AMIGA Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Ojeeeej, ale przecież są tymczasy nie tylko w Ostrowcu! Ja wzięłam Bono do Krakowa aż z Ostródy! Trzeba głośno wołać !!! Gdzieś jest ten domek, tylko jeszcze o tym nie wie :p Quote
Sabina02 Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 iwop napisał(a):erka kochana możesz wierzyc albo nnie... ale w ostrowcu jedynym tymczasem jestem ja :oops: A ja naprawde fiony z dzieckiem przyjac nie mogę.... mieszkam w dwóch pokojach z duzym psem i dwoma kotami. Przeciez to nie musi byc w Ostrowcu... transport napewno by sie znalazl... Quote
iwop Posted June 12, 2007 Author Posted June 12, 2007 na razie nikt sie nie zgłasza.. :9 To samo było i jest z Mila ktora pogryzły psy w przytulisku - najpierw siedziała po całych dniach w przyczepie a teraz w domu u menela :( Quote
Sabina02 Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 iwop napisał(a):na razie nikt sie nie zgłasza.. :9 To samo było i jest z Mila ktora pogryzły psy w przytulisku - najpierw siedziała po całych dniach w przyczepie a teraz w domu u menela :( Przeciez nawet tu na watku pare osob cos przebakiwalo ze ja wezmie, ale napisalas ze narazie nic z tego.... Wiec jak jest? Quote
Sonata78 Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Sabina te nasze przebąkiwania niewiele znaczą... Ja napisałam że chciałabym ale mąż się nie zgadza, inna dziewczyna że wzięłaby ale tylko na miesiąc i że nie wie co na to rodzina... Iwop Wam by się chyba przydała strona internetowa... Tylko kto mógłby ją zrobić i potem prowadzić? My nawet w naszej firmowej nie umiemy zaprowadzić zmian:placz: Quote
iwop Posted June 12, 2007 Author Posted June 12, 2007 sonnata jak zwykle ma racje - nikt konkretnie nie powiedział - jest tymczas dla Fiony i dziecka. :shake: Quote
Marlena:) Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Sunia jest cudna:loveu: ...Napewno wszystko się uda-tak jak kochanej Lolce:roll: ...tylko Lolka straciła dzieci:-( ,a Fionka jest mamusią:multi: ... Fionka jest mała i kudłata-jej dziecko też pewnie takie będzie....a jak pewnie niektórzy już wiedzą-mój wujek poszukuje dla siebie właśnie takiego psiaka:roll: ...Jeśli nie na Fionkę,to może da się namówić na malucha.:roll: -jednak nic nie obiecuję.. p.s. ahhh te foteczki :roll: ... Trzymam kciuki za niunkę-będę tu zaglądać;) ... Quote
Sonata78 Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Ech Marlenko:shake: tylko robisz nadzieję Sabince... Problem w tym że jak maluch będzie dorastał pod stertą desek u menela to wyrośnie na dzikusa którego Twój wujek może nie zechcieć... Quote
Sonata78 Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 A Ty Marlena czemu żadnej psiej mordki w podpisie nie masz :lmaa: Poprawić mi się tu proszę:nono: Quote
Marlena:) Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Już sie poprawiam:lol: .... A to nie są żadne nadzieje,tylko trzeba zacząć działać :multi: ...tylko jak:roll: ...nie mam pojęcia.... Nie chce Was pocieszać,ale miałam podobny incydent,kiedy to chciałam wziąć psa od biednej kobiety,która ma ich "całą kolekcje"...bo 20:-o ... Wszystkie w jednym pokoju,a wypuszczany na podwórko tylko jeden z nich:angryy: ...Tak więc chciałam pomóc przynajmniej jednemu,ale skończyło się na tym,że baba powiedziała-nie dam Ci,bo Ci ucieknie i gdzieś zginie-,a gdzie jeszcze wtedy 14-latka moze coś poradzić:roll: ... To oczywiście przeciwnieństwo zakończenia TEJ historii ;) ...trzeba być optymistą:mad: ... Quote
erka Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Kto może dać dom, chociaż tymczasowy, tej cudnej sunieczce z maluchem? Quote
Alpina Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Sabinka proponowała, żeby suczka znalazła schronienie w hoteliku w Niepołomicach...Tam są naprawdę prawdziwe czarodziejki, które resocjalizują i znajdują dom psiakom...To super miejsce.Sprawdzone i bezpieczne.Jednak doba kosztuje 20 PLN czyli miesiąc 600 PLN + ew. koszty podróży... Nie jest to jednak niemożliwe..Jeśli każdy po trochu się dołoży, to wszystko można uzbierać... Dla Foksi vel Jadzi udało się zgromadzić takie pieniążki... Jest warunek, że zanim piesek tam trafi, musi mieć uzbieraną miesięczną kotę, na przykład w skarpecie na koncie ANF... Jak i ile by to było dla suni ze szczeniaczkiem trzeba by było zpytać Foksi i Dżekuś czyli Beatki. Polecam wątek Foksi -Dzięki ludziom o wielkim sercu, niemożliwe staje się możliwe: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=52801 Quote
erka Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Jeszcze podnoszę na dobranoc piękną sunieczkę w wielkiej potrzebie! Quote
Yona Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 [quote name='Alpina']Sabinka proponowała, żeby suczka znalazła schronienie w hoteliku w Niepołomicach...Tam są naprawdę prawdziwe czarodziejki, które resocjalizują i znajdują dom psiakom...To super miejsce.Sprawdzone i bezpieczne.Jednak doba kosztuje 20 PLN czyli miesiąc 600 PLN + ew. koszty podróży... Nie jest to jednak niemożliwe..Jeśli każdy po trochu się dołoży, to wszystko można uzbierać... Dla Foksi vel Jadzi udało się zgromadzić takie pieniążki... Jest warunek, że zanim piesek tam trafi, musi mieć uzbieraną miesięczną kotę, na przykład w skarpecie na koncie ANF... Jak i ile by to było dla suni ze szczeniaczkiem trzeba by było zpytać Foksi i Dżekuś czyli Beatki. Polecam wątek Foksi -Dzięki ludziom o wielkim sercu, niemożliwe staje się możliwe: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=52801 Alpina, Mnie się wydaje, że nie tak łatwo byłoby co miesiąc uzbierać taką kwotę... Ciocie, które mają w tym względzie większe doświadczenie uważają, że łatwo można "wpaść" z takim pomysłem. Pies może wiele miesięcy nie znajdować domu i co wtedy?... Sam optymizm w stylu: "Jakoś uzbieramy na hotelik...", to za mało... Z miesiąca na miesiąc będzie z tym coraz gorzej... Niestety, po takich psach przeważnie pozostają w hotelikach niemałe długi, a spłacenie ich... eh... Quote
iwop Posted June 13, 2007 Author Posted June 13, 2007 niestety ciocia yona jak zwykle ma rację:cool3: To bardzo duża kwota... Uzbieranie takiej sumy jest bardzo trudne - ja usiłuje zebrać 300 zł na operacje suczki z guzami sutków i dotychczas udalo mi sie zebrac 70 zł :( Teraz zreszta zbliżają się wakacje... Nie zaryzykuję tym bardziej, ze czekaja mnie jeszcze - leczenie suczki z guzami, transport Moruska i sterylizacje 3 suczek... A niestety sama musze zadbać o fundusze... :( Quote
agusiazet Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Tak, iwop i Yona mają rację, ale warto czasami zaryzykować, pieski mają lepiej, a i prędzej znajdują domy, zwłaszcza te z Niepołomic!!! Quote
Alpina Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Wiem, wiem cioteczki, że to nie jest łatwe...I ze suma jest jak na nasze Dogomaniackie kieszenie ogromna... Napisałam to, bo Foksi się udało ale nie zawsze jest tak happy... Sama się martwię o dalsze fundusze, jeśli pobyt suni się przedłuży... Quote
malagos Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Ciekawe, jak wygląda maluszek? Samą sunię łatwiej gdzieś upchnąć, z dzieckiem trudniej. Ale jej wystarczy ogrodzony teren, buda, by schowała sie z dzieckiem, jedzonko, micha świezej wody, powolutku oswajanie...Tylko gdzie taki domek czeka? Quote
Sonata78 Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 malagos napisał(a):Ciekawe, jak wygląda maluszek? Też jestem ciekawa:rolleyes: ale jestem pewna że jest śliczny:loveu: malagos napisał(a):Samą sunię łatwiej gdzieś upchnąć, z dzieckiem trudniej. Ciekawe dlaczego tak jest? Przecież gościć u siebie taką kruszynkę to sama radość. Małe to takie bezradne i śmieszne:loveu: Quote
erka Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Przepiękna mała sunieczka z maleństwem potrzebuje chociaz tymczasu!!!:placz: Quote
Foksia i Dżekuś Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 [quote name='Alpina']Sabinka proponowała, żeby suczka znalazła schronienie w hoteliku w Niepołomicach...Tam są naprawdę prawdziwe czarodziejki, które resocjalizują i znajdują dom psiakom...To super miejsce.Sprawdzone i bezpieczne.Jednak doba kosztuje 20 PLN czyli miesiąc 600 PLN + ew. koszty podróży... Nie jest to jednak niemożliwe..Jeśli każdy po trochu się dołoży, to wszystko można uzbierać... Dla Foksi vel Jadzi udało się zgromadzić takie pieniążki... Jest warunek, że zanim piesek tam trafi, musi mieć uzbieraną miesięczną kotę, na przykład w skarpecie na koncie ANF... Jak i ile by to było dla suni ze szczeniaczkiem trzeba by było zpytać Foksi i Dżekuś czyli Beatki. Polecam wątek Foksi -Dzięki ludziom o wielkim sercu, niemożliwe staje się możliwe: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=52801 Na pewno szczeniaczek czy szczeniaczki mogły by mieszkać gratis ,ja te dziewczyny znam nie od dziś i miały od Tozu krakowskiego suczki ze szczeniaczkami od smalcowników ze słomnik i modlniczki i te szczeniaczki były gratis. jest jeden problem Foksia nie jest długo w schronisku więc napewno resocjalizacja (juz są efekty) nie będzie trwac bardzo długo.w przypadku tej suni nie wiemy ile czasu jest w lesie i jak długo w związku z tym potrwa oswajanie ją do ludzi.Ale bardzo jej żal tymbardziej że w schronisku nie musi się martwić o jedzonka ,a w lesie to róznie bywa ,a co się z nią stanie jak przyjdzie zima? Quote
iwop Posted June 13, 2007 Author Posted June 13, 2007 Ona juz nie mieszka w lesie - osczeniła się u menela. Gdyby się oszczeniła w lesie to byłby mniejszy problem a tak to trzeba ja teraz ukraść :oops: Quote
Marlena:) Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Jejkuuu ....mała mi dzisiaj spać nie dała :mad: ....Tak mi jej żal:-( .... i jej malucha/maluchów.... sama mam Toffika-szczeniaka,który przez 3 miesiące od urodzenia nie widział człowieka....Teraz ma już 8 mies. i nadal potrafi zaufać tylko mi:shake: ...krok w krok za mną chodzi,jest płochliwy i nie ma szans na adopcję... dlatego tymczas zamienił się w dom stały:roll: .....Ale nie narzekam:loveu: .... nie licząc rodziców oczywiście,którzy na widok podobnie beznadziejnych przypadków zamykają przedemną drzwi:shake: .... To jest tragedia dla biednej rodzinki...poprostu brak słów...tymczas to nieukrywalnie duże ryzyko,że psina zostanie na dłużej:roll: ... Quote
Sonata78 Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Marlena:) napisał(a):Jejkuuu ....mała mi dzisiaj spać nie dała :mad: ....Tak mi jej żal:-( .... i jej malucha Oj znam to... Mnie też już się śniła:-( Quote
Recommended Posts