przy tylu obowiązkach( czytaj: stado białogonkowe,dom,praca) musisz coś mniej pilnego, ważnego zostawiać na potem. Inaczej nie dasz rady, zawalisz....Nie tłumacz się, kazdy, kto czyta wątek i tak Cię podziwia i się zadziwia! jak dajesz radę??? 

Posted

Izunia, jak mogę pomóc? o konkrety poproszę, bo jednak fizycznie to trochę daleko ... (i wierz mi, że gdybym mogła to Mała byłaby już u mnie). Trzymaj się kochany aniele i napisz - jak można pomóc? 

Posted

Jeżeli bierzecie pod uwagę sterylkę aborcyjną w razie czego ( a mam nadzieję ,że tak), to po co robić USG? Strata czasu i kasy. Odczekać ok. 2 tygodni i ciachać.

Posted

Mądrych ludzi zawsze słucham :) to zamiast na usg to prześlę Malutkiej deklarację stałą na maj - 50 zł, bo Słoneczko nic w skarpecie jeszcze nie ma, a chyba będzie taka potrzeba... 12-go maja sterylka i teoretycznie można byłoby Małą ogłaszać... tylko, że ja mam duże opory robić psiakom ogłoszenia w maju (m-cu komunijnym); naprawdę bym nie chciała, żeby Mała trafiła gdziekolwiek jako prezent ...

Co o tym myślicie ciocie? bo może przesadzam ... 

• Upvote 1
Posted

Masz rację Usiatko ...tylko że jak na razie Mała może być u Martynki do 12 maja :( czyli akurat do sterylizacji . Porozmawiam z Martynką że może jeszcze choć z tydzień żeby Mała doszła do siebie w znanym otoczeniu a potem juz rozmawiałam z Makilą i zgodziła się zaopiekować Małą na takich samych warunkach jak Pysią . Czyli skoro maj odpada jako miesiąc adopcji to musimy szybciutko zbierać jakieś deklaracje dla Słoneczka .... Ja nie udźwigam takiej kwoty :( ( 300 zł miesiąc). No i Usiatko niedawno zadałas pytanie : jak możesz pomóc ( choć pomagasz mi juz przeogromnie ) to jeśli bym mogła poprosić Cię o bycie skarbnikiem Małej to byłoby mi dużo lżej ... Prowadzę już tyle wątków i rozliczeń że kolejne mnie przeraża :( Mysle że piękne Słoneczko szybko znajdzie domek i nie beda to skomplikowane rozliczenia ... 

No i Usiatko juz dzis dziekuje Ci za Twoja majowa deklarację :) 

W piątek Krzysiu bedzie w Kielcach to obiecał że zaprowadzi Małą na szczepienia ... 

Posted

Mortes, i to - konkrety - lubię najbardziej  :) zdaję sobie sprawę, że kolejne rozliczenie przy tych co już masz, to dodatkowe obciążenie. Zwłaszcza że musisz teraz zadbać o pracę w szkole - to priorytet, i trzeba mieć to na uwadze.

Się słowo rzekło, kobyłka u płota  :D  bierę na klatę skarpetę Malutkiej i szukamy stałych deklaracji dla pięknoty (myślę, że będzie podobnie jak z Pysią, czyli krótko w hoteliku i sio .. do DOBREGO domku).

Tym samym, kochane ciocie - Malutka prosi o deklaracje, trzymanie kciuków i sekundowanie Jej w drodze do normalnego pieskiego życia :)  damy radę, prawda? bo jak nie my to kto?!?  :P

Posted

Niekoniecznie kierowałabym się komunijnym majem.  Przecież może się trafić dom z dziećmi już po komunii i Malutka nie będzie wtedy prezentem.

A poza tym zdarzają się sytuacje, gdzie dzieci mają faktycznie obiecanego pieska na prezent komunijny i bardzo czekają na niego i jest wszystko OK. Znam takie przypadki.

Ja też przytaszczyłam moją ukochaną sunię w okresie około komunijnym i postawiłam rodziców przed faktem.Sunia żyła u nas 12 lat, a było to pół wieku temu.

Posted

To ja poproszę:

1. Jedwab z kaszmirem kakao/beż cena KT 25zł

2. Bardzo bym chciała kupić świece zapachową - anielska seria (tylko jak to zrobić?) cw=5 +koszty wysyłki, ktoś na rozruszanie dał 6 zł. To ile mama dać żeby ją "zdobyć"?:)

Posted

To ja poproszę:

1. Jedwab z kaszmirem kakao/beż cena KT 25zł

2. Bardzo bym chciała kupić świece zapachową - anielska seria (tylko jak to zrobić?) cw=5 +koszty wysyłki, ktoś na rozruszanie dał 6 zł. To ile mama dać żeby ją "zdobyć"? :)

Przy świeczce jest licytacja - wpiszę cenę od ciebie 7 zł,ok ?

Ten ?

11051764_813288525426755_770513101211817

Posted

Ja bym już Malutką ogłaszała. Jak się ktoś zakocha, poczeka do sterylki. Chrzanić komunie - zresztą niektórzy "komuniści" mogą być naprawdę fajni, a ich rodzice odpowiedzialni! ;) :)

Posted

Ja bym już Malutką ogłaszała. Jak się ktoś zakocha, poczeka do sterylki. Chrzanić komunie - zresztą niektórzy "komuniści" mogą być naprawdę fajni, a ich rodzice odpowiedzialni! ;) :)

Dokładnie to samo pisałam.

Posted

Dokładnie to samo pisałam.

Kochane ciocie, bardzo szanuję Wasze opinie, ale i ja mam swoje zdanie, zwłaszcza że z takim podobnym prezentem majowym miałam do czynienia w ubiegłym roku i nie było to miłe doświadczenie.

Po przemyśleniu, proponuję kompromis - ja zacznę ogłaszać Małą kilka dni po Jej sterylce, czyli powiedzmy od 17 maja br., a jeśli ktoś będzie chciał robić / zamówić ogłoszenia wcześniej to niech działa   :)    

Posted

ooo to już wiem czemu taka posucha w adopcjach :( najpierw świeta, teraz komunie zaraz bedą, potem wakacje...i tak przez cały gowniany rok :(