Jump to content
Dogomania

Zibi - 2 lata w przytulisku G ! Chłopak aklimatyzuje się w nowym domu :)

Recommended Posts

• Replies 688
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Poker']Przpuszczalnie zaczęli się go bać, a wtedy pies wyczuwa i jest po ptakach.
Szkoda.Może w takim razie jednak dom bez dzieci tylko z młodymi dorosłymi.
A może ten dom byłby dobry dla Neski, która kocha dzieci. Co prawda inny typ urody,ale przecież charakter jest ważniejszy.

dokladnie, pies wyczuwa.
Trzeba byc stanowczym, pokazac, ze sie go nie boimy. W koncu to Pan rządzi, nie pies.
Zaproponujcie Neskę, moze sie uda:)

Posted

Trzeba być czujnym - dziecko dziecku nierówne (że o rodzicach/dziadkach nie wspomnę). Nasza Chmurcia przeszła taki test na własnej łaciatej skórze, a my razem z nią :(

Posted

Jeżeli w rodzinie są dzieci to trzeba bardzo skrupulatnie sprawdzać dom i zadawać w tym kierunku pytania.Dzieci są nieprzewidywalne i zależy od rodziców jak je ukierunkują do zwierząt.Tu dwa aspekty zadecydowały,że Zibi wrócił,łapanie dzieci za nogawki i napad na psiaka.Być może łapanie za nogawki miało formę zabawy a napad na psiaka to stres związany z nowym otoczeniem.Przecież Zibi nie napadał na psiaki u LILUtosi.Moim zdaniem ludzie nie dali czasu Zibiemu aby poznał ich i odwrotnie.No ale nie ma tego co by na dobre wyszło,Zibi jest tak ślicznym psiakiem,że znajdzie domek i to ten prawdziwy,w którym będzie kochany i szanowany.

Posted

[quote name='gluchypies']Szkoda mi Zibiego, ale chyba lepiej rzeczywiście, że oddali go od razu, zanim się zadomowił. Na pewno uda się mu znaleźć dobry dom.[/QUOTE]

tak , dobrze ze oddali od razu, nie zdazyl sie do nich przywiazac .....

Posted

[quote name='LILUtosi']Jeśli zdecydują się na psa to może pojedzie ode mnie Sushi. Jest też aktywnym psem ale bardzo łagodnym.[/QUOTE]

[quote name='Poker']To kto jest decyzyjny którego psa ludziom zaproponować ?[/QUOTE]

Próbowałam kontaktować się z tą Panią, jednak nie odebrała i nie oddzwoniła. Darowałabym sobie ten dom.

[quote name='Doda_']tak , dobrze ze oddali od razu, nie zdazyl sie do nich przywiazac .....[/QUOTE]

Znajdziemy mu najlepszy dom pod słońcem :)

Posted

Ja bym tez juz zadnego psa do tego domu nie wciskala, cos mi sie wydaje, ze te dzieci sa bardzo aktywne i "meczyly " za bardzo Zibiego, dlatego zaczal sie bronic, a jesli trafilby tam spokojny ,pies, to tym bardziej byloby go szkoda. Pies mial pewnie byc w jakims sensie zabawka dla dzieci, nigdy tego nie popre.
Jutro przeleje pueniazki za marzec i zrobie rozliczenie, przepraszam, ze dopiero teraz, mialam okropny tydzien.

Posted

[quote name='Bogusik']Deklaracja dla Zybiego za kwiecień,poleciała :smile:[/QUOTE]

dziekuje, dzisiaj przelalam do Lilu 300 zl za marzec, Lilu, potwierdz prosze.
Jutro zaktualizuje, dopiero co wrocilam z pracy..

Zibusiowi potrzebne nowe ogloszenia, Laluś taki ladny, tylko musi go odpowiedni ktos wypatrzec.

Posted

[quote name='Bogusik']Puk,puk!Czy jeszcze to ktoś w ogóle zagląda?[/QUOTE]

chyba juz nikt:( Nawet Lilu nie porwierdza moich wplat do hoteliku :mad:
Sluchajcie ,nie mozemy doprowadzic do calkowitej ciszy na watku.Trzeba znalezc jak najszybciej Zibkowi chate i na jego miejsce kolejnego ratowac.Nie bylo zadnego odzewu z ogloszen?

Posted

Właśnie doczytałam na wątku wrocławskim,że Lilu dzisiaj miała ok.14 zawieść Miśka na operację śledziony.Tak wiec,dziewczyna nie ma ani czasu,ani głowy na pisanie.Trzeba cierpliwie poczekać.
Mam nadzieję,że z Miśkiem wszystko ok...:kciuki:

Posted

[quote name='Bogusik']Właśnie doczytałam na wątku wrocławskim,że Lilu dzisiaj miała ok.14 zawieść Miśka na operację śledziony.Tak wiec,dziewczyna nie ma ani czasu,ani głowy na pisanie.Trzeba cierpliwie poczekać.[/QUOTE]

Wiem o Misiu i , ze Lilu ma duzo na glowie, i dla mnie to potwierdzenie nie jest potrzebne,ale moze osoby deklarujace chcialyby miec pewnosc ,ze ich pieniadze docieraja do Zibusia. Dlatego o to prosilam.

Posted

Ech, potwierdzam że wszystko ok. Wpłaty doszły.
Zibiczek w dzień szaleje w nocy śpi mi w łóżku przytulony.
Na razie kłopoty bo auto mi się psuje - nie ładuje akumulatora i w każdej chwili może stanąć. Pralkę szlak trafił ale Misiu przeżył :multi:

Posted

[quote name='LILUtosi']Ech, potwierdzam że wszystko ok. Wpłaty doszły.
Zibiczek w dzień szaleje w nocy śpi mi w łóżku przytulony.
Na razie kłopoty bo auto mi się psuje - nie ładuje akumulatora i w każdej chwili może stanąć. Pralkę szlak trafił ale Misiu przeżył :multi:[/QUOTE]

To niech chlopak zdrowieje!
Kurcze,jak sie wali, to wszystko na raz.. ja mam pralke na zbyciu, gdyby to troche blizej bylo..

Posted

[quote name='monika083']To niech chlopak zdrowieje!
Kurcze,jak sie wali, to wszystko na raz.. ja mam pralke na zbyciu, gdyby to troche blizej bylo..[/QUOTE]

Nie jedziesz do Polski na święta? I znalazłabyś miejsce? :diabloti: