Sara2011 Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 Dzwoniłam do tego gabinetu gdzie są szczeniaki. Są one w tej chwili leczone, podejrzenie parwo. Aby je zabrać trzeba mieć zgodę Urzędu Miasta, Wydział Gospodarki Komunalnej. Quote
elik Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 Dzwoniłam do tego gabinetu gdzie są szczeniaki. Są one w tej chwili leczone, podejrzenie parwo. Aby je zabrać trzeba mieć zgodę Urzędu Miasta, Wydział Gospodarki Komunalnej. :( :( :( Brak słów :( :( :( Quote
malagos Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 Parwo?? Mamo kochana, jeszcze i tego brak... Quote
ewu Posted September 8, 2015 Author Posted September 8, 2015 O Boże:( Tam trzeba pojechać i je zabrać jak wyzdrowieją, Wanda powie co z tym Urzędem Jest jeszcze ponoć 3 miesięczna sunia Też szkoda maluni. Boże oszaleć można. Sara kochana jeśli możesz zajmij się tym. Jak je weźmiesz to założymy watek i będziemy pokrywać wszystkie koszty karmy i weta. Ogłoszenia itd. Damy radę, na dogo masa ludzi. Byle je uratować. Wanda na razie nie odbiera , poproszę żeby do Ciebie zadzwoniła. Quote
ewu Posted September 8, 2015 Author Posted September 8, 2015 Żeby to nie było parwo... Boże kochany, tylko nie to:( Quote
Sara2011 Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 Żeby to nie było parwo... Boże kochany, tylko nie to:( Czy parwo może zagrozić innym zwierzętom? U brata jest dorosła sunia, kot , królik i rybki (no ale rybkom to raczej nie zagrozi). Quote
Nutusia Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 Nie powinno zagrozić, jeśli były szczepione i są zdrowe. Ale różnica pomiędzy "nie powinno" a "nie zagrozi" jednak jest :( Quote
ewu Posted September 8, 2015 Author Posted September 8, 2015 Dorosłemu szczepionemu psu nie powinna. Reszcie zwierzaków nie. Zresztą oni ich chorych nie dadzą. Muszą wyzdrowieć. Quote
agat21 Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 Tylko, czy wyzdrowieją? :( W taki miejscu? Quote
Sara2011 Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 Zapytałam w lecznicy jak wygląda procedura adopcyjna, czy można tak sobie przyjechac i zaadoptować psiaka. Powiedziano mi, ze trzeba mieć zgodę UM/wydział Komunalnego. Zadzwoniłam do UM ale nie było dzisiaj osoby od tego tematu, będzie jutro. Wzięłam bezpośredni nr telefonu do tej osoby i zadzwonię jutro i wypytam. Pani z UM powiedziała mi, ze generalnie oni szczeniaków nie wywożą do Ostrowii, tylko dorosłe psy. Czy to prawda czy nie to nie jestem w stanie sprawdzić. Pan z lecznicy nic takiego nie powiedział, ze szczeniaki nie będą wywiezione do Ostrowii a zapytałam go o częstotliwość wywózek. Gdyby szczeniaki nie były wywożone to by przecież to powiedział a on nie zaprzeczył temu. Quote
Poker Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 Te mala czarną sunię możemy wziąć do BDT po 13 września Quote
Anecik Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 Te mala czarną sunię możemy wziąć do BDT po 13 września Poker nie uwierzysz ale tak sobie myślałam że jak wejdziesz na dogo i ją ujrzysz to się skusisz :) Quote
mari23 Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 kochane szmaucerkowe ciocie - smutno mi, bo odszedł nagle, na zawał serca kochany Maksio [*] pan miał go adoptowanego ode mnie, jest zrozpaczony, to samotny pan po 60-tce może znajdzie się dla niego kopia Maksia? ( DOlny Sląsk, okolice Srody Sląskiej) ręczę za pana - miłość i dobre warunki gwarantowane Quote
Mazowszanka13 Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 Te mala czarną sunię możemy wziąć do BDT po 13 września :):):):) Quote
ewu Posted September 8, 2015 Author Posted September 8, 2015 Zapytałam w lecznicy jak wygląda procedura adopcyjna, czy można tak sobie przyjechac i zaadoptować psiaka. Powiedziano mi, ze trzeba mieć zgodę UM/wydział Komunalnego. Zadzwoniłam do UM ale nie było dzisiaj osoby od tego tematu, będzie jutro. Wzięłam bezpośredni nr telefonu do tej osoby i zadzwonię jutro i wypytam. Pani z UM powiedziała mi, ze generalnie oni szczeniaków nie wywożą do Ostrowii, tylko dorosłe psy. Czy to prawda czy nie to nie jestem w stanie sprawdzić. Pan z lecznicy nic takiego nie powiedział, ze szczeniaki nie będą wywiezione do Ostrowii a zapytałam go o częstotliwość wywózek. Gdyby szczeniaki nie były wywożone to by przecież to powiedział a on nie zaprzeczył temu. Wywozili, wątpię żeby coś się zmieniło. Quote
ewu Posted September 8, 2015 Author Posted September 8, 2015 Te mala czarną sunię możemy wziąć do BDT po 13 września Poker cudownie. Dziękuję:):):) Quote
Anecik Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 kochane szmaucerkowe ciocie - smutno mi, bo odszedł nagle, na zawał serca kochany Maksio [*] pan miał go adoptowanego ode mnie, jest zrozpaczony, to samotny pan po 60-tce może znajdzie się dla niego kopia Maksia? ( DOlny Sląsk, okolice Srody Sląskiej) ręczę za pana - miłość i dobre warunki gwarantowane Napisałam jakiś czas temu do Malawaszki :) Quote
ewu Posted September 8, 2015 Author Posted September 8, 2015 Tak się cieszę ,że Poker weźmie Pixie:) Poker przywiozę ją pociągiem. Mała ma bdt do czwartku ale coś znajdę na te 4 dni:) Quote
ewu Posted September 8, 2015 Author Posted September 8, 2015 Wanda przysłała mi przed godziną 2 maile ze zdjęciami szczeniaków, są jeszcze dwa dwumiesięczne. Niestety nie wiedziałam,że są w mailu zdjęcia :(:( :( Noc mam z głowy:( Drugiego maila nie otworzę... Może mnie macie za stukniętą ale ja naprawdę już nie daję rady psychicznie, te fotki mnie dobiły, nie chciałam widzieć zdjęć dopóki nie znajdzie się pomoc. Proszę pomóżmy tym maluchom, razem damy radę, błagam. Quote
Sara2011 Posted September 9, 2015 Posted September 9, 2015 Wanda przysłała mi przed godziną 2 maile ze zdjęciami szczeniaków, są jeszcze dwa dwumiesięczne. Niestety nie wiedziałam,że są w mailu zdjęcia :(:( :( Noc mam z głowy:( Drugiego maila nie otworzę... Może mnie macie za stukniętą ale ja naprawdę już nie daję rady psychicznie, te fotki mnie dobiły, nie chciałam widzieć zdjęć dopóki nie znajdzie się pomoc. Proszę pomóżmy tym maluchom, razem damy radę, błagam. A gdzie te szczeniaki są? Też w tej lecznicy w Siedlcach? Quote
ewu Posted September 9, 2015 Author Posted September 9, 2015 Sara myślę ,że tak , są odłowione przez gminę.Albo są w lecznicy albo je wywieźli ale raczej w lecznicy. Zadzwoń proszę do Wandy Szostek. Ona wszystko wie, ja się też skontaktuję z Wandą. Prosiłam Ją wieczorem w mailu żeby się do Ciebie odezwała. Sorki za czcionkę , komp mi wariuje. Quote
ewu Posted September 9, 2015 Author Posted September 9, 2015 Sara przesłałam Ci maile od Wandy . Quote
Recommended Posts