elik Posted October 1, 2015 Posted October 1, 2015 Tak, to jest właśnie Toto :) Szczęście uśmiechnęło się do niego w momencie wyciągnięcia ze schronu przez Basię i trafienia do Anety, która stawiała bardzo wysoką poprzeczkę dla potencjalnych domków. Sama robiłam pa dla Toto i dom został uznany za ok, ale nie dla niego (inny piesek tam trafił). Toto był okropnym strachulcem, ale pod skrzydłami Anety stał się pierwszym drzyjmordą :) Ha, ha, ha ale fajowe określenie Ogromnie się więc cieszę, że i ten szorściak się doczekał. Quote
Panna Marple Posted October 1, 2015 Posted October 1, 2015 Tak, cuda jednak się zdarzają :). Toto ze specjalnymi wymaganiami adopcyjnymi, albo Gacki-chamecki... Kibicowałam im od samego początku i marzyłam o wspólnej adopcji, ale moje pesymistyczne drugie ja mówiło, że szanse nikłe, a Gacki znalazły cudowny dom (z tapczanikami dla psów zamawianymi u stolarza) i za każdym razem, kiedy domek twierdzi, że to najbardziej inteligentne i wspaniałe psy, zastanawiamy się z Anetą czy to o te same psy chodzi :). Przecież Gacki to CCCP (cham chamem chama pogania) :). Toto na początku był odjechany kompletnie, Himalaje strachu, a jednak odżył i mimo specjalnych warunków (konieczny drugi pies, ogród i mnóstwo wyrozumiałości) bronił posesji Anety jak Superhero i pierwszy rwał się do szczekania :) 1 Quote
elik Posted October 1, 2015 Posted October 1, 2015 To nie pierwszy psiak, który u Anety doczekał się wspaniałego domu :) 1 Quote
kajtek Posted October 1, 2015 Posted October 1, 2015 "pod skrzydłami Anety stał się pierwszym drzyjmordą :)" dziękuję za to określenie kradnę je ;-), bo mam rozdziapę i mordodziercę, a ślepinka czekała na przydomek-będzie drzyjmordą. Quote
Figunia Posted October 1, 2015 Posted October 1, 2015 Z bólem śpieszę donieść, że do mojej Lońci, niestety, też to określenie pasuje :( Quote
Nutusia Posted October 2, 2015 Posted October 2, 2015 Totuś - nasza Imka potrzebuje dokładnie takiego samego domku... A mordeczkę też ma rozwrzeszczaną, ale tylko "u siebie" ;) Quote
Panna Marple Posted October 2, 2015 Posted October 2, 2015 Donoszę uprzejmie, że niejaki Edzio (nie pytajcie który to pies, bo ja już nie ogarniam) opuścił dziś schron, a potem wykąpany, nakarmiony, wygłaskany i wyspacerowany (oczywiście wszystko to Basia zrobiła) został przekazany w ręce nowej Rodzinki :) 1 Quote
elik Posted October 3, 2015 Posted October 3, 2015 Donoszę uprzejmie, że niejaki Edzio (nie pytajcie który to pies, bo ja już nie ogarniam) opuścił dziś schron, a potem wykąpany, nakarmiony, wygłaskany i wyspacerowany (oczywiście wszystko to Basia zrobiła) został przekazany w ręce nowej Rodzinki :) Nasza Basia kochana 3 Quote
Nadziejka Posted October 4, 2015 Posted October 4, 2015 Kciukole i milion pozdrowionek wszystkim lapenkom wyruszajacym po nowe dobre zycie Quote
Panna Marple Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 Wczoraj dwa pieski - oczywiście, dzięki Basi - opuściły schron :). Mała, terierkowata sunia pojechała do DS, a szczeniorek-szkielecik do DT. Żeby było śmieszniej, to ludzie, którzy wyrazili chęć adopcji suni, okazali się znajomymi Basi :). 2 Quote
Poker Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 Basia ma po prostu dużo dobrych znajomych.Dobre na ogół przyciąga dobre. 2 Quote
Figunia Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 I niech tak będzie! Amama! A to złe i wredne, niech idzie precz w czarną dziurę!!! Quote
elik Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 Wczoraj dwa pieski - oczywiście, dzięki Basi - opuściły schron :). Mała, terierkowata sunia pojechała do DS, a szczeniorek-szkielecik do DT. Żeby było śmieszniej, to ludzie, którzy wyrazili chęć adopcji suni, okazali się znajomymi Basi :). Jeden z nich to Edzio. Tu jeszcze w schronie. Ładnie wygląda bo zdjęcia były dawno robione. Długo czekał na dom. Ze schroniska zabrała go Basia dość wychudzonego :( Jego nowy dom to marzenie, teraz jest w psim raju, Edzio trafił jak król :) Państwo natychmiast zajęli się zdrowiem Edzia, są w nim zakochani bez pamięci :) Co za uśmiech :) 1 Quote
Panna Marple Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 Jeden z nich to Edzio. Tu jeszcze w schronie. Ładnie wygląda bo zdjęcia były dawno robione. Długo czekał na dom. Ze schroniska zabrała go Basia dość wychudzonego :( Jego nowy dom to marzenie, teraz jest w psim raju, Edzio trafił jak król :) Państwo natychmiast zajęli się zdrowiem Edzia, są w nim zakochani bez pamięci :) Co za uśmiech :) [center] [center] Elik Kochana, o Edziu pisałam kilka dni wcześniej, więc nie ten mój post zacytowałaś :) Mała, terierkowata o której pisałam będzie nazywać się Spagetka (ze względu na figurę). Basia poszła robić wizytę pa dla niej, dzwoni do drzwi, a w drzwiach Basi znajomi :) Quote
elik Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 A ten drugi piesek to sunia :) Jeszcze w schronie I już we wspaniałym DOMU Quote
elik Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 Elik Kochana, o Edziu pisałam kilka dni wcześniej, więc nie ten mój post zacytowałaś :) Mała, terierkowata o której pisałam będzie nazywać się Spagetka (ze względu na figurę). Basia poszła robić wizytę pa dla niej, dzwoni do drzwi, a w drzwiach Basi znajomi :) Zdjęcia Edzia Basia przysłała mi wczoraj z prośbą o wklejenie, a że 2 dni byłam poza domem bez dostępu do netu więc wkleiłam te zdjęcia dopiero dzisiaj :) Jeśli to nie to tym psiaczku pisałaś, to soreczki :) Czyli jest jeszcze jeden szczęśliwiec :) Quote
Panna Marple Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 Donoszę uprzejmie, że niejaki Edzio (nie pytajcie który to pies, bo ja już nie ogarniam) opuścił dziś schron, a potem wykąpany, nakarmiony, wygłaskany i wyspacerowany (oczywiście wszystko to Basia zrobiła) został przekazany w ręce nowej Rodzinki :) Zdjęcia boskiego Edzia już są wklejone przez boską elik :) 1 Quote
Panna Marple Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 Wczoraj dwa pieski - oczywiście, dzięki Basi - opuściły schron :). Mała, terierkowata sunia pojechała do DS, a szczeniorek-szkielecik do DT. Żeby było śmieszniej, to ludzie, którzy wyrazili chęć adopcji suni, okazali się znajomymi Basi :). Następne zdjęcie to właśnie terierkowata (tak sądzę), a zdjęcia szczylka nie mamy jeszcze Quote
Nutusia Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 Edziu - nie mogło być inaczej! Mój "typ" musiał dobrze trafić ;) :) Quote
Recommended Posts