Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tanitko wiem , ze byl konsultowany, tyle że chyba juz dwa miesiące temu...
a przez ten czas galka oczna tak urosla, że to byla kwestia dni że wyleje.
Można bylo wycinać calą, albo pobojowisko...szkoda tylko że i tak wyszla masakra. Bardzo chcialyśmy mu oszczędzić cierpienia.

Operowal go dr Stefanowicz, to najlepszy psi okulista...szkoda tylko, ze maniery w klinice pozostawiaja wiele do życzenia :roll:

• Replies 974
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Operowal go dr Stefanowicz, to najlepszy psi okulista...szkoda tylko, ze maniery w klinice pozostawiaja wiele do życzenia :roll:

ale tak go zmasakrować?!:placz: i to, ze ktoś jest najlepszy nie oznacza, ze może mieć Igorka w d....:-( i tak Ciebie potraktować!!

Posted

jestem lekarzem, nie znam sie. Moge miec tylko nadzieje, ze operacja rzeczywiscie cos da.:shake: Bardzo mi zal Igorka i Was dziewczyny, bo nie tylko wzielyscie na swoje barki ciezar trudnej decyzji, ale jeszcze musicie znosic humory medycznych gwiazd.:mad: Moze w poniedzialek da sie spokojnie porozmawic, co dalej...

Posted

Sluchajcie- ja sie nie znam, ale pamietam jak mialam opuchnieta twarz po upadku z konia. mialam szyte pod okiem. 3 tygodnie wygladalam jak z horroru przez duze R.

...po prostu trzeba poczekac az wszystko zacznie sie goic, opuchlizna zejdzie- bo przeciez widac na zdjeciach ze jest opuchniete.

Trzymam za Igorka mocno kciuki- bo naprawde mnie osobiscie schwycil za serce.Ma charakter chlopak i wierze ze sie nie podda.A to ze ma humorki...no w koncu ma swoje powody ;).

ps. a Panom doktorom z kliniki to za te zazalenia co do zachowania psa...:razz: - niech sie ciesza ze moje burki u nich nie leczone...wtedy dopiero by poznali arystokracje:eviltong: , nie mowiac o zachowaniu wlascicielki....

Biafra - przeslij mi nr. konta na priv.

Posted

Katcherine napisał(a):
...
Biafra - przeslij mi nr. konta na priv.

Dobrodziejów prosimy o wpłaty na konto Fundacji:

Fundacja "Zwierzę nie jest rzeczą"
ul. Batalionu "Skała" AK 8/36
31-273 Krakównr konta PEKAO SA I O. w Bielsku-Białej:
58 1240 1170 1111 0000 2420 9674

Fundacja jest zarejestrowana w Krajowym Rejestrze Sądowym pod numerem 0000169668

Posted

dopisek przy przelewach..

Camara napisał(a):
Dobrodziejów prosimy o wpłaty na konto Fundacji:

Fundacja "Zwierzę nie jest rzeczą"
ul. Batalionu "Skała" AK 8/36
31-273 Krakównr konta PEKAO SA I O. w Bielsku-Białej:
58 1240 1170 1111 0000 2420 9674

Fundacja jest zarejestrowana w Krajowym Rejestrze Sądowym pod numerem 0000169668

Posted

Jesu, dlaczego Stefanowiczowi daliście psa w ręce. "Najlepszy psi okulista"???? To chyba tylko on tak o sobie mówi. To pomyłka. Skąd wogóle ten pomysł, i ta lecznica i ten lekarz???????????????????

Posted

O Matko .... mój Igorek cierpi ..... :placz: :placz: :placz:

opuchlizna napewno zejdzie, dziewczyny pamiętajcie tylko o środkach przeciwbólowych :modla:

Co do arogancji wetów, to też mam takiego jednego (jeśli już o tym pisałam, to przepraszam), który mi powiedział, żebym sobie zrobiła test na inteligencję skoro nie odróżniam tucznika od psa ... powiedział patrząc na przyprowadzonego przez mnie psa z "lekką" nadwagą.

Też się dorzucę do zabiegu.

Posted

mar.gajko napisał(a):
Jesu, dlaczego Stefanowiczowi daliście psa w ręce. "Najlepszy psi okulista"???? To chyba tylko on tak o sobie mówi. To pomyłka. Skąd wogóle ten pomysł, i ta lecznica i ten lekarz???????????????????

margajko...chyba ciut ''po herbacie'' ze tak rzekne...a dziewczyny chyba juz i tak sie duzo martwia.

Najwazniejsze teraz to splacic operacje i mocno trzymac kciuki zeby to byl ostatni zabieg jaki Igorek potrzebowal. Ucalujcie niepokorna mordke i szepnijcie mu w uszko ze ciotki wiedza ze boli- ale ze juz ma sie szybko wykurowac i nie miec zadnych innych pomyslow.

Posted

Katcherine napisał(a):
margajko...chyba ciut ''po herbacie'' ze tak rzekne...a dziewczyny chyba juz i tak sie duzo martwia.

No po, ale pomysł wogóle skąd się wziął w głowach.
I to jeszcze "najlepszy psi okulista".

Posted

mar.gajko napisał(a):
No po, ale pomysł wogóle skąd się wziął w głowach.
I to jeszcze "najlepszy psi okulista".

Polecił go Garncarz :cool1: I generalnie wszyscy, do których zwracałyśmy się z problemem tam nas odsyłali.
Dziś byliśmy na kontroli. Istotną sprawą jest to, że zrezygnowałyśmy z tego... leczenia.
Trzeba tylko odebrać wyniki badań Igora i ten etap zamykamy.
Więcej tego komentować nie będę.

Oko Igora dziś wygląda tak samo jak 3 dni temu, albo gorzej. Ponoć niesforny Igor sam sobie rozwalił szew (jeden z kilku). Na jutro był umówiony na zabieg opracowania powiek i ponowne zszycie - oczywiście pod narkozą. Nie pójdzie tam.
Biafra pojechała z Igorem na konsultacje do innej kliniki. Dostał solcoseryl w zastrzyku i będzie próba gojenia tej rany bez ponownego zszycia. Jeżeli się nie uda i reszta szwów popęka to i tak nie unikniemy zabiegu - ale już pod narkozą wziewną, bo wydolność płuc Igora pozostawia wiele do życzenia.
Chyba nic nie pokręciłam - w razie czego Biafra mnie poprawi...

Generalnie czuję się jakbym miała powtórke z Lincolna :cool1:
Chyba się powtórzę, ale nie tak to miało wyglądać :shake:

A w ogóle to Igor rzeczywiście jest pobudzony. Denerwuje go kołnierz, wyciek z oka i to, że nie widzi. Strzela cudne fochy i obraża się na Biafre, która i tak ledwo żyje, bo Igor domaga się szczególnych względów i uwagi 24 godziny na dobę.

A jakby ktoś mógł nas wspomóc - to konto Fundacji podałam wyżej. Oczywiście z dopiskiem - "Igor - leczenie"

Posted

U nas Igor był oazą spokoju, to co wyprawiały z nim szczeniaki i Kora (mamka, stołówka, materac, góra do skakania i zjeżdżania, tarmoszenia, wyrywania kudłów, gryzienia ogona i łap) to po prostu graniczyło z cudem cierpliwości ... ba, były momenty kiedy myślałam, że sprawę adapcji zwierzaków będę miała z głowy, bo Igor nie wytrzyma.

Dziewczyny, jeśli Igor się tak zachowuje, jest niecierpliwy, to na pewno sprawa bólu, ja tylko proszę o środki przeciwbólowe :modla:

Posted

Małgosiu kochana nie dajcie go bez przerwy szpikowac Tolfiną przeciwbólowo, ona jest OK, ale targa nerki jak dużo się podaje. Kupcie w aptece największe czopki (chyba to jest 500) Paracetamolu i do doopki mu dawajcie. Tak podawany Paracetamol nie wpływa szkodliwie na żołądeczek.
Sorry za to "pouczanie", ale nawet ci którzy chodzą do Arki i są zachwyceni, odradzają tego weta.

Posted

margajko- to nie tak. Szkoda tylko ze ''po'' a nie przed. Widzisz ze dziewczyny zdenerwowane, Igorek wk....y ;) , a lekarze kombinuja jak kon pod gore... .

ps. wiecie co...ale mysle ze jak Igor ma sily na fochy tzn. ze sie nie poddaje. Poza tym jako choremu mu sie w sumie wzgledy naleza nie?
Tez bylam rozdrazniona pare tygodni...nie mowiac ze co spojrzalam w lustro doznawalam traumy.... przywyknie.
Jutro mam wolne to powalcze z bankiem.

Trzymajcie sie tam- i kurowac sie.

Posted

Strasznie współczuję przejść - na dodatrek z wetami :angryy:
Jakby mało wszystkiego było.
Jakby łaskę robili kurde frak.

Wielkie uściski dla Was ciotki i dla Igorka. Będzie dobrze!

Posted

Przyznam się że ja tutaj czuję się winna, obtowałam za operacją. Uwazałam ze zrobią to fachowcy i to jak najlepiej :shake: Nie wiem co powiedzieć...

Posted

Beata_Dorobczyńska napisał(a):
Nie sądzę aby ktokolwiek był jasnowidzem albo wróżką , nikt nie mógł tego przewidzieć , czasu nie da się cofnać i nie ma powodu aby siebie winić.
Trzymam kciuki i mimo tego, ze początek był kiepski wierzę , że skończy się dobrze.

I tego sie wszyscy trzymajmy. Igorek ma wyzdrowiec i zapomniec o operacji a reszta psa ma byc zdrowa. Powtorz mu to Biafra jak mozesz ;).

Posted

Przed chwilą rozmawiałam z Biafrą - u Igorka tak sobie :cool1: Nadal niespokojny, z kołnierza oczywiście nic już nie zostało. Reszta szwów jeszcze się trzyma. Nadal duży wysięk z rany... :shake:

Posted

a ja doradzam cierpliwosc. I Igorka rozumiem- jak nie widzialam na to jedno opuchniete oko- szalu mozna bylo dostac. Nie jadlam 16 dni....a to bylo tylko hamowanko malutkie na twarzy.

Jak dla mnie przyjmuje wszystko bardzo dzielnie.