LILUtosi Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 Jeśli zdecydują się na psa to może pojedzie ode mnie Sushi. Jest też aktywnym psem ale bardzo łagodnym. Quote
Doda_ Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 [quote name='Poker']Przpuszczalnie zaczęli się go bać, a wtedy pies wyczuwa i jest po ptakach. Szkoda.Może w takim razie jednak dom bez dzieci tylko z młodymi dorosłymi. A może ten dom byłby dobry dla Neski, która kocha dzieci. Co prawda inny typ urody,ale przecież charakter jest ważniejszy. dokladnie, pies wyczuwa. Trzeba byc stanowczym, pokazac, ze sie go nie boimy. W koncu to Pan rządzi, nie pies. Zaproponujcie Neskę, moze sie uda:) Quote
Nutusia Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 Trzeba być czujnym - dziecko dziecku nierówne (że o rodzicach/dziadkach nie wspomnę). Nasza Chmurcia przeszła taki test na własnej łaciatej skórze, a my razem z nią :( Quote
Bogusik Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 Wieści nie fajne,ale trudno.Z drugiej strony,to i może dobrze,że zaraz Zybiego oddali,a nie np.za kilka tygodni,robiąc psu mętlik w głowie... Quote
Poker Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 To kto jest decyzyjny którego psa ludziom zaproponować ? Quote
Anula Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 Jeżeli w rodzinie są dzieci to trzeba bardzo skrupulatnie sprawdzać dom i zadawać w tym kierunku pytania.Dzieci są nieprzewidywalne i zależy od rodziców jak je ukierunkują do zwierząt.Tu dwa aspekty zadecydowały,że Zibi wrócił,łapanie dzieci za nogawki i napad na psiaka.Być może łapanie za nogawki miało formę zabawy a napad na psiaka to stres związany z nowym otoczeniem.Przecież Zibi nie napadał na psiaki u LILUtosi.Moim zdaniem ludzie nie dali czasu Zibiemu aby poznał ich i odwrotnie.No ale nie ma tego co by na dobre wyszło,Zibi jest tak ślicznym psiakiem,że znajdzie domek i to ten prawdziwy,w którym będzie kochany i szanowany. Quote
LILUtosi Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 Zibi u mnie też atakował z zazdrości inne psiaki. Staram się u niego to wypleniać i już było całkiem dobrze ale w innym miejscu próbuje. Quote
gluchypies Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 Szkoda mi Zibiego, ale chyba lepiej rzeczywiście, że oddali go od razu, zanim się zadomowił. Na pewno uda się mu znaleźć dobry dom. Quote
Doda_ Posted April 2, 2014 Posted April 2, 2014 [quote name='gluchypies']Szkoda mi Zibiego, ale chyba lepiej rzeczywiście, że oddali go od razu, zanim się zadomowił. Na pewno uda się mu znaleźć dobry dom.[/QUOTE] tak , dobrze ze oddali od razu, nie zdazyl sie do nich przywiazac ..... Quote
rutta Posted April 3, 2014 Posted April 3, 2014 [quote name='LILUtosi']Jeśli zdecydują się na psa to może pojedzie ode mnie Sushi. Jest też aktywnym psem ale bardzo łagodnym.[/QUOTE] [quote name='Poker']To kto jest decyzyjny którego psa ludziom zaproponować ?[/QUOTE] Próbowałam kontaktować się z tą Panią, jednak nie odebrała i nie oddzwoniła. Darowałabym sobie ten dom. [quote name='Doda_']tak , dobrze ze oddali od razu, nie zdazyl sie do nich przywiazac .....[/QUOTE] Znajdziemy mu najlepszy dom pod słońcem :) Quote
monika083 Posted April 3, 2014 Posted April 3, 2014 Ja bym tez juz zadnego psa do tego domu nie wciskala, cos mi sie wydaje, ze te dzieci sa bardzo aktywne i "meczyly " za bardzo Zibiego, dlatego zaczal sie bronic, a jesli trafilby tam spokojny ,pies, to tym bardziej byloby go szkoda. Pies mial pewnie byc w jakims sensie zabawka dla dzieci, nigdy tego nie popre. Jutro przeleje pueniazki za marzec i zrobie rozliczenie, przepraszam, ze dopiero teraz, mialam okropny tydzien. Quote
Doda_ Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 Tak, skoro pani nie odbiera i nie oddzwania- odpuszczamy ten domek ! Niestety tak jak mowilam, strasznie ciezko ocenic ludzi.....:( Quote
Bogusik Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 Deklaracja dla Zybiego za kwiecień,poleciała :smile: Quote
monika083 Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 [quote name='Bogusik']Deklaracja dla Zybiego za kwiecień,poleciała :smile:[/QUOTE] dziekuje, dzisiaj przelalam do Lilu 300 zl za marzec, Lilu, potwierdz prosze. Jutro zaktualizuje, dopiero co wrocilam z pracy.. Zibusiowi potrzebne nowe ogloszenia, Laluś taki ladny, tylko musi go odpowiedni ktos wypatrzec. Quote
Bogusik Posted April 7, 2014 Posted April 7, 2014 Taka tu cisza nastała...Czy Zybi ma nieaktualne ogłoszenia? Quote
monika083 Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 [quote name='Bogusik']Puk,puk!Czy jeszcze to ktoś w ogóle zagląda?[/QUOTE] chyba juz nikt:( Nawet Lilu nie porwierdza moich wplat do hoteliku :mad: Sluchajcie ,nie mozemy doprowadzic do calkowitej ciszy na watku.Trzeba znalezc jak najszybciej Zibkowi chate i na jego miejsce kolejnego ratowac.Nie bylo zadnego odzewu z ogloszen? Quote
Bogusik Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 Właśnie doczytałam na wątku wrocławskim,że Lilu dzisiaj miała ok.14 zawieść Miśka na operację śledziony.Tak wiec,dziewczyna nie ma ani czasu,ani głowy na pisanie.Trzeba cierpliwie poczekać. Mam nadzieję,że z Miśkiem wszystko ok...:kciuki: Quote
monika083 Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 [quote name='Bogusik']Właśnie doczytałam na wątku wrocławskim,że Lilu dzisiaj miała ok.14 zawieść Miśka na operację śledziony.Tak wiec,dziewczyna nie ma ani czasu,ani głowy na pisanie.Trzeba cierpliwie poczekać.[/QUOTE] Wiem o Misiu i , ze Lilu ma duzo na glowie, i dla mnie to potwierdzenie nie jest potrzebne,ale moze osoby deklarujace chcialyby miec pewnosc ,ze ich pieniadze docieraja do Zibusia. Dlatego o to prosilam. Quote
LILUtosi Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 Ech, potwierdzam że wszystko ok. Wpłaty doszły. Zibiczek w dzień szaleje w nocy śpi mi w łóżku przytulony. Na razie kłopoty bo auto mi się psuje - nie ładuje akumulatora i w każdej chwili może stanąć. Pralkę szlak trafił ale Misiu przeżył :multi: Quote
monika083 Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 [quote name='LILUtosi']Ech, potwierdzam że wszystko ok. Wpłaty doszły. Zibiczek w dzień szaleje w nocy śpi mi w łóżku przytulony. Na razie kłopoty bo auto mi się psuje - nie ładuje akumulatora i w każdej chwili może stanąć. Pralkę szlak trafił ale Misiu przeżył :multi:[/QUOTE] To niech chlopak zdrowieje! Kurcze,jak sie wali, to wszystko na raz.. ja mam pralke na zbyciu, gdyby to troche blizej bylo.. Quote
LILUtosi Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 [quote name='monika083']To niech chlopak zdrowieje! Kurcze,jak sie wali, to wszystko na raz.. ja mam pralke na zbyciu, gdyby to troche blizej bylo..[/QUOTE] Nie jedziesz do Polski na święta? I znalazłabyś miejsce? :diabloti: Quote
Recommended Posts