Jump to content
Dogomania

Warto wierzyć w cuda! Po blisko 2 latach w DT, Imka znalazła super domek! W małym ciałku wielki strach...

Recommended Posts

Posted

Komarów w tym roku u nas nie ma! :D Kilka sztuk się zdarzyło, jak była u nas moja koleżanka. Ja ich nie widziałam, ale ją dziabnęły i nawet sobie kazała włączyć na noc ostraszacz do kontaktu. Wygląda jednak na to, że i tych kilka wyjechało z nią do Opola, bo nie ma ani jednego :)

Czyli te co mnie gnębią to podrzutki od Ciebie , pozdrowienia zostawiam i gotuję się dalej.
Posted

Bardzo dziękujemy i zapisujemy w poście rozliczeniowym :)

A w Imciku zachodzą kolejne zmiany... Teraz jest faza, że musi być przy mnie. Ja na taras lakierować kredens - Imka za mną. Ja do domu umyć pędzel - Imka za mną. Sama! Bez innych psów! Jeśli się zdarzy, że zostanie gdzieś zamknięta, piszczy. Mogę ją brać na ręce z ziemi. I wisienka na torcie - w łóżku tak się układa do spania, żeby mnie... dotykać!!!! Normalnie normalny pies :D

Posted

to teraz Imcia będzie musiała iść do nowego domku z Nutusią :D

ja myślałam, że "moja" lękliwa  Żabka do adopcji to ze mną musi iść....

a ona dzisiaj - dała mi setkę buziaczków i.... radośnie pojechała do domku, dzwonili - moje obawy były niepotrzebne, sunia szczęsliwa, ludzie jeszcze bardziej :)

Posted

Tak sądzicie? To po co i dla koto ja ten cholerny remont robię?!?!?! ;)

Ostatnio zamawiamy karmę firmy Fitmin. Bardzo psom smakuje, chrupeczki są odpowiedniej wielkości dla maluchów, nikt nie wybrzydza. A tu Sławek mówi po akcji zbierania "efektów karmienia", że karma nie jest dobra, bo Lili wydala chrupki w całości! Co jest?!?!? Faktem jest, że z gliździocha jest szczupak, trudno ją podtuczyć (ale jak można podtuczyć psa, który jest w ciągłym ruchu, nawet przez sen?) - pomyślałam więc, że może faktycznie jest coś na rzeczy i poszłam się przyjrzeć bliżej Lilciowym "efektom" ;) Po włożeniu okularów do czytania, stwierdziłam autorytatywnie, że owa karma w całości jest niczym innym jak... pestkami mirabelek!!!! :D Tak rzadko teraz chodzimy do ogrodu, żeby sobie po prostu popatrzeć na rośliny, że nawet nie zauważyliśmy ile owoców jest na krzako-drzewkach mirabelek! Tym bardziej, że większość jest na sporej wysokości. Nawet się któregoś dnia dziwiłam, że śliweczki wcale nie spadają ;)
Kreska natomiast woli węgierki, które w tym roku są jedynie pestką obciągniętą pomarszczoną skórką :( Nawet jeśli już nie chce lub nie może zjeść kolejnej, nosi ją w pysku i obwarkuje wszystkich, którzy się próbują do niej zbliżyć!

I jeszcze a propos jedzenia... Gapcia chyba jednak już nigdy nie będzie normalnym psem. Niby wszystko jest dobrze, niby zachowuje się normalnie, ale np. zmiana miejsca ustawienia miski w kuchni powoduje, że owa miska staje się tak straszna i przerażająca, że nie ma pewności czy można spokojnie i bezpiecznie do nie podejść i zjeść :(

Posted

Szczaw miejscami nawet rośnie, ale... wysechł ;) Za to ekologiczny kompostownik musiałam skasować już dawno temu, bo był ulubionym miejscem dożywiania się mojej trzody, za to ja nie do końca przepadałam za sprzątaniem efektów trawienia (bądź nie) pozyskanych w ten sposób jadalnych (bądź nie) odpadków.

Posted

Na razie w domu. Poza może być nieco gorzej ;)

Zapomniałam napisać, że w ubiegłym tygodniu (chyba...) dzwoniła miła pani (świeżo upieczona emerytka) w sprawie Imciocha. Ma starszą, ale energiczną jeszcze bokserkę i kilka kotów. Ponieważ boksia jest już starsza, pani chciałaby wziąć psiaczka na tzw. "zakładkę" (myśmy tak wzięli do Nutusi jamniczkę Pestkę ;)). Dom z ogrodem w Warszawie. Opowiedziałam jak to było i jest z Imką i w pewnym momencie pani stwierdziła, że adopcja Imki to chyba nie będzie najlepszy pomysł, bo opuszczenie naszego domu będzie dla psa ogromną traumą. I chyba na nic się zdały moje zapewnienia, że Imka jest do adopcji choćby z tego prostego powodu, że nie możemy mieć 5, a potem więcej i więcej psów, bo już więcej nie zadzwoniła :(

Posted

Nio... ja też bym chciała być piękna, młoda i bogata! I... na chceniu się kończy ;)

Akurat w przypadku Imki nie zamierzam najmniejszego nacisku na nikogo wywierać. Ani też niczego ukrywać i liczyć, że się nie wyda. Decyzja o adopcji takiego psiaka musi być baaaaaardzo przemyślana i odpowiedzialna - przede wszystkim dla dobra Imciocha.