Bogusik Posted March 29, 2015 Posted March 29, 2015 O la la! Już widać dużą metamorfozę po kąpieli :) Zupełnie inny Blekuni,a co dopiero po fryzjerze...? :) Mam nadzieje,że nie będzie musiał być ogolony na "glacę" i uda się mu zrobić,jakąś fajną fryzurkę :) Quote
Anula Posted March 29, 2015 Author Posted March 29, 2015 Fajnie,że już Blekuś czyściutki,mam nadzieję,że odżył po trudach podróży i po poprzednim miejscu.Blekuś na pewno jest teraz szczęśliwy,radosny,pobiegał wreszcie sobie po ogrodzie,jest psem wolnym.A może nazwiemy go Pompon,fajne imię? Miałam kiedyś na tymczasie bardzo podobną do Blekusia Isię,też takiej budowy ciała, ze Schroniska w Pile, tylko z tym,że miała przodozgrys.Była przesympatycznym,bardzo żywiołowym psiakiem,jednym słowem okropnym chuliganem a za razem słodkim chuliganem.Mój rezydent Miki bardzo lubił to jak Isia go ciągała po pokoju w legowisku.Do tej pory często ją wspominamy z TZ,a trwałym znakiem po Isi pozostał obgryziony róg stopnia schodowego,niezdarnie naprawionego przeze mnie nie wspomnę o innych szkodach.Isia zamieszkała w Kłodzku. Szafirko bardzo dziękuję za dołożenie pieniążków dla Blekusia,za bramki bo chyba są dwie? W takim razie jesteśmy z transportem rozliczone. Wstawię większe fotki malucha. A w tle jeszcze zauważyłam naszego jamnisia Maksika. Quote
jola&tina Posted March 29, 2015 Posted March 29, 2015 Śliczny kudłacz!! Ciekawa jestem ile waży. Wygląda na maluszka, ale przy tej "fryzurze" to faktycznie trudno powiedzieć, co kryje się pod spodem. U weta będzie zważony, to się dowiemy. Quote
szafirka Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Tak, w tle jest Maksiu. Tak jak pisałam grzaliśmy się przy kominku, ogień już przygasł i tylko popiół dawał ciepełko, więc było bezpiecznie. Bramki po 2 w każdą stronę, chcieliśmy też mieć swój udział w przybyciu do nas nowych gości. Bleki nie dostał książeczki ze schroniska. Ewu powiedziała, że obiecali wysłać pocztą, więc jak Anulko otrzymasz, to daj znać. Bleki, Selma i Maksiu przebywają u mnie w hoteliku. Psiaki mieszkają w domu, mają swój pokój, ale i chodzą po innych pomieszczeniach. Mają z nami stały kontakt, łącznie z moją 2-letnia córeczką. Mają do dyspozycji spory ogród, gdzie mogą się wyszaleć. Bleki jest tak szczęśliwy, jakby nigdy nie pozwalano mu luzem biegać. Hotelik jest otwarty cały rok, więc podczas Świąt, czy wakacji jest gości więcej, a to oznacza więcej kompanów zabawy :) A więc odpowiadając na pytanie, prowadzę hotel, ale mam warunki do tego, by moi goście przebywali u mnie dłużej, czyli tymczasowo. Wszyscy mają równe prawa. Wraz ze zdjęciami, które będę wstawiać na wątkach psiaków, poznacie ich otoczenie, a tym samym warunki, które oferuję. Jestem jednak przekonana, że ostrzyżony Blekuś szybko znajdzie nowy dom, jest uroczy. Quote
anica Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Dziękujemy Szafirko :) ... i dokładnie tak jak powiedziała Bogusia! już po kąpieli widać metamorfozę Blekusia-Pompona( podoba mi się,słodko) czy to jest konieczne, żeby obcinać mu te kudełki? przecież wygląda cuuudnie :) Szafirko jak wklejasz te miniaturki? Quote
szafirka Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Przydałoby się go obciać, bo ma kołtuna, które zapewne go bolą, po za tym trzeba mu odświeżyć ten fryz, niech skóra odpocznie. Tak jak powiedziała Bogusik, na glacę mam nadzieję, że nie trzeba będzie. Właśnie nie wiem jak wklejać normalne zdjęcia. Daję Więcej opcji odpisywania, tam wyszukuję zdjęcie i daję załącz i dodaj odpowiedź. Nie wiem co wy innego robicie, że wychodzą normalne. Quote
Poker Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Blekuś wygląda jak zmokła kura zupełnie tak jak wyglądał nasz Pokerek. Może jednak go nie strzyc tylko wyciąć co jest konieczne, wytrymować i wyczesać. W moim odczuciu straci na urodzie jak się go ostrzyże. Nie wszyscy ludzie potrafią zobaczyć potencjał wyglądu w "łysym" psie. Zdjęcia wklejam przy pomocy Postimage. org.Program jest łatwy w obsłudze. Przy wgrywaniu zdjęcia trzeba tylko zaznaczyć wielkość 640X480 Quote
Radek Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Po samej kąpieli psiak się zmienił nie do poznania. Quote
Jola od Filemona Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Przeleję jednorazowo 30,00 , mam fanty na bazarki , ale jak je przekazać???? Proszę numer konta, pozdrawiam Jola Quote
PeLala Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 jestem z zaproszenia cioci Anuli, będę sledzić Kudłatka Blekiego Pomponika :) Quote
Usiata Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Dziękuję Anula za zaproszenie :) Póki co - deklaruję jednorazowo 30 zł, dlatego że psiak wyciągnięty przez ewu, ktorą BARDZO szanuję za to, co robi dla psiaków w potrzebie (poproszę o nr konta do przelewu). Quote
anica Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Przydałoby się go obciać, bo ma kołtuna, które zapewne go bolą, po za tym trzeba mu odświeżyć ten fryz, niech skóra odpocznie. Tak jak powiedziała Bogusik, na glacę mam nadzieję, że nie trzeba będzie. Właśnie nie wiem jak wklejać normalne zdjęcia. Daję Więcej opcji odpisywania, tam wyszukuję zdjęcie i daję załącz i dodaj odpowiedź. Nie wiem co wy innego robicie, że wychodzą normalne. Dziękuję, tylko jeszcze powiedz, jakim programem wklejasz? fotosik? Quote
Anula Posted March 30, 2015 Author Posted March 30, 2015 Dziękuję, tylko jeszcze powiedz, jakim programem wklejasz? fotosik? Aniu,żadnym programem się nie wkleja.Jeżeli masz fotki umieszczone w folderze na pulpicie to tylko wyszukujesz folder gdzie są fotki i z tego folderu zapisujesz i już .Natomiast jeżeli chodzi o normalne fotki to trochę jest tłumaczenia ale jak raz się zrobi to nie ma się już później problemu. Dzisiaj nadeszły następne wpłaty za które bardzo,bardzo dziękuję,zaraz uzupełnię 2 post. Quote
Anula Posted March 30, 2015 Author Posted March 30, 2015 Dobry wieczór, jestem na zaproszenie. U mnie spore wydatki z moim blisko 15 letnim psim staruszkiem... ale dam 10 zł miesięcznie. Poproszę o konto na pw. Gdzie ten hotelik, do którego ma trafić Blaki? Dzisiaj nadeszła wpłata w kwocie-40,00zł od Ciebie.W tytule jest wyszczególnione - za III i IV.Rozumiem,że podwoiłaś deklarację stałą dla Blekusia.Bardzo dziękuję. Quote
sonek666 Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Przeleję jednorazowo 30,00 , mam fanty na bazarki , ale jak je przekazać???? Proszę numer konta, pozdrawiam Jola Jolu a z jakich okolic jesteś? Może akurat Ktoś znajdzie się w okolicach, tak aby przesyłki nie trzeba było nadawać :) Quote
Anula Posted March 30, 2015 Author Posted March 30, 2015 Dziękuję Anula za zaproszenie :) Póki co - deklaruję jednorazowo 30 zł, dlatego że psiak wyciągnięty przez ewu, ktorą BARDZO szanuję za to, co robi dla psiaków w potrzebie (poproszę o nr konta do przelewu). Dziękuję za pomoc dla Blekusia.Ja też bardzo szanuję ewu dlatego wraz z Bogusik postanowiłyśmy jej pomóc i to staramy się realizować. Quote
teresaa118 Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 Bardzo dziękuję za pomoc.Jest zarezerwowany Hotelik całkowicie domowy w Nowej Soli u szafirki. Tak pisza na watku. Quote
Gabi79 Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 Anula, potwierdź proszę otrzymanie pieniążków na wątku Elmusia http://www.dogomania.com/forum/topic/145286-depresja-i-załamanie-poszły-precz-elmo-już-w-ds-w-krakowie/ Quote
milagros19853201 Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 zapraszam na mały bazarek gdzie Bleki jest jednym z beneficjentow http://www.dogomania.com/forum/topic/146227-bazarek-na-potrzeby-blekiegofilonkacezarka-i-maszenki-suni-z-dar%C5%82owa-od1-kwietnia-do-14-kwietnia2100/?p=16143993 z wieczora sprobuje jeszcze obcykac kwestie zaproszen jakby co :-) Quote
szafirka Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 Umówiłam się wczoraj z fryzjerką na wtorek poświąteczny. Ma duży ruch przed Świętami, w sumie nie dziwię się. Quote
szafirka Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 Bleki gania za moją kotką :( jak ona wskoczy na drzewo, to on potrafi dłuuuuugo stać pod nim i bez przerwy szczekać. Ona jest przyzwyczajona do przyjaźni z psami, więc będę musiała uważać na nią. Blekuś ma podobno szczepienie na wściekliznę, ale nie mamy potwierdzenia, bo nie ma książeczki. Jak pójdę z nim do weterynarza, to może zrobię podstawowe szczepienia + wścieklizna? No i na pchły/kleszcze. W tym gąszczu futra nie dopatrzyłam się lokatorów, ale drapie się w miarę często. Wykąpałam go w szamponie przeciw pchłom, ale wiadomo, że to 100 % nie zabije i nie zabezpieczy. Quote
umala Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 Witam,przybywam na zaproszenie Anuli i proszę o nr konta to przeleję parę groszy. :) Quote
Recommended Posts