rutta Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 Zibi został :) U jego nowej rodziny byłam razem z Lilutosi. Moja największa obawa została rozwiana na samym początku. Zibuch zachowywał się tak jakby nie zauważał papugi. Miał okazję powąchać klatkę ale zupełnie go nie zaciekawiła. Wolał zwiedzać mieszkanie i wkradać się w łaski domowników. Na Zibiego czekały miseczki, piłeczka, misie i bardzo fajni chłopcy. Najstarszy chłopiec prowadził Zibiego na spacerze, a raczej biegł by dorównać psiakowi tempa ;) Wiedzą, żeby przez kilka tygodni nie spuszczać go ze smyczy, wcześniej już mówiła o tym siostra Pani, która ma adoptowaną sunię, my też o to prosiłyśmy. Dwa tygodnie temu odeszła ich suczka po 12 latach, najstarszy syn się z nią wychowywał od samego początku i bardzo przeżył jej odejście. Ujęło mnie jego podejście do Zibiego. Jutro zadzwonię, żeby dopytać, jak sobie radzą :) Mam nadzieję, że wszystko ułoży się jak najlepiej. Quote
Havanka Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 Wspaniałe wieści ! Mam nadzieję, że Zibi nie zacznie interesować się papużką w celach konsumpcyjnych:cool3:, nawet wtedy, gdy miną emocje. Powodzenia Zibi w nowym domku ! Quote
Mela Jakimiuk Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 Powodzenia piesku, bądź szczęśliwy i zawsze kochany... Quote
Anula Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 No to kciuki puszczone jak na razie.Oby Zibulek jak najszybciej zaakceptował swoją nową rodzinę a rodzina jego. Quote
Nutusia Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 Bossssssko! Co się dzieje, gdy odejdzie psiak, z którym wychowywało się dziecko od urodzenia dobrze wiem z autopsji... Super, że rodzice tak szybko zdecydowali o przygarnięciu kolejnego psiego przyjaciela :) Quote
Bonsai Posted March 30, 2014 Author Posted March 30, 2014 O rany! Ale dobre wieści! :multi: Baaaardzo się cieszę, bądź szczęśliwy piesku! :multi: A co powiecie na to, by podtrzymać deklaracje Zibiego, żeby wyciągnąć kolejnego psiaka z tego koszmarnego przytuliska? Na przykład Shaggy'ego, który żyje tam od trzech lat... Jego numer przytuliskowy to 2... Problem z nim jest taki, że to mały Spiderman i wspina się po ścianach boksu bez żadnego wysiłku - musiałby mieszkać w domu (pytanie do Lilutosi czy miałaby warunki, by zabezpieczyć go przed ucieczką). No i poza tym wymaga trochę ogarnięcia, niestety widać, że przez 3 lata praktycznie był pozbawiony opieki... Oczywiście uważam, że póki co nalezy jeszcze przetrzymać te pieniądze i deklaracje "na wszelki wypadek" dla Zibiego, ale tak rzucam temat... Quote
Poker Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 Wspaniałe wieści. Trzymam kciuki ,żeby Zibuch nie zmarnował swojej szansy. Co do papugi, to byłabym jednak czujna.Po ochłonięciu, Zibi może się jednak nią zainteresować. Zibi został wrocławianinem ? Quote
grazia_1979 Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 Dawno nie zaglądałam a tu takie super wieści :) Zibuś doczekał sie własnego domku :)) Quote
Bogusik Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 Bardzo,bzrdzo się cieszę,z tak pomyślnych wiadomości :multi:Zybuniu,powodzenia w nowym domku i nie poluj na papuszkę :smile::kciuki: Bonsai,a co jest z Afro?Czy nadal jest w G.Jeżeli tak,to uważam,że trzeba spanielka wyciągnąć.Taki pies bez pielęgnacji,za krótki czas stanie się jedną kupką nieszczęścia...:-( Kołtuny,oczy,uszy i nie wiadomo,co jeszcze...:-( Bardzo mi go szkoda i nie ukrywam,że leży mi bardzo na sercu... Quote
Bonsai Posted March 30, 2014 Author Posted March 30, 2014 Chyba jest w przytulisku, ale pewna nie jestem, bo dawno nie kontaktowałam się z Wojtkiem. Anula też proponowała mi Afro. Może to nie głupie, wyciągnąć spanielka, on szybko powinien znaleźć DS, a potem Shaggy'ego lub innego psa. Ja jestem za, każde rozwiązanie będzie równie dobre. Quote
Bogusik Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 Bonsai napisał(a):Chyba jest w przytulisku, ale pewna nie jestem, bo dawno nie kontaktowałam się z Wojtkiem. Anula też proponowała mi Afro. Może to nie głupie, wyciągnąć spanielka, on szybko powinien znaleźć DS, a potem Shaggy'ego lub innego psa. Ja jestem za, każde rozwiązanie będzie równie dobre. O to właśnie chodzi,że spanielek doprowadzony do "porządku" powinien szybciutko znaleźć domek.Przynajmniej będzie możliwość sprawdzenia domku i może będą wiadomości o spanielku Quote
LILUtosi Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 Bardzo proszę na razie o nie podniecanie się. Zibi jest specyficznym psem o jasnym wyrażaniu swojego niezadowolenia. Co prawda krzywdy nie robi ale to jednak dzieci. Jeśli jednak się wszystko dobrze ułoży jak najbardziej mogę przyjąć innego pieska w zamian Zibiego jeśli tylko darczyńcy podtrzymają swoje deklarację. Quote
Poker Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 Tak jak LiluTosi , myślę ,że trzeba jednak poczekać na aklimatyzację Zibucha. Zostawią mu imię? Imię AFRO dla spanielka trochę mi nie leży , jest w moim odczuciu niezręczne. Quote
Doda_ Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 Poczekajmy troche, on dopiero wczoraj pojechał.. kochani, ja mam w kolejce kilka psiaków którym obiecałam deklaracje jak tylko jeden z moich deklarowiczów pójdzie do DS, ciezko bedzie przeniesc deklarację:( Quote
LILUtosi Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 Doda_ napisał(a):Poczekajmy troche, on dopiero wczoraj pojechał.. Wczoraj pojechał dziś wraca. Rutta może napisze więcej. :-( Quote
Bonsai Posted March 31, 2014 Author Posted March 31, 2014 Ech... Czyli nie można się za szybko cieszyć... :( Quote
Nutusia Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 O matko... Czyli nie dali mu żadnej szansy :( Quote
Poker Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 O choroba. Może kogoś ugryzł albo solidnie postraszył. Oby tylko papugi nie pożarł. Quote
rutta Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 Postraszył ich. Zibi jasno komunikuje, kiedy ma dosyć. Pani zarzeka się, że dzieci go nie męczyły. Zapewne mu nie dokuczały ale prawdopodobnie nie dały mu odpocząć i psiak się zestresował na tyle, że zaczął łapać ich za nogawki (dorosłych nie), na wieczornym spacerze rzucił się na psa z sąsiedztwa. Po tym zadzwonili do mnie. Poprosiłam, żeby się poważnie zastanowili czy jednak są w stanie zapewnić mu takie warunki, w których spokojnie się zaaklimatyzuje. To nie jest zły dom, nastąpiło pewne niedopasowanie i mogę mieć żal tylko do siebie. To mały zazdrośnik, denerwował się, gdy inne psy u Lilu próbowały zwrócić moją uwagę. Musi wiedzieć, na ile sobie może pozwolić, a ludzie, do których pójdzie muszą potrafić wytyczać granice. Mam nadzieję, że Zibi szybciutko znajdzie ten właściwy dom, będę mu regularnie wyróżniać ogłoszenie. Wtedy na pewno wrócimy do tematu, którego psiaka wyciągnąć w następnej kolejności. Nie powiem, że zależałoby mi, żeby Shaggy też dostał swoją szansę. Quote
Marycha35 Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 Fiu, ale się narobiło. Zibi, smoczku nasz kochany... Quote
Poker Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 Doda_ napisał(a):ale dlaczego nie dali mu więcej czasu ? :( Przpuszczalnie zaczęli się go bać, a wtedy pies wyczuwa i jest po ptakach. Szkoda.Może w takim razie jednak dom bez dzieci tylko z młodymi dorosłymi. A może ten dom byłby dobry dla Neski, która kocha dzieci. Co prawda inny typ urody,ale przecież charakter jest ważniejszy. Quote
Bonsai Posted March 31, 2014 Author Posted March 31, 2014 [quote name='Poker']Przpuszczalnie zaczęli się go bać, a wtedy pies wyczuwa i jest po ptakach. No na szczęście ptak się uchował. ;) A może ten dom byłby dobry dla Neski, która kocha dzieci. Co prawda inny typ urody,ale przecież charakter jest ważniejszy. Celna myśl! Może warto spróbować, Neska kocha dzieci. :) Choć pewnie wnuki Poker wiedzą jak obchodzić się prawidłowo z psem, więc to nie zawsze jest miarodajne. Quote
Recommended Posts