Mattilu Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 Nie wiedzialam, ze z Gacusia taki harcownik;) Quote
mestudio Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 Nie bardzo wiem jak mam się dziś położyć bo Gackowa wlazła między poduchy i zaległa na środku łóżka. Może powinnam iść na kanapę? Quote
mestudio Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 Mi obojętnie, ale Gacek zwieje i tak jak tylko poruszę kołderkę. Czasami próbuje wejść po cichutku do łóżka, ale ona zmyka w popłochu. Quote
Ziutka Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 Nieee, poloz sie w nogach :) To samo chciałam napisać :) Quote
Nutusia Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 To jednak opcja kanapa - szkoda, żeby Gacek zwiał ;) U nas Imka zwiewała, ale zaraz potem wracała. Teraz już nie zwiewa i nawet czasami muszę jej dobitnie uświadomić, że łóżko jest moje i tylko je udostępniam fragmentarycznie :megagrin: A co do harcowania - na tych fotach harców nie widać - jedynie mocno stacjonarną Gaculindę :) Quote
Kejciu Posted December 11, 2014 Author Posted December 11, 2014 Zaglądam do naszej okruszkowej Panienki :) Quote
mestudio Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 To jednak opcja kanapa - szkoda, żeby Gacek zwiał ;) U nas Imka zwiewała, ale zaraz potem wracała. Teraz już nie zwiewa i nawet czasami muszę jej dobitnie uświadomić, że łóżko jest moje i tylko je udostępniam fragmentarycznie :megagrin: A co do harcowania - na tych fotach harców nie widać - jedynie mocno stacjonarną Gaculindę :) No cóż, widać ja mam mniej szczęścia do psów i tym samym mam dobrą nauczkę na przyszłość - jak dla mnie Gacek i Beti to są psy, dla których potrzebny będzie cud aby znalazły domy, każda z innego powodu. Czekam z utęsknieniem na wyjazd Pręgi i jakiś odzew w sprawie Poli i Bafiego. Choć i Pola i Bafi nie są łatwymi psami, ale za to przyjaznymi, a to połowa sukcesu. W przypadku Gacka i Beti brak elementu dobrego nastawienia do ludzi, a już szczególnie do nieznajomych. Quote
Mattilu Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 Gacus jest wycofana? Czy nieprzyjazna? Quote
mestudio Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 Gacus jest wycofana? Czy nieprzyjazna? Gacek jest wycofany w kontaktach z ludźmi nawet znajomymi, Beti za to nieprzyjazna dla obcych (ugryzła sąsiada). Niestety Gacek nie powinien przebywać w Dt gdzie jest kilka psów, powinien być psem jedynym albo drugim aby ktoś mógł się nim ciągle zajmować. Wszelkie próby przełamania się Gacka są niszczone na starcie bo inne psy przeszkadzają i tym samym płoszą Gacka. Quote
Kejciu Posted December 13, 2014 Author Posted December 13, 2014 Dla Gacusia poleci w poniedziałek paczka z 2* stress out, obrożą, witaminami i jakimiś gryzakami plus jakiś smaczek w kulce :D A przed chwileczką zamówiłam karmę - tą co ostatnio - po konsultacji z Mestudio - wiem że Gacusi bardzo smakuje więc taką samą :) opakowanie 8kg + 25 puszek Quote
Mattilu Posted December 13, 2014 Posted December 13, 2014 Oj Gaculindo, masz Ty szczescie, ze mestudio Cie cholubi, a Kejciu z Ziutka wziely pod swoje skrzydla... Quote
mestudio Posted December 17, 2014 Posted December 17, 2014 Gacusiowa dostała puszeczki, chrupeczki, witaminki, obróżkę przeciwamokową :-). Także jesteśmy zaopatrzeni po same zębiska i bardzo dziękujemy. Quote
Ziutka Posted December 17, 2014 Posted December 17, 2014 Gacusiowa dostała puszeczki, chrupeczki, witaminki, obróżkę przeciwamokową :smile:. Także jesteśmy zaopatrzeni po same zębiska i bardzo dziękujemy. mestudio kocham Cie za to : przeviwamokową :megagrin: Quote
Kejciu Posted December 17, 2014 Author Posted December 17, 2014 Zdradzę pewien sekret = ale tak nie do końca :) Jednemu z naszych ( moich i Ziutki ) podopiecznych szykuje się dom - więc na jego miejsce wskiknie kolejny psiak którym się zaopiekujemy = kto zgadnie który?:) Quote
Ziutka Posted December 18, 2014 Posted December 18, 2014 Zdradzę pewien sekret = ale tak nie do końca :) Jednemu z naszych ( moich i Ziutki ) podopiecznych szykuje się dom - więc na jego miejsce wskiknie kolejny psiak którym się zaopiekujemy = kto zgadnie który? :) Ja nie zgaduje - bo wiem :laugh2_2: Quote
Kejciu Posted December 18, 2014 Author Posted December 18, 2014 Dopisuję 220zł z bazarku http://www.dogomania.com/forum/topic/144010-koniec-rozliczam-og%C5%82oszeniowy-wysy%C5%82amy-psiaki-do-dom%C3%B3w/ Quote
mestudio Posted December 18, 2014 Posted December 18, 2014 Przeciwamokowa obróżka naprawdę działa. Gacuś coraz częściej sam z siebie próbuje podejść do ręki żeby ją głaskać. Dziś właśnie miała taki miziasty poranek i ciągle jest to zdumiewające, że Gacek próbuje nawiązać kontakt z człowiekiem. Często też poleguje z kotami, często macha ogonkiem, no i kładzie się na legowisku blisko mnie jeśli akurat znudzi się jej łóżko. Podsumowując - Gacuch jest mniej wredny dla zwierzaków i wyluzowany. Rok temu jesienią Gackowa siedziała w budce za domem i absolutnie odmawiała wejścia do domu, potem jak się ochłodziło to stwierdziła, że jednak nie będzie mroziła dooopki skoro pańcia ją tak ładnie prosi o wejście do domu. Ale żeby weszła choćby na schody trzeba było otworzyć szeroko drzwi do domu i drzwi wyjściowe i schować się za tymi drzwiami w bezruchu. Niedługo zaczną funkcjonować nowe drzwi z drugiej strony i jestem ciekawa jak Gacek się odnajdzie w tej sytuacji bo stare zostaną zamurowane :smile:. Mam nadzieję, że dziewczyna się nie wystraszy nową sytuacją. Quote
Nutusia Posted December 18, 2014 Posted December 18, 2014 U nas też obróżka działa "cuda" :) Choć już wg instrukcji przestała działać, nadal troszkę jeszcze pachnie ;) Zgadnijcie który - łatwo napisać!!!! :madgo: Quote
Mattilu Posted December 18, 2014 Posted December 18, 2014 Ja tez nie wiem...ale sie ciesze, ze ktos zostanie domny:) Quote
inka33 Posted December 18, 2014 Posted December 18, 2014 Tralalala :D Znaczy, że co? zgadłam czy nie...? :hmmmm: Quote
Ziutka Posted December 18, 2014 Posted December 18, 2014 Znaczy, że co? zgadłam czy nie...? :hmmmm: Hmmm....no zgadłaś :klacz: Kejciu, czy to był konkurs i Inka coś wygrywa ? :siara: Quote
Recommended Posts