Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cudne pieseczki.A widok Gacków w całej okazałości , z chorągiewkami w górze i łapkami w całej długości sprawił mi ogromną radość.

Żeby jeszcze komuś sprawił radość i je adoptował.

Posted

Makila,wszystkie psiaki cudne!♥ ????

Lando jest juz z nami 2 miechy, ma sie bardzo dobrze, wazy juz 23 kg, wariatem jest strasznym, kilka razy uciekl nam z mieszkania, biegalam rano w szlafroku i na bosaka przed blokiem, zeby go zlapac ;-) Musimy zafundowac mu szkolenie.

Posted

Makila,wszystkie psiaki cudne!♥

Lando jest juz z nami 2 miechy, ma sie bardzo dobrze, wazy juz 23 kg, wariatem jest strasznym, kilka razy uciekl nam z mieszkania, biegalam rano w szlafroku i na bosaka przed blokiem, zeby go zlapac ;-) Musimy zafundowac mu szkolenie.

Jak to uciekł z mieszkania? Aż mi się słabo zrobiło, bo ostatnio stale natykam się na poszukiwania psiaków. Musicie uważać przy otwieraniu drzwi, bo wariatuńcio może kiedyś dać nap[rawdę dyla i będzie dramat :look3:

Posted

Jak to uciekł z mieszkania? Aż mi się słabo zrobiło, bo ostatnio stale natykam się na poszukiwania psiaków. Musicie uważać przy otwieraniu drzwi, bo wariatuńcio może kiedyś dać nap[rawdę dyla i będzie dramat :look3:

Te informacje też bardzo mnie zaniepokoiły.Bo dramaty wtedy się zaczynają,jak pies na prawdę zaginie.A to może się zdarzyć nawet wtedy,gdy się tego najmniej spodziewamy!Instynkt zwierzaka,może go pokierować w zupełnie innym kierunku,jak nasz tok myślenia i przewidywania... :lmaa:

Posted

Tez mnie to niepokoi, raz przeszedl przez szparę w drzwiach, gdy corka wychodzila, drugi raz, gdy wpuszczalismy kogos do mieszkania. Montowali u nas meble, ciagle ktos wchodzil/wychodzil, postanowilam przywiazac go na smyczy. Smycz przegryzl :-( , zlapalam go na klatce.

Posted

Tosia od jakiegoś czasu ma luźną koopkę. Nie codziennie i nie na każdym spacerku, ale taki stan utrzymuje się już od około 4 dni. Niepokoi mnie to, bo nie wiem jaka jest tego przyczyna. Cały czas dostaje to samo do jedzenia co i moje psiaki. Im nic nie jest, a Tosia ma różne koopki. Cały czas mam nadzieję, że to przejściowe, że może coś złapała na spacerku. Wcześniej było ok. Jeśli taki stan potrwa jeszcze kilka dni, to udam się do weta.

Tosia na każdym spacerku, pomimo, że w domu ma jedzenia pod dostatkiem, chodzi z noskiem przy ziemi. Nie sposób zauważyć kiedy coś złapie do pysia. Kilka razy udało mi się zapobiec zjedzeniu przez nią czegoś co na pewno nie nadawało się do zjedzenia. Może nie zauważyłam i Tosia zjadła coś co mogło jej zaszkodzić. Boję się jednak, że to trwa już za długo, ale z drugiej strony nie każda kupka jest luźna, są tez i normalne. Nigdy dotychczas nie miałam takiej sytuacji.

Czy przychodzi Wam do głowy, co może być przyczyną takiego stanu ?

Najczęstszy widok Tosi podczas spacerku.

Tosia%252014-12-2014%2520r%2520%25281%25

Tosia%252014-12-2014%2520r%2520%25282%25

Tosia%252014-12-2014%2520r%2520%25283%25

Tosia%252014-12-2014%2520r%2520%25284%25
Posted

trzeba sprawdzić kał na robale w tym włosogłówkę.

Była odrobaczana dwukrotnie - raz u Basi i drugi raz już u mnie. Czy możliwe, że jeszcze ma robale ?

Posted

Możliwe, bo podstawowe odrobaczacze nie działają na włosogłówkę i na tasiemca.

Badanie warto zrobić, bo to nie są jakieś mega koszty. Natomiast mi do głowy przychodzi to, że ona dotąd jadła co popadnie, to, co niekoniecznie jest zdrowe dla psa, nieregularnie i po prostu układ pokarmowy musi się "przyzwyczaić" do regularnej porcji w pełni psiej karmy...

Jeśli chodzi o fotki - wszystkie psiątka słodkie, ale Gacki absolutnie wymiatają! :)

Posted

...

Natomiast mi do głowy przychodzi to, że ona dotąd jadła co popadnie, to, co niekoniecznie jest zdrowe dla psa, nieregularnie i po prostu układ pokarmowy musi się "przyzwyczaić" do regularnej porcji w pełni psiej karmy...

Tak, ale Tosia jest u mnie od 7 listopada, czyli ponad miesiąc. Czy nadal mogłoby to być przyzwyczajanie się do innego jedzenia niż dotychczas ?