Little_My Posted April 15, 2015 Posted April 15, 2015 Ja adoptowałam Szarencję 13 maja 2013, czyli za miesiąc ma drugie "urodziny". Mam nadzieję, że póki co dobrze jej u mnie. Nie taki najgorszy ten maj, ja bym się bardziej obawiała grudnia. Na komunię chyba yoreczki się dostaje. Quote
Poker Posted April 15, 2015 Posted April 15, 2015 Jasne,że każdy ma swoje zdanie i doświadczenia. Ale przecież po to są rozmowy i wizyty PA,żeby ocenić stan faktyczny. Może się zgłosić dom bez dzieci albo w wieku już nie komunijnym. Cały miesiąc będzie do tyłu z ogłoszeniami. A potem wakacje i ludzie czekają z wzięciem psa po nich. Quote
Nutusia Posted April 16, 2015 Posted April 16, 2015 Na komunię to się dostaje teraz quady i inne cośtamfony. No, ewentualnie jakieś mega rasowce. Kundel byłby wstydem na całą parafię! ;) 1 Quote
Mortes Posted April 16, 2015 Author Posted April 16, 2015 Iza, ja pokryję koszty Małej w maju, czyli od przyjazdu do Makili Dziękuję Panno Marple :) Bardzo :) Quote
Mortes Posted April 16, 2015 Author Posted April 16, 2015 Skoro Pysia w domku to ja swą skromną dyszkę podaruję Małej - deklaracja stała :) Aniu :) buziaczki :) Usiatka na pewno prześle Ci konto :) Quote
Mortes Posted April 16, 2015 Author Posted April 16, 2015 Jutro Krzysiu przy okazji bycia w Kielcach weżmie od Martynki Słoneczko i pójdą na szczepienie :) Krzysiu cyknie jakieś fotki i obada brzuszek Małej ...wet oczywiście też ;) Quote
Usiata Posted April 16, 2015 Posted April 16, 2015 Skoro Pysia w domku to ja swą skromną dyszkę podaruję Małej - deklaracja stała :) Aniu, za chwilkę prześlę Ci dane kontowe :) dziękuje serdecznie :) Quote
Usiata Posted April 16, 2015 Posted April 16, 2015 Ja adoptowałam Szarencję 13 maja 2013, czyli za miesiąc ma drugie "urodziny". Mam nadzieję, że póki co dobrze jej u mnie. Nie taki najgorszy ten maj, ja bym się bardziej obawiała grudnia. Na komunię chyba yoreczki się dostaje. Jasne,że każdy ma swoje zdanie i doświadczenia. Ale przecież po to są rozmowy i wizyty PA,żeby ocenić stan faktyczny. Może się zgłosić dom bez dzieci albo w wieku już nie komunijnym. Cały miesiąc będzie do tyłu z ogłoszeniami. A potem wakacje i ludzie czekają z wzięciem psa po nich. Na komunię to się dostaje teraz quady i inne cośtamfony. No, ewentualnie jakieś mega rasowce. Kundel byłby wstydem na całą parafię! ;) Ciocie kochane, dobrze wiecie że Was szanuję i liczę się z Waszymi opiniami, ale - tym razem - pozostanę przy swoim zdaniu. Jeśli chcecie to róbcie Słoneczkowi ogłoszenia :) Przepraszam Was, ale nie potrafię działać wbrew sobie. Małą zacznę ogłaszac ok. 17 maja br., jak już będzie po udanej sterylizacji, dojdzie trochę do siebie, a i w między czasie uda się zapoznać charakter Słoneczka. Niestety, noszę w pamięci historię z ubiegłego roku - ślicznej rudej szczeniorki kundelka kupionej przez sąsiadów okazyjnie za 70 zł na "patelni" (stacja metra centrum w W-wie) jako prezent komunijny dla córci. Skutek był taki, że w lipcu szukałam szczeniorce nowego domku. Udało się, ale wolę takim sytuacjom zapobiegać, jeśli mogę to uczynić. Może jestem przewrażliwiona, ale póki co nie jestem w stanie tego zmienić. Pozdrawiam wieczornie :) Quote
Panna Marple Posted April 16, 2015 Posted April 16, 2015 Ja akurat mam złe skojarzenia z komuniami (ze świętami też, niestety)-rok temu była akcja z adopcją kundelka, ale w trakcie drugiej lub trzeciej rozmowy telefonicznej okazało się, że "chętny na adopcję" nie chciał dla siebie, ale dla bratanicy, bo to byłby fajny prezent, tylko koniecznie żeby "ładniutki pieseczek był", etc. Nie chodzi tylko o komunię, bo mogą się przecież zdarzyć ludzie bez dzieci albo odpowiedzialni z dziećmi, etc. Chodzi o to, że my niewiele jeszcze wiemy o Małej, o jej charakterze...Ona jeszcze pewnie nie otworzyła się do końca, a poza tym jeśli jest zaciążona, to burza hormonalna ją czeka. Dajmy jej troszkę czasu; połowa maja to za miesiąc dokładnie, a po drodze sterylka (być może aborcyjna). Zadziałamy szybko, Mała nie nadąży z emocjami i może być tak, że ewentualny domek będzie się skarżyć, że innego psa się spodziewał :) Quote
Anecik Posted April 17, 2015 Posted April 17, 2015 Właśnie otrzymałam "Jedwab z kaszmirem kakao/beż cena KT 25zł" Dziękuję bardzo Elu. 2 Quote
Usiata Posted April 17, 2015 Posted April 17, 2015 Cioci Anecik - dziękujemy za wspomożenie Małej :) pozostałym ciociom - dziękuję serdecznie za sekundowanie Małej w Jej drodze do dobrego domku :) Quote
Usiata Posted April 17, 2015 Posted April 17, 2015 Dzisiaj Krzyś i Martynka byli ze Słoneczkiem u weterynarza. Mała miała robioną podstawową morfologię (wyniki jutro), a oprócz tego jest prawdopodobne na 90% w ciąży. W związku z tym lekarz weterynarz po wysłuchaniu Krzysia - zasugerował, żeby Słoneczko najpierw miało wykonaną sterylizację aborcyjną, a dopiero potem szczepienia (głównie chodzi o to, żeby Małej nie osłabiać przed zabiegiem, który jest umówiony na 12.05.br.). Martynko i Krzysiu - bardzo, bardzo dziękuję Quote
Poker Posted April 17, 2015 Posted April 17, 2015 Rozsądny weterynarz. A czym jest podyktowany termin dopiero na 12 maja? Przecież to będzie już zaawansowana ciąża i sunie poniesie większe szkody. Quote
Usiata Posted April 17, 2015 Posted April 17, 2015 Pokerku, kilka wpisów wcześniej Mortes 13 kwietnia br. napisała, że zabukowała termin na sterylizację Małej i wyszło na 12 maja br. Trudno mi określić, dlaczego ta data nie została przyspieszona, być może nie jest to konieczne ? jakby nie było to jednak lekarz weterynarii będzie operował i za to ponosił odpowiedzialność. Quote
Mortes Posted April 17, 2015 Author Posted April 17, 2015 Krzysiu był na badaniach z Małą u weta blisko miejsca zamiaeszkania Martynki ( żeby nie trzeba było jeździć z Małą autobusem) natomiast sterylizacja będzie u innego i wtedy to ja zawiozę Małą . Celowo wybrałam jak najpóżniejszy termin ( tak ja sugerowałyście) choć były wcześniejsze . Teraz pewnie już nie mam wyboru :( Ponieważ wyczerpaliśmy limit internetu to nie mogę wstawiać zdjęć ...ledwo udaje mi się wstawić posta:( Zdjęcia Krzysiu wstawi jutro ode mnie z domu Mała była baaardzo grzeczna :) Pięknie chodzi na smyczy . Niestety w dalszym ciągu przemeblowuje Martynce w mieszkaniu :( Wyniki jutro odbierze Krzysiu :) Quote
ania75 Posted April 17, 2015 Posted April 17, 2015 Może jednak sprawdzić czy nie ma wcześniejszego terminu - jeśli Mała jest w ciąży to chyba nie ma na co czekać Quote
Nutusia Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 Pewnie, że trzeba się starać przyśpieszyć termin. Po co "obcy" ma wycieńczać i tak malusią suczynkę?... Quote
Poker Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 Pewnie, że trzeba się starać przyśpieszyć termin. Po co "obcy" ma wycieńczać i tak malusią suczynkę?... Dlatego właśnie pytałam dlaczego termin dopiero na 12 maja. Ta sterylka to priorytet. Quote
Mortes Posted April 18, 2015 Author Posted April 18, 2015 Termin 12 maja był ustalony jako najpóżniejszy z zaproponowanych przez weta ...Dostosowałam się do Waszych rad i zdecydowałam się zatem na ten 12 maja, choć były jeszcze 2 terminy wcześniejsze Mała była z Krzysiem wczoraj u weta , teraz jest weekend więc nie ma co dzwonić ...spróbuje w poniedziałek ale strasznie mieszam z tymi terminami :( Wątpię też że bedzie wolny jakiś wcześniejszy termin .... chyba że znajdę u innego weta a tam odmówię . Ale pewnie cena będzie wyższa a ja juz solidnie naruszyłam pieniązki na sterylkę :( No nic...podzwonię w pniedziałek . Quote
Mortes Posted April 18, 2015 Author Posted April 18, 2015 Dziś niestety Krzysiu nie zdążył po badania Małej . Odbierze w poniedziałek Quote
Anecik Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 Iza a będą świeże zdjęcia? Kotów też nie spotykała na spacerze? Quote
Anecik Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 Iza a będą świeże zdjęcia? Kotów też nie spotykała na spacerze? Quote
Mortes Posted April 18, 2015 Author Posted April 18, 2015 Krzysiu miał dziś wstawić te robione wczoraj komórką ale pewnie już nie dał rady ...pewnie jutro wstawi . Martynka niestety nie ma aparatu . Kotków nie spotkali :( Quote
Anecik Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 Czyli czekamy na nowe foto. A jak się Malutka zachowuje w domu? Jakieś zmiany czy nadal lubi się przebierać m Martynki ciuszki? Quote
Recommended Posts