Anula Posted March 31, 2015 Author Posted March 31, 2015 Szafirko a może jednak pokropić kropelkami Blekusia.Masz w domu jakieś dyżurne kropelki na pchły i kleszcze? Zanim dotrzesz do weta z Blekim to będzie trwało.Nie można zaszczepić Blekusia na wściekliznę bo być może był szczepiony w schronie,raczej musiał być zaszczepiony.Ja czekam na książeczkę,mam nadzieję,że schron mi ją prześle,jeżeli nie, trzeba się będzie skontaktować i popytać o szczepienie i książeczkę.Schronisko powinno wydać jak nie książeczkę z wpisami o szczepieniu to chociaż zaświadczenie o szczepieniu,przecież adoptując psa to nie można go przewozić np.PKS,czy PKP. Czy Bleki zachowuje czystość w domu? Czy bawi się psimi zabaweczkami? Quote
Anula Posted March 31, 2015 Author Posted March 31, 2015 zapraszam na mały bazarek gdzie Bleki jest jednym z beneficjentow http://www.dogomania.com/forum/topic/146227-bazarek-na-potrzeby-blekiegofilonkacezarka-i-maszenki-suni-z-dar%C5%82owa-od1-kwietnia-do-14-kwietnia2100/?p=16143993 z wieczora sprobuje jeszcze obcykac kwestie zaproszen jakby co :smile: Bardzo dziękujemy za bazarek,każdy grosik się przyda. Witam,przybywam na zaproszenie Anuli i proszę o nr konta to przeleję parę groszy. :) Fajnie,dziękuję. Quote
dorcia2 Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 z zaproszenia Anulki przybiegam do tej małej bidulinki i 20zł stałej oferuję widzę, że Blekuś z naszym Maksiulkiem mieszka , to chłopaczek dobrze trafił , jest cudny więc domek powinien się szybciutko znaleźć Anulko, pieniążki na Twoje konto ? Quote
dorka111 Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 deklaracja jednorazowa, proszęo dane do przelewu Quote
Maria1957 Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 W odpowiedzi na prośbę zaglądam do Blekusia ... niestety mogę jedynie bardzo mocno trzymać kciuki za lepszy los psiaczka a Was dziewczyny wspierać duchowo w tym co robicie ... pozdrawiam ... 1 Quote
Anula Posted March 31, 2015 Author Posted March 31, 2015 z zaproszenia Anulki przybiegam do tej małej bidulinki i 20zł stałej oferuję widzę, że Blekuś z naszym Maksiulkiem mieszka , to chłopaczek dobrze trafił , jest cudny więc domek powinien się szybciutko znaleźć Anulko, pieniążki na Twoje konto ? Tak,tylko w tytule: Bleki-stała-(misiąc)-nick Dzięki za pomoc. deklaracja jednorazowa, proszęo dane do przelewu Bardzo dziękuję za pomoc. W odpowiedzi na prośbę zaglądam do Blekusia ... niestety mogę jedynie bardzo mocno trzymać kciuki za lepszy los psiaczka a Was dziewczyny wspierać duchowo w tym co robicie ... pozdrawiam ... Dziękuję,że weszłaś na wątek.Bardzo proszę zaglądaj do nas. Quote
Martika&Aischa Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 Przybiegłam się przywitać z Blekusiem :) :* Quote
ewu Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 Bleki bardzo wyprzystojniał po kąpieli, magia wody i szamponu:) 1 Quote
ewu Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 Bleki miał szczepioną tylko wściekliznę ale nie wiem czy doślą książeczkę z wpisanym szczepieniem. Powinna przyjść na adres Anuli na , którą jest Bleki zapisany w schronie. Quote
Mela Jakimiuk Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 Wpłaciłam dzisiaj jednorazową dla Blekusia Quote
agat21 Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 Wysłałam jednorazową dla Blekusia. Niech pięknieje maleństwo, niech się cieszy nowym życiem :) Quote
szafirka Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 Wczoraj wieczorem, gdy byłam na spacerze z Blekim i była okropna wichura, natchnęło mnie i pomyślałam, że Bleki mógłby mieć na imię Toto, bałam się, że nas też wiatr porwie. Tak więc zgłaszam kandydaturę "Toto" :) Quote
szafirka Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 Nasz pomponik bawi się zabawkami, ale nie jest to jakieś ulubione zajęcie. Potrzeba swoje załatwia na dworze, ale niestety zaznacza teren i obsikuje mi ściany, fotele, drzwi :( Quote
Bogusik Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 Nasz pomponik bawi się zabawkami, ale nie jest to jakieś ulubione zajęcie. Potrzeba swoje załatwia na dworze, ale niestety zaznacza teren i obsikuje mi ściany, fotele, drzwi :( A Blekuś jest wykastrowany? Jeżeli nie,to temat trzeba podjąć,podczas wizyty u weta,kiedy można by zabieg przeprowadzić. No niestety,ale znaczenie terenu przysparza dużo kłopotów,a jeszcze do tego,jak i reszta zaczyna "naśladować",to jest nie do opanowania... :( Quote
anica Posted April 2, 2015 Posted April 2, 2015 Chyba, nie jest!... inaczej by nie zaznaczał( gdzieś czytałam na wątku, że podobno kastracja załatwia ,właśnie ten problem) Quote
ewu Posted April 2, 2015 Posted April 2, 2015 Szafirko kuknij na jajki Blekiego, wg schronu powinien być wykastrowany. Z tym zaznaczaniem to różnie bywa, mój Meffi pomimo kastracji czasem zaznacza miejsca. W nowym miejscu to raczej byłaby dla niego norma. Quote
Anula Posted April 2, 2015 Author Posted April 2, 2015 Przelałam 30 zł i będę zaglądać do psieska. Bardzo dziękuję.Zaraz idę do 2 postu aby uzupełnić post. Bleki miał szczepioną tylko wściekliznę ale nie wiem czy doślą książeczkę z wpisanym szczepieniem. Powinna przyjść na adres Anuli na , którą jest Bleki zapisany w schronie. Oni raczej muszą uzupełnić książeczkę,skoro nie dostał zaświadczenia o szczepieniu,przecież nie wiadomo kiedy był szczepiony i do tego kastracja jeżeli była to powinna być wpisana.Książeczki jeszcze nie mam. Ewu gdyby nie przyszła w najbliższym czasie z wpisami o których napisałam wyżej,bardzo Cię proszę skontaktuj się ze Schroniskiem i załatw to. Wpłaciłam dzisiaj jednorazową dla Blekusia Bardzo dziękuję. Wysłałam jednorazową dla Blekusia. Niech pięknieje maleństwo, niech się cieszy nowym życiem :) Bardzo dziękuję.Tak Bleki cieszy się nowym życiem to jest pewne,dowód na to,że znaczy teren.Musimy coś z tym zrobić bo nie znajdzie domku tak szybko. Może być Toto,krótkie imię.Musimy coś z imieniem postanowić,trzeba go już przyzwyczajać do imienia i będzie potrzebne do ogłoszeń. Szafirka kupiła karmę,jaka to jest karma i ile kg? Koszt to 90,90zł.Bardzo proszę o wstawienie paragonu albo rachunku. Dzisiaj poszedł przelew: opłata Hoteliku-250,00zł (IV)+90,90zł (karma)=340,90zł Quote
Gabi79 Posted April 2, 2015 Posted April 2, 2015 Może to znaczenie terenu z czasem minie samo? 1 Quote
Isabel Posted April 2, 2015 Posted April 2, 2015 Z tym znaczeniem terenu to różnie bywa. Mój nieżyjący już pies nigdy tego nie robił, a wyjeżdżaliśmy z nim co roku na wczasy w różne miejsca, wynajmowaliśmy pokój, często z balkonem, i nigdy tego nie robił, a nie był kastrowany. Również mój tymczasowicz nie znaczył terenu. Natomiast kiedyś przyszła do mnie znajoma ze swoim psem, ten wybiegł na balkon, obsiusiał go, potem wbiegł do kuchni i to samo zrobił z szafkami . Tak więc nie ma tutaj reguły. Ale może być to bardzo uciążliwe z początku dla nowego domu. Jestem pewna, że z czasem Blekiemu to minie, ale nowy dom musi wykazać się w tym względzie cierpliwością. A z cierpliwością to też, jak wiadomo, różnie bywa. Quote
Radek Posted April 2, 2015 Posted April 2, 2015 Jutro chętnie przeleję jednorazową wpłatę. Poproszę o numer konta na PW:) Quote
Recommended Posts