Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No trudne to jest, Gacusiowa jest nadzwyczaj ostrożna i każde mizianie bardzo przeżywa. Zawsze jest pełna obawy i strachu, że potwory ludzkie chcą ja ubić jak się tylko zbliżają. Umyka z kanap, łóżka jak tylko widzi, że ktoś idzie w tym kierunku. Wybiera najbardziej schowane legowiska - oddalone od trasy łażenia po domu. Jedynie burza skłania ją do korzystnych refleksji na temat człowieka i wskakuje wtedy na kanapę obok mnie. Można ją też wtedy głaskać. Jest to ciężki do ogarnięcia pies, choć ostatnio przestała się przejmować tym, że jak wracamy ze spaceru to inaczej otwieram drzwi - nie tak szeroko jak latem, no i mogę się poruszać jak wchodzi czy wychodzi z domu. Nie reaguje ucieczką i wycofywaniem się kiedy czekam aż wejdzie, a jednocześnie się odwrócę po coś np.

Pies zamknięty w klatce pełnej strachów.

Wczoraj siedziała pod drzwiami wyjściowymi i ją podeszłam podstępem żeby wyskubać jej delikatnie te pióra na szyjce bo znowu jej wyłażą garściami. Biedna prawie przeszła przez zamknięte drzwi z przerażenia. Taka właśnie jest Gacusiowa Panienka. 

Posted

No futro jej się zmierzwiło, nastroszyło i kołnierz na szyję założyła sobie grubszy. Wczoraj cały dzień przeleżała na łóżku, a jak chciałam iść spać to jak nigdy musiałam ją wypraszać unosząc narzutę i to na siłę. Była bardzo zdziwiona, że pańcia potrzebuje poduszki przy której leżała, a nie kładzie się w nogi łóżka..................Na wieczorny spacer nawet nie wyruszyła, co tam będzie po ciemku łaziła. 

Zapomniałam napisać o karmie - suchej wystarczy do połowy grudnia więc proszę nie szaleć mi tu przez minimum miesiąc.

Posted

Gacka zostanie testerką! :kciuki:

Jedną z 3 :D bo dwie kolejne obroże pod dwa inne adresy poleciały - no co jak testować to testować :) i porownamy opinie :D

Posted

Cudna - w pościeli :):):)

mestudio - a myślisz że stress out by się przydał Gaculindzie?wraz z obrożą może by w końcu się przełamała do człowieka?