Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 430
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Namaszczona Nesko, weekend tuż tuż ;)

Mebelek pomysłowy, ale u mnie nieprzydatny - moje muszą spać wtulone we mnie, całkowicie pod kołdrą - wszystkie trzy "beztlenowce", a Lesio ma awersję do wszelkich wysokości, więc wybiera spanie w posłanku przy kaloryferze.

Posted

Mattilu napisał(a):
Pokerku, cos Ty tak zamilkla?

Bo czekam na telefon z terminem odbioru,Ale pani milczy.Pewnie zadzwoni dziś o 20 i powie ,że chce przyjechać jutro 0 9 , a ja wtedy nie mogę. Ludzie chyba planiją życie sobie kosztem innych.

Zresztą nie pali się nam do wydawania Neski, więc tak się nie cieszcie , bo my :-(
A sunia śpi z nami, dziś zaległa na poduszce miedzy naszymi głowami.

Posted

togaa napisał(a):
Czyli nie wiadomo co z przeprowadzką ?

Wiadomo.
Na razie Neska nie idzie do pani, ponieważ jej ponad 80.letnia mama wylądowała w szpitalu.Mieszka 50 km od Opola i pani musi w weekend jechać do niej, w tygodniu też.
Pani powiedziała ,że nie chce po przyjęciu Neski podrzucać ją do dzieci, bo sunia zgłupieje i nie będzie wiedziała co się z nią dzieje i czyja jest. Było jej bardzo przykro, bo się bardzo cieszyła ,że ją dostanie.
Umówiłyśmy się ,że jeżeli Neska u nas nadal będzie, gdy sytuacja wyjaśni się z pani mamą, to weźmie sunię.
Od wczoraj przeczuwałam ,że coś jest nie tak, bo pani w rozmowie wyglądała na odpowiedzialną osobę.
My się specjalnie nie martwimy.Nacieszymy się nią dłużej.

Posted

Z rozmowy wynikało , że miała nadzieję ,że da radę ,ale okazało się ,że nie jest tak łatwo.Najbardziej kieruje się Neską, tym że nie chce robić jej kiełbie we łbie zmianami miejsc pobytu i opiekunów na samym początku.

Posted

Poker napisał(a):
Również tak uważam. Świadczy o jej odpowiedzialności.

Wydaje mi się, że w tej sytuacji, to najlepsze z możliwych rozwiązanie.

Posted

Ja też nadal trzymam kciuki,a może jeszcze się jakiś domek trafi,przecież idą ogłoszenia.Jestem przekonana,że Neska nawet nie wie,że nie musi jechać do nowego domku i przechodzić aklimatyzacji.

Posted

Ona na pewno nie wie, że nie wie :evil_lol:
Bawi się , dziś szalała z z piłeczką i wnukiem.
Żarłok z niej prze okrutny, przed chwilą zjadła nawet kawałek czerwonej papryki.
Buzi rozdaje na prawo i lewo, wnuka wręcz zalizała.
Sunia przytyła od przyjazdu tylko 300 gramów i trzyma piękną sylwetkę.
A mąż się cieszy jak gupi, że ją jeszcze ma

Posted

Może trafi się domek z większymi dziećmi, które wyszaleją się z Neską.Ona tego bardzo potrzebuje.
Biega naprawdę z prędkością światła. Ledwie na zakrętach wyrabia, hamuje jak pies Pluto.
A teraz ucinają sobie pańciem przed nocną drzemkę.

Posted

To może szukać dla Neski domku z dziećmi? Ze starszą panią zanudzi się,stanie się osowiała.Ja obserwuję mojego rezydenta,jak przyjdą wnuczęta,pies ożywa,jest radosny,skory do zabawy.Na szczęście wnuczęta są u mnie dość często i w jakimś stopniu go zaspakajają,teraz wzięły go do łóżka a Miki szczęśliwy jak nigdy.

Posted

Poker napisał(a):
Może trafi się domek z większymi dziećmi, które wyszaleją się z Neską.Ona tego bardzo potrzebuje.
Biega naprawdę z prędkością światła. Ledwie na zakrętach wyrabia, hamuje jak pies Pluto.
A teraz ucinają sobie pańciem przed nocną drzemkę.

Bardzo dobry pomysł, dla energicznej Neski konieczny dom z aktywnymi ludźmi, dziećmi, będzie z nimi szczęśliwa :)

Głaski dla żarłocznej czarnulki :loveu:

Posted

Nutusia napisał(a):
Czyli ten sprawdzony domek spisujecie na straty?... To może inną kandydaturę Pani podesłać, jak już będzie gotowa przyjąć psinka do domu?

Niekoniecznie.Ale gdyby w tak zwanym międzyczasie Neska trafiła do innego DS, a pani nadal by była chętna na psa, to oczywiście podsunę jej jakieś kandydatury.
Sunia wyszalała się dziś jak dziki dzik na ogródku z piłeczką.Jęzor wisiał do pasa.

Posted

Poker napisał(a):
Niekoniecznie.Ale gdyby w tak zwanym międzyczasie Neska trafiła do innego DS, a pani nadal by była chętna na psa, to oczywiście podsunę jej jakieś kandydatury.
Sunia wyszalała się dziś jak dziki dzik na ogródku z piłeczką.Jęzor wisiał do pasa.

np. kopię Neski, która nadal jest w G. :)