Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 430
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Jestem, jestem. dzięki za troskę.
Dziś rano zadzwoniła pani z Opola ,że chce zabrać Neskę dzisiaj. Mają być po nią 16.30 - 17, a ja nawet nie mam przygotowanej umowy , nie mówiąc o emocjach.:-(
Mąż tylko jęknął.
Resztę z ostatnich dni napiszę wieczorem , bo jestem zakręcona jak ogon prosiaka.

Edited by Poker
Posted

Pani przyjechała po Neskę z synem. Bardzo mili.
Sunia od razu wskoczyła pani na kolana ,a potem jak kot przeszła na kolana chłopaka. Bardzo ich tym ujęła. Chyba czuła pismo nosem , bo była pobudzona.
Porozmawialiśmy, udzieliłam instrukcji, pani podpisała umowę, zapięliśmy naszą obróżkę , bo kupili za dużą, przypięliśmy adresatkę i poszliśmy na ostatni spacer do parku. Jak zwykle w pewnym momencie oni poszli szybkim krokiem do samochodu ,a my schowaliśmy się za drzewo. Wsiedli i pojechali :-(. Neska bardzo się oglądała za nami.

Pani była tak miła,że ok.20 sama zadzwoniła z informacją ,że droga przebiegła na kolankach u pańci bardzo dobrze. W mieszkaniu Neska obleciała wszystkie kąty.Dostała jeść i zaczęła to robić jak u nas na początku czyli wynosić po 1. chrupku na dywanik.
Pani mówi ,że ogonek cały czas w ruchu.
Myślę ,że będzie jej dobrze.Pani powiedziała ,że będą spać razem. Będą jeździć do mamy pani , gdzie jest duży ogród podobno dobrze ogrodzony i Neska będzie miała gdzie szaleć.

Pewnie się zastanawiacie co też się stało ,że tak nagle pani się zgłosiła po nią. Okazało się ,że jej mma wyszła ze szpitala i jest nieźle, a poza tym przyjechał zza granicy na 2 tygodnie syn, który pomoże przy Nesce w okresie aklimatyzacji. Chodzi o to ,żeby sunia na początku nie zostawała na dłużej sama.
Pani była zaskoczona wielkością ,że Neska jest taka mała.Ze zdjęć miała wrażenie ,że jest dużo większa ,mimo że podawałam wagę i wzrost. Poza tym stwierdziła ,że jest śliczna i przemiła i że będzie ją bardzo kochać. I tego się trzymajmy.

Posted

Będzie dobrze Pokerku, będzie dobrze...
Uważam, że sunia trafiła na świetny, bardzo rozsądny dom :lol: .
Wiem, że jest Wam dzisiaj ciężko, niedługo święta, urlop ... dobrze, że pojechała tam dzisiaj.
Przesyłam buziole i przytulam :calus:

Posted

To mamy nową opolankę:)
Nowa Pani Neski jest naprawdę bardzo miłą osobą,myślę,że Neska bardzo dobrze trafiła.
Kiedyś umówię się z nimi na spacer po wałach,ale na początek niech się poznają i oswoją z nową sytuacją.

Państwo Pokerostwo, proszę się nie zamartwiać..będzie dobrze:)

Posted

Ja też myślę,że będzie dobrze.Neska przyzwyczai się do Pani a Pani do niej i będzie to najukochańsze dziecko w domu a przecież o to chodzi.
Bardzo się cieszę,że Neska znalazła domek i będzie w nim szczęśliwa.Jak już Pani zaoferowała Nesce swoje spanko to na bank będzie dobrze.

Posted

Przylaczam sie do choru: bedzie dobrze! Kolanka, spanko, wieczorny telefon...same dobre oznaki. A Ty Poker teraz odpocznij na zasluzonym urlopie, bo tam gdzies juz czeka na Twoje serce i rece kolejna psia bida...

Posted

Wszystko się poukładało jak w pudełeczku - Neska we własnej chacie, Pokerostwo na wakacje i zasłużony odpoczynek, a z resztą podpisuję się wszystkimi kończynami pod wypowiedzią Mattilu :)