Bonsai Posted July 10, 2014 Posted July 10, 2014 O, świetnie, że boksy są osłonięte tak, że psy nie widzą się wzajemnie. Quote
Ewanka Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 I ja odwiedzam sunię :) wszystko dobrze się zapowiada, tylko jeszcze jeden drobny szczegół - skąd wziąć na to kasę? :roll: Maryniu, Marychno, Marychaaaaaaaaa ... gdzie zniknęłaś??? :mad: ... czekamy na Twoją opinię, a może już działasz po kryjomu? ;) Quote
ania68 Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 Sara2011 napisał(a):Podniosę Mikę, nikt nie zagląda:-(. Ja zaglądam. Nic nie piszę, bo co tu napisać, jak nic się nie dzieje :( Quote
Poker Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 ania68 napisał(a):Ja zaglądam. Nic nie piszę, bo co tu napisać, jak nic się nie dzieje :( Ja też stale zaglądam i nawet piszę. Marycha faktycznie zniknęła na dobre, oby nie na złe. Quote
Sara2011 Posted July 12, 2014 Author Posted July 12, 2014 Dzień dobry:-). Podrzucę Mikę, może ktoś zauważy i dorzuci grosik aby Miczka mogła opuścić przytulisko:oops:. Quote
LILUtosi Posted July 12, 2014 Posted July 12, 2014 Bonsai napisał(a):O, świetnie, że boksy są osłonięte tak, że psy nie widzą się wzajemnie. No niby tak jest ale żaden pies nie jest zamykany w domku, każdy ma swoj wybieg więc nie ma potrzeby ich zamykać. Tak więc mają kontakt poprzez panel ogrodzeniowy. Mogę ją całkwicie odizolować na wybiegu betonowym ale wydaje mi się że powinna obserwować życie i uczyć się prawidłowych relacji. To nie schronisko gdzie szczeka dookoła mnóstwo psów i wprowadza nerwową atmosferę. Zresztą zachowanie jej jest normalne. Jeśli siedzi cały dzień zamknięta w klatce i nagle ma człowieka do miziania to będzie go bronić. Przy stabilnej sytuacji i jasnych oczekiwaniach opiekuna wcale nie musi atakować. Czasem wystarczą wspólne spacery w trakcie których otrzymuje inne pozytywne bodźcie. Nie widziałam psa i jej zachowań więc ciężko mi wyrokować. A teraz konkrety bo jestem bombardowana pytaniami. Jak wiecie mamy wakacje i okres wyjazdów co do dla hoteli takich jak my jedyna okazja żeby coś wreszcie zarobić. Mam parę rezerwacji na ten okres i najlepszym czasem przyjęcia psa ze schroniska byłby termin połowy sierpnia. Co prawda w tym miesiącu dużo psów poszło do domków i zrobiło się luźniej ale nowy pies ze schronu jest też zagrożeniem różnych chorób. Ale jak się ogarnięcie z deklaracjami szybciej to też możemy wrócić do rozmowy. Stawka 12 zł za dobę oczywiście z moją karmą. Dojazd do weta w Strzelinie gratis, do Wrocławia do specjalistów płatny za zwrot paliwa. Quote
Sara2011 Posted July 12, 2014 Author Posted July 12, 2014 Uważam, że powinniśmy zarezerwować miejsce u Lili na połowę sierpnia i błagać do tego czasu o deklaracje. A gdyby udało się takie deklaracje zgromadzić wcześniej, to tak jak Lilu napisała można powrócić do rozmowy. Warunki u Lilu mi się podobają. Co sądzicie? Quote
Poker Posted July 12, 2014 Posted July 12, 2014 jestem jak najbardziej za opcją u LILU.Jeszcze nigdy nie zawiodła. Quote
Bonsai Posted July 12, 2014 Posted July 12, 2014 Ja też jestem za. Teraz tylko trzeba dozbierać deklaracje. Im szybciej je zbierzemy, tym większa szansa, że może uda się wyciągnąć sunię prędzej. Quote
Poker Posted July 12, 2014 Posted July 12, 2014 w takim razie może wpisać w tytule wątku ,że pojedzie do LILU, gdy uzbiera deklaracje. Dobrze by było uzbierać chociaż 3/4 kwoty ,a resztę bazarkami i doraźnymi wpłatami uzupełniać. Quote
Sara2011 Posted July 12, 2014 Author Posted July 12, 2014 Jak Marycha się pojawi, to zmieni pewnie tytuł wątku. Dobrze byłoby mieć komplet deklaracji a jednorazowe mieć na weta, transport, obrożę itp . do tego brakuje nam ok.250zł (nie licząc tego co juz mamy na koncie z jednorazowych). Quote
Gabi79 Posted July 12, 2014 Posted July 12, 2014 Sara2011 napisał(a):Uważam, że powinniśmy zarezerwować miejsce u Lili na połowę sierpnia i błagać do tego czasu o deklaracje. A gdyby udało się takie deklaracje zgromadzić wcześniej, to tak jak Lilu napisała można powrócić do rozmowy. Warunki u Lilu mi się podobają. Co sądzicie? Ja też uważam, że trzeba rezerwować miejsce i wysłać prośby o deklaracje. Ja zawsze wysyłam około 200, trzeba być dobrej myśli, że trochę grosza się uzbiera. A jaki jest koszt pobytu u Lili, przepraszam, nie doczytałam. Quote
Bonsai Posted July 12, 2014 Posted July 12, 2014 Gabi79 napisał(a):Ja też uważam, że trzeba rezerwować miejsce i wysłać prośby o deklaracje. Ja zawsze wysyłam około 200, trzeba być dobrej myśli, że trochę grosza się uzbiera. A jaki jest koszt pobytu u Lili, przepraszam, nie doczytałam. 12 zł/dobę Quote
Poker Posted July 12, 2014 Posted July 12, 2014 Gabi79 napisał(a):Ja też uważam, że trzeba rezerwować miejsce i wysłać prośby o deklaracje. Ja zawsze wysyłam około 200, trzeba być dobrej myśli, że trochę grosza się uzbiera. A jaki jest koszt pobytu u Lili, przepraszam, nie doczytałam. 12 zł/dobę już z karmą. Quote
brzośka Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 Jestem na zaproszenie. Przeliczę "wolne środki" (:evil_lol:) i zobaczę ile jestem w stanie miesięcznie dorzucić. U Lilu byłam kilka razy, suczka będzie tam miała dobrze :) Quote
Sara2011 Posted July 13, 2014 Author Posted July 13, 2014 brzośka napisał(a):Jestem na zaproszenie. Przeliczę "wolne środki" (:evil_lol:) i zobaczę ile jestem w stanie miesięcznie dorzucić. U Lilu byłam kilka razy, suczka będzie tam miała dobrze :) Brzośko kochana, byłoby wspaniale gdybyś mogła jakiś grosik dorzucić do utrzymania Miki:-). Quote
bela51 Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 Jestem na zaproszenie , bo sunia biedna strasznie. :-( Wybaczcie, jestem zadeklarowana po same uszy, "moje" ONki siedza w hotelach bez deklaracji, na samych bazarkach. Moge dorzucic jednorazowo 10 zł, choc wiem, ze to kropla w morzu potrzeb. :-( Róbcie bazarki cegiełkowe, wbrew pozorom, czasem ktos woli wpłacic niewielka sumke, niz kupowac rzecz, ktora akurat nie jest potrzebna i jeszcze placic haracz poczcie za przesyłke. Wyciagnijcie biedule jak najszybciej, pieniadze zawsze jakos sie znajdują, tylko potrzeba determinacji. Zajrzyjcie do naszego Bezimiennego, bez grosza przy psiej duszy. NIe namawiam na kupno cegiełki, ale prosze o odwiedziny i jednoczesnie podsyłam pomysł na bazarek.:lol: http://www.dogomania.pl/forum/threads/254251-LOTERIA-IMIENNA-Z-NAGROD%C4%84-do-20-07-2014r-godz-20-00 Quote
Sara2011 Posted July 13, 2014 Author Posted July 13, 2014 [quote name='bela51']Jestem na zaproszenie , bo sunia biedna strasznie. :-( Wybaczcie, jestem zadeklarowana po same uszy, "moje" ONki siedza w hotelach bez deklaracji, na samych bazarkach. Moge dorzucic jednorazowo 10 zł, choc wiem, ze to kropla w morzu potrzeb. :-( Róbcie bazarki cegiełkowe, wbrew pozorom, czasem ktos woli wpłacic niewielka sumke, niz kupowac rzecz, ktora akurat nie jest potrzebna i jeszcze placic haracz poczcie za przesyłke. Wyciagnijcie biedule jak najszybciej, pieniadze zawsze jakos sie znajdują, tylko potrzeba determinacji. Zajrzyjcie do naszego Bezimiennego, bez grosza przy psiej duszy. NIe namawiam na kupno cegiełki, ale prosze o odwiedziny i jednoczesnie podsyłam pomysł na bazarek.:lol: http://www.dogomania.pl/forum/threads/254251-LOTERIA-IMIENNA-Z-NAGRODĄ-do-20-07-2014r-godz-20-00 Belu, dziękuję za przybycie. Wpłata jednorazowa też bardzo się przyda-ziarnko do ziarnka i bliżej celu. Bardzo dziękuję, podeślę nr konta. Zaglądaj do nas proszę czasem, wesprzyj radą, podnieś wątek. O zorganizowanie bazarku cegiełkowego poproszę kogoś z tzw. "większą renomą" na Dogo:-). Obawiam się, ze ja nie za wiele osób przyciągnę ( takie mam wrażenie):-). Quote
ewu Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 Dziewczyny mam w hoteliku dużego psa i tylko 40 zł deklaracji ale jakoś sobie radzę, więc i Wy dacie radę, jestem pewna:):):) Nie mogę dać stałej bo oprócz tej sytuacji mam sporo zobowiązań. Jednak nie odmówię tej cudnej sunieczce i dlatego deklaruję po 10 zł przez10 miesięcy i dodatkowo wpłacę z góry. Wyciągajcie bidusię, szkoda suni. Quote
Sara2011 Posted July 13, 2014 Author Posted July 13, 2014 ewu napisał(a):Dziewczyny mam w hoteliku dużego psa i tylko 40 zł deklaracji ale jakoś sobie radzę, więc i Wy dacie radę, jestem pewna:):):) Nie mogę dać stałej bo oprócz tej sytuacji mam sporo zobowiązań. Jednak nie odmówię tej cudnej sunieczce i dlatego deklaruję po 10 zł przez10 miesięcy i dodatkowo wpłacę z góry. Wyciągajcie bidusię, szkoda suni. Ewu, bardzo gorąco dziękuję za pomoc. Podeślę nr konta jako że jestem Skarbnikiem:-). Wzięłam się dzisiaj za rozsyłanie PW, może chociaż trochę pieniążków uda się uzbierać, chociaż zdaję sobie sprawę ze będzie ciężko bo wszyscy zadeklarowani po uszy. Dlatego tym bardziej dziękuję za pomoc Mikusi:loveu:. Quote
Poker Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 Myślę ,że dobrze by było ustalić czy pieniążki zbieramy awansem czyli już czy dopiero jak sunia pojedzie do hoteliku. Jestem za tym,żeby zbierać już. Quote
Recommended Posts