Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Biedna Telma, nie dość, ze pobita, straciła szczeniaki, uszkodzona łapa, to jeszcze rana na karku, oj przeszło suczydło, przeszło...

Dobrze, że już bezpieczna  u Anecik.

Posted

Telma jest cudownym psem.  Grzeczna mimo podawania kroplówek,  zastrzyków i innych. Czuć i widać jej kaźdą kosteczkę.  Daje jej jeść kilka razy dziennie.  Suche i mokre.  podtrzymuję ją na szelkach jak idzie na dwór ale lubi się położyć w słoneczku i po prostu leźy.  była na dworze z Ajką i Pysiem - źadnej reakcji.  Nie szczeka,  nie chapie.  Jestem w niej zakochana :) na tą chwilę ideał. 

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
1 minutę temu, Anecik napisał:

Telma jest cudownym psem.  Grzeczna mimo podawania kroplówek,  zastrzyków i innych. Czuć i widać jej kaźdą kosteczkę.  Daje jej jeść kilka razy dziennie.  Suche i mokre.  podtrzymuję ją na szelkach jak idzie na dwór ale lubi się położyć w słoneczku i po prostu leźy.  była na dworze z Ajką i Pysiem - źadnej reakcji.  Nie szczeka,  nie chapie.  Jestem w niej zakochana :) na tą chwilę ideał. 

Aneciku, cudne wieści!! Ta sunia bardzo leży mi na sercu...

Posted
Dnia 1.07.2018 o 12:02, elik napisał:

Resized_20180628_142703.thumb.jpeg.875b02091f3071c1c5605bff17b8292f.jpeg

To ona, maleńka Tosia trafiła pod skrzydła Pani Ireny. Pod troskliwą opieką odzyskała zdrowie i przede wszystkim radość życia. Na tym zdjęciu jeszcze przerażona, smutna, dopiero po przyjeździe. 

Dzięki Pani Irenie i Jej Rodzinie Tosia jest szczęśliwym, zdrowym psim dzieciakiem:)

Tosia ma już zaklepany , znany nam cudowny dom w Warszawie. Jej przyszła Rodzina już ją poznała a we czwartek przyjeżdżają po naszą królewnę.

Pani Ireno dziękuję za pomoc, wspaniałą opiekę na kolejną biedą ze schronu.

Posted
18 minut temu, Anecik napisał:

Telma złamała serca nas wszystkich.

• Like 1
Posted
11 godzin temu, agat21 napisał:

Serce mi pękło po przeczytaniu zdania, że Telma po prostu lubi się położyć i poleżeć. Wreszcie w spokoju, bez strachu, bicia. Odpoczywaj biedna..

Telma odpoczywa :) To z wczoraj.

604871905_DSC_09721.JPG.8dbd7f0c3053f7de30ae4e2058dfc522.JPG

799843843_DSC_09731.JPG.2ffe611e6cd143271efab3c93c20a1e5.JPG

A to dzisiejsze - po zabezpieczeniu łapki. Zdążyłyśmy przed deszczem.

1912397217_DSC_09781.JPG.e13a58fe5e6a6eece70b9729f0425dcd.JPG

1017975437_DSC_09841.JPG.ea359d45e0396a891330b4f8ada6789b.JPG

• Like 2
Posted
3 minuty temu, Ewa Marta napisał:

Jaka dobroć w tych oczach.... Cudowna jest!

Dobroć, łagodność i niema prośba - nie bij! :(

Posted
Dnia 12.07.2018 o 18:36, ewu napisał:

Dziękuję Wam wszystkim. Nazwałam ją TELMA.

Łapa jest bardzo dziwna, zdecydowanie jej nie boli.

Zabierzemy ją do weta na konsultację.

Proszę wpłacajcie na konto Fundacji Człowiek i PIes, poprosiłam o udostępnienie konta.

Numer konta: 78 1750 0012 0000 0000 3404 7251
Tytuł przelewu: Darowizna - suczka TELMA 
Fundacja Człowiek i Pies, ul. Cicha 8/25, 43-100 Tychy 

Dnia 13.07.2018 o 15:03, Dusia-Duszka napisał:

I super. 

Aktualizacja: jest 500,-

Wpłaciłam dla Telmy 50 zł.

Posted

Strasznie smutna wiadomość. Basia miała poważny wypadek samochodowy. Zadzwoniła przed chwilą i prosiła, żebym napisała o tym na wątku.

Nie wiem nic więcej, Basia powiedziała tylko, że zabierają ją do szpitala i nie może więcej mówić.

Boże, żeby tylko nic poważnego nikomu się nie stało

Pomodlę się za Jej zdrowie i zdrowie pozostałych uczestników wypadku.

Posted

Basiu, najcieplejsze myśli wysyłam, trzymaj się Kochana, będzie dobrze, mocno w to wierzę. Jesteś silną wspaniałą kobietą, a my wszyscy Cię wspieramy z całych sił.