Grażyna49 Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 Cudne zdjęcie. To będzie "strasznie groźny pies" ,pożre każdego wroga :megagrin: Wspaniałych domków im zyczę. Quote
Nutusia Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 Czy to zdjęcie powinno się dawać do ogłoszeń? Mam mieszane uczucia :megagrin: Quote
Makila Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 Czy to zdjęcie powinno się dawać do ogłoszeń? Mam mieszane uczucia :megagrin: Ludzie muszą wiedzieć co biorą :megagrin: Jakby nie było, potwór ważący 2kg rozłożył na łopatki psa który waży 20kg :eek2: :-D To jest zdecydowanie pies obronny :megagrin: Quote
elik Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 Ludzie muszą wiedzieć co biorą :megagrin: Jakby nie było, potwór ważący 2kg rozłożył na łopatki psa który waży 20kg :eek2: :-D To jest zdecydowanie pies obronny :megagrin: Hmmmm powiedziałabym - zaczepno obronny. Zaczepi i trzeba go bronić :eviltong: :mdrmed: Quote
*Gajowa* Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 Przypominamy się z Sonieczką i pięknie prosimy o ogłoszenia... Quote
ewu Posted December 5, 2014 Author Posted December 5, 2014 Przypominamy się z Sonieczką i pięknie prosimy o ogłoszenia... Pamiętam, Paula zrobi w weekend, w tygodniu nie ma czasu. Quote
ewu Posted December 5, 2014 Author Posted December 5, 2014 Z zamkniętego wątku z Nutki i Elika zostało 568,70 zł. Ta kwota nie została ostatecznie przyporządkowana bo psiaki , które ją odziedziczały znajdowały szybko domki. Myślę,że Darczyńcy mnie nie "powieszą":) jak dopiszę te pieniądze do salda Maleństw. Quote
ewu Posted December 5, 2014 Author Posted December 5, 2014 Są nowe wpłaty na malamutkę i szczylka , dostałam smsa z banku, jutro wszystko popłacę i rozpiszę. Dzisiaj muszę się trochę pokurować bo od 3 tygodni jestem chora i niestety wirus trzyma i nie odpuszcza. Quote
kcd Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 Słuchajcie muszę Was prosić o pomoc. Ori męczy się w klatce, jego energiczny temperament nie wytrzymuje 5 dni po 10-11 godzin w zamknięciu. Samą klatkę znosi dobrze, ale niestety to, co się dzieje po naszym powrocie, jest nie do opisania. Spacery zrobiły się nieznośne, mamy już oficjalny zakaz spuszczania psów ze smyczy na terenie zamkniętego osiedla, ponieważ Ori biegnie I tratuje wszystko i wszystkich. Nigdzie poza nie możemy tego zaryzykować bo Ori po prostu przez pierwsze 20 min biegnie przed siebie I jest nie do opanowania. My nie mamy na niego czasu ani warunków. W normalnym domu to będzie ideał, my nie dajemy rady. Pomocy. Quote
elik Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 O rety. To ładny zgryz :( Może przydałoby się coś na uspokojenie ? Najwyraźniej energia go rozsadza. Jak ten biedak wytrzymywał w schronie zamknięty w boksie non stop :( Co robić ?? Może ktoś ma doświadczenie z takim mega energicznym psiakiem. Quote
malagos Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 Potrzebny inny dom tymczasowy! Z ogrodem, z możliwością wybiegania się, z częstymi spacerami, u kogoś, kto wiecej czasu spędza w domu! Pomóżmy Kasi! Quote
elik Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 Potrzebny inny dom tymczasowy! Z ogrodem, z możliwością wybiegania się, z częstymi spacerami, u kogoś, kto wiecej czasu spędza w domu! Pomóżmy Kasi! Tak, dom z ogrodem, ktoś mogący poświęcić mu więcej czasu to chyba byłoby dobrym rozwiązaniem. Quote
agat21 Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 A znacie taki dom tymczasowy z ogrodem w ogóle? Bezpłatny?Płatny? Quote
elik Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 A znacie taki dom tymczasowy z ogrodem w ogóle? Bezpłatny?Płatny? Ja nie, ale to nie znaczy, że takiego nie ma. Quote
Ewa Marta Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 Niestety nie mam jak pomóc, ale Ori powinien jak najszybciej zmienić miejsce na takie, gdzie będzie mógł się wybiegać i spędzać więcej czasu z ludźmi. Kasia zrobiła coś bardzo ważnego - uratowała go i odkarmiła. Teraz musimy znaleźć mu tymczas lub DS z człowiekiem w domu:-( Quote
malagos Posted December 6, 2014 Posted December 6, 2014 I ja nie mam pomysłu, choć Kasia prosiła o pomoc już jakiś czas temu... Quote
ewu Posted December 6, 2014 Author Posted December 6, 2014 Sytuacja jest okropna. Ori i Kasia potrzebują pomocy na cito!!!!!! Kasiu załóż Oriemu osobny wątek. Ty o nim najwięcej wiesz, my będziemy wątek pilotować. Będzie łatwiej go identyfikować i szukać pomocy. Dziewczyny musimy znaleźć rozwiązanie, rozmawiałam z Kasią, jest dramatycznie:( :(:( Quote
ewu Posted December 6, 2014 Author Posted December 6, 2014 Ogród byłby marzeniem ale nawet człowiek będący przez większość dnia w domu będzie rozwiązaniem problemu. Quote
Ewa Marta Posted December 6, 2014 Posted December 6, 2014 Myślę, że równolegle z szukaniem mu jakiegoś miejsca, musimy zbierać deklaracje na ewentualny płatny DT. W końcu dużo nas tu jest, wszyscy sekundujemy i towarzyszymy ewu w jej wyciąganiu psiaków. Teraz musimy się mocno spiąć i zebrać w razie czego jakiś grosz. Mam w sumie 275 zl deklaracji miesięcznie. To dużo za dużo dla mnie, ale zadeklaruję 25 zł dla Oriego, bo wyjścia naprawdę nie ma. Quote
Poker Posted December 6, 2014 Posted December 6, 2014 Ja też dam po 20 zł miesięcznie przez 5 miesięcy. trzeba kcd pomóc , nie można jej zostawić samej z problemem. Quote
kcd Posted December 6, 2014 Posted December 6, 2014 Wątek Oriego:http://www.dogomania.com/forum/topic/144435-energiczny-niedu%C5%BCy-ori-szuka-na-cito-dtpdtds/ Quote
kcd Posted December 6, 2014 Posted December 6, 2014 Jest miejsce na 3 tygodnie u Makili, być może na dłużej. Czy ktoś ma pomysł na transport do Krakowa? Quote
ewu Posted December 6, 2014 Author Posted December 6, 2014 Mamy 3 tygodnie u Makili, jeśli nie przyjadą pieski , które mają zarezerwowane miejsca to Ori będzie mógł zostać. Na razie jednak 3 tygodnie mamy na szukanie. Kasiu absolutnie nie płać zadeklarowanych 50 zł dla malamutki, postaram się to jakoś zdobyć, to już mój problem. Quote
Recommended Posts