Sara2011 Posted July 9, 2014 Author Posted July 9, 2014 Czy ktoś mógłby porozsyłać trochę próśb o deklaracje? Podobno jest jakaś "maszynka" do rozsyłania PW. Quote
agnilas Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 a czy szukacie też DS? ogłaszacie ja do adopcji po prostu. ja wszystkie moje adoptowałam prosto z marszu sama zabrałam ze schronu po przeczytaniu ogloszenia. to się zdarza że ktoś weźmie psa i jest dobrym panem dla tego psa tak od razu i radzi sobie nawet jeśli sa problemy. Quote
Marycha35 Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Ja bym chciała, żeby Miczka już w tym cholernym przytulisku dłużej nie siedziała, ale deklaracji mało, to niestety fakt. Sunia była i jest ogłaszana i ... nic:roll: Quote
Sara2011 Posted July 9, 2014 Author Posted July 9, 2014 Żeby tylko z tej klatki w przytulisku gdzieś na łańcuchu nie wylądowała:-( Quote
Poker Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Myślę ,że będzie więcej deklaracji jakbędzie decyzja dokąd ona ma jechać. Staram sie obiektywnie ocenić wątek i przebija z niego brak zdecydowania. A może spytać Stonka 125, ona działa w okolicach Jarocina. Quote
agnilas Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 tak ja czuje to samo. trudno coś zadeklarować na psa z ktorym nie wiadomo co będzie. sama bym cos dorzuciła jak bym wiedziała o co chodzi. co będzie dalej kto czuje się na prawde odpowiedzialny za psa. Quote
Sara2011 Posted July 9, 2014 Author Posted July 9, 2014 Wszystko to prawda ale z drugiej strony trudno podjąć decyzję "wyciągamy psa" mając jeszcze tak mało deklaracji.... Quote
Bonsai Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Mika ma cały czas ogłoszenie wyróżnione na olx.pl, wcześniej też na morusek.pl i nic... Nawet nie było telefonów. Nie mam pojęcia czemu, to taka fajna sunia. Quote
Poker Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Zdecydowanie lepiej się czyta informacje na wątku psa,że " ma zapewnione Dt czy hotelik tu czy tam ,ale brakuje np.tyle i tyle deklaracji do pełnej kwoty , która wynosi tyle i tyle" A co z LILUtosi? nie może jej wziąć? Quote
Bonsai Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Co do braku zdecydowania... Ja bym "zaklepała" miejsce u hop! i zbierała deklaracje. Quote
Bonsai Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Poker napisał(a):Zdecydowanie lepiej się czyta informacje na wątku psa,że " ma zapewnione Dt czy hotelik tu czy tam ,ale brakuje np.tyle i tyle deklaracji do pełnej kwoty , która wynosi tyle i tyle" A co z LILUtosi? nie może jej wziąć? Lilu ma tylko kojce, a lepiej by było, gdyby sunia była w domu. Quote
Sara2011 Posted July 9, 2014 Author Posted July 9, 2014 Uważam, ze kojec w hoteliku z możliwością codziennego wybiegania się jest lepszy od tej klitki w przytulisku. Ja bym zabrała Mikę nawet do kojca jeśli domowego hotelu brak. Quote
Poker Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 LILU bierze często psy do domu.Przecież miała psa z przytuliska i było OK. Ile trzeba czekać na miejsce u hop! ? Quote
Bonsai Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Lilu bierze psy do domu, jeśli ładnie współżyją z innymi - a z Miką wiemy jaki jest ostatnio problem. Absolutnie uwielbiam Lilu i wiem, że Mika miałaby u niej bardzo dobrze. A i rutta jest blisko... Nie wiem jakie kojce ma Lilu? Osłonięte? Chodzi o to, by sunia miała spokój. Wiem, że większość czasu psy spędzają na podwórzu... Może zadzwonię do rutty, ona zna Mikę oraz warunki u Lilu, może będzie w stanie powiedzieć jak ona to widzi. :) Nie wiem ile trzeba czekać na miesjce u hop!, ja się z nią w sprawie Miki nie kontaktowałam. Quote
Sara2011 Posted July 10, 2014 Author Posted July 10, 2014 Bonsai, zadzwoń proszę to rutty i zapytaj jak ona widzi warunki u Lilu dla Miki. Trzeba coś działać i podjąć decyzje bo stoimy w miejscu. Quote
ania68 Posted July 10, 2014 Posted July 10, 2014 Sara2011 napisał(a):Bonsai, zadzwoń proszę to rutty i zapytaj jak ona widzi warunki u Lilu dla Miki. Trzeba coś działać i podjąć decyzje bo stoimy w miejscu. Właśnie, stoicie dziewczyny w miejscu. Myślałam, że pieniądze po Huzarze deczko przyśpieszą Wasze działania. Wiem, że to wszystko dla dobra suni, chcecie dla niej jak najlepiej. Proponuję porozsyłać wątek, spamować (ja, niestety nie mogę pomóc z braku czasu) może zjawi się tu ktoś, kto podpowie jakiś fajny hotelik? Trzeba też prosić o deklaracje, bo na dłuższą metę (nie wiadomo kiedy znajdzie dom) nie wydolicie. Będę Was wspierać jak tylko będę mogła, ale kasy nie mogę zadeklarować :( Quote
Ewanka Posted July 10, 2014 Posted July 10, 2014 [quote name='Bonsai']Lilu bierze psy do domu, jeśli ładnie współżyją z innymi - a z Miką wiemy jaki jest ostatnio problem. (...) Myślę, że dobrze by było jasno i wyraźnie określić "ten problem", żeby potencjalny DT czy hotelik wiedział na co się pisze. W domowych DT najczęściej są już inne psy, więc konieczna jest informacja: Czy Mika jest agresywna do psów (suczek lub/i samców)? do ludzi? nieprzewidywalna? czy jeszcze coś innego? Ja niestety nie mogę pomóc w żaden inny sensowny sposób, jedynie obecnością ;) Quote
hop! Posted July 10, 2014 Posted July 10, 2014 Nie mam miejsca. Odmówiłam już kilku osobom (m.in. właścicielom, którzy chcieli umieścić swoje psiaki na czas wyjazdu). Adopcje stanęły i nie mam pojęcia, kiedy miejsce się zwolni. Na dodatek mam jedną rezerwację (póki co, aktualną). Jeżeli Mikę trzeba pilnie wyciągnąć, to nawet miejsce w dobrym hotelu kojcowym będzie dobre. Potem ewentualnie na spokojnie możecie myśleć o zmianie. Amadorka prowadzi hotel koło Tomaszowa Mazowieckiego - wątek na dogo: kliknij, strona na fejsie: https://pl-pl.facebook.com/HotelDlaZwierzat4Lapy. Tam są kojce i boksy w budynku. Podobno to dobry hotelik i niedrogi. Zapytajcie o miejsce. Quote
Bonsai Posted July 10, 2014 Posted July 10, 2014 [quote name='Ewanka']Myślę, że dobrze by było jasno i wyraźnie określić "ten problem", żeby potencjalny DT czy hotelik wiedział na co się pisze. W domowych DT najczęściej są już inne psy, więc konieczna jest informacja: Czy Mika jest agresywna do psów (suczek lub/i samców)? do ludzi? nieprzewidywalna? czy jeszcze coś innego? Ja niestety nie mogę pomóc w żaden inny sensowny sposób, jedynie obecnością ;) Ja to wszystko pisałam, co prawda poprzez PW do Marychy35, ale każdy hotelik był o tym wszystkim przez nią informowany. Krótko: - nie jest agresywna do ludzi, jest uległa - ostatnio zaczęła być zaborcza wobec innych psów, czyli w obecności człowieka warczy i kłapie na inne psy - jest w tym wszystkim dość przewidywalna i osoba znająca psie sygnały powinna sobie z tym poradzić - niekoniecznie jednak wskazany jest kontakt z dowolnymi psami, gdyż sunia musi się wyciszyć - konieczne jest obniżenie u niej poziomu stresu. Trzeba to mieć na uwadze, bo inaczej problem może się powiększyć (np. właśnie w skutek źle dobranych psów do interakcji) - sunia w skutek stresu niszczy budę i zjada własne odchody. Pytanie czy nie miałaby lęku separacyjnego. [quote name='hop!']Nie mam miejsca. Odmówiłam już kilku osobom (m.in. właścicielom, którzy chcieli umieścić swoje psiaki na czas wyjazdu). Adopcje stanęły i nie mam pojęcia, kiedy miejsce się zwolni. Na dodatek mam jedną rezerwację (póki co, aktualną). Jeżeli Mikę trzeba pilnie wyciągnąć, to nawet miejsce w dobrym hotelu kojcowym będzie dobre. Potem ewentualnie na spokojnie możecie myśleć o zmianie. Amadorka prowadzi hotel koło Tomaszowa Mazowieckiego - wątek na dogo: kliknij, strona na fejsie: https://pl-pl.facebook.com/HotelDlaZwierzat4Lapy. Tam są kojce i boksy w budynku. Podobno to dobry hotelik i niedrogi. Zapytajcie o miejsce. Czyli hop! raczej odpada. Szkoda strasznie. :( W takim razie może pociśniemy Lilu, skoro i tak mają być kojce. Quote
Ewanka Posted July 10, 2014 Posted July 10, 2014 Bonsai, dzięki za wyczerpującą odpowiedź, widzę, że na ten moment dość trudna dziewczynka :( Jeśli mogą być kojce to miejsce oferowała zuziaM (tylko to bardzo daleko) to doświadczona, bardzo ciepła osoba. Quote
Bonsai Posted July 10, 2014 Posted July 10, 2014 Tak, też słyszałam bardzo dobre opinie o zuziaM, ale jeśli mają być kojce, to chyba jednak lepiej u Lilutosi, z uwagi na to, że we Wrocławiu mamy "swoich" ludzi, którzy mogliby Mikę odwiedzać. Tylko czy ktoś pytał ją, czy ma miejsce? Quote
Sara2011 Posted July 10, 2014 Author Posted July 10, 2014 Bonsai napisał(a):Tak, też słyszałam bardzo dobre opinie o zuziaM, ale jeśli mają być kojce, to chyba jednak lepiej u Lilutosi, z uwagi na to, że we Wrocławiu mamy "swoich" ludzi, którzy mogliby Mikę odwiedzać. Tylko czy ktoś pytał ją, czy ma miejsce? Ja wysłałam dzisiaj PW do Lilu. Quote
LILUtosi Posted July 10, 2014 Posted July 10, 2014 Jestem tu. :-) Z doskoku podczytuje. Kiedy Marysia zapytała o miejsce to przeczytałam że coś się tam fajnego dla niej szykuje i wtedy straciłam wątek. Wszystko zostało tu już powiedziane co do mojego hotelu. Zibi miał być do kojca ale super zgrał się ze stadem i spał na kanapie. Co do kojców to kazdy ma wybieg dla siebie z domkiem drewnianym. Wygląda to tak: Quote
Ewanka Posted July 10, 2014 Posted July 10, 2014 Wygląda świetnie :) ... o LILUtosi też słyszałam same superlatywy! Czyli czekamy na opinię Marychy? Quote
Sara2011 Posted July 10, 2014 Author Posted July 10, 2014 Jak dla mnie super :-). Lilu-jaka jest cena miesięcznego pobytu z karmą dla takiej suni jak Mika? I czy jest w tej chwili wolny kojec i można by było sunię wyciągać z przytuliska? Quote
Recommended Posts