Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

"Chcą sunię, do 45/50 cm w kłębie ,ale chyba szczupłą, bo wagę pani podała ,że do 12/13 kg.Wiek do 8 lat."

Wszystko pasuje, zależy jak ważne dla domku jest to "do"

Guest TyŚka
Posted

A ja myślę, że nie ma co gdybać na forum i jak się któryś domek podoba to się z nim skontaktować. DS z dziećmi starszymi, mimo że ich się boi może okazać się przecież strzałem w dziesiątkę. Są dzieci i dzieci. Moja tymczasowiczka dzikuska też trafiła do takiej rodziny, dzieci okazały się empatyczne, a ich mamusia bardzo spokojna, znająca się na psach. Sunia jest przeszczęśliwa teraz u nich, mimo że szukałam do niej domku bez dzieci. ;)

Posted

Ja niestety mam bardzo złe doświadczenia z adopcją psiaków do dzieci :(  w zasadzie to wyjątkowo zaryzykowałam z Pysią

Dziś spędziłam pół dnia ze Słoneczkiem i niestety stwierdzam że nadaje się tylko  do baaardzo spokojnego domku . Żadnych krzyków , pisków , biegania , nawet trochę energiczniejsze podejście do niej powoduje że kuli sie przewraca na plecy i posiusiuje :(  Zdarza jej się zsiusiać na pościel na łóżku , na dywan itp . Szczeka i piszczy jak zostaje sama w domu . Porwała mi rybę z talerza więc dziś jadłam ziemniaki z surówka ;( . A poza tym ...jest przesłodka :)

1429997601141.jpg

1429997615562.jpg

Posted

To może Małą pokazać domkowi z 4. osobami dorosłymi , gdzie cały czas ktoś jest. Tyle ,ze to już nie są bardzo młodzi ludzie. poza tym na psacery w dzień ma chodzić pani mama sądzę ,że ok.75 lat , czy da radę z Małą?

Posted

450 za sterylizację takiej malizny!?!?!? To nawet w "stolycy" nie do pomyślenia :(

Cholerka, dobrze by było, gdyby znalazła DS i nie musiała jechać do hotelu. Przy tak delikatnej psychice, każda zmiana to kroczek do tyłu. Ale wiadomo - nic na siłę...

Posted

450 za sterylizację takiej malizny!?!?!? To nawet w "stolycy" nie do pomyślenia :(

Cholerka, dobrze by było, gdyby znalazła DS i nie musiała jechać do hotelu. Przy tak delikatnej psychice, każda zmiana to kroczek do tyłu. Ale wiadomo - nic na siłę...

Iza z Krzysiem już tam coś po cichutku "kombinują" żeby szybciej i taniej znaleźć, pewnie nam po południu napiszą  ...

Posted

Bardziej Krzysiu ;) Rozmawiał wczoraj ze swoja Panią doktor od kotków i Pani doktor powiedziała żeby dziś zadzwonić to pomysli kiedy mogłaby wcisnąć Małą i za jaką kwotę .Pani Doktror Krzysiowa bardzo go lubi więc mamy nadzieję że pomoże Małej  aby było szybciej . Niestety z pieniędzy jakie miałam na sterylizację zostało tylko 50 zł  ( dwie wizyty u weta , odpchlenie i odrobaczenie, badania krwi i utrzymanie Małej u Martynki przez połowę maja solidnie uszczupliły finanse) 

Na razie trzymamy kciuki aby urok osobisty Krzysia znów zadziałał ;)

Posted

Zwątpię w kobiecość Pani Doktor, jeśli się Krzysiowi "oprze" ;) :)

Prawda .. On ma coś w sobie ;) Czekamy na telefon od Pani Doktor...to znaczy Pani Doktor zadzwoni do Krzysia ... nie do mnie ...;) ;) ;)

Guest TyŚka
Posted

To trzymamy kciuki za pozytywne wieści od wetki :)

Posted

Jeszcze jutro Pani Doktor ma rozmawiać z jedna panią która podobno rezygnuje z terminu i wtedy my byśmy wskoczyli . Ceny jeszcze dokłanie nie wiemy ale ok 250 zł  . Mam nadzieję że jutro juz konkretnie poznamy termin :)

A Słoneczko okazało się być kosmiczną leją :( zakochaną w Martynce ...

Gorąco dziękuję Cioci Cancer i Cioci Kamie za dołożenie brakującej kwoty do sterylizacji Słoneczka  :)

• Upvote 1
Posted

No cóż ...na razie wiemy że sterylizacja na pewno w przyszłym tygodniu ale jeszcze nie wiem dokładnie w który dzień 

Zawsze lepiej niż 12 maja.

Posted

Pokerku, gdy stało się pewne że Słoneczko ciężarne to trudno przecież nie starać się szybko o mniejsze zło, skoro i tak musi być to, co musi... Krzysiowi WIELKIE podziękowania ślę za siłę przebicia i argumenty w rozmowie z Panią doktor :), a samej Pani doktor moje wyrazy podziękowania za Jej serce dla Słoneczka i sterylizację Małej w przyszłym tygodniu k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig

Posted

Słoneczko nasze otrzymało dzisiaj od cioci Ani75 wpłatę 20 zł (za kwiecień i maj), za co bardzo, bardzo serdecznie dziękuję cioteczko emoty077.gif

Izunia, bardzo serdecznie proszę (gdy znajdziesz chwilkę) o wpisanie do rozliczenia Małej; i przy okazji Ciebie serdecznie pozdrawiam Kobieto mało śpiąca k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,13_Au_orig.