elik Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 Myślę, że nie można wydać Misi bez sterylizacji. Quote
Onaa Posted January 1, 2015 Author Posted January 1, 2015 Tylko żal mi Misi bo teraz musi jeszcze mieć wyjęcie szwów a za tydzień, dwa znowu ją kroić :( ? Biedna maleńka, ona tyle się po tych wetach uchodzi, tyle zabiegów, oglądania, zastrzyków, bólu. Żal mi malutkiej. Ale najważniejsze żeby wreszcie wszystko było już dobrze, i żeby znalazła bardzo dobry domek. A co myślicie o tym domku ? Że dość mały metraż na tyle osób ? Wg mnie dla Misi wystarczy jeśli będzie miała odpowiedzialnego kochającego opiekuna i spokojne dobre życie. Quote
b-b Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 Najważniejsze dowiedzieć się więcej o rodzinie z wywiadu. Jak wszyscy zapatrują się na psa w domu. Bo przy małej powierzchni będą wszyscy na siebie wchodzić i jeśli komuś nie będzie odpowiadał pies w domu to Misia nie będzie miała tam dobrze. Może zanim mała zostanie wysterylizowana to zgłosi się jeszcze jakiś domek? Trzymam za to kciuki aby było w czym wybierać :) Quote
elik Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 Najważniejsze dowiedzieć się więcej o rodzinie z wywiadu. Jak wszyscy zapatrują się na psa w domu. Bo przy małej powierzchni będą wszyscy na siebie wchodzić i jeśli komuś nie będzie odpowiadał pies w domu to Misia nie będzie miała tam dobrze. Może zanim mała zostanie wysterylizowana to zgłosi się jeszcze jakiś domek? Trzymam za to kciuki aby było w czym wybierać :) Też nie jestem za takim sporym zagęszczeniem. Poza tym Misia może potrzebować większej, częstszej opieki weterynaryjnej. Czy państwo będą w stanie zapewnić ? Quote
Nutusia Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Myślę, że żadnego domu nie powinno się skreślać - warto dobrze sprawdzić. Bo przecież nie tyle powierzchnia mieszkania się liczy, co pojemność serca ;) Quote
elik Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Myślę, że żadnego domu nie powinno się skreślać - warto dobrze sprawdzić. Bo przecież nie tyle powierzchnia mieszkania się liczy, co pojemność serca ;) Masz rację, a tym, że powinniśmy założyć, że Misia będzie potrzebowała specjalistycznej opieki weterynaryjnej. Ta nie należy do tanich. Pytanie, czy tą rodzinę będzie na to stać ? Ja byłabym ostrożna. Quote
Nutusia Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Ale ja nie piszę, by nie być ostrożnym. Tylko o tym, by właśnie z tej ostrożności wszystko sprawdzić i uprzedzić Państwa co może ich czekać ;) Quote
ewu Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Renatko dobrze,że Misia ma już za sobą zabiegi związane z łapką. Bez sterylki też bym jej nie dała. Nie daj Boże zwieje w cieczce i dramat gotowy:( A propos zagęszczenia to trzeba być czujnym. Parę dni temu byłam u kobiety z pięciorgiem dzieci w jednym pokoju... Robiłam fotki obłędnej, rocznej suni, którą chcą oddać bo nagle zaczęła przeszkadzać... Tłumaczeniem była ciasnota. Dzieci rok temu chciały pieska a teraz już też nie chcą bo się znudził, Siedmiolatka poinformowała mnie ,że to ich piąty !!!! pies. Mama starała się to jakoś wytłumaczyć ale dziecko nie umie kłamać. Muszę znaleźć dom dla tej suni, jest cudowna ale to jak widać nie pomaga kiedy ludzie sami mają trudne życie i małą świadomość. Quote
Gosiapk Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 piąty pies do oddania, bo się dzieciom znudził !!! Gdzie ja żyję?! Quote
Onaa Posted January 5, 2015 Author Posted January 5, 2015 Od pani która była zainteresowana adopcją Misi otrzymałam maila, bardzo rzeczowego i sympatycznego, niestety pani zdecydowała że jednak kotka pozostanie jedynym zwierzakiem w ich domu, decyzja przemyślana przez panią i pozostałych domownikow, mnie jednak żal bo widać że to była osoba i z sercem i odpowiedzialna no i miała doświadczenie w opiece nad zwierzakiem po wypadku. Szanuję i podziwiam ludzi, że potrafią podejmować takie roztropne decyzje. Misia w takim razie nadal szuka domku kochającego i odpowiedzialnego. Quote
b-b Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Trzeba odnawiać ogłoszenia suni aby udało się znaleźć dla niej odpowiedni domek :) Quote
Gosiapk Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 Dobrze, że pani się zastanowiła i odpiwała, że rezygnuje, skoro nie czuje się na siłach jej przyjąć. Lepiej tak, niż gdyby miała wrócić z adopcji lub przepaść. Quote
elik Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 Może trzeba zmienić treść ogłoszenia ? Mam wykupione pakiety ogłoszeniowe więc mogłabym ją ogłosić. Quote
agat21 Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 Od pani która była zainteresowana adopcją Misi otrzymałam maila, bardzo rzeczowego i sympatycznego, niestety pani zdecydowała że jednak kotka pozostanie jedynym zwierzakiem w ich domu, decyzja przemyślana przez panią i pozostałych domownikow, mnie jednak żal bo widać że to była osoba i z sercem i odpowiedzialna no i miała doświadczenie w opiece nad zwierzakiem po wypadku. Szanuję i podziwiam ludzi, że potrafią podejmować takie roztropne decyzje. Misia w takim razie nadal szuka domku kochającego i odpowiedzialnego. szkoda, ale ładnie, że pani chociaż napisała Quote
Nutusia Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 Nie ma się co martwić i żałować. Z adopcyjnego doświadczenia własnego wiem, że w takich razach ten kolejny dom jest jeszcze wspanialszy od tego, który... nie wypalił ;) Quote
malagos Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 A sunia jest taka urocza, tak ujmująca, ze kogoś schwyci za serce :) Quote
asiuniab Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 a ja zapisuję sobie Miśkę i będę kibicować Jej w drodze do wymarzonego domu:) Quote
elik Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 a ja zapisuję sobie Miśkę i będę kibicować Jej w drodze do wymarzonego domu:) Witamy i zapraszamy do częstych odwiedzin suni :) Quote
b-b Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 Ja Trzeba odnawiać ogłoszenia suni aby udało się znaleźć dla niej odpowiedni domek :) Czy ma aktualne ogłoszenia? Może jakieś nowe zdjęcia zrobić i do ogłoszeń wstawić/ zmienić? Trzeba szybko szukać domku dla ślicznotki :) Quote
elik Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 Czy ma aktualne ogłoszenia? Może jakieś nowe zdjęcia zrobić i do ogłoszeń wstawić/ zmienić? Trzeba szybko szukać domku dla ślicznotki :) Już mówiłam, że jak będzie nowy tekst i ładne zdjęcia, to ją zgłoszę na bazarek ogłoszeniowy. Czasem zmiana tekstu, zdjęć pomaga. Quote
Nutusia Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 Podeślijcie mi proszę poprzedni tekst, podumam nad nowym ;) Quote
elik Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 Podeślijcie mi proszę poprzedni tekst, podumam nad nowym ;) Nie mam poprzedniego tekstu, nie ja ogłaszałam poprzednio Milusię. Tekst będzie w ogłoszeniach, do których są linki gdzieś na wątku. Quote
b-b Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 Już mówiłam, że jak będzie nowy tekst i ładne zdjęcia, to ją zgłoszę na bazarek ogłoszeniowy. Czasem zmiana tekstu, zdjęć pomaga. Przepraszam. Już mi się watki zaczynają mieszać :/ Miejmy nadzieje że ktoś panienkę wypatrzy :") Podeślijcie mi proszę poprzedni tekst, podumam nad nowym ;) Nustusia zaczaruje tekst... i zaraz się domek znajdzie ;) Quote
b-b Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 Podeślijcie mi proszę poprzedni tekst, podumam nad nowym ;) http://www.dogomania.com/forum/topic/143254-mini-kaleka-misieńka-już-po-operacji-i-zabiegu-lecz-nadal-samotna-szuka-miłości/?p=15981357 Quote
Recommended Posts