Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety te fotki nie są najlepszej jakości bo z nędznej komórki Krzysia . A jeśli chodzi o zachowanie Małej to lubi wszystko poprzestawiać a czasami coś podgryźć . Już Martynka pochowała co się da na "wyższe poziomy" więc Mała niewiele psoci ;)

Posted

DSC_3406.jpg

Tylko całować te węgiełki - oczka i nosek  :wub: cudny szorściaczek  :wub:

gadałam z Mortes - dzwoniła do weta i niestety, nie ma wcześniejszego terminu więc sterylka będzie 12 maja br. 

Posted

No i jeszcze badania...nosi je Krzysiu w portfelu ...zapomniał wstawić :(  Taki młody człowiek i juz taka demencja ... ;) Ciągle o czymś zapomina ... jak idzie do sklepu po 3 rzeczy to dwóch zapomni kupić ...!  Jak obieca że do kogoś zadzwoni za chwilę to zadzwoni ...za tydzień :(  I tak ze wszystkim :( ech... :( Strrrrasznie mnie to złości ... Aż boję się pomysleć co bedzie za te ...naście lub ...dzieści lat   :( biedny będzie wtedy :(

Posted

Krzyś ma w głowie tylko pieski i na ludzi już tam miejsca nie ma (że o zakupach nie wspomnę ;)). Jakby miał wstawić albo kupić coś dla piesów, jestem pewna, że o niczym by nie zapomniał ;) :)

Posted

Dziś rozmawiałam przez telefon z Pania Doktor która bedzie robiła sterylizację Małej . Juz wysłałam jej wyniki mailem . Mam dzwonić pojutrze .

Posted

Są 3 domki do zapsienia - może do któregoś pasowałaby Mała? ;)

Domek nr 1. Młode małżeństwo ,nowy blok w fajnej dzielnicy. Pan jest programistą i pracuje tylko w domu. Psa swojego nie mieli ,ale kontakt tak.

Poszukują suni /pieska do lat 5, 45- 50 cm w kłębie , bardzo chętnie terierkowatej chociaż nie należą do ludzi usportowionych.Spacery zapewnią w odpowiedniej ilości.

Domek nr 2. dzwonił pan, tato z rodzinnego domu dziecka, w którym jest 7.dzieci. Kilka dni temu odeszła ich sunia po kilkunastu latach i czują pustkę bez psa .

Chcą sunię/pieska, mieszańca do 6 lat, do 10 kg, sierść i reszta cech zewnętrznych obojętna. Wiadomo,ze musi być przyjazna do dzieci, które są uczone właściwego zachowania do zwierząt. Niestety , nie mogliby podjechać po pieska , bo nie mogą zostawić domu. Ale pokryliby koszty dowozu.

Domek  nr 3. Rodzina z dziećmi w wieku 7,8 i 15 lat, w bloku, 3 pokoje. Mają sunię po przejściach, która źle znosi zostawanie  w domu i  chcą dla niej towarzysza. W sumie psy zostawałby same krótko, bo ok. 2 - 3 godzin. Płeć obojętna, do 7 kg, do 5 lat ,wygląd obojętny, łagodna dla dzieci i innych zwierząt. Jeżeli chodzi o transport wszystko jest do dogadania.

• Upvote 1
Posted

Nutusiu :) ...może ten pierwszy .... tylko trzeba by dopytać co będzie z pieskiem jak młodemu małżeństwu urodzi sie dzidziuś.

Pytałam się , pani twierdzi , że nie będzie żadnego problemu, bo pies ma być członkiem rodziny, Jedyny problem jest taki,że ten domek chce poznać się z psem wcześniej.

Posted

A ja myślę o 3.domku, który już ma przygarniętą sunie szorstkowłosą, 12 kg wagi. Pytanie tylko jak Mała się zachowuje do dzieci i czy ogólnie jest lękliwa?

Czy wchodzi w grę szybsza sterylizacja niż 12 maja? Doczytałam, wielka szkoda.Sunia niepotrzebnie dojedzie do bardzo zaawansowanej ciąży.Przepraszam ,ze tak mękolę,ale naprawdę szkoda mi jej.Nie ma innego weta z szybszym terminem?

Posted

Nie wiem Kobitki ...:( ja tam boję sie takiej ilości dzieci i suni większej 2 razy od Słoneczka ....Ciekawe czy sunia nie będzie tępiła małego przypysza :( ? No i troje dzieci , rozumiem że dwoje rodziców , pies ...to uważam że dużo jak na 3 pokoje :(

A ten pierwszy domek to skąd ?

Posted

Co tam u Słoneczka?

Aneciku Słoneczko baaardzo przyzwyczaiło się do Martynki nawet do toalety z nią chodzi .  w dalszym ciągu próbuje podgryzać różne rzeczy . Na przykład wygrzebała śmieci z worka który Martynka przygotowała do wyniesienia . Wskoczyła na stolik i zjadła jajecznicę . Nie lubi zostawać sama w domu , wtedy piszczy :( No i 3 razy zsiusiała sie Martynce na pościel :( Na spacerach chodzi pięknie z podniesionym ogonkiem  ale jeszcze sa momenty że przestraszy się czegoś i kuli się ...w domu też sie to zdarza  .  Boi się gwałtownych ruchów i żle reaguje na krzyki dzieci . Bardzo boi sie starszych męzczyzn  . Rozmawiałam z Martynką o tym domku z 3 dzieci i powiedziała że Małej tam nie widzi ..Dziś mam dostać fotkę ale z komórki bo Martynka nie ma aparatu 

ps. Lubi wszystkie zwierzaki które sa przyjażnie zastawione ...boi się dużo większych psów szczekających

ps.2 ...i raczej nie bedzie mogła zostać u Martynki po sterylizacji :( i tez nie jestem w stanie znależc wcześniej starylizacji nie za astronomiczne pieniądze :(

Posted

Nie wiem, nie znam się, zarobiona jestem; ale uważam żeby może - o ile się da - zaoszczędzić Małej doświadczeń z dziećmi? w końcu od działań dzieci Iza Ją wyciągnęła i tutaj jest; może poczekajmy jeszcze chwilę ... sterylizacja to tez poważny zabieg, po sterylizacji Mała ma zapewnione utrzymanie w hoteku u Makili do końca maja br.

A jeśli do tego czasu nie znajdzie domku to już ma sposnsorów na kolejny miesiąc w hotelu, choć nie sądzę, by było to konieczne w przypadku Słoneczka :)  

Posted

450 zł :(

Do małego dziecka ...nie :(  Słoneczko tak boi się gwałtownych ruchów i krzyków że wtedy się kuli  , chowa i zdarza się jej popuścić siusiu :(  A wiadomo ...maluch to i piśnie , płacze , krzyczy , rzuci zabawka ....mysle że Słoneczko byłoby przerażone :(