Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 20.12.2020 o 12:32, Anula napisał:

Jeżeli wet zaleci odpowiednie leczenie to nie widzę problemu aby był adoptowany wraz z lekami i zaleceniami.Może nawet będzie pani gotować Milo a więc na pewno wątroba podreperuje się.Obawiam się,że jeżeli będzie się zwlekać z adopcją to pani sobie znajdzie inną bidę bo jest ich sporo.

Ja mam wizyty u kardiologa umawiane początkowo co 1-2 mies, potem co 3, a po uregulowaniu stanu, jesli jest stabilny, co 6 mies. Ostatnio za wizytę tylko z echo i podstawowym Cardisure zapłaciłam 380 zł. Za kazdym razem jest badanie powtarzane. Myslę, że to za duże obciażenie dla starszej emerytki. Chyba, że umiescic tam psa na zasadzie DT i stowarzyszenie pokrywałoby koszty faktur.

Posted
8 godzin temu, Poker napisał:

To bardzo drogo . Chyba ,że lek jest na kilka miesięcy.

Z pewnością nie na kilka miesięcy. Koszt jednej tabletki Cardisure to kwota 4,50 zł, przynajmniej tyle płaciliśmy  dla Bingusia.

• Upvote 1
Posted
9 godzin temu, Jaaga napisał:

Chyba, że umiescic tam psa na zasadzie DT i stowarzyszenie pokrywałoby koszty faktur.

Też nie wchodzi w rachubę, ponieważ pani nie jest zmotoryzowana, a w Kluczach nie ma gabinetu wyposażonego w aparat do USG. Do pani pojedzie inny śleputwek  z tym, że na razie nic poważnego mu nie dolega, a Milo będzie miał DS w Krakowie.

• Like 1
Posted
22 godziny temu, Poker napisał:

To bardzo drogo . Chyba ,że lek jest na kilka miesięcy.

Raczej na dzień dzisiejszy niestety normalny koszt wizyty z echo serca i leku na miesiąc w przychodni wyspecjalizowanej w kardiologii. Plus opakowanie kapsułek z kwasami tłuszczowymi ;)

14 godzin temu, elik napisał:

Do pani pojedzie inny śleputwek  z tym, że na razie nic poważnego mu nie dolega, a Milo będzie miał DS w Krakowie.

Elu, super wiadomosć. Najwazniejsze, że jakis biedulek znajdzie tam dom.

Posted
34 minuty temu, elik napisał:

To w jakimś instytucie?

Na Uniwersytecie Przyrodniczym jest wydział weterynarii , a na nim pracownia USG i tam przyjmują kardiolodzy. Wydają zalecenia, a leki kupuje się u swojego weta czy gdziekolwiek.

Posted
19 minut temu, Poker napisał:

Na Uniwersytecie Przyrodniczym jest wydział weterynarii , a na nim pracownia USG i tam przyjmują kardiolodzy. Wydają zalecenia, a leki kupuje się u swojego weta czy gdziekolwiek.

To może z tego powodu jest niższa opłata, że działają w nieco innych warunkach ekonomicznych niż weterynarz przyjmujący w prywatnym gabinecie. A może jest jeszcze jakaś inna przyczyna  :)

Posted

Na konto kochanych seniorów wpłynęły poniższe kwoty:

•     180,00 zł  od teresaa118   I-III.2021  -  21.12.
  •      50,00 zł  od  Anna G-R  XII + dodatek  :)  -  21.12.
  •     102,00 zł  od Poker  z bazarku  -  21.12.
         50,00 zł  od  Figunia   świąteczny dodatek  :)  -  22.12.

Bardzo, bardzo serdecznie dziękuję

978329574_dzikuj1.jpg.4fd04a11aef17adf218383c0318c6090.jpg      41230473_kwiatki15.jpeg.ca1f52fe60d7a275bc28a6fbcc1486d6.jpeg

Posted
9 godzin temu, elik napisał:

To może z tego powodu jest niższa opłata, że działają w nieco innych warunkach ekonomicznych niż weterynarz przyjmujący w prywatnym gabinecie. A może jest jeszcze jakaś inna przyczyna  :)

Być może pacjenci korzystając z takich wizyt jednocześnie dają możliwość zdobywania doświadczenia praktycznego. Sama dużą część dzieciństwa spędziłam we wrocławskich klinikach Akademii Medycznej i wielu studentów na moim przykładzie zdobywało wiedzę :) pamiętam ich do dziś i czuję się "zasłużona dla służby zdrowia" ;) ;)

• Like 2
Posted
Dnia 25.12.2020 o 10:37, Jaaga napisał:

Evu, na kogo namiary ? Pokażę do malawaszce od Sznaucerów z prośbą o wstawienie na sznaucerowy FB, tylko potrzebuję kontakt.

Na mnie

Posted
11 godzin temu, elik napisał:

Na konto kochanych seniorów wpłynęły poniższe kwoty:

•     180,00 zł  od teresaa118   I-III.2021  -  21.12.
  •      50,00 zł  od  Anna G-R  XII + dodatek  :)  -  21.12.
  •     102,00 zł  od Poker  z bazarku  -  21.12.
         50,00 zł  od  Figunia   świąteczny dodatek  :)  -  22.12.

Bardzo, bardzo serdecznie dziękuję

978329574_dzikuj1.jpg.4fd04a11aef17adf218383c0318c6090.jpg      41230473_kwiatki15.jpeg.ca1f52fe60d7a275bc28a6fbcc1486d6.jpeg

Tak to jest, jak się finanse robi po północy  :)  Powyższy wpis miałam zrobić na wątku Saruni i Arusia, a zrobiłam go tu, na wątku maleństw.  Za chwilę chciałam zrobić na wątku seniorów kolejny wpis, tym, razem o wydatkach i byłam mocno zdziwiona, że postu o wpływach nie ma. Zrobiłam jeszcze raz, a gdy napisałam post o wydatkach, na serwerze dogo. jak zwykle o tej porze, coś majstrowali (pewnie nowe reklamy zamieszczali) i niestety nic z tego co napisałam nie zapisało się na wątku. 
Przepraszam za zamieszanie.

Posted
Dnia 26.12.2020 o 23:56, elik napisał:

Dunaj przesyła pozdrowienia świąteczne  :)

IMG-20201225-WA0001.jpg.69d0b061a1bb4696c332825fd2c1c513.jpg

IMG-20201225-WA0002.jpg.81c6a69a2bef5abd44f3b0e16e4753e9.jpg

Jaki on cudny!!! Aż by się chciało ten pycholek ucałować :)Napatrzeć się nie mogę :)

Dobrych dni, dobrych ludzi, dobrych domków dla piesów, dobrego zdrowia, dobrego nastroju - wszystkiego, co dobre na ten Nowy 2021 Rok Wam z serca życzę!!!

• Like 2