Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a czy szukacie też DS? ogłaszacie ja do adopcji po prostu. ja wszystkie moje adoptowałam prosto z marszu sama zabrałam ze schronu po przeczytaniu ogloszenia. to się zdarza że ktoś weźmie psa i jest dobrym panem dla tego psa tak od razu i radzi sobie nawet jeśli sa problemy.

Posted

Ja bym chciała, żeby Miczka już w tym cholernym przytulisku dłużej nie siedziała, ale deklaracji mało, to niestety fakt.
Sunia była i jest ogłaszana i ... nic:roll:

Posted

Myślę ,że będzie więcej deklaracji jakbędzie decyzja dokąd ona ma jechać. Staram sie obiektywnie ocenić wątek i przebija z niego brak zdecydowania.
A może spytać Stonka 125, ona działa w okolicach Jarocina.

Posted

tak ja czuje to samo. trudno coś zadeklarować na psa z ktorym nie wiadomo co będzie. sama bym cos dorzuciła jak bym wiedziała o co chodzi. co będzie dalej kto czuje się na prawde odpowiedzialny za psa.

Posted

Mika ma cały czas ogłoszenie wyróżnione na olx.pl, wcześniej też na morusek.pl i nic... Nawet nie było telefonów. Nie mam pojęcia czemu, to taka fajna sunia.

Posted

Zdecydowanie lepiej się czyta informacje na wątku psa,że " ma zapewnione Dt czy hotelik tu czy tam ,ale brakuje np.tyle i tyle deklaracji do pełnej kwoty , która wynosi tyle i tyle"
A co z LILUtosi? nie może jej wziąć?

Posted

Poker napisał(a):
Zdecydowanie lepiej się czyta informacje na wątku psa,że " ma zapewnione Dt czy hotelik tu czy tam ,ale brakuje np.tyle i tyle deklaracji do pełnej kwoty , która wynosi tyle i tyle"
A co z LILUtosi? nie może jej wziąć?

Lilu ma tylko kojce, a lepiej by było, gdyby sunia była w domu.

Posted

Uważam, ze kojec w hoteliku z możliwością codziennego wybiegania się jest lepszy od tej klitki w przytulisku. Ja bym zabrała Mikę nawet do kojca jeśli domowego hotelu brak.

Posted

Lilu bierze psy do domu, jeśli ładnie współżyją z innymi - a z Miką wiemy jaki jest ostatnio problem.

Absolutnie uwielbiam Lilu i wiem, że Mika miałaby u niej bardzo dobrze. A i rutta jest blisko... Nie wiem jakie kojce ma Lilu? Osłonięte? Chodzi o to, by sunia miała spokój. Wiem, że większość czasu psy spędzają na podwórzu... Może zadzwonię do rutty, ona zna Mikę oraz warunki u Lilu, może będzie w stanie powiedzieć jak ona to widzi. :)

Nie wiem ile trzeba czekać na miesjce u hop!, ja się z nią w sprawie Miki nie kontaktowałam.

Posted

Bonsai, zadzwoń proszę to rutty i zapytaj jak ona widzi warunki u Lilu dla Miki. Trzeba coś działać i podjąć decyzje bo stoimy w miejscu.

Posted

Sara2011 napisał(a):
Bonsai, zadzwoń proszę to rutty i zapytaj jak ona widzi warunki u Lilu dla Miki. Trzeba coś działać i podjąć decyzje bo stoimy w miejscu.

Właśnie, stoicie dziewczyny w miejscu. Myślałam, że pieniądze po Huzarze deczko przyśpieszą Wasze działania. Wiem, że to wszystko dla dobra suni, chcecie dla niej jak najlepiej. Proponuję porozsyłać wątek, spamować (ja, niestety nie mogę pomóc z braku czasu) może zjawi się tu ktoś, kto podpowie jakiś fajny hotelik? Trzeba też prosić o deklaracje, bo na dłuższą metę (nie wiadomo kiedy znajdzie dom) nie wydolicie. Będę Was wspierać jak tylko będę mogła, ale kasy nie mogę zadeklarować :(

Posted

[quote name='Bonsai']Lilu bierze psy do domu, jeśli ładnie współżyją z innymi - a z Miką wiemy jaki jest ostatnio problem. (...)

Myślę, że dobrze by było jasno i wyraźnie określić "ten problem", żeby potencjalny DT czy hotelik wiedział na co się pisze.

W domowych DT najczęściej są już inne psy, więc konieczna jest informacja:

Czy Mika jest agresywna do psów (suczek lub/i samców)?
do ludzi?
nieprzewidywalna?
czy jeszcze coś innego?

Ja niestety nie mogę pomóc w żaden inny sensowny sposób, jedynie obecnością ;)

Posted

Nie mam miejsca. Odmówiłam już kilku osobom (m.in. właścicielom, którzy chcieli umieścić swoje psiaki na czas wyjazdu). Adopcje stanęły i nie mam pojęcia, kiedy miejsce się zwolni. Na dodatek mam jedną rezerwację (póki co, aktualną). Jeżeli Mikę trzeba pilnie wyciągnąć, to nawet miejsce w dobrym hotelu kojcowym będzie dobre. Potem ewentualnie na spokojnie możecie myśleć o zmianie.

Amadorka prowadzi hotel koło Tomaszowa Mazowieckiego - wątek na dogo: kliknij
, strona na fejsie: https://pl-pl.facebook.com/HotelDlaZwierzat4Lapy. Tam są kojce i boksy w budynku. Podobno to dobry hotelik i niedrogi. Zapytajcie o miejsce.

Posted

[quote name='Ewanka']Myślę, że dobrze by było jasno i wyraźnie określić "ten problem", żeby potencjalny DT czy hotelik wiedział na co się pisze.

W domowych DT najczęściej są już inne psy, więc konieczna jest informacja:

Czy Mika jest agresywna do psów (suczek lub/i samców)?
do ludzi?
nieprzewidywalna?
czy jeszcze coś innego?

Ja niestety nie mogę pomóc w żaden inny sensowny sposób, jedynie obecnością ;)

Ja to wszystko pisałam, co prawda poprzez PW do Marychy35, ale każdy hotelik był o tym wszystkim przez nią informowany.

Krótko:
- nie jest agresywna do ludzi, jest uległa
- ostatnio zaczęła być zaborcza wobec innych psów, czyli w obecności człowieka warczy i kłapie na inne psy
- jest w tym wszystkim dość przewidywalna i osoba znająca psie sygnały powinna sobie z tym poradzić
- niekoniecznie jednak wskazany jest kontakt z dowolnymi psami, gdyż sunia musi się wyciszyć
- konieczne jest obniżenie u niej poziomu stresu. Trzeba to mieć na uwadze, bo inaczej problem może się powiększyć (np. właśnie w skutek źle dobranych psów do interakcji)
- sunia w skutek stresu niszczy budę i zjada własne odchody. Pytanie czy nie miałaby lęku separacyjnego.

[quote name='hop!']Nie mam miejsca. Odmówiłam już kilku osobom (m.in. właścicielom, którzy chcieli umieścić swoje psiaki na czas wyjazdu). Adopcje stanęły i nie mam pojęcia, kiedy miejsce się zwolni. Na dodatek mam jedną rezerwację (póki co, aktualną). Jeżeli Mikę trzeba pilnie wyciągnąć, to nawet miejsce w dobrym hotelu kojcowym będzie dobre. Potem ewentualnie na spokojnie możecie myśleć o zmianie.

Amadorka prowadzi hotel koło Tomaszowa Mazowieckiego - wątek na dogo: kliknij
, strona na fejsie: https://pl-pl.facebook.com/HotelDlaZwierzat4Lapy. Tam są kojce i boksy w budynku. Podobno to dobry hotelik i niedrogi. Zapytajcie o miejsce.

Czyli hop! raczej odpada. Szkoda strasznie. :( W takim razie może pociśniemy Lilu, skoro i tak mają być kojce.

Posted

Bonsai, dzięki za wyczerpującą odpowiedź, widzę, że na ten moment dość trudna dziewczynka :(

Jeśli mogą być kojce to miejsce oferowała zuziaM (tylko to bardzo daleko) to doświadczona, bardzo ciepła osoba.

Posted

Tak, też słyszałam bardzo dobre opinie o zuziaM, ale jeśli mają być kojce, to chyba jednak lepiej u Lilutosi, z uwagi na to, że we Wrocławiu mamy "swoich" ludzi, którzy mogliby Mikę odwiedzać.

Tylko czy ktoś pytał ją, czy ma miejsce?

Posted

Bonsai napisał(a):
Tak, też słyszałam bardzo dobre opinie o zuziaM, ale jeśli mają być kojce, to chyba jednak lepiej u Lilutosi, z uwagi na to, że we Wrocławiu mamy "swoich" ludzi, którzy mogliby Mikę odwiedzać.

Tylko czy ktoś pytał ją, czy ma miejsce?

Ja wysłałam dzisiaj PW do Lilu.

Posted

Jestem tu. :-)
Z doskoku podczytuje. Kiedy Marysia zapytała o miejsce to przeczytałam że coś się tam fajnego dla niej szykuje i wtedy straciłam wątek. Wszystko zostało tu już powiedziane co do mojego hotelu. Zibi miał być do kojca ale super zgrał się ze stadem i spał na kanapie. Co do kojców to kazdy ma wybieg dla siebie z domkiem drewnianym. Wygląda to tak:

Posted

Jak dla mnie super :-).
Lilu-jaka jest cena miesięcznego pobytu z karmą dla takiej suni jak Mika? I czy jest w tej chwili wolny kojec i można by było sunię wyciągać z przytuliska?