Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To jednak opcja kanapa - szkoda, żeby Gacek zwiał ;)

U nas Imka zwiewała, ale zaraz potem wracała. Teraz już nie zwiewa i nawet czasami muszę jej dobitnie uświadomić, że łóżko jest moje i tylko je udostępniam fragmentarycznie :megagrin:

A co do harcowania - na tych fotach harców nie widać - jedynie mocno stacjonarną Gaculindę :)

Posted

To jednak opcja kanapa - szkoda, żeby Gacek zwiał ;)

U nas Imka zwiewała, ale zaraz potem wracała. Teraz już nie zwiewa i nawet czasami muszę jej dobitnie uświadomić, że łóżko jest moje i tylko je udostępniam fragmentarycznie :megagrin:

A co do harcowania - na tych fotach harców nie widać - jedynie mocno stacjonarną Gaculindę :)

No cóż, widać ja mam mniej szczęścia do psów i tym samym mam dobrą nauczkę na przyszłość  - jak dla mnie Gacek i Beti to są psy, dla których potrzebny będzie cud aby znalazły domy, każda z innego powodu. Czekam z utęsknieniem na wyjazd Pręgi i jakiś odzew w sprawie Poli i Bafiego. Choć i Pola i Bafi nie są łatwymi psami, ale za to przyjaznymi, a to połowa sukcesu.

W przypadku Gacka i Beti brak elementu dobrego nastawienia do ludzi, a już szczególnie do nieznajomych.

Posted

Gacus jest wycofana? Czy nieprzyjazna?

Gacek jest wycofany w kontaktach z ludźmi nawet znajomymi, Beti za to nieprzyjazna dla obcych (ugryzła sąsiada). Niestety Gacek nie powinien przebywać w Dt gdzie jest kilka psów, powinien być psem jedynym albo drugim aby ktoś mógł się nim ciągle zajmować. Wszelkie próby przełamania się Gacka są niszczone na starcie bo inne psy przeszkadzają i tym samym płoszą Gacka. 

Posted

Dla Gacusia poleci w poniedziałek paczka z 2* stress out, obrożą, witaminami i jakimiś gryzakami plus jakiś smaczek w kulce :D

A przed chwileczką zamówiłam karmę - tą co ostatnio - po konsultacji z Mestudio - wiem że Gacusi bardzo smakuje więc taką samą :)

opakowanie 8kg + 25 puszek 

73eaf3727de35393med.jpg

Posted

Gacusiowa dostała puszeczki, chrupeczki, witaminki, obróżkę przeciwamokową :smile:. Także jesteśmy zaopatrzeni po same zębiska i bardzo dziękujemy.

mestudio kocham Cie za to : przeviwamokową  :megagrin:

Posted

Zdradzę pewien sekret = ale tak nie do końca :)

Jednemu z naszych ( moich i Ziutki ) podopiecznych szykuje się dom - więc na jego miejsce wskiknie kolejny psiak którym się zaopiekujemy = kto zgadnie który?:)

Posted

Zdradzę pewien sekret = ale tak nie do końca :)

Jednemu z naszych ( moich i Ziutki ) podopiecznych szykuje się dom - więc na jego miejsce wskiknie kolejny psiak którym się zaopiekujemy = kto zgadnie który? :)

Ja nie zgaduje - bo wiem  :laugh2_2:

Posted

Przeciwamokowa obróżka naprawdę działa. Gacuś coraz częściej sam z siebie próbuje podejść do ręki żeby ją głaskać. Dziś właśnie miała taki miziasty poranek i ciągle jest to zdumiewające, że Gacek próbuje nawiązać kontakt z człowiekiem. Często też poleguje z kotami, często macha ogonkiem, no i kładzie się na legowisku blisko mnie jeśli akurat znudzi się jej łóżko. Podsumowując - Gacuch jest mniej wredny dla zwierzaków i wyluzowany. 

Rok temu jesienią Gackowa siedziała w budce za domem i absolutnie odmawiała wejścia do domu, potem jak się ochłodziło to stwierdziła, że jednak nie będzie mroziła dooopki skoro pańcia ją tak ładnie prosi o wejście do domu. Ale żeby weszła choćby na schody trzeba było otworzyć szeroko drzwi do domu i drzwi wyjściowe i schować się za tymi drzwiami w bezruchu.

Niedługo zaczną funkcjonować nowe drzwi z drugiej strony i jestem ciekawa jak Gacek się odnajdzie w tej sytuacji bo stare zostaną zamurowane :smile:. Mam nadzieję, że dziewczyna się nie wystraszy nową sytuacją.

039.JPG