Ajula Posted June 30, 2014 Posted June 30, 2014 Zaglądam i cieszę się, że dziadeczek już czuje się lepiej :happy1: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted June 30, 2014 Posted June 30, 2014 [quote name='Ajula']Zaglądam i cieszę się, że dziadeczek już czuje się lepiej :happy1:[/QUOTE] I oby było coraz lepiej :thumbs:. Quote
AgaG Posted June 30, 2014 Author Posted June 30, 2014 [quote name='Grażyna49']Może by mu udało się żółtko dodać do tego co je. Żółtko ma w sobie wszystko co do życia potrzebne. Może z czasem całe jajeczko na" miętko" ugotowane :iloveyou:[/QUOTE] Grażynko muszę wszystko z wetką uzgadniać. Na razie przez trzy tygodnie mam dawać tylko tę wołowinę z makaronem, plus ewentualnie bułkę pszenną. A potem kto wie, moze Feniuś będzie i jajeczka jadł i inne pyszności? Dziś kosmitek mój trzy posiłki zjadł i pół bułki też chciał. Mam wrażenie, że jakby w klacie piersiowej mu przybyło po tych paru dniach, tak zmężniał. :) Quote
azalia Posted June 30, 2014 Posted June 30, 2014 Ależ się cieszę,że Fenuś zmężniał. Rzadko coś piszę,ale jestem na wątku codziennie. Quote
AgaG Posted June 30, 2014 Author Posted June 30, 2014 [quote name='Ajula']Zaglądam i cieszę się, że dziadeczek już czuje się lepiej :happy1:[/QUOTE] Ajula wielka w tym Twoja zasługa.. :) Infomacji co do kuracji na jelitka dla Twojej suni.. Pogłaszcz ją ode mnie :) i innym ciociom też dziekuję za wszystkie rady! [B]dana[/B] :dziekuję za kciuki nieustające:). [B]azalia[/B] bardzo mi miło, że zaglądasz i nam kibicujesz. :) Quote
asiuniab Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 i ja dziś mogę się nacieszyć zdrówkiem Fenulka:) Quote
Figunia Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 Ja też się raduję i trzymam kciuki za to, by Fenomemek jeszcze mocno nas zadziwił...:multi: Quote
mari23 Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 [quote name='Figunia']Ja też się raduję i trzymam kciuki za to, by Fenomemek jeszcze mocno nas zadziwił...:multi:[/QUOTE] i ja też ! kocham takie starunie siwe pysie Quote
Marycha35 Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 Zdrowia wór cały ślę do grzybciusia naszego:) Quote
mar.gajko Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 Mam nadzieję, że dobra passa się utrzymuje i grzybuś kochany dalej ma apetycik. Quote
Marycha35 Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 Czego mu w Dniu Psa życzymy z serducha:);):):):) Quote
AgaG Posted July 1, 2014 Author Posted July 1, 2014 Kochane ciocie: [B]asiuniab,[/B] [B]mar.gajko,[/B] [B]Figunia, Marycha 35[/B], [B]mari23[/B] i wszystkie ciocie, które o Fenomenku pamietają , Grzybciuś bardzo dziekuje :loveu::) i to prawda, że takie mordki jak jego to są widoki słodkie i kochane. Spryciarz mały zaczyna kobinować jak dziecko i dziś odkryłam, że potrafi antybiotyk włożony do buzi długo trzymać pod języczkiem, a jak mamusia się odwróci, to wypluć do swojego łóżeczka:crazyeye: :) No ale się wydało, bo wciąż sprzątam i sprzątam, więc nic się nie ukryje :) O tym, że lepiej się czuje, świadczy też fakt, że sam się dziś po spacerku umył przed założeniem pieluszki i więcej merdał kochany kosmitek. :p Uff będzie dobrze.. co prawda apetycik dziś mniejszy, no ale wczoraj pół kilo wołowiny zjadł plus makaronik szlachecki, to może dziś czuje się jeszcze najedzony. ale właśnie się obudził, zniosę go na spacerek i mam nadzieję, że ładnie zje kolację. a potem będzie tulenie przed snem i buziaki od mamusi i od wszystkich cioć :p Quote
Sarunia-Niunia Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 [CENTER][COLOR=#ff0000][SIZE=5][FONT=century gothic] Wszystkiego co najlePSIE z okazji Dnia Psiaka dla dzielnego i kochanego Fenomenka[/FONT][/SIZE][/COLOR] [IMG]http://haruki.pl/wp-content/uploads/2011/07/dzien_psa1.jpg[/IMG] [/CENTER] Quote
AgaG Posted July 1, 2014 Author Posted July 1, 2014 Sarunia-Niunia ależ śliczne życzenia. Zaraz przekażę Fenomenkowi :) hmm a czy ja mu nie powinnam zawiązać dzisiaj kokardy ? :) Quote
mar.gajko Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 [quote name='AgaG']Sarunia-Niunia ależ śliczne życzenia. Zaraz przekażę Fenomenkowi :) hmm a czy ja mu nie powinnam zawiązać dzisiaj kokardy ? :)[/QUOTE] Na Grzybciu kokardy nie. Na polędwiczce wołowej :evil_lol: Quote
elik Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 Jaaaaaaaaki piękny prezencik :) A ja tylko życzenia - najlepszego zdróweczka, mega apetyciku i pieszczot bez liku :loveu: Quote
AgaG Posted July 1, 2014 Author Posted July 1, 2014 [quote name='mar.gajko']Na Grzybciu kokardy nie. Na polędwiczce wołowej :evil_lol:[/QUOTE] Moja mama zawsze naszemu psu wiązała kokardę w ważne święta :) hmm głównie na Boże Narodzenie:eviltong: może więc dzień psa jest odpowiedni na kokardę?:evil_lol: a na wołowince to mogę zrobić kokardę z malutkich kiełbasek:) to moze chętniej Fenuś mięsko zje. Quote
malagos Posted July 2, 2014 Posted July 2, 2014 Aga, to Cię nieźle ta dieta wołowinowa kosztuje, co? .... U nas w wiejskim sklepiku mięsnym są kawałki wołowe po 14 zl, jeszcze cena da się wytrzymać, co sobie bardzo chwalą moje koty i suczynki :) Quote
rita60 Posted July 2, 2014 Posted July 2, 2014 Zaglądam po cichutku do Fenomena,aż radość bierze jak się czyta o nim...wierna,aczkolwiek cicha wielbicielka. Quote
sharka Posted July 2, 2014 Posted July 2, 2014 a ja zauważyłam że awatarek Agi się zmienił :razz: nie pamiętam jaki był wcześniej :hmmmm: no ale ten jest fajniutki:bigcool: Quote
AgaG Posted July 2, 2014 Author Posted July 2, 2014 [quote name='elik']Jaaaaaaaaki piękny prezencik A ja tylko życzenia - najlepszego zdróweczka, mega apetyciku i pieszczot bez liku [/QUOTE] elik dziękuję bardzo i nawzajem dla Twoich zwierzaków:loveu: [quote name='malagos']Aga, to Cię nieźle ta dieta wołowinowa kosztuje, co? .... U nas w wiejskim sklepiku mięsnym są kawałki wołowe po 14 zl, jeszcze cena da się wytrzymać, co sobie bardzo chwalą moje koty i suczynki [/QUOTE] W biedronce Feniowi kupuję na takich tackach po pól kilo gulaszowego. Więc na samą wołowinkę 13 złotych dziennie :) niech mu wyjdzie na zdrowie. No i lubi na szczęście to mięsko, choć i tak go muszę przekonywać, by jadł. [quote name='rita60']Zaglądam po cichutku do Fenomena,aż radość bierze jak się czyta o nim...wierna,aczkolwiek cicha wielbicielka.[/QUOTE] to nam bardzo miło i pozdrawiamy.:p Feniusia się nie da nie kochać, to taki szczery, prostolinijny pies. [quote name='sharka']a ja zauważyłam że awatarek Agi się zmienił :razz: nie pamiętam jaki był wcześniej :hmmmm: no ale ten jest fajniutki:bigcool:[/QUOTE] No, z pomocą koleżanki udało mi się zmienić puste pole na zdjęcie mojego Skarba. :loveu: Quote
Figunia Posted July 2, 2014 Posted July 2, 2014 Zaglądam i dzisiaj do Fenulka. Jak dobrze, że już nie trzeba zaciskać kciuków z wielką obawą...tylko tak... profilaktycznie...:lol: Oby wreszcie wszystkie kłopoty brzuszkowe poszły precz i piesio mógł pełną piersią korzystać z tego Raju, do którego los litościwy go rzucił. Po takiej poniewierce i nieszczęściu... Quote
AgaG Posted July 2, 2014 Author Posted July 2, 2014 (edited) [quote name='Figunia']Zaglądam i dzisiaj do Fenulka. Jak dobrze, że już nie trzeba zaciskać kciuków z wielką obawą...tylko tak... profilaktycznie...:lol: Oby wreszcie wszystkie kłopoty brzuszkowe poszły precz i piesio mógł pełną piersią korzystać z tego Raju, do którego los litościwy go rzucił. Po takiej poniewierce i nieszczęściu...[/QUOTE] Dziękuję Figuniu, że mu cały czas kibicujesz :) powiem Ci, że ja nie mogę spokojnie myśleć o tym, co on biedny przeszedł w życiu :( jak potwornie ciężko mu było. Tak wczoraj się zastanawiałam, jak on w ogóle przeżył cztery lata w schronisku.. :( przecież ledwo chodzi, poruszając się musi się skupiać na tym, by się nie potknąć, nie przewrócić z powodu tej biednej łapinki.. Na dodatek prawie nic nie widzi. Wczoraj na przykład pomyliły mu się kierunki i szukał miski z wodą najpierw w malutkim pokoju, a potem w sypialni dziecka. Najpierw nie wiedziałam, że mu o tę wodę chodzi, sądziłam, że jak zwykle daje znać swoją wędrówką, że mam go znieść na trawkę i nawet zaczęłam panikować, że może biegunka znów wraca.. A ten biedak nie mógł do kuchni trafić. Teraz słodko lula w swoim łóżeczku, bardzo polubił pontoniki i widzę, jak bezpiecznie się czuje, układajac się w którymś z nich. :) Edited July 2, 2014 by AgaG literówki Quote
Ajula Posted July 2, 2014 Posted July 2, 2014 [quote name='AgaG']Ajula wielka w tym Twoja zasługa.. :) Infomacji co do kuracji na jelitka dla Twojej suni.. Pogłaszcz ją ode mnie :) [/QUOTE] Zasługa naszego cudownego weta, bo jest mądry i dzieli się swoją wiedzą, tłumacząc mi wszystko, ja mogę to potem dalej przekazać :) I Twoja wetka też mądra kobieta, że bierze rady innych pod uwagę. Najważniejsze, żeby kuracja działała, a jak na razie widać, to działa :) Quote
AgaG Posted July 2, 2014 Author Posted July 2, 2014 [quote name='Ajula']Zasługa naszego cudownego weta, bo jest mądry i dzieli się swoją wiedzą, tłumacząc mi wszystko, ja mog miały szczęście, że mają taką wetkę tuż obok. ę to potem dalej przekazać :) I Twoja wetka też mądra kobieta, że bierze rady innych pod uwagę. Najważniejsze, żeby kuracja działała, a jak na razie widać, to działa :)[/QUOTE] Tak powiem Ci, że moja wetka jest bardzo rozsądna i pomocna. Ona też się dzieli swoim doświadczeniem w tych sprawach w których wie, co najlepiej poskutkuje. Jest np. rewelacyjna w leczeniu sączacych się guzów i wielu innych dolegliwości. Moje psiaki to szczęściarze, że mają taką wetkę bliziutko:) Mądrzy weci dzielą się swoją wiedzą i korzystają z doświadczenia innych, a nie zachowują się jakby od razu wszystkie rozumy pozjadali:) Quote
Recommended Posts