Anecik Posted April 25, 2015 Posted April 25, 2015 "Chcą sunię, do 45/50 cm w kłębie ,ale chyba szczupłą, bo wagę pani podała ,że do 12/13 kg.Wiek do 8 lat." Wszystko pasuje, zależy jak ważne dla domku jest to "do" Quote
Guest TyŚka Posted April 25, 2015 Posted April 25, 2015 A ja myślę, że nie ma co gdybać na forum i jak się któryś domek podoba to się z nim skontaktować. DS z dziećmi starszymi, mimo że ich się boi może okazać się przecież strzałem w dziesiątkę. Są dzieci i dzieci. Moja tymczasowiczka dzikuska też trafiła do takiej rodziny, dzieci okazały się empatyczne, a ich mamusia bardzo spokojna, znająca się na psach. Sunia jest przeszczęśliwa teraz u nich, mimo że szukałam do niej domku bez dzieci. ;) Quote
Mortes Posted April 25, 2015 Author Posted April 25, 2015 Ja niestety mam bardzo złe doświadczenia z adopcją psiaków do dzieci :( w zasadzie to wyjątkowo zaryzykowałam z Pysią Dziś spędziłam pół dnia ze Słoneczkiem i niestety stwierdzam że nadaje się tylko do baaardzo spokojnego domku . Żadnych krzyków , pisków , biegania , nawet trochę energiczniejsze podejście do niej powoduje że kuli sie przewraca na plecy i posiusiuje :( Zdarza jej się zsiusiać na pościel na łóżku , na dywan itp . Szczeka i piszczy jak zostaje sama w domu . Porwała mi rybę z talerza więc dziś jadłam ziemniaki z surówka ;( . A poza tym ...jest przesłodka :) Quote
Mazowszanka13 Posted April 26, 2015 Posted April 26, 2015 Czyli dla Małej dom z młodą emerytką :) Quote
Poker Posted April 26, 2015 Posted April 26, 2015 To może Małą pokazać domkowi z 4. osobami dorosłymi , gdzie cały czas ktoś jest. Tyle ,ze to już nie są bardzo młodzi ludzie. poza tym na psacery w dzień ma chodzić pani mama sądzę ,że ok.75 lat , czy da radę z Małą? Quote
Nutusia Posted April 26, 2015 Posted April 26, 2015 450 za sterylizację takiej malizny!?!?!? To nawet w "stolycy" nie do pomyślenia :( Cholerka, dobrze by było, gdyby znalazła DS i nie musiała jechać do hotelu. Przy tak delikatnej psychice, każda zmiana to kroczek do tyłu. Ale wiadomo - nic na siłę... Quote
Usiata Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 450 za sterylizację takiej malizny!?!?!? To nawet w "stolycy" nie do pomyślenia :( Cholerka, dobrze by było, gdyby znalazła DS i nie musiała jechać do hotelu. Przy tak delikatnej psychice, każda zmiana to kroczek do tyłu. Ale wiadomo - nic na siłę... Iza z Krzysiem już tam coś po cichutku "kombinują" żeby szybciej i taniej znaleźć, pewnie nam po południu napiszą ... Quote
Mortes Posted April 27, 2015 Author Posted April 27, 2015 Bardziej Krzysiu ;) Rozmawiał wczoraj ze swoja Panią doktor od kotków i Pani doktor powiedziała żeby dziś zadzwonić to pomysli kiedy mogłaby wcisnąć Małą i za jaką kwotę .Pani Doktror Krzysiowa bardzo go lubi więc mamy nadzieję że pomoże Małej aby było szybciej . Niestety z pieniędzy jakie miałam na sterylizację zostało tylko 50 zł ( dwie wizyty u weta , odpchlenie i odrobaczenie, badania krwi i utrzymanie Małej u Martynki przez połowę maja solidnie uszczupliły finanse) Na razie trzymamy kciuki aby urok osobisty Krzysia znów zadziałał ;) Quote
Nutusia Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 Zwątpię w kobiecość Pani Doktor, jeśli się Krzysiowi "oprze" ;) :) Quote
Mortes Posted April 27, 2015 Author Posted April 27, 2015 Zwątpię w kobiecość Pani Doktor, jeśli się Krzysiowi "oprze" ;) :) Prawda .. On ma coś w sobie ;) Czekamy na telefon od Pani Doktor...to znaczy Pani Doktor zadzwoni do Krzysia ... nie do mnie ...;) ;) ;) Quote
Guest TyŚka Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 To trzymamy kciuki za pozytywne wieści od wetki :) Quote
Mortes Posted April 27, 2015 Author Posted April 27, 2015 Jeszcze jutro Pani Doktor ma rozmawiać z jedna panią która podobno rezygnuje z terminu i wtedy my byśmy wskoczyli . Ceny jeszcze dokłanie nie wiemy ale ok 250 zł . Mam nadzieję że jutro juz konkretnie poznamy termin :) A Słoneczko okazało się być kosmiczną leją :( zakochaną w Martynce ... Gorąco dziękuję Cioci Cancer i Cioci Kamie za dołożenie brakującej kwoty do sterylizacji Słoneczka :) 1 Quote
Panna Marple Posted April 28, 2015 Posted April 28, 2015 Mnie martwi trochę to, że Mała jest leją. I to kosmiczną ;) To utrudnia adopcję... Quote
Nutusia Posted April 28, 2015 Posted April 28, 2015 Nieco komplikuje, ale nie wyklucza (na szczęście!) :) Quote
Panna Marple Posted April 28, 2015 Posted April 28, 2015 Wiadomo :) ale niestety, ludziska o to pytają zawsze. Mam nadzieję, że Mała poczyni postępy, a i domek okaże się w razie czego wyrozumiały :) Quote
Usiata Posted April 28, 2015 Posted April 28, 2015 Słoneczko - jakby nie patrzeć to jeszcze szczeniak ;) trza zobaczyć jakie zachowanie będzie po sterylizacji .... Quote
Nutusia Posted April 28, 2015 Posted April 28, 2015 O to to to to to właśnie! W ciąży też parcie na pęcherz większe ;) Quote
Mortes Posted April 28, 2015 Author Posted April 28, 2015 No cóż ...na razie wiemy że sterylizacja na pewno w przyszłym tygodniu ale jeszcze nie wiem dokładnie w który dzień Quote
Poker Posted April 28, 2015 Posted April 28, 2015 No cóż ...na razie wiemy że sterylizacja na pewno w przyszłym tygodniu ale jeszcze nie wiem dokładnie w który dzień Zawsze lepiej niż 12 maja. Quote
Nutusia Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 Zdecydowanie lepiej! Do 12 maja już dawno zdąży zapomnieć, że przeszła zabieg ;) Quote
Usiata Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 Pokerku, gdy stało się pewne że Słoneczko ciężarne to trudno przecież nie starać się szybko o mniejsze zło, skoro i tak musi być to, co musi... Krzysiowi WIELKIE podziękowania ślę za siłę przebicia i argumenty w rozmowie z Panią doktor :), a samej Pani doktor moje wyrazy podziękowania za Jej serce dla Słoneczka i sterylizację Małej w przyszłym tygodniu Quote
Usiata Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 Słoneczko nasze otrzymało dzisiaj od cioci Ani75 wpłatę 20 zł (za kwiecień i maj), za co bardzo, bardzo serdecznie dziękuję cioteczko Izunia, bardzo serdecznie proszę (gdy znajdziesz chwilkę) o wpisanie do rozliczenia Małej; i przy okazji Ciebie serdecznie pozdrawiam Kobieto mało śpiąca Quote
Recommended Posts