Jump to content
Dogomania

Warto wierzyć w cuda! Po blisko 2 latach w DT, Imka znalazła super domek! W małym ciałku wielki strach...

Recommended Posts

Posted

Bardzo dziękujemy i odwzajemniamy :)

A Imcik zakosztował zabawy pluszakami! Weronika przywiozła całą torbę zabawek pluszowych, ale takich malutkich i bardzo mocno "nabitych". Porozkładałam je po całym domu to tu, to tam, i głównie Lili i Imka mają wielką radochę z ich wynajdowania i obgryzania. Wczoraj nawet próbowały się bawić jedną. Ale Imuszka nie jest taki kamikadze jak Krecha, że Lili może nią telepać na boki, a zabawki nie puści, więc szybko wynalazła sobie kolejną. Fajny widok, taka wyluzowana Imka na środku dywany z pluszakiem w szpiczastej paszczy :)

Posted

Nie widać wycofania? Fajnie! :) Ja ją mam na co dzień i nie zawsze jestem w stanie zauważyć różnicę. Tym bardziej się cieszę, że nawet na fotkach ją widać :)

Słuchajcie, w Radysach w końcu pojawił się wolontariat! Dziewczyny założyły wątek i prezentują tamtejsze psiaki - co jeden to piękniejszy! Zajrzyjcie na wątek, proszę, bo tam jest teraz chyba największe schronisko w Polsce (za sprawą najniższej ceny, jaką gminy muszą płacić). Jakiś czas temu słyszałam, że jest tam 5 tys. psów, a każdemu na wieść o tym, że psiak może trafić do Radys, skóra cierpnie na d... Tym bardziej cieszy, że ktoś zechciał zawalczyć o to, by te psiaki nie były skazane na schroniskowe dożywocie.

http://www.dogomania.com/forum/topic/144188-schronisko-w-radysach-psiaki-do-adopcji/

Posted

Przyszłam się przywitać.

Głaski zostawić.

Byłam na wątku,ale ja chyba nie powinnam na takie wątki zaglądać jeśli nie jestem w stanie pomóc.

Ta sunia miks landseera całą noc mi się śniła.

Już ją wcześniej gdzieś widziałam i serce boli....

Posted

Przyszłam się przywitać.

Głaski zostawić.

Byłam na wątku,ale ja chyba nie powinnam na takie wątki zaglądać jeśli nie jestem w stanie pomóc.

Mam to samo, a chciałoby się każdemu nieba przychylić.

Mogę tylko ogłoszenia wykupić, widziałam taki bazarek, ale Nutusiu musiałabyś za mnie to ogarnąć, a mi tylko przysłać konto do przelewu, tam są te ogłoszenia po 2,50 o ile dobrze doczytałam, wykupiłabym za 25zł, tylko musiałabyś to ogarnąć, bo niestety ja z tych komputerowo "niekumatych" jestem. Proszę [url=http://emotikona.pl/emotikony/]0heart.gif[/url]

Posted

Witanko piątkowe :)

Odaliski spowodowały oplucie ekranu, Krysiu :megagrin:

Jeśli chodzi o Radysy, to ja myślę, że choćby obecność na wątku też może być ważna. Może gdzieś, ktoś, coś... nigdy nic nie wiadomo!

Jagusko - pięknie Ci dziękuję! Bazarek ogłoszeniowy prowadzi Ziutka z kejciu do spółki - zaraz polecę na bazarek zamówić 10 pakiecików :jumpie: , więc korzyść będzie obopólna - skorzystają i Radysaki i psiaki, na które dziewczyny zbierają kasę na bazarku :loveu:

Śpieszę również donieść, że Imka wczoraj przeszła samą siebie!!!! Najpierw w zabawie - odważyła się wziąć przykład z Kreski - i dzielnie wyrywała Lili zabawkę. Mała spryciula kładła się na plecki i od spodu wyrywała zabawkę spomiędzy Lilciowych fafli! Parę razy jej się udało wygrać - i wtedy uciekała z zabawką w pysiu ile sił w białych łapinach, a Lili za nią. U mnie można się ganiać wokół komina, stojącego pośrodku, pomiędzy kuchnią a salonem. Biegały jak opętane - Imka zmieniała kierunki, robiła zwody, chodnik w przedpokoju już po pierwszej rundzie znalazł się zwinięty pod drzwiami wejściowymi :megagrin:

A potem przyszła Ciocia Ula, usiadła na kanapie i Imka... wręcz przepychała się z Gapcią której pierwszej się uda zająć ciocine kolana :mdrmed:

Posted

Imcik coraz bardziej kontaktowa. Czas do domu :).

A historia o Arturze - krzepiąca. Są jeszcze ludzie, którzy potrafią docenić przyjaźń i  wierność psa :). I dać mu ją w zamian.

Myślałam, że niewiele wyczytanych w necie informacji mnie zadziwi. A jednak :(

http://swiat.newsweek.pl/szwajcarzy-tradycyjnie-jedza-koty-i-psy-newsweek-pl,artykuly,352619,1.html#pierwszapiatka

Posted

A ja miałam dzisiaj przyjemność wygłaskać Imcię osobiście :) Co prawda na podłodze nie chciała do mnie podejść ale kiedy usiadłam obok niej na kanapie pozwoliła się porządnie wymiziać. Nie wyglądała nawet na specjalnie zestresowaną :)

Bardzo miłe i urodziwe z niej stworzonko tylko troszkę głupiutkie ;)

Posted

Sprytna metoda odbioru zabawki "od spodu"

DSC_1200.JPG

DSC_1201.JPG

Kto kogo gryzie?... Gapcia wybrała mizianko ;)

DSC_1202.JPG

Walki psów?!?!?!

DSC_1203.JPG

Kompletnie nieostre zdjęcie, ale widać jak świetnie się bawimy (takie widoki podziwiamy od ok. 3 dni - dołącza również Gapcia, jeśli nie znajdzie chętnego na głaskanie :))

DSC_1207.JPG